HálóZsák fórumok > OFF topik
talgaby és Zerit OFF Páholya
talgaby:
Kérdés: vajon akarjuk majd egyáltalán tudni? És egyáltalán, jó az, ha tudjuk, hogy ha valóban van reinkarnáció, hogy kik voltunk azelőtt? Az ember jellemének a "szelleme" csak az alapját adja (egyesek szerint a DNS-be is van egy kicsit kódolva, hogy mennyire vagyunk hajlamosak erre-arra...), de azt, hogy milyen leszel, mindig az határozza meg, milyen volt az életed (ezért nem lenne egy klón uo. jellemileg, mint az eredeti, hacsak nem kapja meg az emlékeit). És ha tudnád, ki voltál régen és milyen ember, az mindenféleképp hatással lenne rád a jelenben. Az pedig nem biztos, hogy mindig jó dolog.
pepo05:
Szóval kiderült, hogy minden viszonylagos.
Kérdezem én...honnan tudjátok majd 100 évvel később, hogy ti xy-nak vagytok a reinkarnációi?
Sepi:
A mazochisták valamilyen szinten szenvedélybetegek. Amelyek visszavezethetőek valamely előző életbeli traumához. Nagyon sok szenvedélybetegség hajlama visszavezethető így. A reinkarnáció lényege mint ahogy már mondtam, a tudat növelése. És itt nem az általános ismeretek beszerzésére kell gondolni, bár nagyon leegyszerűsítve fel lehet így is fogni. Az élet olyan mint egy iskola. Ha "elvégezted" az adott szintet, csak akkor léphetsz feljebb. Ameddig nem tudsz egy szintet "teljesíteni", addig azt újra és újra átéled az életek során. Ezt lehet nevezni egyfajta asztrális evolúciónak. Valamint ebből következik, hogy a reinkarnációk száma végtelen.
Na eleget beszéltem már. Még a végén azt fogjátok hinni rólam, hogy valami kuruzsló vagyok, aztán lecserélhetem az avataromat Dr.Strange képére.
Galamb:
Hát igen, nekem is szimpibb az, hogyha meghalok, még a következő életemben talán van esélyem kijavítani hibáimat, mint az, hogy a pokolban sütögetnének!
(Csak zárójelben jegyezném meg, mert tiszteletben tartom a téma komolyságát, hogy mi a helyzet a mazochistákkal? Ha ők egész életükben szemétkednek, mennek a mennybe, és ha meg jó gyerekek, akkor élvezhetik a grillpartit Lou-nál, ahhol persze ők lennének a főfogás? )
Sepi:
Ilyen szempontból én inkább a reinkarnáció híve vagyok. A menny és a pokol is inkább csak egyfajta hasonlat erre a témára. Hiszen a karmád az amely "továbblépésnél" megbélyegez téged. Érthetőbben minden ebben az életedben tetted következményei a következő életedben töltenek alakot.
A reinkarnáció lényege pedig az univerzális tudat, ha jobban tetszik entitás növelése. Ezt szimbolizálja a buddhista körforgás.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése