Üdv!
Végre volt időm elolvasni a legutóbbi frissítést, az "Az utolsó Sógun" c. művet. Köszönet érte, méltó helyet kap a gyűjteményemben.
S ha nem vagyok vele túlságosan elkésve, akkor elmondanám a véleményem is.
Nos, érdekes história volt, régebben gondoltam is rá, hogy vajon Fantomnak van-e valami Japánban játszódó sztorija; hát van. Annyiból lehetett volna dúsabb a történet, hogy párhuzamban a tizenhetedik Fantomról is megtudhatunk ezt-azt. De ezt csak azért mondom, mert szeretem a krónikás részeket.
Azonban így is jó volt. A Takamurával való párbaj/verseny is lehetett volna "akciódúsabb", ami azt illeti, persze Fantom ismét bizonyította rátermettségét; mégis úgy tűnik, hogy ez amolyan "rutinmunka" volt a részéről... túl 'könnyen' legyőzte Takit.
És ami igazán szívderítő, hogy ebben a világban az ENSZ roppant megható módon felhagyott a környezetszennyezéssel - amit halkan megjegyzek: már eleve tudtak, az öltönyös elég nyíltan jelentette ki a végén, hogy "cserében felhagyunk a tenger szennyezésével" - ami a valóságban ilyen könnyen nem igazán menne. Pláne nem néhány percnyi tárgyalás után.
Szóval, ha tudták, hogy szennyezik a tengert a gyáraikkal, akkor miért nem tettek ellene? Na de nem is ez a lényeg... hiba lenne összehasonlítani a képregényt a valósággal - bár a valóság "urai" is tanulhatnának e történetekből; főleg, hogy elég félreérthetetlen üzenete van az ilyen történeteknek. Minden hasonló dolog egyfajta igényt is mutat az emberiség részéről; ha nem így lenne, akkor nem lenne annyira közkedvelt az olyan hős, mint például Fantom; akire minden bizonnyal igény lenne a "való világban" is. Szóval a lényeg, hogy Fantom ismét rendet tett, s ezúttal a távol-keleten; ami plusz jó pont a részemről. Ráadásul a végén csak sikerült elérni Diananak, hogy Fantom elhalmozza a csókjaival a tengerparton, Éden szigetén... irigylem a fickót!
Mindent összevéve tehát, jó munka volt.
A napi Fantomok nagyon jók, szeretem. Van egy fajta régi hangulata, amikor a napilapokban jelentek meg az ilyen, néhány képkockás sztorik. Csak támogatni tudom az ötletet én is.
Hm, röviden ennyi.
Üdvözlettel: Kang