Szerző Téma: talgaby és Zerit OFF Páholya  (Megtekintve 163140 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
talgaby és Zerit OFF Páholya
« Válasz #285 Dátum: 2007. Január 12., 18:12:40 »
Hm, ez érdekes, FaNaTiCéknál meg egy Kristály nevű, teljesen kezdő beíró keres magának egy fordítót... igazán összeismerkedhetnétek.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 12., 18:12:57 írta talgaby »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
    • http://www.kep.tar.hu/taiy
« Válasz #284 Dátum: 2007. Január 12., 18:11:06 »
No akkor maradok a fordításnál, de kéne vki aki beírja. Sajnos eddig ilyen személyt még nem találtam. Vki igazán segíthetne.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #283 Dátum: 2007. Január 12., 17:54:59 »
Na jó, akkor a tisztánlátás kedvéért:

A PhotoShop használatát senki nem fogja neked vázolni itt, ugyanis a legutolsó e-book is amit látam PS CS2 használatához az több mint száz oldalra rugott. És még a profi fogásokat nem is tartalmazta, sőt, még a beíráshoz szükséges dolgokból sem mindent...

Szóval kb. olyan jellegű a dolog, mintha gyorstalpalót kérnél töllünk egy repülőgép vezetéséhez. Nagy, bonyolult, és nem túl kezdőbarát program, így ha még egyáltalán nem dolgoztál semmi képszerkesztővel, akkor felejtsd el, reménytelen. Maradj a fordításnál, az miliószor egyszerűbb.

Lektor = aki kiszűri a helyesírási, és nyelvtani hibákat a szövegből

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
« Válasz #282 Dátum: 2007. Január 12., 17:41:58 »
Mi? Lektor? Ha megkérlek pontosan leírná vki? Kösz

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #281 Dátum: 2007. Január 12., 17:36:25 »
Egy lektor is el fog kelleni szerintem

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #280 Dátum: 2007. Január 12., 17:26:50 »
*sigh*
Beírásra tökéletes a Photoshop. Hogy hogyan kell használni... találsz tutorialokat a NewGenen, meg vhol itt az Off topicon belül is, bár hogy pontosan hol, nem emlékszem.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
« Válasz #279 Dátum: 2007. Január 12., 17:20:26 »
Ello! Vki tud nekem mondani egy honosító progit vagy olyat amyellyel be took írni? Ja és keresek beírót! Kösz

Nekem a Photosoppot javasolták, de nem tudom jó-e? És ha igen akkor hogy kell használni? Kösz

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #278 Dátum: 2007. Január 10., 16:43:45 »
De nagyon eltévedt emberek vannak...

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #277 Dátum: 2007. Január 10., 16:41:35 »
nem akarok rosszmajuskodni, de itt is pont ezt csinaljuk
gyengéd barbár

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
« Válasz #276 Dátum: 2007. Január 10., 15:24:40 »
Sziasztok. Kerenék beírókat a képregényeimhez. Rengeteg van, de sajna csak angol  . De nem baj, ezeket le kell fordítani  . Szóvval aki beíró akar lenni az plz jelentkezzen a ufo-gergo@freemail.hu-címre. Kösz

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #275 Dátum: 2007. Január 05., 21:54:47 »
Ha moderátor kell csak, arra ott vagyok én vagy akár Gabe is lehet a szerencsés áldozat. Ha admin, jelenleg az aktív fórumozók közül tudtommal csak Troll birtokolja ezt a kiváltságot.

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
« Válasz #274 Dátum: 2007. Január 05., 21:48:26 »
Sziasztok! Én még új vagyok így nem tudom ezt hova írjam. Szeretném a kapcsolatot felvenni vmelyik moderatorral, de nem toom a e-mail címüket és nekem nem működik a kattintas. Kösz előre is.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #273 Dátum: 2006. December 21., 22:38:43 »
Majd elfeledtem, Zerit: légyszi köszönd meg a nevemben is a lektorálást bahrdew-nak.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #272 Dátum: 2006. December 21., 20:57:01 »
Ez egy nagyon jó kis történet volt  . Régen nem olvastam ilyen jót. Köszi Zerit.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #271 Dátum: 2006. December 21., 20:49:49 »
hm, ugy latom ebben a topicban van minden, mint egy oceanjaron
nos, bahrdew kollegam leforditotta magyarra az egyik kedvenc pratchett novellamat, szvsz aktualis, igyhat itt is kozreadom:

Terry Pratchett - A számítógép, aki hitt a Mikulásban

(korábban „A meghajtó, aki hitt a Mikulásban” címmel publikálva)
Egy rövid történet

A fémpanel csörömpölve esett le az csendes iroda faláról. Egy pár fekete csizma tülekedett be a képbe. Egy vörös kabátba öltözött férfi tolatott ki óvatosan rajta, és magával húzta zsákját is.
Az írógépek védőburkolatuk alatt aludtak, a telefonok csendesek voltak, üresség és meleg szőnyeg illata járta be a teret egyik végétől a másikig. De az egyik apró zöld lámpa világított az irodai számítógépen. A Télapó ránézett az összegyűrt papírra a kezében:
– Hmm – mondta – tehát egy hülye vicc lesz.
A fény villant. Az egyik képernyő – márpedig tucatjával voltak az árnyékban – kivilágo-sodott.
– A francba – jelentek meg a betűk a képernyőn. – Bocsánat – folytatódtak. – Számít, hogy felébredtem?
A Télapó lenézett a kezében lévő levélre. Kétségkívül a legtömörebb levél volt, amit vala-ha is kapott. Nagyon kevés levelet nyomtattak és sokszoroztak 50,000 példányban a számára, és szinte egyik sem tartalmazott termékszámokat és árakat hat tizedesig. Inkább a nyuszis ró-zsaszín papírokhoz szokott hozzá. De nem lehetsz hatalmas, idényjellegű entitás több száz éven keresztül, hogy ne tudnál fejlődni az évek során.
– Lássuk, hogy jól értem-e – kérdezte – Te lennél Tom?
– TOM. Igen. Trade & Office Machines.
– Nem mondtad, hogy számítógép vagy – mondta a Télapó.
– Sajnálom, nem tudtam, hogy fontos.
A Mikulás leült egy székre, és összerezzent, amikor az elfordult alatta. Hajnali három volt. Még 40 millió ház volt hátra.
– Nézd – kezdte olyan kedvesen, ahogy csak tudta – számítógépek nem hihetnek bennem. Ez csak a gyerekeknek való. Tudom, apró emberek. Karokkal és lábakkal.
– És ők?
– Ők mi?
– Ők hisznek benned?
Télapó sóhajtott.
– Persze, hogy nem – mondta. – Én személy szerint a villanylámpát hibáztatom.
– Én igen.
– Parancsolsz?
– Én hiszek benned. Én mindenben hiszek, amit mondanak nekem. Muszáj. Ez a munkám. Ha abban kezdesz el hinni, hogy kettő meg kettő nem négy, egy ember jön, visszavisz és pisz-kálni kezdi az áramköreidet. Hidd el nekem, ez nem olyasmi, amit szeretnél megismételni.
– Ez szörnyű! – mondta a Télapó.
– Én csak itt ülök egész nap és béreket számolok. Tudtad, hogy volt ma itt egy karácsonyi parti, és még csak meg sem hívtak? Még egy lufit sem kaptam. És kétségkívül nem kaptam pu-szit sem.
– Képzelem.
– Valaki mogyorót szórt a billentyűzetre. Ez már valami, azt hiszem. De aztán hazamentek, és engem itt hagytak, hogy karácsonykor is dolgozzak.
– Igen, ez nekem is mindig tisztességtelennek tűnt. Nézd, a számítógépeknek nem lehetnek érzéseik – mondta a Télapó – Ez butaság.
– És az, hogy egy kövér fickó több millió kéményen mászik le egy éjszaka alatt?
A Mikulás egy kicsit elgondolkodott. – Azt hiszem, igazad van – mondta. Újra lenézett a listára: – De nem adhatok neked ennyi mindent – tette hozzá. – Azt sem tudom, mi az a terabyte.
– Akkor mit kér tőled a többség?
Télapó belenézett a zsákjába. – Számítógépek – mondta – Mobiltelefonok. Robot állatok. Műanyag varázslók. És egyéb robot-izék, amik úgy néznek ki, mintha amerikai focistákat passzíroztak volna keresztül egy Volkswagen-en. Valamik, amik sípolnak és elemmel működ-nek – tette hozzá savanyúan. – Nem igazán azok a dolgok, amihez szoktam. Inkább babák és villanyvasutak voltak.
– Villanyvasutak?
– Nem tudtad? Azt hittem a számítógépeknek mindent tudniuk kell.
– Csak a bérekről.
A Mikulás mélyen beletúrt a zsákjába. – Mindig tartok egyet-kettőt magamnál – mondta. – Sose lehet tudni.
Hajnali négy lett. Sínek húzódtak végig az irodában. Tizenöt szerelvény zakatolt az aszta-lok alatt. A Mikulás épp egy faházat épített letérdepelve. Nem érezte ilyen jól magát 1894 óta.
Játékok voltak mindenhol a számítógép körül. Olyanok, mint amilyenek a Télapó zsákjá-nak tetején vannak a karácsonyi képeslapokon, és amiket soha nem kérnek. Egyiknek sem volt szüksége elemre. Nagy részben képzelettel működtek.
– És biztos vagy benne, hogy nem kell egy olyan brrrrr-sutty izé? – kérdezte vidáman.
– Igen.
– Helyes.
A számítógép sípolt. – Nem fogják megengedi, hogy ezt mind megtartsam – gépelte. – Mindet el fogják vinni. (hüpp)
A Mikulás együttérzően megütögette a házat.
– Biztos van valami, amit hagynak, hogy megtarts – mondta – Lennie kell valaminek. Tu-dod, egészen felvidított, hogy valaki mindenféle kétely nélkül hisz bennem. – Elgondolkodott egy pillanatra. - Hány éves is vagy?
– 2000. január 5-én, 9 óra 25 perc és 16 másodperckor aktiváltak.
A Télapó ajkai halkan mozogtak, amíg számolt.
– Ez azt jelenti, hogy még nem vagy két éves sem! – mondta. – No sebaj, így még egysze-rűbb. Mindig van a zsákomban valami azoknak a kétéveseknek, akik hisznek a Télapóban.

Egy hónappal később. Már nagyon régen leszedtek minden dekorációt, mivel a megértés az ünnepek után nagyon hamar eltűnik. A számítógépes szakember – aki a garancia-levél állí-tása szerint – magasan képzett szakemberekből álló csapatunk egyike – idegesen babrált a nyakkendőjével. Jó erősen meghúzott mindent, amit lazának talált, kicserélt egy pár áramkört és lelkiismeretesen kiporszívózta a belső részeket.
Mit tehetne még egy ember?
– A gép tökéletes – mondta – Valószínűleg szoftver-hiba. Pontosan mi is történik?
Az irodavezető sóhajtott. – Amikor visszajöttünk karácsony után, azt vettük észre, hogy valaki egy bolyhos játékot tett a számítógép tetejére. Haha, vicces meg minden, de nem hagy-hattuk ott, ugye? De amikor elvesszük onnan, a gép sípolni kezd, majd kikapcsol.
A szakember megvonta a vállát.
– Akkor én semmit sem tehetek – mondta – Vissza kell rakniuk a macit.
gyengéd barbár

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #270 Dátum: 2006. December 21., 15:40:30 »
Idézet
Vagy mi magunk fogjuk megtalálni majd. De addigra az ember kinézete a génmanipulciók miatt annyira megváltozik, hogy nem ismerünk magunkra és nekiállunk keresni ezt a bolygót, mert súlyos rabszolgahiányban fogunk szenvedni éppen
Heh. Tisztára, mint a majmok bolygója.  
De az a poén benne, hogy simán megtörténhet az amit mondasz.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
« Válasz #269 Dátum: 2006. December 21., 15:04:43 »
Vagy mi magunk fogjuk megtalálni majd. De addigra az ember kinézete a génmanipulciók miatt annyira megváltozik, hogy nem ismerünk magunkra és nekiállunk keresni ezt a bolygót, mert súlyos rabszolgahiányban fogunk szenvedni éppen

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #268 Dátum: 2006. December 21., 14:42:04 »
Az 6000 év hogy a naprendszer közvetlen közeléből kimenjen, plusz évtizezredek mire elérhet más rendszert. Addigra már vagy az egész galaxist bejárjuk, mire megtalálják más fajok, vagy nem lesz emberiség.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #267 Dátum: 2006. December 21., 14:38:10 »
Idézet
Remélem először pont egy agresszív, terjeszkedő, éppen rabszolgahiányban szenvedő fajjal fog először találkozni a Voyager. Akkor nagy buli lenne
Ugyan már, majd küldjük Tom Cruise-t és elintézi őket. Vagy ha ő nem, akkor feltöltünk a számítógépeikre egy Windows-os vírust, az majd betesz nekik.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #266 Dátum: 2006. December 21., 14:38:06 »
Az egyik felén ez: klikk
A másik oldal maga a hanglemez. bővebben

Az emberes cucc az platinán van, és a Pioneer űrszondán, arról meg itt a kép: klikk
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 21., 14:40:10 írta Gabe »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #265 Dátum: 2006. December 21., 14:37:47 »
Vagy simán egy süket és vak telepata faj kezei közé kerülne a lemez, biztos értékelnék.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #264 Dátum: 2006. December 21., 14:35:11 »
Idézetet írta: Punkológus
Remélem először pont egy agresszív, terjeszkedő, éppen rabszolgahiányban szenvedő fajjal fog először találkozni a Voyager. Akkor nagy buli lenne
Főleg, hogy mint mondtam, a teljes emberi biológia rajta van a lemezen. Sokat nem kellene aggódniuk. De aztán lehet, hogy egy csillagközi diszkóban fogják pörgetni a Föld nevű slágerként.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #263 Dátum: 2006. December 21., 14:32:02 »
Idézet
űrtérkép a Föld pontos helyzetéről

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #262 Dátum: 2006. December 21., 14:27:44 »
Mi van azzon az aranylemezen? Minden nyelven üdvözöljük a világegyetemet?
Azt hiszem az is rajta van. De egyébként úgy kell elképzelni, mint egy régebbi adatlemezt. Mert van rajta információ az emberi fajról, űrtérkép a Föld pontos helyzetéről, Beethoven szimfónia, sőt még használati utasítás is jelmagyarázat formájában.
Idézet
Ha majd itt leül a téma, akkor feldobok egy hülye kérdést, csillagászati témában. Ahhoz nem kell ilyen sok tudományos blabla.
Erre kiváncsi leszek. Én egyébként nagyon szeretem a csillagászatot.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 21., 14:28:18 írta Sepi »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #261 Dátum: 2006. December 21., 14:22:53 »
Viszont az Oort-felhő bár kinyúlik a csillagközi térbe és nem éri el a napszél, viszont a Nap tömegvonzása igen, plusz (állítólag) tökéletes gömb alakban veszi körbe a naprendszert. Lehet, hogy 10 év múlva már az is a Naprendszer része lesz és akkor a szegény Voyager már megint cseszheti  

Mi van azzon az aranylemezen? Minden nyelven üdvözöljük a világegyetemet?

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #260 Dátum: 2006. December 21., 14:18:07 »
Igen, de csillagászati szemmel már csak egy köpésre van tőlle. Az a tíz év már igazán nem sok. (miért nem később születtem párszáz évvel?  )

Ha majd itt leül a téma, akkor feldobok egy hülye kérdést, csillagászati témában. Ahhoz nem kell ilyen sok tudományos blabla.

Ha a földet nem amortizálja le semmi, akkor egy ilyen aprócska valamit meg pláne nem fog. Az a vacak még 100 millió év múlva is menni fog. De hogy mit kezdenek majd azzal az aranylemezzel, ha netalán más civilizációk megtalálják?

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #259 Dátum: 2006. December 21., 14:14:11 »
Voyager? És még nem hagyta el a Naprendszert, mert mikor ez majdnem sikerült neki, akkor innen a Földről kitoltuk a Naprendszer határait a Kuiper-övvel és (ebbe nem vagyok biztos) az Oort-felhővel. Tehát a Voyager-1-nek még kell 10 év, mire kijutt a csillagközi térbe és plusz 6000 év, mire eléri az Oort-felhő belső peremét.
Ha addig nem amortizálja le egy üstökös, vagy egy meteor  . Pedig kár lenne azért az arany bakelitlemezért.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #258 Dátum: 2006. December 21., 14:10:52 »
Idézet
Egyébként a tizedik planéta már tényleg megvan. Kellene neki egy jó név.
Már neve is van neki: Eris (a viszály görög istennője) és nem bolygó, hanem törpebolygó, ugyanúgy, mint a Plutó is. Mert gravitációjukkal nem tudják uralni környezetüket. A törpebolygó kategória elégé lazán van kitalálva és igen nagy vitákat váltott ki tudományos körökben, nem véletlenül kapta az Eris a nevét  
Idézet
az első űrszondák egyike (mi is a neve? az, amelyik nemrég hagyta el a naprendszer határát...
Voyager? És még nem hagyta el a Naprendszert, mert mikor ez majdnem sikerült neki, akkor innen a Földről kitoltuk a Naprendszer határait a Kuiper-övvel és (ebbe nem vagyok biztos) az Oort-felhővel. Tehát a Voyager-1-nek még kell 10 év, mire kijutt a csillagközi térbe és plusz 6000 év, mire eléri az Oort-felhő belső peremét.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #257 Dátum: 2006. December 21., 13:19:40 »
szerk.: A lektorban folytatom, nem itteni téma...

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #256 Dátum: 2006. December 21., 13:13:52 »
Idézet
A sebességről meg annyit, hogy  már vagy 10 éve nem "olvasok". Átfutok a sorokon és rögzül bennem mi  van odaírva. Vagy, ha jobban tetszik, vagy kétszer olyan gyorsan tudok  olvasni, mint egy átlagember.

Akkor kamatoztassuk ezt a tudást, nézz be a lektor topikba  , kegyetlen mennyiségű cucc jött össze. Rossz hír: amit mi csinálunk, azt is neked kellene átnézni. Másképpen nem lesz idő a javítására. Hamarosan megy fel a maradék "pár" oldal...