HálóZsák fórumok > OFF topik
talgaby és Zerit OFF Páholya
talgaby:
Köszi. Egyikről se hallottam, és nem is találkoztam még velük digitálisan se, de hátha egyszer felbukkan vhol (nagyon fura képregényeket találok néha ). És érdekes, hogy az egyik legrégebben futó comic stripet, a Dick Tracy-t nem említetted. vagy az már túl... hm, "mesés" néhol? (Igaz,nekem is most ugrott be...)
Zerit:
sin city
na jo, viccen kivul, a mar emlitett Alfonso Fontnak volt egy sorozata Privado, ha jol tudom ez volt a cime... foleg 10 oldalas rovid sztorik, de nagyon utosek, a PI szakma minden fordulata benne van, es szvsz a rovid tortenetekkel jobban tud operalni ez a mufaj, megkimel a sok temahoz kapcsolodo klisektol, mondjuk a blacksad-ben ezek egymas hegyen-hatan hemzsegtek
esetleg meg a Bogey Leopoldo Sanchez-tol, bar itt a cselekmeny a jovoben jatszodik, megis hozza a megszokott noir hangulatot - ez is tobbnyire rovid epizodokbol all
a spanyol Torpedo cimu kepregeny nem magandetektives, hanem mafias kepregeny, de hangulatilag baromira el van talalva, amit eddig olvastam belole, az mind lenyugozott
talgaby:
És most jutott eszembe a kalndhoz a... a komplett Top Cow-s Tomb Raider honosítás. Arra nem mondhatja senki se, hogy nem kaland, mert gyakorlatilag a képregény Indy, a XXI. sz.-ba rakva (jó, tudom, a XX. sz. végén játszódik eredetileg, de inkább pár évvel későbbinek tűnik), egy nagymellű nővel a főszerepben a sármos prof helyett. A kalandok egyébként ugyanolyanok, még azt se mondanám, hogy Larának több misztikum jutott ki.
Krimi: Véresbeles/mindenkitfejbelövős, de az xfanzine Punisher v5-je már majdnem az (bár pont a nyomozást ugorjuk át javarészt a fejszétlövések üdvéért). Meg talán a Gangland most a C4A-n.
Tényleg, a Blacksaden kívül tudsz ilyen überklasszikus belsőmonológos magánszimatos képregényeket? Kedvelem ezt a stílust, csak manapság alig lehet találkozni vele (pár éve megpróbálták feleleveníteni, de nem sok sikerrel...)
Zerit:
a igen! a kaland, habar ez igencsak szeles skalaju, pl Walthery Natachajatol indulthatunk az emlitett Jones doktoron at Alfonso Font munkaiig, persze Corto Malteset is ide lehetne sorolni...
nos igen, a modernseggel az a gondom, hogy mar erintett temakat melegitenek fel, mai kornyezetbe rakva azt, vagy epp keverve egy mas mufajjal... rex mundi nekem inkabb misztikus kaland, mint krimi, bar tagadhatatlan, hogy tartalmaz elemeket, nyomozas stb., ami a krimire utalhat
talgaby:
És a kaland, kihagytama kaland műfaját. Klasszikus Indy-félétől (megint charax, de a az itteni Athena Voltaire meg vmennyire a Fantomok is azok) a modernebb Da Vinci-kód féle nyomozósakig mindenféle... azok is vannak, csak kevesen.
Krimi: krimi-fantasy-nak az itteni Rex Mundi? vagy az már inkább kaland? Kőkemény klasszikus krimi tényleg csak a Blacksad, modernebbnek ott van az FQ Desolation Jones-a.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése