Üdvözletem!
Elnézést, hogy ide írom, de ide ajánlották. Próbálom magam rövidere fogni, hisz egy régebbi főoldali hír azt tudatta velem, hogy itt, a Hálózsákon engem nem szeretnek. Nézzétek el mégis jelenlétem-e pár sor erejéig. Bármilyen hihetetlen nem, nem "röhögök a markomban" azon, hogy esetleg valakinek ez az egész nem esett le, vagy, hogy a mai napig nem érti mi is történt. Persze könnyű hallásból tájékozódni akár rólam, aztán kialakítani ilyen szép és megalapozott véleményeket mint amik pl. Kró fejében kavaroghatnak. Csak kérdés, hogy érdemes-e. Ugyanis az ilyen félreértesülések miatt van itt az undergroundban sok ember közt olyan "jó" viszony. Többek közt ezért nem szoktam nagyon fórumozni. Egy élő chatben, mint ami a hubomon is van (nem, nem reklámnak szántam) könyebben ell lehet simítani dolgokat és kevesebb a félreértés. Mindenesetre biztos sokan ismeritek a viszonyomat a honosításhoz. Attól, hogy én esetleg nem kedvelem a dolgot még nem utálom és nem kéne egymást sem utáljuk, persze ez ebben a légkörben, és most nem csak a Hálózsákra gondolok nehézkes. Sokszor ha valakinek azt mondom, hogy engem nem érdekelnek az ilyen magyarított fan munkák azt hiszik lenézem őket. Nem erről van szó. Más az ízlésünk, ennyi. Viszont néha-néha amikor elkerülök egy ilyen oldalra, sajnálom azt, hogy az újak vagy a függetlenek sokszor le vannak hurrogva. Amivel szerintem saját magatoknak ártotok hiszen csökkentitek azoknak a számát akik potenciálisan vevők lennének fordításra, beírásra, bármennyire is "avengersfan"-ul viselkednek. Nos erre csináltam én egy kis tréfát. Úgy gondoltam játszunk el pár napig egy ilyen kitekert szituációt és kiteszek valami, a jelenlegihez hasonló mondókát a végén. Ám ami péntek este történt, névlegesen, hogy az általam szánt szándékkal egyszerűnek hagyott jelszót felhasználva egyesek töröltek hozzászólásokat a fórumból, megváltoztatták az oldalt, az kicsit megdöbbentett. Méghozzá azért mert nem gondoltam volna, hogy valakik ilyen vér komolyan veszik ezt az egészet. Mi lett volna ha ez tényleg 3 lelkes fiatal oldala? Szerintem egy életre elment volna a kedvük a dologtól. Ebből a logikából egyébként nekem az következik, hogy akkor ha valakinek nem tetszik valami a neten, az feltöri és megváltoztatja. Szóval egy kicsit kevésbé kéne komolyan venni egyeseknek ezt az egész honosítás dolgot. Sokan amikor kritikát kapnak, akár tőlem, azzal vágnak vissza, hogy dehát ez egy hobby! Hát igen, és amikor valaki náluk rosszabbat csinál akkor a dolog már nem hobby, igaz? Akkor már őt lehet piszkálni, és beszólogatni neki, mert ő egy szégyen, akármilyen kezdő is. Egy adag önkritika és önirónia is hiányzik sokakból.
Zárszóként pedig biztosítok minden kételkedőt, hogy nem én vagyok az a bizonyos, itt randalírozó 'avengers'. Nem szoktam más nicknévvel felmenni oldalakra, hubokra és leszidni az alkotókat vagy a helyet. Avengersfan-t pedig a 'Chicco' nevű felhasználóról mintáztam.
A jövőre nézve pedig akinek gondja van velem az bátran jöjjön a hubomra és beszélgessen velem. Hiszek abban, hogy mindent el lehet kulturáltan simítani és nem kell ez az ellenségeskedés. Nekem ugyanis kezd elegem lenni az üzengetésekből, föleg olyanoktól akik 2 mondatot nem váltottak velem.
Sok sikert kívánok az újrainduláshoz, és szerintem jó lenne Troll ha újraindítanátok a hubotokat is, én látnám értelmét és tudnék ötletet amivel több reakciót tudtok akár oda akár a fórumra kicsalni a kevésbé aktívaktól.
Viszontlátásra!