HálóZsák fórumok > OFF topik
talgaby és Zerit OFF Páholya
Zerit:
Nitro, teged nem kerdeztunk
Nitro:
Nekem meg a Madrox minisorozat.
Zerit:
en mondjuk szerencses vagyok abbol a szempontbol, hogy van az ujvideki stripoteka kepregenyes magazin rendes forditast kapok, nem amator, rajongoi munkat
---
jaj! eszembe jutott a romeo brown is, nahat az egy erdekes magandetektives sztori (ez is angol, erdemes rakeresni)
talgaby:
Valószínűleg van vhol egy spanyol-angol képregényfordító odakint, mert a Blacksad első részének találtam egy egyértelműen scanlation változatát (nema szöveg volt rossz, a beírás) anno, utána rakták fel heves vigyorik kíséretében a hivatalos angol változat scanjét is (bár francia fordító egyértelműen több akad odakint...). Úgyhogy még reménykedem.
Dick "rendes" detektív, de inkább úgy viselkedik, ahogy azt az alkoholtilalom évei alatti magánkopókról szokták elképzelni. A felügyelő mivolta inkább a razziáknál merül ki, meg hogy nem cseszegeti senki folyton a rendőrségtől, hogy mit keres ott egy magánkopó... de annyira klasszikus krimihangulatú az egész, hogy én még odavenném, nem a Maigret-féle (ez jutott elsőként eszembe) tipikus zsarusztorik kategóriájába.
Zerit:
hehe, megmondom oszinten, nem olvastam dick tracy-t
habar nem melyedtem bele a temaba, csak nehanyat emlitettem, ami nekem tetszett (egyebkent mind spanyol, ahogy a blacksad is az - a spanyolok tudnak valamit )
persze mehetnenk az angol frontra is: modesty blaise, rip kirby stb.
---
utolag megjegyzem: dick tracy magandetektiv vagy "rendes" detektiv?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése