Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 387877 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
    • http://www.enactment.uw.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #402 Dátum: 2006. December 06., 20:52:31 »
Idézetet írta: Sepi
Thor a kalapácsának erejével valamint Reed Starktól elkért technikájának segítségével feltámasztják Galactust. Ezután pedig Frankie úgy dönt, hogy Galactus hírnöke lesz, ezzel megmentve a Földet. Szerintem jól elsült  . Érdekes volt nézni, hogy Frankie mennyire felszabadut lett annak hatására, hogy már a kozmosz lett az otthona.

Szerintem ez a Frankie-s dolog a legmeginditobb az egész sztoriban. SZegény csaj...
Érdekességnek: a F4 rajzfilmben egy rész alatt tudták le az egészet: Frankie feltünését, Terraxot, Galactust, a harcot vele, és a távozását. Nem volt a legjobb megoldás.
Köszi szépen, lassan átrágom magam az egészen, szerintem jo dolog hgoy igy összegezve mentek a sztorin.
Köszike  
A rubik kocka tényleg büszkeség
'Az érzéki szexhez ha akarsz, használsz egy tollatt, de akkor a perverz szexhez már egy egész csirke kell... '

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #401 Dátum: 2006. December 06., 10:06:51 »
Én arra voltam büszke, hogy Rubik kocka volt Lény kezében. Jóleső érzéssel töltött el.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #400 Dátum: 2006. December 06., 09:03:03 »
Szívesen. Most ezzel eszembe juttattad, hogy mi jön legközelebb. Az egyik kedvenc részem a második kötetből.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #399 Dátum: 2006. December 06., 08:35:14 »
Na, át is rágtam magam az F4 244-es számán. Hát nem teljesen az történt benne amire számítottam az előző két rész alapján  . Kicsit megdöbbentő volt, hogy milyen fordulatot vett a sztori: Thor a kalapácsának erejével valamint Reed Starktól elkért technikájának segítségével feltámasztják Galactust. Ezután pedig Frankie úgy dönt, hogy Galactus hírnöke lesz, ezzel megmentve a Földet. Szerintem jól elsült  . Érdekes volt nézni, hogy Frankie mennyire felszabadut lett annak hatására, hogy már a kozmosz lett az otthona. Azon viszont jót röhögtem, hogy milyen arcot vágott Collins a csekk láttán, és amikor ment kifelé az épületből...   Zseniális. Ennél már csak Lény volt jobb a második végszóban a rubik kockával  .
Most már csak az ami nagyon érdekes, ahogyan Franklinben felszabadultak a mutáns erők. Lehet, hogy nekem is rubik kockáznom kellene  . Szóval biztosan jó lesz a folytatás.
A beírás és a fordítás teljesen profira sikerült. Köszönet érte Dórikának, talgabynak és Michonak  . Csak így tovább. Ja és boldog Mikulás napot nektek.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 06., 08:37:42 írta Troll »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #398 Dátum: 2006. December 06., 08:11:38 »
Itt is... Frissülés Bryne féle F4 244
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 06., 08:37:58 írta Troll »

Nem elérhető Remy

• Indiana Jones
  • *
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #397 Dátum: 2006. December 05., 21:24:35 »
Hy!

most olvastam el a f4 243-at és nagyon tetszett.Jók a képek , a fordítás a beírás .Egyszóval ez ismét egy remekmű.Régebben nem szerttem a fantasztikusokat de egyre jóbban befészkelik magukat a szívembe.meg egyszer kössz.A további munkához pedig sok sikert.    

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #396 Dátum: 2006. December 04., 16:25:12 »
OFF:
Nem, a Deception története (a kamidogu-háború) nincsen benne, csak annak még nem érkezett meg a hivatalos történetfolyama, mert a legújabb részből "kifelejtették" a biográfiákat, így gyakorlatilag 2 éve áll a történet.  Meg persze ez csak az MK-multiverzum főága - az összefüggő játékoké - van ezen kívül legalább 5 különböző alterverzum is (majd talán azokat is egyszer, bár ezt kétlem). Ami többé-kevésbé teljes, az a karakterleírások, ott benne van nagyrészt az is, ami a nagydoksiból még hiányzik. Meg majd egyszer vmikor befejezem a játék-leírásokat is, abban is vannak még plusz infók, csak arra nincs nagyon időm mostanság.
ON
Idézet
Na puff. Még az ilyen élő enciklopédiák is tévednek néha...
Igen, de nem ekkorát. Csak az a baj, hogy Kirby-t és Ditkot állandóan keverem vmiért.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Fantasztikus Négyes
« Válasz #395 Dátum: 2006. December 04., 16:14:44 »
Úúúúúúúúúristen. letört a körmöm Úúúúúúúúristen!!!!  
Na puff. Még az ilyen élő enciklopédiák is tévednek néha...mellesleg, vasárnap nem is tudom hogy, valahogy belekerültem a Mortal Kombat-ba. Ismét. Elkezdtem olvasni a YBK-n lévo dokumentációdat...szép, monumentális munka, gratulálok! Van benne egy komplett történetfolyam... az teljes MK történelem?
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #394 Dátum: 2006. December 04., 15:16:45 »
Hoppá... ez naaaaagyon égőőőőő! Jack Kirby rajzolta az F4-et, nem Steve Ditko. Ááááááááh!

Az alapkoncepció az volt, hogy az F4 legnagyobb ellenfele... Isten legyen. Egyébként ezt elég kevesen látják meg a történetben, amíg el nem mondják nekik. Onnantól egy kicsit másképp néz rá mindenki.
Idézet
Már megint szentimentális vénemberkedsz?
Jóvanna, öregszem. Bezzeg még az én időmben...

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #393 Dátum: 2006. December 04., 14:45:07 »
Idézet
Ditkonak valójában nagyobb szerepe volt, mint az Embernek. Jóformán az egész ötlet tőle származott,
ööö... nem Kirby-nek inkább? Úgy tudom Lee adta ki a parancsot "hozzátok el istent a Földre" vagy valami hasonlót.
Idézet
Komolyan, ilyen szép dícséretet már nagyon rég kaptam. Meghatódtam.
Már megint szentimentális vénemberkedsz?  Egyébként szívesen, csak őszíntén elmondtam a benyomásaimat.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #392 Dátum: 2006. December 04., 14:32:36 »
Idézet
Az első két oldal után viszont egyáltalán nem vettem észre semmit, ami azt jelenti, hogy nagyon jó munkát végeztél talgaby, hisz nem volt sehol olyan érzésem, hogy ez így rossz vagy rosszabb, mint a régi forditás.
Komolyan, ilyen szép dícséretet már nagyon rég kaptam. Meghatódtam.
Galactusról csak annyit, hogy az eredeti trilógiában, amit még Lee és Ditko csináltak, Ditkonak valójában nagyobb szerepe volt, mint az Embernek. Jóformán az egész ötlet tőle származott, és ha az ember megnézi annak a három számnak a rajzait, láthatja, hogy ki is tett magáért, beleadott mindent, amit csak tudott és az akkori tecnika megengedte. Azok a rajzok annak ellenére, hogy 40 évesek, szinte magukban megszólalnak. Őszintén remélem, hogy a CoMor vha eljut odáig, hogy honosítsa, mert az a sztori tényleg elég nagy jelentőségű. Az ottani Galactus számomra az etalon, Byrne-é meg csak nagyon jól megközelíti.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #391 Dátum: 2006. December 04., 14:25:08 »
Galactus per

Nos tegyük hozzá, hogy ez csak az első fejezete a dolgoknak. Itt Byrne zsenije nem a nagy harcban merült ki, hisz Galactus ellen már többször megküzdöttek. Ez a 3 rész egyelőre csak okott ad a "perre", aminek majd meglesz a maga fontossága, ami nem más, mint Galactus személyiségét közelebb hozni az olvasókhoz. Ugyanis Stan Lee-n kívül, mindenki úgy foglalkozott vele, mint a nagy mumus, aki megeszi a bolygónkat. Az Ember még vitt bele személyes érzelmeket is, hogy Galactus egy idő és tér hajótörötte, aki önakaratán kívül istenné vált, mégpedig a leggyilkosabb istenné. Lee után viszont elégé úgy kezelték karakterét, mint pl. Ego-ét. Egy cseszet nagy valami, ami egyes szám harmadik személyben beszél magáról és nagyon gonosz. Lee után egyedül Byrne tudta megfogni az önmarcangoló isten személyiségét. Az igaz, hogy elég gyorsan legyőzték, de itt már baromira le volt gyengűlve kb, olyan színtre, mint mikor az ember annyira éhes, hogy hajlandó levágni a lábát, csakhogy megegye. És nem is az ütések tettek be neki igazán, hanem Strange doki buzerálkodása, pontosabban az, hogy szembesítette azzal a fájdalommal, amit okozott "életében". És bár Strange doki eléggé egy másodrangú senkinek tűnik, valójában ő a 616-os univerzum fővarázslója, tehát azért ő már Jani a hegyröl. Maga a tényleges per egyébként csak a 261-es részben fogja kezdetét venni, az miatt, amit Reed mondott a 242. rész végén, hogy "meg kell menteni Galactust". Egyébként a Marvelben további következményekkel is járt ez a rész. Mert itt Galactust megfosztották főgonoszi státuszától. (Késöbb majd megis kapja az új besorolását, hogy mi is ő). Viszont így a Marvel újabb főgonoszt alkothatott magának (tudtommal Thanost).
Idézetet írta: Sepi
Az egyik amit nagy hülyeségnek tartok az az, hogy Terrax hogy azt gondolta: Manhattan-el képes lenne elpusztítani Galactust?
Szerintem Terrax úgy számol, hogy elpusztítja Galactus hajóját, akkor Nagy G nem tudja felszívni annak energiáit és ez az ő számítása szerint már elég arra, hogy győzedelmeskedjen egykori parancsolója felett
Idézetet írta: Farek
Ami engem Póki és Fenegyerek tétlenségében idegesített, az az, hogy, ahogy említik, ők nem ebben a súlycsoportban vannak. Na és Amerika Kapitány??? talán ő az a kozmikus nagyágyú? Szóval nem kellett volna ennyire fényezni őket, vagy Pókit és Fenegyereket nem kellett volna beletenni egy panel erejéig, a semmire.  
Hát igen AmKap-nak semmi keresnivalója nincsen ott, de nekem enné jobban fájt valami más. Miért nem döglött meg Janet, mikor Galactus kilőtte a szeméböl. Na nehogy már Galactus annyira kedves lény, hogy direkt csak egy gyenge taszitósugarat lő ki, nehogy mindenki Darazsa megsérüljön. Azzal nincs bajom, hogy DD és Póki csak kispadról bámészkodtak, mert ez tényleg nem az ő kategóriájuk. De pl romeltakarításban vagy emberek helyszínről való kimentésében segédkezhetnének.
Idézetet írta: talgaby
Meg az hogy nézett volna ki, ha az Angyalok vezetőjét megkérik, hogy most legyen szíves odébbálni, mert  a csapata szeretné szétrúgni egy istenség hátsóját, de őt túl gyengének tartják hozzá...
Ha más nem akkor utolsó mohikánként a harcmezőn lenyom gyorsan Nagy G-nek egy szentbeszédet, mint Thanosnál. (Remélhetőleg ugyanolyan eredménnyel    )
Idézetet írta: Gabe
Eddig a Byrne féle részek azért jöttek be jobban, mert volt benne valami a  régi '60-as évek varázsából.
Plusz Byrne egyik nagyon tetszetős szokása, hogy közelebb hozza a szereplőket mint embereket. Anno a magyar kiadásban nem szerepelt a karácsonyfa "lebontása". Szerintem az a jelenet nagyon jó. Egy kis személyes adalék, hogy hogyan is megy F4-éknél az ilyesmi. Na meg ahogy felháborodásában Sue láthatatlanná válik, az meg tényleg aranyos. Igaz, hogy egykockányi dolog csak, de mosolyt csalt vele az arcomra, tehát már elérte a hatását.
Byrne meg kissé játékosabban bánik mindennel, ráadásul kissé megalománnak is tűnik, ami a méreteket illeti: Mannhattan kiszagatása a földből, a gigászi Atillan holdra költöztetése, egy hatalmas "római kori" város egy hegy tetején, eltúlzott erejű, bár könnyen verhető ellenfelek (Terax, vagy Galactus a legjobb példa erre) stb.
Hehe, pedig nem is Byrne a legmegalománabb, hanem Starlin. A Végtelen Kesztyű történetet pélául kapásból azzal kezdte, hogy kiírtotta az univerzum fele lakoságát, késöbb pedig a szereplők már bolygókat vagdosstak egymáshoz  (Ja és ott meghalt AmKap is  )

A honosítás először rém furcsa volt, hisz teljesen más stílusban szoktam meg a sztorit. Főleg a 242. rész címe volt zavaró. A régi verzióban az volt írva, hogy "Terrax, a Megállíthatatlan! És nem is akar más lenni." Na ez nekem amolyan kis szállóigeként maradt meg a fejemben. Az első két oldal után viszont egyáltalán nem vettem észre semmit, ami azt jelenti, hogy nagyon jó munkát végeztél talgaby, hisz nem volt sehol olyan érzésem, hogy ez így rossz vagy rosszabb, mint a régi forditás. Természetesen a beirás is olyan volt, mint eddig: zseniális.

+++

Még biztos akartam valamit írni, csak már a fene sem tudja, hogy mit  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #390 Dátum: 2006. December 04., 13:49:40 »
Idézet
Nem mindenki pazarolja agya tárolókapacitásának jelentős hányadát arra, hogy élő marvel adatbázisként működhessen (igen célzás volt    ).
Szerintem egyelőre Mortal Kombatból többet tudnék bárkinek mesélni, mint Marvelből, pedig utóbbi multiverzum sokkalta nagyobb...  (de ha szerinted én sokat tudok, akkor mit mondanál azokra, akik tényleg fejből tudják a  felét minimum...)

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #389 Dátum: 2006. December 04., 13:38:30 »
Igen, lehet, de szándékosan csak az F4-et tartottam szem előtt, -nemes egyszerűséggel azért, mert pl. arról is most rántottad le számomra a leplet, hogy a Pókcsajokat is ő írja. Én egy egyszerű olvasó szemszögéből nézem, aki többnyire a készítőkkel nem nagyon törödik,  csak és kizárólag azzal a heti jó esetben 2 darab képregénnyel, amit elolvas. Nem mindenki pazarolja agya tárolókapacitásának jelentős hányadát arra, hogy élő marvel adatbázisként működhessen (igen célzás volt    ). Én egyszerű olvasó vagyok, egyszerű érvelésekkel, éppen ezért nem is vitatkozom fanatikusokkal, inkább csak kérdezgetem őket. Úgyhogy valószínűleg igazad van, de én csak ennyit látok át a Marvel univerzumból (készítőiket is beleértve), azt is meglehetősen szellősen. Végére azért képzelj ide egy betépett Jamaicai rasztahajú smiley-t, amint hatalmas vigyorral az arcán  Peace-t énekel az elmaradhatatlan spanglival a szájában, ez meg nyomja alá a háttérzenét:  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #388 Dátum: 2006. December 04., 13:20:56 »
Gabe: Majdnem eltaláltad. Byrne direkt tért vissza az F4 korai történeteinek hangulatához, pontosan az volt a célja, hogy nosztalgikusabbá tegye a sorozatot, de ugyanakor jelentős történetek is kikerüljenek a keze alól. Ezt tökéletesen hozta. Egyébként a közte és a DeFalco között elterűlő jó 10 év alatt pontosan olyan változások történtek általánosan a Marevelnél, amik itt, az F4-ekben is kiütköznek: kicsit modernebbé, "mai" problémákat is felsorakoztatóvá tettéka  sorozatot. Egyébként pedig DeFalco írásmódjára szerintem inkább jellemző a játékosság, egyébként is egy elég nyugodt, laza figurának szokták leírni őt. Nézd csak meg a Póklányokat, azt milyen stílusban írja. Az az ő eleme. Az F4-nél is szerintem azért érezhető ez a játékosság néha, Ben és Johnny egymást szívatásain.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #387 Dátum: 2006. December 04., 10:22:44 »
Mostanra sikerül átrágnom magam az F4 359-360dik számán. Szvsz ismét egy szórakoztató történeten vagyok túl. Érdekes volt a Devos elleni csata (bár az előzmények hiányában nem tudom hogyan került ki az F4 az űrbe), csak hát egy ilyen magát nagy harcosnak nevező alakot ilyen könnyen elintézzenek...   Viszont a szigeten történt szimbiótaféleséggel zajló Ben-Johnny párharc nagyon jó és érdekes volt  . Jó volt már, hogy egy kicsit nem az egész csapat, hanem csak egy-egy ember harcol a csoportból. Nekem tetszett. Köszönet érte.  

+++
OFF: most látom, hogy jubilálok. Sikerült elérnem a 400-at.  

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #386 Dátum: 2006. December 03., 23:42:52 »
Na akkor most már egyre inkább kezd érdekelni ez a BA-s dolog is,
'asszem hamarosan belevetem magam a témába, csak AmKap ne lenne ott...
Na, ennek örülök. Hajrá. És ne aggódj, Kapit is meg lehet szokni az elviselés szintjére.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #385 Dátum: 2006. December 03., 22:56:05 »
OFF/ Természetesen senkit nem zavar, hogy kinyomtatod, sőt, ez inkább egyfajta elismerése a munkánknak, hogy nem kevés pénzt áldozol arra, hogy papiron lásd viszont. De akkor világosan fogalmazok: sajna mi monitorra dolgozunk, egészen eltérő technikát igényelne ha ki szeretnénk nyomtatni a cuccot (nameg nem ilyen "jó tömörítésű" .jpg-ket). Kis mértékben segítene a problémán ha élesítenénk a képeken, viszont az meg monitoron nem mutatna jól, ráadásul az sem hozzna tökéletes eredményt. Szóval vagy ez van, vagy az. Duplán meg nemigen szeretünk dolgozni, (én még egyszeresen sem  ) így nállunk kiesik a dolog. Egyébként sokszor halottam már, hogy az emberek kinyomtatják a scaneket, de még egyszer sem mondták azt, hogy elégedettek lennének a végeredményel. Lehet hogy egy drága nyomtatóval jó mínőségű papíra már más lenne a helyzet, de abból már lazán kijönne egy minimum középfokú angol nyelvvizsga is, plusz az eredeti képregények. Esetleg egy reményed marad, az, hogy kisérletezel egy keveset a nyomtatód beállításaival, meg a papir tipusával, az talán javít valamelyest a dolgokon.

És mint lentebb írtam, rengetegszer előfordul az is, hogy csak a betüket dobáljuk rá a képre, és semmi más, tehát ha alapból nem jók a kinyomtatott angol scanek sem, akkor  nincs mit tenni.  /ON

------------------------------------------------------------------------------------

Na akkor most már egyre inkább kezd érdekelni ez a BA-s dolog is,
'asszem hamarosan belevetem magam a témába, csak AmKap ne lenne ott...
Ja, ez is off itt  

Punkológus:
Nekem az egyik kedvenc részem a 241, ha másért nem is, hát a képek miatt. Tökre feelinges ez a római kor. (az "egyik" másik meg a Fáti & Bábos Team up, a kissé röhejes vége ellenére)  

