Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 441341 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #369 Dátum: 2006. Június 19., 14:45:52 »
A múlt héten sajnos nem sikerült netközelbe kerülnöm, csupán most, és teljes döbbenettel (  ) meredtem a monitorra, mikor átböngésztem a kínálatot. Annak ellenére, hogy a magam részéről alig várom a Salvatore, a Weis-Hickman, és a Terry Pratchett sorozatok folytatását, meghajlok a hét ötletgazdája előtt. Atyavilág! Ez a hét fantasztikus volt! Visszaadtatok egy kicsit az elveszettnek hitt gyermekkoromból. Köszönet érte és gratulálok! Csak így tovább!!!
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Schmutte

• Garfield
  • **
« Válasz #368 Dátum: 2006. Június 19., 00:26:19 »
Szeretném megköszönni a HZS-nak a Voltron rajzfilmet, egyik kedvenc mesémet, amit égre-földre kerestem évek óta videotékákban és piacokon, de nem akadtam rá (talán az említett forgalomba-nem-kerülés miatt   ). Nagy-nagy köszönet érte  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #367 Dátum: 2006. Június 18., 17:45:09 »
Idézet
Ismét szembetűnően jók voltak a dumák, kellően menő stílusban kerültek tálalásra, hála és köszönet Micho-nak.
thx, naon szívesen  itt pedig én szeretném megköszönni neked a sok véleményt az elmúlt héten, jó volt olvasni őket  

Idézet
ne feledjük, hogy ott van a végén, hogy vége az ELSŐ sorozatnak.
sajnos a rossz hír, hogy ugyan 12 rész még megjelent a VOLTRON Vol 2-ben, amit ongoingnak terveztek, de "jó Image szokás szerint" nem fejezték be a történetszálat, abbamaradt a kiadás...  és azt hiszem, nem sok értelme van egy befejezetlen sorozatba belekezdeni.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 18., 23:23:07 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #366 Dátum: 2006. Június 18., 16:40:56 »
Idézet
most megint egy már-már idegesítően hosszú hozzászólás jön, sajnálom.

tudod mit? le van sz*rva akit idegesít   mi sztem nagyon is élvezzük a hozzászólásokat, akármilyen hosszúak legyenek is... sőt.  

Idézet
Ide írom, mert a fórumjáték topciba nem tok írni.
persze, az egy zárt topik. írtam is, hogy ide írjon akinek kérdése van

Idézet
Nem úgí volt, hogy akár egyetlen képregény értékelésével lehet pályázni egy ajándékcsomagra?

nem. idézem a szabályt:

Idézet
Aki minden képregényből legalább egy részt véleményez* (...)
 * ez azt jelenti, hogy az egyrészes képregények mindegyikét, a többrészesek közül pedig legalább egy rész értékelését várjuk attól, aki ringbe szeretne szállni a nyereményekért...

azért lett így kitalálva, hogy minden honosítót érintsenek a vélemények, biztosan ne maradjon ki senki munkája az értékelésekből
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 18., 16:42:21 írta Micho »

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
    • http://
« Válasz #365 Dátum: 2006. Június 18., 15:05:49 »
Ide írom, mert a fórumjáték topciba nem tok írni.

Nem úgí volt, hogy akár egyetlen képregény értékelésével lehet pályázni egy ajándékcsomagra?

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #364 Dátum: 2006. Június 18., 01:41:21 »
Derűs estét! Esetleg pálinkás jóreggelt, attől függően, hogy mikorra érek a végére.
Komoly lemaradásban voltam, ezért most megint egy már-már idegesítően hosszú hozzászólás jön, sajnálom.

PÉNTEK

A sötét Víz Kalózai 5

Azok a negatívumok, amelyeket majd minden eddig résznél említettem-nevezetesen hogy a történetben komoly törések vannak és hogy a panelek nem a "klasszikus stílusban" és megszokott minőségben követik egymást, mivel többször volt olyan érzésem, hogy valami kimaradt, márpedig képregény készítésnél talán ez az egyik legrosszabb dolog- nos ezek a hibák ebben a részben egyszerűen eltűntek! Valószínű a körmükre nézett valaki,vagy nem tudom, de klasszisokat javult ez a rész az előzőekhez képest. Az események összefüggőek, pedig eddig még nem is futott ennyi szálon a cselekmény-lehet hogy az segített neki?- mégis sikerül egyben tartani a dolgokat. A tempó egyenletes, minden panel azt ábrázolja, amit ábrázolnia kell a tökéletes beleéléshez. Kellően fordulatos karakterfejlődéseket láthatunk, természetesen nem hiszem,hogy Tula elárulja a csapatot, valószínűleg valami személyes leszámolni valója van Bloth-tal és így akarja csapdába csalni és rokoni kapcsolatot sejtek közte és Avagon között, talán ez a kapcsolat tettei mozgatórugója. Az utolsó részre megfelelően felkeltette az érdeklődésemet, bár az előző részek után már lemondtam a sorozatról. Remélem a befejező rész megfelelően nagyszabású lesz.
A magyarítás varázslatos! Zerit mindegyik részben  törekedett az érzelmek, a stílus teljes visszaadására, de mindezt még megspékelte egy olyan mondatszerkesztési eljárással, melytől az én szememben-aki szintén szereti kihasználni a magyar nyelv nyújtotta lehetőségeket- még nagyobb tiszteletet vívott ki!
Hogy egy kis negatívumot is mondjak, nem látom értelmét, hogy beletették a sztoriba azt a "géppisztolyt". Nem kellett volna, maradjon meg ez a történet egyfajta sajátságos fantasynak, amely a "középkorban" játszódik egy kis arabos beütéssel.

SzellemirtÓk 3

Szintén egy pompás történet, bár ez a kezdetekben is kimagasló volt. 4 rész alatt megfelelő hangulatot teremt, hogy sokat mosolyogjunk de azért komolyan is vegyük. Ezúttal is sok a szereplők érzelemvilágával foglalkozó rész, talán több is mint az eddigiekben, de ez nem is baj. Nekem például Mike személyisége kifejezetten kidolgozottnak tűnik és igazán tetszik. Nem úgy fogom fel, mint egy sima "rosszfiút", bár a sok-sok tréfa ellenére is nyugodtan "komoly"nak nevezhető történet arra enged következtetni, hogy a végkimenetel tragikus lesz, én azért valamilyen szinten együttérzek vele. Az az első jelenet a leszállópályánál nagyon megfogott. A fordítást és beírást végző Hölgy és Urak is nagyban hozzájárultak, hogy ez a sorozat egész idáig- és valószínűleg a befejezésig- megőrizze azt a sajátos, komikusan komor hangulatát. Persze a tréfát se nélkülözi, a "nagy-cicis" jeleneten nagyon jót nevettem. A leszámolás természetesen itt is az utolsó részre marad, amit már nagyon várok.

Űrszellem 5

A történet zajlik tovább, Bach egyre inkább hőssé válik. A hangsúly most már nem a bosszún van, hanem az életek megmentésén. Ez a változás természetesen várható volt és így legalább még tartalmasabb lesz a befejező rész. Most már amellett hogy a sáskákkal is el kell bánnia, ott van még Temple, meg talán a Harag maradéka. Egy valamit nem értek. Most akkor ki a főnök a bogaraknál? A neve zorak, de több is van belőle? Ezek valami klónok,vagy mi? De van egy fő-Zorak, aki végig a toronyban volt?
Tetszik az a genetikai beivódott gyűlölet, amit a bogarak éreznek az emberek iránt. "hús" meg "vér", ilyen nevekkel illetik őket és a könyörület meg sem fordul a fejükben. Vagy halálra dolgoztatják, vagy megeszik őket. Jól kitalálták ezt a "bogár-népséget" azt meg kell hagyni. Tetszik, hogy a vért továbbra se viszik túlzásba- persze magyarázható ez azzal is,hogy a rovaroknak nincs vérük- de amikor a csonkolt kezet ábrázolták, ott se volt vér. Nagyon helyes. Továbbra is örülök annak hogy ez a sorozat nem a brutalitásról szól. Természetesen itt is az utolsó részre marad az ütközet, már-már kimagaslóan rossz esélyekkel. Az utolsó kép nagyon jól érzékelteti az arányokat.

Thundercats 4

Na ez az első,amelyik sajnos nem vonultatott fel új elemeket még így a célegyenesben sem. Most még kevesebb esemény, már szinte egyből egy nudli kis csetepatéval nyit. Lion-o megfogadja,hogy megmenti a kölköt. Következő kocka: megvagy Mumm-ra, most elkapunk! Kicsit gyorsan ment. A szám alatt végig hangoztatja fennkölt badarságait, már a megszokottnál is gyakrabban. Végülis a párbeszédek 3/4-ét ez az ömlengés teszi ki. Látszik hogy az alkotók is inkább már szabadulni akarnak a sorozattól és inkább gyorsan összedobtak még egy kaptafa részt. Persze a végére egy minden eddiginél nagyobb fenyegetést szúrtak be, ami természetesen ugyanolyan csúfos kudarcot fog vallani(vele együtt az alkotók is a szememben) mint az elődei. Meg ez a múmia féle "látszat vereség" is hülyeség.  Gyártja,csak gyártja az alattvalókat, de miért nem képes legyőzni Lion-o-t? A kérdés inkább az: miért nem csillantota meg az író akárcsak egy hangyányit is annak az esélyét, hogy a gonosz győz?
Szerencsére a rajzasztalhoz visszakerült McGuiness és az ő állati pofái és szemet gyönyörködtető erdei hátterei. Ez talán az egyetlen tartós pozitívum, amit ennél a címnél említeni tudok.

Voltron 4

Pompásan halad ez a történet is, nem ért semmi csalódás ebben a részben sem. Tetszett a romantikus rész és hogy a végére halogatják a puszit- mert persze az se maradhat el. Az viszont már kevésbé volt jó, hogy Voltron létrjöttét is az utolsó részre tartogatják, nyugodtan bevethették volna, már csak egy utolsó oldali nagy kép erejéig is. De természetesen ide is kellett feszültség keltés, hogy majd az utolsó részben dőljön el minden. Viszont Keith betegségében nem vagyok tisztában. Mitől van ez egyáltalán? Egyszer csak összeesik és kész. Ez valami gonosz ármánykodás lehet. Bírom, ahogy a "pilóták" megélik az oroszlánok kezelését. Mintha nem is ők irányítanának, hanem valami külső erő, amely viszont tehetetlen lenne nélkülük. Érdekes hogy az alkotó elemek egyből elkezdtek összekapcsolódni, minden előzetes figylemeztetés nélkül. Az ember nem igy képzelne el egy ilyen "beülős robotos" dolgot, ha vele történne. A sikertelen összekapcsolódást viszont tényleg egy kicsit időhúzásnak tartom. Bőven elég lett volna a már felkészült ellenfeleket egymásnak ugrasztásával kezdeni a befejező részt. De ők tudják, remélem azért a harcból is jó sok mindent láthatunk, nem lesz olyan "thundercats"-es küzdelem.
Most vettem csak észre, hogy a készítők között itt is feltűnik Dórika neve, úgy tűnik nagyon kivette a részét a munkából, szinte minden nehezebb grafikai feladatot magára vállalt,ha jól látom.

SZOMBAT

A Sötét Víz Kalózai 6

A befejező rész tartogatott kellemes és kellemetlen élményeket is. Szerencsére megtartotta az előző rész óta jelenlévő többszálú, izgalmas, tökéletesen követhető történet mesélést. Nem történtek egetrengető csodák, de természetesen együttes erővel győzött a jó. Sok sok fordulat után minden kulcs szereplő megmenekült, ki így, ki úgy lépett ki a történetből, vagy éppen csatlakozott ahhoz. Konk brutális halálát egy kicsit erősnek tartottam, de legalább ez is jól jellemzi az Örvényen szolgálok morálját. Legnagyobb sajnálatomra-persze már úgy a harmadik résztől sejthető volt- nagyon sok elvarratlan szál maradt. Az Örvény és kapitánya, valamint csatlósai továbbra is szabadon hajóznak. A kincsek többsége továbbra sincs meg és még távolról sincs teljesítve a küldetés, amiről a végére kiderült, hogy nem kevesebb, mint az egész világ megmentése. Nagyon sok feladat vár még Renre, az biztos.

SzellemirtÓk 4

Ez igen! Kitűnő befejezése egy kitűnő kis történetnek. Nagyon tetszett New York lerohanása és az ötletesnél ötletesebb szellemek hada. Például az a sárga "gerinc" igazán ott volt a szeren,meg a csomó zöld szellem-poloska. Jeeecch! Jól megdolgoztatták a fantáziájukat a rajzolók, legnagyobb örömünkre. Az a poén,hogy csak úgy állnak a ostrom kellős közepén és Peter összeomlik, nagyon bejött. A filmben és a rajzfilmben is általában Peter a kezdeményező, a "csapatkapitány", de ezt a posztot most úgylátszik Egon vette át és egyáltalán nem csinálja rosszul. Nagyon látványos volt, ahogy a támadás egyre inkább a szellemirtók köré vonja a hurkot, mig végül már egy szellem-fallal kerülnek szembe. Ez a halom csapda ötlet is igen látványosra sikerült, bár már már túl tiszta munkát végzett. Hagyhattak volna egy-két megzavarodott szellemet elröppeni, úgy reálisabb lett volna. Természetesen egyből a baj forrásához hajtottak, hiszen mindig azt kell először megsemmisíteni, ez az akció filmek/kpregények egyik alapszabálya. A gonosz monológjait nagyon jól eltaláták a részekben, ismételten dícséretes munkát végzett Szam. Az már az előző részben is feltűnt, hogy azt a kövér kis zöld szellemet bevonták a dologba, bár itt korántsem olyan vicces  a fizimiskája,mint a rajzfilmben. Mi is volt a neve?Magyarul talán Trugymó, angolul meg Slime?  A végső leszámolást jól intézték, nem maradtak igazán kérdőjelek-leszámítva azt az utalást a "nagyobb erők"-ről. de annak nagyon örülök, hogy előásták a romok alól Mike-ot és nem hagyták hogy az olvasóban megmaradjon,hogy esetleg túlélte, semmi baja és hamarosan visszatér. Az túlságosan Marveles fogás lenne és már a végletekig unalmas. tetszettek a történetet lezáró epilogusok is, Peter dumája szivehölgyénél.

Űrszellem 6

Pompás befejezése a Retro-hét legnagyobb csillagának! Már majdnem megríkatott a befejezés, bár kevés az a történet ami komolyabb érzelmeket váltana ki belőlem.
A sáskák minden erejüket bevetik a végső küzdelembe és a szemük láttára válik a "hús megleckéztetése" saját fejvesztett pusztulásukká. Az a jelenet különösen tetszett amikor a rovarok egy gömbbe zárják. Fujj, elképzeltem, ahogy sáskák borítják a testet,brrr, kirázott tőle a hideg. Amúgy nem tudom, kinek volt már tapasztalata kifejlett imádkozósáskával, de higgyétek el, nagyon szemét kis jószágok. Egyszer egy példány rámugrott és a karmaival felvágta a kezemen a bőrt. Nem viccelek, vérzett meg minden. Egy nyomorult kis rovartól. Ezek tényleg gyűlölhetnek minket!(ez a vége csak poén,de nem tudok mögé vigyort tenni)
Azt az energia csökkenős, hajó eltolós, áram alatt tartós részt egy kicsit nem értettem. Pontosan mit is csinált ott Thaddeus? Feljebb tolta az anyahajót,vagy mi?
Természetesen egy jókora robbanás a végére, hogy a bogarak garantáltan ki legyenek pucolva. Az a megbeszélés azért megmutatja hogy ez a jövőbeli világegyetem se fenékig tejfel. Főleg a Bison figura tetszett!(újabb vigyor)
Az epilogus meg igazán megindító és nagyon szépen zárja le az eseményeket.
Csak az utolsó résznél tűnr fel az az aprócska kis megjegyzés, hogy "Alex Toth emlékére". Azt hiszem,hogy ezzel a művel valóban méltó emléket sikerült állítani az Űrszellem kitalálójának.

Thundercats 5

Na most viszont hidegzuhany ért! Ez..ez nem is tudom mi volt. Befejezés lett volna? Meg kell hogy valljam,egész paneleket ugrottam át,annyira untam már az oroszlánkirály ömlengéseit, mert természetesen erről szólt az egész. Maga a történet lényege, a küzdelem, megszámoltam, 11 darab nagy méretű kockából állt. Ennyi. A képregény többi része csupa szócséplés. És abból is a rosszabbik fajta, mert a felét se értettem. Ki volt az a kenobi meter az elején?!?!"benned van az erő!" na ugyan,menj már! Végig ömlengi az a gőgös majom az egészet, merő öntömjénezés az egész, meg ostoba közhelyek sorozata. Hát ennyire palira veszik az olvasót? És az utolsó tőrdöfés! Hogy a múmia csak szórakozott eddig, de majd...maaajd... Ez a befejezés egy rakás .... volt, már bocsánat.

Voltron 6

Ismét oroszlánok, ám ezúttal sokkal pofásabb kivitelben. Lehet hogy itt is csak pár kocka volt a leszámolás, de az a pár kocka tizszer látványosabb és százszor több esemény váltotta ki. Érdekes volt látni, ahogy az elesett(nek hitt) hercegnő Sven helyére lép. Ez most ideiglenes, vagy ő a "gyári" kék pilóta? majd a rajzfilmből megtudom. De azért nekem jobban tetszett elesett kis hercegnőként, aki megtalálta álmai pasiját. Amúgy erre a kis romantikára hagyhattak volna még egy oldalt, nagyon szívesen megnéztem volna egy puszit(vigyor) De azért így se rossz és ne feledjük, hogy ott van a végén, hogy vége az ELSŐ sorozatnak.
Ismét szembetűnően jók voltak a dumák, kellően menő stílusban kerültek tálalásra, hála és köszönet Micho-nak.

Nos a képregényekről nagyvonalakban ennyit. Még holnap jelentkezem egy összefoglaló szerűséggel, hogy melyik volt az általános kedvenc, meg melyiket tüntetném el a süllyesztőben örökre, meg sok-sok köszönetnyilvánítás. És persze a rajzfilmről is írok pár sort, már letöltöttem, de még nem volt időm megnézni.

Holnap jelentkezem

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #363 Dátum: 2006. Június 17., 22:13:57 »
Üdv: Beélesítem a Voltron rajzfilmet. Terveink szerint, kb 2 hétig fog fennmaradni, utána töröljük.
Ha lehetne kapni mondanánk azt, hogy ha tetszik vegyétek meg, de mivel nincs forgalomban nem mondjuk.  
(akinek nem inge... de lehetőleg ne böngészővel mentsétek el.)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 17., 23:22:15 írta Troll »

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #362 Dátum: 2006. Június 17., 20:55:07 »
Na uccsó sorozat: Captain Planet!

Kis Pókember feeling, ugyanis ez is egy az egyben a rajzfilm egyik része. A rajz közepes, jó hír, hogy a szereplők teljesen olyanok, mint az eredetiben. Apropó rajzfilm. Régen egy csomó részt megnéztem belőle, elég jópofa volt, holott már akkor éreztem,hogy ez azért nem egy nagy horderejű cucc, nem egy X-Men. Azért egész jól el lehetett vele lenni, az animácoó minősége pl. igen jó volt, ahogy a hang sem volt rossz. Aztán láttam belőle pár részt magyarul és realizálódott bennem, hogy milyen gyengék a szövegek. Egyébként ez fordításkor mindig veszély...  
Szóval a sztori még a rajzfilmhez képest is tovább van butítva, ez pedig nem előny, eléggé light-os lett ez a cucc.

Amúgy így a végén csak annyit jegyeznék meg, hogy azért akármilyen gyenge volt a Bolygó Kapitánya sorozat, az üzenet, amit továbbítani akart, nagyon fontos. Ha csak pár gyerek úgy gondolta emiatt a razfilm miatt, hogy jól megnézi a tábortüzet, miután eloltották, hátha maradt még benne egy kis parázs, már megérte. De ha nem, ez akkor is plussz pont a készítőknek.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 17., 20:58:02 írta KiD »

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #361 Dátum: 2006. Június 17., 12:43:44 »
A Spaceghost befejezésétől valami olyat kaptam, amit kapni reméltem, amikor az elejét olvasni kezdtem, és most hogy itt a vége remélem lesz még folytatása hasonló szellemben, hasonló befejezésekkel, olyanokkal, amilyeneket most hogy még nincs folytatás remélek a folytatások befejezésének.
 Remélem érthető és szellemes voltam.  

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #360 Dátum: 2006. Június 17., 10:15:22 »
Sötét víz kalózai 1-6

Néhány képregényt meghagytam, hogy egyben olvashassam el őket. Ilyen a sötét víz kalózai is. amikor megismertem a rajzfilmsorozatot, egyből megszerettem, ennek több oka is van, de legfőképpen a hangulata fogott meg akkoriban. És ez a rajzfilmsorozat volt az első, amelynek a konzolos játékváltozatával is játszottam (egyike azon konzolos dolgoknak, amelyekkel egyáltalán játszottam   ). Így nagyon megörültem, amikor megláttam a HZS-n a képregényt. Szerintem a 90-es évek elejének egyik legjobban eltalált rajzfilmsoroazta volt. A képregény az "első évad" adaptóciója.

Már az első benyomások is jók voltak, csak rá kellett nézni az első szám borítójára és jöttek az emlékek. Egyből lejött róla, hogy egy-az-egyben visszaadja a rajzfilm szerepkőit, szinte teljesen azonosak a rajzok.

Aztán, ahogy "belelapoztam" az első füzetbe, teljesen leesett az állam. Nemcsak a rajzokat adja vissza teljesen, de a történetet is. Az első két füzet tartalma a rajzfilmsorozat első része szinte teljesen visszaadva.

Ennek vannak előnyei és hátrányai is. Az előnyök szerintem nyilvánvalóak, hiszen az adaptáció szinte tökéletes ezáltal. A hátrányok között a leglényegesebb, hogy már a rajzfilmben is gyorsan zajlott le, pl az apa kimentése és a következő párbeszéd, itt a műfaji korlátok miatt ez még jobban leredukálódott, ugyanakkor örömmel tapasztaltam, hogy a további lendületet nem törték meg, annak ellenére, hogy pl az első rész 22 percét két füzetre bontva sikerült lassítani, de megmaradt a lendület.

Miért is tetszik annyira a Sötét víz kalózai. Mindig is szerettem a kalózos történeteket, kezdve Sandokannal és bezárva Jack Sparrow-val. A képregény nem esik abba a hibába - ahogy a rajzfilm sem - hogy túlságosan gyerekessé válna, egy vékony vonalon sikerül egyensúlyoznia, amely a gyerekek és a már nem annyira gyerekek között húzódik.

Nagyon jók a karakterek. Ötletesek a rajzaik, főleg a kalózoké, és annak ellenére, hogy a hősök kissé sablonosak, mégis lehet őket minden fenntartás nélkül kedvelni. A főszereplőben kissé Sinbadot vélem felfedezni, talán nem véletlenül. Nagyon jó elképzelés, hogy nem "európai" kinézetű főszereplőket készítettek, összegyúrták őket, így beléjük láthatjuk a karibi, indiai, thai, európai, arab és még sokféle nemzetség vonásait, de igazából szerintem egyiket sem.

A kaland gyors és pergő, természetesen mindenki tisztában van vele, hogy a jó győzni fog, a rossz pedig elbukik, de szerintem sikerül megteremteniük a feszültséget, ami azért nagy kincs, mert sok képregényben nem igazán sikerül.

A fordítás és beírás nagyon jól sikerült, a mondatok jól illeszkednek a szituációkhoz, magyarosak, és jól szerkesztettek. Azt hiszem a harmadik füzetben láttam egyetlen elgépelést, szóval csak gratulálni tudok a munkátokhoz.

Számomra nagy örömöt szereztetek ezzel a képregénnyel, remélem az utolsó oldalon oldavható felirat megvalósul és valamikor tényleg olvashatunk még a Sötét vízről.

Nem elérhető Joruto

• Mulder ügynök
  • *
    • http://
« Válasz #359 Dátum: 2006. Június 17., 10:05:43 »
Én is utánanéztem, és úgy tűnik tényleg kiadatlan maradt az ongoing.  
Viszont a rajzfilm alapján még a 90-es évek legelején volt egy nem túlságosan hosszú életű ongoing, The Real Ghostbusters címen a Now Comicsnál.

Nem elérhető szam

• Venom
    • http://szam42.uw.hu
« Válasz #358 Dátum: 2006. Június 17., 09:33:24 »
Idézet
Egy kérdés: létezik ezen a 4en kívül még szellemírtók képregény?
Ugye igen ?  
Először jelent meg a Légió, és ezután indult el egy ongoing sorozat, legalábbis a Légió uccsó oldalain lévő promóanyag ezt sugallja, de a honlapon (88mphstudios.com) úgy van feltüntetve, hogy Unpublished Ongoing Series.

Nem elérhető Balint

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #357 Dátum: 2006. Június 17., 08:46:26 »
Space Ghost - Az Űrszellem 6/6

Nagyon jóljött ez a Retró hét, mert így vizsgaidőszak közepén egy kicsit újra tízévesnek érezhettem magam. Ugyanis akkoriban nagy kedvencem volt, Space Ghost. Szinte minden részét láttam a Cartoon Network-on. De egészen mostanáig azt sem tudtam, hogy létezik belőle képregény. Szóval ezért ezer hála a hálózsáknak  

Mondjuk mai fejjel nézve már nem biztos, hogy akkora rajongó leszek mint régebben, dehát már nem vagyok 10 éves  

Viszont csak így tovább!!! És mutassatok, nekünk még sok régelfelejtett történetet

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #356 Dátum: 2006. Június 17., 04:57:39 »
Erről lemaradtam,sajnos  Egy szemét beugatott COD-on, sajnos az ő megregulázásával voltam elfoglalva. Teljes lemaradásban vagyok, de ígérem a holnapi napon minden elmaradást bepótolok  
Idézet
ööö... a javítóműhely pont ezt közölte, vagy nem?

DE igen, elnézést Uram! Nem fordul elő többet ilyen tévedés a részemről, Uram! Kérem ne büntessen meg, Uram!  
Rajzfilm! Éljen! Éljen! Az intro alapján semmi baj nincs vele, nagyon profi a szinkron. Már nagyon várom! Meg még előttem vannak az utolsó számok is. Tartalmas hétvége lesz.

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #355 Dátum: 2006. Június 17., 01:58:40 »
Tyúhú első vok  
Míj +lepő hajnali 2kor  

Szellemírtók 4/4

Azt hiszem elolvastam a tökéletes befejezést egy sztorihoz. Nagyon tetszett, a probléma, a megoldási folyamat és végül az eredmény is. A magyarosításhoz külön gratula szam-nak        
Tökéletesen tetszik már le is mentettem a gépre  

Egy kérdés: létezik ezen a 4en kívül még szellemírtók képregény?
Ugye igen ?  

100%
az Egész sztori 100%

Nagyon köszi hogy ez is belekerült a retróba

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #354 Dátum: 2006. Június 17., 01:41:04 »
Frissülés történt!

•Sötét-Víz Kalózai 6/6
•Voltron 5/5
•Space Ghost - Az Űrszellem 6/6
•Szellemirtók - Légió 4/4
•Thundercats 5/5

Noha ezzel vége a retró-hetünknek, a fórumjáték természetesen szabály szerint él jövő vasárnapig, tehát még jövő héten sem késő elkezdeni a véleményezést a nyereményekért, vagy csak úgy  
annak ellenére, hogy ennek most vége, reméljük, hogy a "szelleme mindig itt kísért" majd (kopirájt by Salomon ), azaz megmarad az aktív fórum tevékenység, hisz ez inspirál bennünket, és akkor nyáron sem lesz "lazítás", lesz mit olvasni  

ja, és természetesen vasárnap ebben a topikban találjátok majd a meglepetés rajzfilm linkjét  (részletek a hírek végén)

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #353 Dátum: 2006. Június 17., 01:00:01 »
Szellemírtók 3

Nekem szuperül bejön ez a sorozat, már tükön ülve várom a 4. részt (szerencsére megbízható forrásból tudom hogy nem kell sokat várnom  ).

Sztori 1re tisztábbá vállik, sok mindenre fény derül, a rajzok szokás szerint tökéletesen teccenek.
A magyarosítás ismét felülmúlja a tökéletest.
szuper100%      

Köszönöm

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #352 Dátum: 2006. Június 16., 23:37:02 »
Idézet
Na szoval koszi sracok! sok szep emleket hoztatok felszinre! ha el jutok odaig, hogy el is olvassam oket, akkor igerem, irok ertekelest
várjuk, ne tartsd vissza!  

Idézet
viszont ha vkinek bevillan, hogy melyik reszekrol beszelek es megirna a cimet, akkor nagyon halas lennek.

talán a "City of Stone" epizódokra gondolsz, ami 4 részes volt.

Idézet
A javítóműhely nem tudom észrevette-e, de a borítón a 2. részként van feltüntetve a dolog, viszont tudtommal ez a 3. rész.

ööö... a javítóműhely pont ezt közölte, vagy nem?

Idézet
De akármilyen jól megalapozott is etikailag az ellentétek felvonultatása, sajnos tanulva az eddigi részekből, már biztosra tudtam, hogy maga a küzdelem fele annyi ideig se fog tartani, mint a negatív szereplők bemutatása.

hát igen, ez a bevezető sorozat erre épül, hogy minden fontosabb villain felvillanjon  gyanítom, hogy az ezt követő néhány minisorozatban ennél jobban ki vannak dolgozva a sztorik (egyik nagyon érdekes-darkos, a "The Return" címmel, ami "szokásosan pár évvel később játszódik", és a rajz is felnőttesebb) azt ígérhetem csak, hogy a 4-5. rész összefüggő, és az 5-ik vége eléggé el van találva, aminek elolvasása után átértékelődhet az egész sorozatról alkotott véleményünk  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 16., 23:43:07 írta Micho »

Nem elérhető jester

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #351 Dátum: 2006. Június 16., 20:36:42 »
Silverhawks! ez volt a kedvencem anno! elolvasni meg nem volt idom, de az introt mar joparszor vegigneztem  
amit hianyoltam: a swat cats es a gargoyles. ez utobbinak ha jol emlekszem volt egy ot reszes sztorija, ami 2 szalon futott egy a jelenben es egy a kozepkorban. na azok voltak a legjobb reszek, de igazabol mar alig emlekszem belolbe vmire   viszont ha vkinek bevillan, hogy melyik reszekrol beszelek es megirna a cimet, akkor nagyon halas lennek.

