nekem az a véleményem, hogy nem csak új dolgok kerülnek ki hanem a karik is másképp viselkednek 2 különböző füzetben.
Hát... igazad van, de ha nagyon jóindulatúak akarunk lenni, akkor ezt még megmagyarázhatjuk azzal, hogy a különböző címekben nem objektív történeteket, mármint a történtek fényképszerű dokumentálását olvashatjuk, hanem azt, ahogy a főszereplő megélte a dolgot. Kvázi Pókember szubjektív élménybeszámolója a Pókemberben és Vasemberé a CW-ben, és mivel másképp látják a dolgokat, mi is másképp látjuk őket. Pókember démonizálja Vasembert, ezért az ő füzetében a rozsdakupac egy őrült diktátor, a CW-ben meg egy rendes gyerek.
Tudom, sántít a magyarázat, de valamit ki kell találni :-) Viszont a különbözőképpen mutatott eseményeket már én se tudom megmagyarázni, pl. hogy a CW-ben Pók- és Vasemberek a házban bunyóznak, a Pókemberben meg az utcát. Vagy hogy Sue a CW-ben meg az F4-ben tök máshogy intett búcsút a férjének. Nincsenek ugyan nagy különbségek, de azért mégiscsak idegesítő: gondoljatok bele, ha az ilyen tök egyszerűen egyeztethető, fekete-fehér dolgokban se képes a Marvel két csapata együttműködni (mégis mibe került volna egyeztetni a CW és az F4 gárdájának, hogy "Te, Sue hogyan is lép le?"), akkor mit várhatunk a teljes történetfonal összefogását és egységét illetően?