HálóZsák fórumok > OFF topik
talgaby és Zerit OFF Páholya
talgaby:
Viszont azt se tudjuk teljes bizonyossággal, hogy a világegyetemben vannak általánosan érvényes szabályok, lehet, hogy egyes dolgok lokálisak. És a menny/pokol-reinkarnálódás akár ilyen is lehet. A bibi csak az, hogy nem fogjuk megtudni, mert akik mesélhetnének róla, azok egy icipicit halottak...
Punkológus:
Viszont az esély rá igen kevés. Hisz maga az univerzum végtelen és mi a megismerhető részének egy százalékát sem ismerjük. Mégis találgatásokba bocsátkozunk arról, hogy a földi életnek van e egy bizonyos körforgása. És egyesek miután elfogadják a reinkarnáció létezését, ezt teszik meg világképük fő tengelyévé. Ami, ismétlem, rettenetesen szubjektív, nagy képű, öntelt elképzelés. Tulajdonképpen az emberiség nagy része még mindig azon a gondolat köré szervezi elméleteit, hogy a Föld a világegyetem közepe. Ilyen például a keresztény mennyország-pokol dolog is. Aztán majd mindenki csodálkozik, ha egy intergalaktikus sztráda épités útjában leszünk
talgaby:
MIért ne lenne? Nem tudjuk se cáfolni, se bozonyítani. Tehát akár lehet is.
Punkológus:
--- Idézet ---Amúgy én szeretném tudni.Lehet, hogy rossz hatással lenne rám nézve, de mégiscsak az én részem.
--- Idézet vége ---
Na persze csak akkor, ha igaz, az a feltételezés, hogy van reinkarnáció. És hát miért lenne?
pepo05:
Nem csak kicsit, a kromoszmák meghatározzák az alapvető jellemedet. Persze a környezet ezt nagymértékben befolyásolja, de én például genetikailag vagyok egy lusta dög, pedig anyámék nem erre tanítottak. Dehát ez van.
Amúgy én szeretném tudni. Lehet, hogy rossz hatással lenne rám nézve, de mégiscsak az én részem.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése