HálóZsák fórumok > OFF topik
talgaby és Zerit OFF Páholya
Zerit:
nem tudom az evolucio mennyiben erint egy trollt
en technikai ismeretek evoluciojanak hivanam a tortenteket, kulturalis evoluciorol mar legalabb 2000 eve szo sincs
Troll:
Szerintem az evolució, már nem fogja az embert nagyban befolyásolni. Amióta emlékszünk és visszatekintünk a múltra, kulturális evolucióról kell beszélnünk. Szép lassan magunkat fogjuk változtatni. Erre mondják azt, hogy a 20000 évvel ezelötti ember jobban fog hasonlítani a maira, mint a mai a 100 évvel késöbbire. (ha kibirjuk még 100 évig) csak az az emberi természet ne lenne.
Zerit:
igen, de nem art olvasgatni a teremtes konyvet, ha mar a keresztenysegnel tarunk es mas szemmel tekinteni a dolgokra
pl, honnan a francbol tudta egy okori ember, hogy elobb az asvanyok voltak majd a novenyek es az allattok, majd vegul az ember... hm, erdekes megfontolni az ilyeneket
a konyv: irokrol beszeltem, en ket iro muveinek kepregenyes valtozatait honositottam
na ez nagy segitseg volt
talgaby:
Érdekes hasonlat, viszont azt az emberi tulajdonságot veszi alapul, hogy a világ működése és megteremtése mögött egy felsőbbrendű lényt akar mindenáron tudni. A bibi ott van, hogy ez is ugyanolyan elmélet, mint a többi. Persze attól még igaz lehet, ám ha így van, akkor azt egy emberi elme úgyse lenne képes felfogni...
Az idézet forrása meg részemről passz.
Zerit:
kb annyi racio van ebben is mint a tobbi elmeletben
van egy jopofa regeny, ebbol ideznek...
nah, lehet belole jatek is, honnan az idezet
persze ezt nem kell "komolyan venni", nem is annak szantak az irok
+++
Az egész fosszilis dinoszaurusz-ügy csak egy nagy vicc, aminek a poénja a paleontológusoknak még nem esett le.
Ez két dolgot bizonyít:
Először is, Isten hihetetlenül titokzatos, ne adj' Isten körülményes utakon közlekedik. Isten nem kockázik az univerzummal; saját felfoghatatlan játékát játssza, amit ő talált ki. Ez a többi játékos* szemszögéből leginkább egy érthetetlen és bonyolult pókerjátszmához hasonlít, amit koromsötét szobában játszanak üres kártyalapokkal, végtelen tétekkel, és egy osztóval, aki nem mondja el a szabályokat viszont végig mosolyog.
* Értsd: mindenki
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése