HálóZsák fórumok > OFF topik
talgaby és Zerit OFF Páholya
Zerit:
nos, asszem kezdunk a vegere erni, na nem az egesz utnak, hanem csak egy szakaszanak
a vita velemenyem szerint olyan mint egy kotelhuzas...
huzod, egyre csak huzod magad fele a kotelet es vegul arra leszel figyelmes hogy a masik kezet fogod, amint epp parolaztok
igen, a vita lenyege, hogy lassan megtalaljuk az azonos nevezot
es akkor:
--- Idézet ---(most mondhatnám a Szemlélőt a Marveltől, de tudom, hogy úgyse ismered a Marvel-fóbia miatt)
--- Idézet vége ---
ime meg egy pelda, amiert nem szeretem a marvelt, mert szamomra elfogadhatatlan elveket hirdet
--- Idézet ---Ez így van, de inkább időkorlátok miatt van ez. Nem ismerheted meg minden tulajdonságodat, mert ehhez mindent ki kellene próbálnod.
--- Idézet vége ---
ratapintottal a lenyegre nos ez egy igencsak kemeny ok, amiert keptelen az ember kitapasztalnia a korlatait
--- Idézet ---Ha valóban létezik az abszolút igazság, az emberi ésszel úgyis felfoghatatlan, de a kérdés az, hogy egyáltalán szüksége van-e rá az emberiségnek.
--- Idézet vége ---
sok olyan nem elvont fogalom is letezik, vagy meg elvont foglaomnak szamit, ami kihatassal van rank emberekre, megsem torodunk vele, azaz nem feltetlenul rajtunk mulik a fogalmak letezese, sot... ha meghal az ember, akkor csak szamara szunik meg a vilag, pedig minden a helyen marad
--- Idézet ---Jól járnánk-e vele, ha megtudnánk, hogy mi minden kérdésre a válasz?
--- Idézet vége ---
attol tartok meg sem ertenenk, fel sem fognank, hiszen ez van jelen pillantaban is... itt van az orrunk elott, korulvesz bennunket es nem fogjuk fel
szal marad a 42
--- Idézet ---valahogy mindig mindent csak egyik, vagy másik aspektusból szemléljük csak, sosincs középút, sosincs szürke, csak fekete és fehér.
--- Idézet vége ---
ez a vilag bipolaris szemleletu, az emiltett fekete-feher, jo-rossz, no-ferfi, jing-jang igen-nem stb. kozeput? ha van es azon jarnek, akkor buddhava valnek es buddha ezen illuzorikus ketpolusu vilag felett all
--- Idézet ---e arra gondoltam inkább, hogy hajlandó vagyok meghallgatni egy adott témában mindenkit, és a kapott ismeretek mérlegelésével alakítom ki saját álláspontomat.
--- Idézet vége ---
ez egy buddhista modszer, szitakent mindent megszursz, aminek sulya van az ugyis fennakad, ami meg nem az hadd menjen... borzaszto egyszeru, megsem vagyunk hajlandoak egyszeruen elni
--- Idézet ---Ne vigyorogj, akármilyen szentimentalista, én ebben hiszek.
--- Idézet vége ---
nem vigyorgok, tiszteletben tartom az erzeseidet
--- Idézet ---vagy sikeresen elriszatottunk mindenkit az oldalnegyedelő hsz-kal, és már átmentünk nyilvános magánbeszélgetésbe...
--- Idézet vége ---
ha hajlando lennel msn-ezni, akkor sok forumozot kimelnenk meg ettol
talgaby:
Üdv!
Igaz, hogy lassan kimerülnek az érvkészleteim, de akkor lásuk sorban...
--- Idézet ---azt hiszem errol hadovaltam en is
--- Idézet vége ---
Hmm, visszaolvastam, tényleg! Van valami, amiben egyetértünk (már látoma közelgő világpusztító meteort...)
--- Idézet ---hm, mit fuzhetek hozza, te hoztad fel az objektiv megfigyelest
--- Idézet vége ---
Valóban. Mert azt viszont hiszem, hogy bár teljesen pontosan sose vizsgálhatunk meg semmit, de ha már megtesszük, akkor minél inkább objektívnek kell maradni. És ezt szerintem csak "kívülről" lehet igazán (most mondhatnám a Szemlélőt a Marveltől, de tudom, hogy úgyse ismered a Marvel-fóbia miatt).
--- Idézet ---en sem errol beszeltem, hanem a korlatok, hatarok megismereserol. sok kepessege az embernek rejtve marad, vagy egyszeruen eltemetve, ezert irtam, hogy sosem leszel tisztaban bizonyos aspektusokbol a sajat hataraiddal, mig mas szembetuno tulajdonsagokkal esetleg, de erhetnek meglepetesek, kellemesek es kellemetlenek.
--- Idézet vége ---
Ez így van, de inkább időkorlátok miatt van ez. Nem ismerheted meg minden tulajdonságodat, mert ehhez mindent ki kellene próbálnod. Addig meg még egy McLeod se élt még...
--- Idézet ---de mindegy, letezik abszolut igazsag, csak ember szamara nem elerheto, ugyanis felolelne az ossz emberi igazsagot
--- Idézet vége ---
Most egy olyan elvont fogalmat vetettél fel, mint Isten létezése. Ha valóban létezik az abszolút igazság, az emberi ésszel úgyis felfoghatatlan, de a kérdés az, hogy egyáltalán szüksége van-e rá az emberiségnek. Jól járnánk-e vele, ha megtudnánk, hogy mi minden kérdésre a válasz? Kétlem. Viszont a hajszolása is egy lényeges dolog, hisz komoly mozgatórugója lehet az emberiség szellemi fejlődésének.
--- Idézet ---amint egy amorf szobrot szemlelik kulonbozo oldalrol az emberek, az egyik fele szogletes, a masik domboru, lekerekitett. melyiknek van igaza? aki azt allitja, hogy ez a szobor domboru vagy aki azt allitja ez a szobor szogletes?
--- Idézet vége ---
Középút nem létezik? Miért kell mindennek egyiknek vagy másiknak lennie? Ezt talán már kérdeztem egyszer tőled... valahogy mindig mindent csak egyik, vagy másik aspektusból szemléljük csak, sosincs középút, sosincs szürke, csak fekete és fehér. Miért akar mindig mindenki szélsőséges dolgokat magyarázni mindenbe? És miért kérdezek én ilyesmiket egy fórumon?
--- Idézet ---konnyen ramondod az igent,
--- Idézet vége ---
Igen, ha arról van szó, hogybékén hagyjanak, akkor gyorsan rábólintok, és annyi. De arra gondoltam inkább, hogy hajlandó vagyok meghallgatni egy adott témában mindenkit, és a kapott ismeretek mérlegelésével alakítom ki saját álláspontomat. Legyen az vallás vagy politika. Bár igazság szerint az előbbiből tényleg elég makacs vagyok.
--- Idézet ---ez is egy szep elv, amiben hinni lehet
--- Idézet vége ---
Ne vigyorogj, akármilyen szentimentalista, én ebben hiszek. Hiszek az emberi jóságban, hogy mindenkiben ott van valahol. Csak nem prédikálok róla.
--- Idézet ---most ebben a topicban legalabb lelkiismeretfurdalas nelkul vegezhetjuk a dolgunkat
--- Idézet vége ---
Heh, a francba, pedig milyen szépen kezdtük szétoffolni amazt...őszintén kíváncsi vagyok, hogy olvassa-e ezt valaki, vagy sikeresen elriszatottunk mindenkit az oldalnegyedelő hsz-kal, és már átmentünk nyilvános magánbeszélgetésbe...
Mindenesetre kedves adminától, hogy nyitott nekünk egy saját topicot. Megtiszteltetve érzem magam
Zerit:
na akkor ide
--- Idézet ---Ne feledd, hogy nem csak vallási fanatizmus létezik, bármilyen eszmének - még az ateizmusnak - is megvannak a maga fanatikusai, akik "hittérítést" akarnak végezni az ellentábor - esetünkben a hívők - tagjai között.
--- Idézet vége ---
azt hiszem errol hadovaltam en is
--- Idézet ---A tudomány persze, hogy nem egzakt.
--- Idézet vége ---
hm, mit fuzhetek hozza, te hoztad fel az objektiv megfigyelest
--- Idézet ---Nem arról beszéltem. Arról, hogy ha pl. elkezdtél volna hegedülni tanulni, akkor lehet, hogy egy nap úgy döntesz, hogy Te vagy az új Paganini és meghódítod a világot.
--- Idézet vége ---
en sem errol beszeltem, hanem a korlatok, hatarok megismereserol. sok kepessege az embernek rejtve marad, vagy egyszeruen eltemetve, ezert irtam, hogy sosem leszel tisztaban bizonyos aspektusokbol a sajat hataraiddal, mig mas szembetuno tulajdonsagokkal esetleg, de erhetnek meglepetesek, kellemesek es kellemetlenek.
--- Idézet ---Az nem gond, a baj akor kezdődik, ha képtelen akár egy kicsit is eltérni tőle.
--- Idézet vége ---
tolerancia, alkalmazkodas, nem minden eber kepes ra, mint ahogy kulonbozik minden teren az ingerkuszobunk
nem terunk el tole, csak alkalmazkodunk, kerdes ki mennyire flexibilis ilyen szempontbol
--- Idézet ---de ugyanakkor nincs abszolút igazság se, mint ahogy azt írtad.
--- Idézet vége ---
irtam volna? de mindegy, letezik abszolut igazsag, csak ember szamara nem elerheto, ugyanis felolelne az ossz emberi igazsagot
amint egy amorf szobrot szemlelik kulonbozo oldalrol az emberek, az egyik fele szogletes, a masik domboru, lekerekitett. melyiknek van igaza? aki azt allitja, hogy ez a szobor domboru vagy aki azt allitja ez a szobor szogletes?
--- Idézet ---Nézd, az eszmékkel, amikre egyházakat vagy más intézményeket állítanak, szinte sosincs gond.
--- Idézet vége ---
dehogynem altalaban ott keresik az utkozopontot
--- Idézet ---Tudom, hogy most tökéletesen az ellenkezője tűnik ki, de akár hiszed, akár enm, viszonylag könnyen.
--- Idézet vége ---
konnyen ramondod az igent, de kozben mast gondolsz, mint Jozsef Attila, aki falura kerult es mivel a neveloszulei nem ismertek olyan magyar nevet hogy Attila ezert Pistanak hivtak, mit tehetett a kolok ellene, semmit, egyszeruen hallgatott a Pistara, de o megmaradt ennek ellenere Attilanak
--- Idézet ---elvégre nem a széthúzás acélunk, hanem az, hogy meglegyünk legalább a környezetünkkel.
--- Idézet vége ---
ez is egy szep elv, amiben hinni lehet
--- Idézet ---Látom én, látom. Ez hanyadik is, harmadik topic, amit az utóbbi időben szétoffolunk a kis beszélgetéseinkkel/vitáinkkal?
--- Idézet vége ---
most ebben a topicban legalabb lelkiismeretfurdalas nelkul vegezhetjuk a dolgunkat
talgaby:
Késő!
öreg pajtás:
tessék használni
Navigáció
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése