HálóZsák fórumok > OFF topik
talgaby és Zerit OFF Páholya
Troll:
A buddhizmust jobban kedvelem... Teccik ez a körforgás dolog.
Gabe:
Zerittel nem érdemes vitatkoznotok. Én már próbáltam, de valami zseniális módon mindig előrángat egy "meggyőző érvet", bármennyire is sikerülne sarokba szórítani. Tipikus sztár-ügyvéd jellem. De ha valaki mégis fogást talál rajta, vendégem egy sörre.
Egyébként olvassatok sok-sok sci-fit, a normálisabbak igencsak körbejárják ezt a témakört. Címeket nem mondok, azért hogy megtalálja mindenki a számára legjobbat. (azért ha csavaros dolgot szeretnétek látni, mint ami a létezés valóságosságát boncolgatja, akkor Phillip K Dick műveit keressétek.)
Punkológus:
Még ez is túl szubjektív. Sőt az egész pokol - mennyország dolog retenetesen szűklátókörü. Hisz ezzel azt feltételezzük, hogy a poklot és a mennyországot csak azért létrehozták, hogy legyen egy itélet arról, amit a földön követünk el. Hogyha a mi létezésünk érzékelt színtere a pokol egyik bugyra, akkor egy másik létezésben elkövetett bűneim miatt vagyok itt én és mindenki más is. Ez az elmélet csak és kizárólag az emberiségre és annak tetteire van kihegyezve.
Troll:
A ha tudom... A föld egy másik világ pokla.
Punkológus:
Az emberiség világképe mérhetetlenül szubjektív és önző. Mert mi van akkor ha az emberiség, sőt az élet, csak egy kozmikus hiba? Mint egy szemölcs a tökéletes kézfejen. Mi van ha az élet létezése az egyetlen dolog, ami útjában áll az univerzum tökélettességének.
Vagy mi van ha a Földön a legértelmesebb életforma egy színtelen, szagtalan, íztelen gáz alapú élőlény vagy ha földi létünk valami sokkal nagyobb létezésforma kivetülése valójában és az általunk érzékelt világ fontossága úgy aránylik ehhez a másik világhoz, mint egy porszem a Naprendszerhez. És ha ez így van, akkor mik vagyunk mi, akik csak porszemek vagyunk az általunk érzékelt naprendszerben.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése