Thundercats #0 :
Szintén első találkozás. Bár koromnál fogva ismerhetném, de soha nem voltam az a rajzfilmfanatikus, így sajnos ez is kimaradt a szórásból. Így elsőre kicsit furi. A macsekokat hirtelen nem tudom hova tenni, de talán majd megbarátkozom velük. A bevezető az elején hasznosnak bizonyult, nélküle valószínüleg nem tudtam volna, mi a bánat folyik itt. Ugyan a főbb szereplők még nem jelentek meg, azért annyira nem is hiányoztak. Bár annak ellenére, milyen rövid ez a kis bevezető, nekem kicsit mégis hosszúnak tűnt, mert hát nem igazán történt bent semmi
Kedvenc biztos nem lesz, de teszek vele még egy próbát!
A beírás szépen sikerült!
Pókember és Csodálatos Barátai 1. :
Na igen. Ezt már láttam a tv-ben!
Oké, tényleg gagyi, de azért aranyos! Az a kategória, amit nem lehet teljesen komolyan venni...illetve egyáltalán nem lehet komolyan venni! Bírom Firestar-t is meg Iceman-t is, a kutya mondjuk nem tudom, minek kellett, de azért jópofa
Maga a történet természetesen nem egy nagy durranás, de szerintem ettől senki nem is vár túl sokat. Nekem kellemes élmény volt. A rajzok is inkább a rajzfilmet idézik, mint a képregényeket, kicsit gyerekesek. De tényleg, nagyon látszik, hogy gyerekeknek készült, és hogy a rajzfilmet butították tovább képregénnyé. Ez általában zavaró, de a hangulat miatt szemet húnyok felette! Nekem eddig ez a kedvencem a retro-hét felhozatalából!
Az Űrszellem 1/6 :
A 10. oldal környékén gondolkodtam, hogy abbahagyom az olvasást. Nagyon nem kötött le. Aztán a vége...a végén még lesz belőle valami!
Hozzátenném, hogy a rajzok nem igazán tetszenek, valahogy nekem ez nem stílusom. A fordítás jó, bár kicsit zavaró volt számomra a 'Harag' mint olyan. Először nem tudtam mire vélni. Lehet, hogy kellett volna hozzá egy lábjegyzet. Ennek a sorozatnak is adok még egy esélyt, mert annak ellenére, hogy az elején nem tetszett, nagyon eltalálták a végét. Hatásvadász ugyan, de működik!
A Sötét-Víz Kalózai 1/6 :
Nam vagyok oda túlzottan a kalózos sztorikért. De ez most tetszett. Ami legjobban megfogot, az a hangulata. Tetszik a rajz, és a történet is érdekes. És persze meg kell említenem a beírást is, ami nagyon szépre sikeredett, főleg az első oldalon található 'Sötét víz' felirat nyerte el a tetszésemet. Ennek a képregénynek sem ismerem az eredetijét, de most ennek nem is érzem hiányát, mert pörög a sztori, és nincs hiányérzetem.
Silver Hawks - Az Ezüst Sólymok 1. :
Na ez az, amit nem lehet komolyan venni! Imádnivalóan ütődött, és kifejezetten fantáziadús! Ha látom annak idején a tv-ben, szerintem oda-meg vissza vagyok érte. Olyan kis jópofa az egész. Az egyszerű történetet jól ellensúlyozza a a látvány, illetve a megvalósítás. És most nem feltétlenül a rajzokra gondolok ( amik nagyon hangulatosak ), hanem a szereplők kinézetére és képességeikre. Ez kérem mese. De tetszik!
Apró helyesírási hibát véltem felfedezni a 20. oldalon, a 'blokolás-szerelés'-ből szerintem egy 'l' kimaradt, vagy csak nekem van hiányérzetem? Csak azért írom, hogy lássátok, figyelek!
A Bolygó Kapitánya #1 :
Szép volt, jó volt, de ebből egy rész bőven elég volt!
A rajzfilm hangulatát tényleg visszaadta, de ez a sosorzat már annak idején sem volt a kedvencem. Azért szórakoztató volt ez a rész. Nem tudodm, a Fösvény Ártány házi fordítás vagy hivatalos, de nagyon találó és mulatságos, és az első oldalt nem bírtam ki röhögés nélkül. És a földpusztító is oda*asz!
Meg az is vicces volt, hogy a Kapitányt hogy padlóra küldte egy kis szenyező hulladék. Hát igen, felnőtt fejjel már nem lehet gyerekfejjel gondolkodni ( vagy nem gondolkodni )! Múltidézésnek azért jó volt!
A Sötét-Víz Kalózai 2/6
A második részben már feltűnnek új szereplők, és ez feldobja a sztorit. A történet nem veszít a lendületből, inkább fokozódik a tempó. A szereplők rendben vannak, egészen megkedveltm őket. Ez az adaptáció a rejzfilm ismerete nélkül is megállja a helyét, és ez fontos szempont. A logo még mindig nagyon tetszik!
Negatívumot igazából nem is nagyon tudodk felhozni. Meg nem is akarok!
Voltron - Az Univerzum Védelmezője 1/5 :
Itt is kezd beindulni a sztori. A rajz is mintha szebb lenne, mint a 0. részben, de lehet, hogy csak nekem tűnik annak. Mindenesetre tetszik. A hangulat rendben van. és bár nem árad belőle a retro-feeling, ettől függetlenül jó kis történet ez. Engem soha nem fogtak meg túlzottan az ilyen óriásrobotos-dolgok, de itt most ez nem jelent problémát, valahogy bele tudom magam élni a történetbe. A szereplők is rendben vannak, szimpatikus arcok. Ez azért szerencsére nem az a Power Rangers/Captain Planet szint, és a Silver Hawks-nál is komolyabb. Örülök, hogy kicsit komolyabb a hangvétele, nem annyira meseszerű. Jobban leköt, mint az előbb említettek. Kellemes olvasmány!
És ennek is kifejezetten jól sikerült a logója!
Az Űrszellem 2/6 :
Érdekes ez a sorozat. Pörgősnek egyáltalán nem mondnám, sőt, elég vontatott, de ennek ellenére ott van az a sötét hangulat, ami miatt az ember nem tudja abbahagyni. Pedig a történet nem túl eredeti, tipikusnak mondható, nyilvánvaló, hogy a bosszúra van kihegyezve. A rajzzal még mindig nem sikerült teljesen megbarátkoznom, pedig a hangulatnak ez is részese. viszont van valami, ami nagyon zavar. Rengeteg a kiemelés, amitől szájbarágósnak tűnik az egész. Ráadásul ahol ennyit hangsúlyoznak dolgokat, ott fennáll a veszélye annak, hogy az ember elsiklik a lényegen. Ez valószínűleg azért van, mert drámaibbra akarták venni, de néha a kevesebb több. A kedeti ellenérzéseket kezdem leküzdeni, várom a következő részt!
Power Rangers 5-6. szám:
Hősiesen nekiveselkedtem, de a Power Ranger-ek ellen elbuktam. Az első részt sikerült végigszenvednem, de a másodiknak neki nem állnék a világ minden kincséért sem!
Ez nekem már túl óvodás. A Captain Palnet sem volt kispálya, de ez talán még súlyosabb. Kis tanmese + kis sztori, leszűrhető tanulság... Aki szereti a hangulatát, annak oké, de aki nem, az kerülje el!
Thundercats 1/5 :
Pozitívumként elmondhatom, hogy szépen van megrajzolva, és a beírás is nagyon korrekt! Amúgy meg nem vagyok érte annyira oda. Oké, van bent akció, de ezen kívül más nincs! A szereplőkről szinte semmit nem lehet megtudni. Hát nem tudom. Olyan nagy gond nincs vele, de semmi extra. Bennem semmit nem mozgatott meg.
Szellemirtók - Légió 1/4 :
Ez eddig mindent visz!
Sok köze nincs a rajzfilmhez, mert az nagyon gyerekes volt, de ez a történet nagyon megfogott! A rajz gyönyörű, a sztori nem csak az akcióra van kihegyezve, jó a humora, és magával ragadja az embert! Pont ezért szeretem a képregényeket, mert nem feltétlenül süllyednek le óvodás szintre. Na nem mintha azzal gond lenne, de tök jó érzés, hogy 24 éves fejjel van olyan képregény, ami ennyire le tud kötni. Nem arról van szó, 10 éves fejjel le tudott volna kötni a Thundercats vagy a Power Rangers is, de azóta kicsit megváltozott az ízlésem! :)Nagyon jók a rajzok is! És a beírásra sincs panasz sőt! Az első oldalon lévő újság-oldal magyarítása szuper lett!
Nálam azt hiszem megvan a retro-hét győztes sorozata!