Viszont most F4 téren leginkább azt a szálat várom, amit Sámson dokiék honosítanak, mert az ebben a stádiumban érdekesebbnek tűnik nekem mint a Byrne széria most. Eddig pont fordítva volt. Pedig ott valahogyan az íróknak sikerült mindig nagyobb szabásúra, izgalmasabbra méretezni a harcokat. Ott van pl. a szigetes rész, vagy akár a Skrullos.  Fordulatosabb.  Eddig a Byrne féle részek azért jöttek be jobban, mert mint Punkológus is írta,  volt benne valami a  régi '60-as évek varázsából. De most ezt már kicsit kezdem megszokni, ezért számomra az kellene, hogy kissé változatosabb legyen, ezért nagyobb fordulatokat várnék. De ezt még egy ilyen jelentős sztorinál sem igazán sikerül megkapni, mint a Galactus per. A Sámson doki féle vonalnál meg éppen ezaz, hogy teletömik fordulatokkal, sőt, még keményen rá is játszanak a jelenetekre, például a harcoknál.  És  több teret engednek az emberi érzéseknek is, ami a Byrne félében meg szinte kimerül az egymás szúrkálásában. Pláne most, hogy kiderült ez a "kis" csere, ami igencsak megzavarta Fáklyát, meg Bent, ami szvsz jó hatásal van a képregény komolyságára.
Hülye konklúzió a részemről, de mintha a Marvel úgy számolt volna, mintha állandóan úgyanaz az olvasótábor vásárolná az F4-et. Így kicsit olyan nekem, mintha a képregény együtt nőt volna fel az olvasóival (a Marvel szándékai szerint): Byrne simán leköti a 12 éves ifjoncokat, de ha már 18 évesen egy kicsit komolyabb sztorivezetésre vágynának, akkor megkapják DeFalcotól. Úgye nálla már árnyaltabban jönnek be a képbe a nőügyek, megjelenik a drog, az ellene való harc szükségessége, meg úgy általánoságban komolyabban van megközelítve minden, sokkal felnötesebben, és persze realisztijusabban is (természetesen a Marvel univerzumra értem, a miénkel szemben). Byrne meg kissé játékosabban bánik mindennel, ráadásul kissé megalománnak is tűnik, ami a méreteket illeti: Mannhattan kiszagatása a földből, a gigászi Atillan holdra költöztetése, egy hatalmas "római kori" város egy hegy tetején, eltúlzott erejű, bár könnyen verhető ellenfelek (Terax, vagy Galactus a legjobb példa erre) stb. Persze minden gond megoldódik, komoly károkat semmi nem szenved el, ami nem az F4, vagy az ellenségeik tulajdonában van. Ilyen valószínűtlen méretekel és túlzásokkal való játszadózás inkább arra utal, hogy a fiatalabb korosztály lekötésére van kitalálva. Persze ettől még szívesen olvasom én is, de ez tényleg csak olyan, -mint ahogy Sepi is fogalmazott- olyan lightos.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #384 Dátum: 2006. December 03., 21:48:36 »
Wanda sokaknak adott ilyen "búcsúajándékokat", amik segítettek szerinte a hősökön. Rozsomáknak visszaadta az emlékezetét, helyreálította Kap elméjének épségét és kitörölte a köztudatból, hogy Stark a Vasember, mivel ez az Oszolj! óta elég zavaró dolog volt az életében.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #383 Dátum: 2006. December 03., 21:35:39 »
Úgyhogy kiváncsian várom a választ az angyalos dologra is  (Tehát, hogy a 'csába is van ez a Bosszú Angyalai esete Tony Starkal pontosan?)
Nos alapvetően az Angyalok személyazonosságának felfedése mindenkinek saját döntése volt. Pym és Darázs pl. elég hamar felfedték magukat, de nem mindenki döntött így. Vasember kilétét elég hamar megtudta Thor, majd később Amerika Kapitány, és vica versa. Aztán később egyre többen tudták a csapaton belül, de nyilvánosan még mindig nem. A 310-ik szám környékén,amikor Rage (Düh) színre lép, kiderül, hogy egy számítógépes adatlapot kell kitölteni, azt viszont teljesen bizalmasan kezelik, szóval az sem nyilvános, de még a csapattagoknak sem. Tudomásom szerint (ami azért nem 100%-os) Vasember először a Dissasembled előtt vállalta fel (nem a másságát   ) hogy ő az, s ekkortájt volt a védelmi miniszter is. Utána valami történt a House of M alatt, amit nem tudok, mert mert olvastam, de úgy tűnik az utalásokból, hogy valahogy a személyazonossága megint titkos lett és csak most, a Polgárháború kezdetén fedte fel.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #382 Dátum: 2006. December 03., 21:07:27 »
Igazság szerint eredetieket könnyű volna megszerezni, de direkt vannak reprintből honosítva. Sokkal könnyebb beírni őket, hisz a scan nem rossz minőségű, a képeket se kell retusálni, szóval elég hálás munka (Gabe mesélhetne az ellenkezőjéről a Vörös Sonja kapcsán...)

Nem elérhető Peter P

• HálóZsák tag
  • Batman
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #381 Dátum: 2006. December 03., 20:41:43 »
Idézetet írta: Peter P
Ezt nem egészen értem. Ha az eredeti kell, ott van a DC és tsai vagy van pár képregényes online oldal is.

Úgy az eredeti, hogy amikor satírozzátok a képregényt gondolom valahogy "úgynevezett képjavításon" esik át.Mint amikor egy "Despeckle" opciót adsz az ACD See-nek.Akkor a vonalak gyakorlatilag "elfolynak".Ezt nem lehetne kihagyni?Mert nyomtatásban ezek nem szépek!
PLZ!!!

Még szép, hogy nem lesz tökéletes  , ha ilyen egyszerű volna nyomtatni a képregényeket, akkor nem kéne a magyarországi kiadónak kökemény pénzekért bérelnie az eredeti kiadótól a nyomtatáshoz szükséges cuccokat, hanem kifizetnék a jogdíjakat, aztán leszednék a dc-ről a scant .jpg formátumban, kipofoznák, és már mehetne is a nyomdába.
Ráadásul ezek a képregények max 300dpi-n vagy még kisebben vannak szkennelve, így papíron tényleg nem lehet valami nagy szám.
Viszont a képjavításnál a vonalakkal nem csinálunk semmit, (esetek 95%-ában) csak a színeket pofozzuk helyre, meg a sérüléseket tüntetjük el. Ha eredeti scant szeretnél látni, akkor nézd csak meg az oldalon is fentlévő Metal Gear Solid  valamelyik részét.  Abban tényleg csak a szöveg van átírva, semmi más belepiszkálás nincs. Nyomtatáshoz az is gáz lenne. Egyébként ezek a Byrne féle F4-ek reprintek, tehát mostani kiadások, így sok belepiszkálás itt sincs.

Jujj, majd elfelejtettem: Dórika, talgaby köszönet  a képregényért

Valójában nem hiszem, hogy ezek a képregények valaha is meg fognak jelenni magyarországon  , szóval nem hiszem, hogy ártanék valakinek ha kizárólag magamnak kinyomtatom őket.Ha mégis megjelennének azonnal széttépem őket.Ígérem!  
Én nem régiben letöltöttem egy F4 Giga pack-ot a netről, és abban elég jó minőségű scann-ek voltak.Nem reprintek.Ha kell szívesen a rendelkezésetekre bocsájtom.Akkor nem kell reprintekből dolgoznotok.Szóval még mindig reménykedem.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #380 Dátum: 2006. December 03., 20:36:28 »
Idézet
Én csak azt vártam, hogy mikor fog kiderülni hogyan került ide az az UFO.
Hát az csak úgy lezuhant ide, van ilyen... A Marvel Univerzumban ezresével történtek hasonló esetek  
Idézet
Hogy milyen telhetetlenek vagytok
De hogyha eltenénk vele, akkor ki véleményezné fáradtságos munkátok gyümölcsét

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #379 Dátum: 2006. December 03., 20:28:47 »
Hogy milyen telhetetlenek vagytok...  
Na jó, vicceltem. Köszönjük mindenkinek a dícsérő szavakat.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #378 Dátum: 2006. December 03., 20:24:27 »
Szerintem is egy nagyon jópofa kis történet. Nem egy világmegváltó sztori, de néha kell egy-két ilyen lightosabb rész is. Én csak azt vártam, hogy mikor fog kiderülni hogyan került ide az az UFO.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #377 Dátum: 2006. December 03., 20:13:52 »
No látom jól belemerültetek a Galactus per-be, de én még jövök egy gyors véleménnyel, tehát...

F4 241

Sajnos valamilyen színten ismételnem kell magam, hisz ez megint egy retrotörténet volt. Az első két oldalon még a megszokott Byrne hangulatu a történet, aztán hírtelen átvált az 50-es 60-as évek hangulatára. Nyíltan alkalmazza egy régi korszak elemeit. A történet fejezetekre bontása, a helyszínek és az események közötti gyors váltások (2 lap után már indulnak is szafariruhában a torony felé). Erre a részre is jellemző, hogy maga az F4 részvétele a történetben teljes egészében felesleges. Bárki lehetne ott helyettük: CIA ügynökök, afrika-kutatók, eltévedt túristacsoport, bárki. A lényeg az Afrika kellős közepén létező - hegybe bújtatott - római városra és uralkodójára van kihegyezve. Ami természetesen röhejes, de csak ha nem tudunk elvonatkoztatni korunktól. Ez szigorúan egy ötven éves ponyvatörténet, amiben nem kell a világmegváltó ötleteket keresni. Ez csak egy vidám kis szórakoztató rész, mely túlélte korát. Szerintem itt már a Galactus per-re készült az alkotó és gyorsan elötte bedobta egy ifjukorában megfogalmazódott ötletét (gondolom én). Minden esetre nekem nagyon bejött ez a sztori a városról, a liftröl, az UFO-ról, a páncélban felszívódott római katonáról. Aranyos volt a régi klisé bevetése is, miszerint a főgonosz elrabolja a hercegnőt, hogy arája legyen, de a szégyenlős Sue is bejött  . (Na meg, hogy Fekete Párduc szerepeltetése egy az egyben teljesen felesleges volt  ) .
Szóval éljenek a 60-as évek, éljen Byrne és természetesen éljenek a honosítók, akik gyönyörű munkát végeztek  

UI.: A Frigyládás poén zseniális volt  LOL

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #376 Dátum: 2006. December 03., 19:51:51 »
Idézet
*mekkora láma vagyok, már hónapok óta emlegetitek ezt a sztorit, én meg mindig azt hittem, hogy egy bíroságon fog játszódni  
Hehe, anno én is... Micho világosított fel, amikor megkérdeztem, hogy mikor jön már a Galactus-per, mert már úgy fordítanám..erre közölte, hogy rég túlvagyok rajta.
Idézet
hanem úgy mint a CW kapcsán, ott pár jelentéktelen hősöcske már meg is halt.
A CW egy, az összes ismert földi Marvel-hőst érintő dolog, 20000 füzeten át. A Galactusper meg egy régebbi korszak egyetlen füzetben megjelent eseményszála, a jelentősége szerintem inkább abban van, hogy megölhették volna G.-t de mégse etették.. meg, hogy majd állítólag vmelyik későbbi részben Reed tényleg egy "bíróság" elé fog állni, és majd kiderül, mi is G. feladataa világegyetemben pontosan. (Azért mondom, hogy állítólag, mert jelenleg csak egy hosszabb Negatív Zónás történetfonalnál tartok.)

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #375 Dátum: 2006. December 03., 19:38:02 »
Idézetet írta: Peter P
Ezt nem egészen értem. Ha az eredeti kell, ott van a DC és tsai vagy van pár képregényes online oldal is.

Úgy az eredeti, hogy amikor satírozzátok a képregényt gondolom valahogy "úgynevezett képjavításon" esik át.Mint amikor egy "Despeckle" opciót adsz az ACD See-nek.Akkor a vonalak gyakorlatilag "elfolynak".Ezt nem lehetne kihagyni?Mert nyomtatásban ezek nem szépek!
PLZ!!!

Még szép, hogy nem lesz tökéletes  , ha ilyen egyszerű volna nyomtatni a képregényeket, akkor nem kéne a magyarországi kiadónak kökemény pénzekért bérelnie az eredeti kiadótól a nyomtatáshoz szükséges cuccokat, hanem kifizetnék a jogdíjakat, aztán leszednék a dc-ről a scant .jpg formátumban, kipofoznák, és már mehetne is a nyomdába.
Ráadásul ezek a képregények max 300dpi-n vagy még kisebben vannak szkennelve, így papíron tényleg nem lehet valami nagy szám.
Viszont a képjavításnál a vonalakkal nem csinálunk semmit, (esetek 95%-ában) csak a színeket pofozzuk helyre, meg a sérüléseket tüntetjük el. Ha eredeti scant szeretnél látni, akkor nézd csak meg az oldalon is fentlévő Metal Gear Solid  valamelyik részét.  Abban tényleg csak a szöveg van átírva, semmi más belepiszkálás nincs. Nyomtatáshoz az is gáz lenne. Egyébként ezek a Byrne féle F4-ek reprintek, tehát mostani kiadások, így sok belepiszkálás itt sincs.

Jujj, majd elfelejtettem: Dórika, talgaby köszönet  a képregényért
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 03., 19:39:42 írta Gabe »

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #374 Dátum: 2006. December 03., 19:27:46 »
Nem tömeges mészárlásról beszélek, hanem úgy mint a CW kapcsán, ott pár jelentéktelen hősöcske már meg is halt. Itt is jó lenne valami hasonló. Most komolyan: ez lenne az F4 egyik legmeghatározobb epizódja? Annak ellenére hogy jó sztori, de az eddig honosításra került  Byrne féle F4-ekből is van vagy 3 ami ennél sokkal jobban tetszik, és jelentősebbnek is érzem.  Nem tudom mennyi van még vissza, de azoknak nagyon penge részeknek kellene lenniük, hogy azt mondjam: Ez igen, ez a képregény-történelmnek egy nagyon szépen csillogó ékköve.  

Olvasson a franc Ultimatet (mármint a magyarul papiron megjelenteken kívül), már így is alig látom át azt, amit jelenleg olvasok, minek belekezdeni egy újabb nagy volumenű dologba? Minden képregénynél lehetne jobbat találni, így ilyen alapon naphosszat olvashatnánk.  Arról ne is beszélve, hogy  nem a  hírós képregények a kedvenceim, így csak az F4 meg a régebbi pókok (azok is vállogatva) kerülnek terítékre nállam (talán nekifekszek a BA-nak is). Főleg mostanában, hogy belemélyedtem pár igazán komoly cuccba egy honosítás kapcsán, de ez egyelőre titok  ... Ja és persze transmetro forever  

Viszont amennyire belemegyek az F4-be, azt szeretném maximálisan megtenni, ezért is vállaltam el pár régi részt a CoMoron (önreklám: F4 #4 és #5  ), így érdekel az egész, sőt, a Galactus Per* sem dobta vissza a lelkesedésem, de azért többet vártam. Úgyhogy kiváncsian várom a választ az angyalos dologra is  (Tehát, hogy a 'csába is van ez a Bosszú Angyalai esete Tony Starkal pontosan?)    

*mekkora láma vagyok, már hónapok óta emlegetitek ezt a sztorit, én meg mindig azt hittem, hogy egy bíroságon fog játszódni  

Nem elérhető Peter P

• HálóZsák tag
  • Batman
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #373 Dátum: 2006. December 03., 19:24:16 »

PLZ!!!