Na szoval koszi sracok! sok szep emleket hoztatok felszinre! ha el jutok odaig, hogy el is olvassam oket, akkor igerem, irok ertekelest

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #350 Dátum: 2006. Június 16., 18:57:53 »
Derűs estét! A csütürtöki maradékkal kezdem és később beleveszem a mait is. Ez sajna megint egy kicsit hosszabb szöveget fog eredményezni.   

Power Rangers 6

Sajnos ez most megint nem nyerte el a tetszésemet. Valahogy nem ragadott magával az a nosztalgiázó hangulat. , a nélkül meg fabatkát sem ér. Több volt az előkészítés, mint maga a küzdelem, minden tartozékával együtt. Látszik, hogy kölyköknek készült, figyeltétek, milyen fizimiskát adtak a tanárnak? Mint Hitler! Meg miért vannak máshol a fiúk, mint a lányok? Hol élünk, a középkorban? Vagy mindenképpen be szerették volna suvasztani azt az öltözős képet? De ami igazán gyenge, azok a robotok. Az egyiknek az első kockát teljesen más színei vannak, mint a következőn. A nagyrobot meg egy nagy vicc! A szörnyet 20 kockán keresztül dicsérik, hogy „na majd ő” aztán a végén 3 kocka alatt pozdorjává törik. És micsoda véletlen! Pont atom töltet, meg „tanuljunk egy kicsit, gyerekek” alapon jönnek a Geiger-Müller számlálóval. Ki gondolta volna? Illetve még egy baki: a szörny „atomtöltetet helyezett el” szöveg mellé a romos iskola képe. Én ebből arra következtettem, hogy mondjuk az épület alá ásta, vagy valami. Erre „ott van a kezében a GYÚJTÓZSINÓR!” milyen gyújtózsinór? Elhajítja a robot és pont a fő gonosz bázisára dobja! Ahol felrobban a „gyújtózsinór”. És a bomba maga azzal mi lett, elpárolgott? Komikus. Egyetlen pozitívumként azt tudom felhozni, hogy ennek ellenére mégis teljes szívvel dolgoztatok a magyarításon, így az természetesen ismét kiválóra sikerült.

Thundercats- Az űrmacskák 3

Úgy tűnik,ez már csak  egy ilyen sorozat, hogy olyasmivel nyit, amiről azelőtt szó se volt. Az első négy oldalon azt hittem, ez nem is az a képregény. A rajz is más, meg a figurákat se ismertem. Viszont jó hatással volt rám a gonosz monológja. Legalább ebben a martalóc bandában tarthatták volna egy kicsit a lelket az írók. De akármilyen jól megalapozott  is etikailag az ellentétek felvonultatása, sajnos tanulva az eddigi részekből, már biztosra tudtam, hogy maga a küzdelem fele annyi ideig se fog tartani, mint a negatív szereplők bemutatása. De miért van ez? A fiatalabb közönség még a lehetőségét se bírja elviselni annak, hogy a gonosz akár csak rész győzelmeket ér el? Pedig meg kéne tanulniuk, hogy ez egy ilyen világ. A Silverhawks-nál még megértem, ott a politikai mondanivalóval magyaráztam, meg a Power rangers, Captain Planet, ezek egyértelműen fiatalkorúaknak készülnek tipikusan 1 részes történettel. De ebből a Thundercats-ból többet is kihozhattak volna. A grafikai részt viszonylag magas szintre emelik, emellé a sztori elmerül a semmitmondóság mocsarában. Az első részeknél még abban reménykedtem, hogy ez az 5+0 rész elég lesz ahhoz, hogy egy emberséges történetet összehozzanak, de úgy tűnik nem eröltették meg magukat az urak. Tudom, hogy Micho ezt egyszer már elmagyarázta, de azért én mégis csalódott vagyok. Olyan események mozdulnak előre, amiknek semmi jelentősége sincs, de igazán nagy előre lépés nem történik.
Ha jól sejtem erről volt szó akkor is, amikor említetted, hogy a történet közepén váltottak rajzolót. Nekem még ez a karikaturisztikus-mangás cucc is tetszik. Azért még megőrizte a karakterek eredetiségét. Azért remélem a végére visszatérnek a „bestiális” ábrázolásmódhoz. Szomorú, hogy ilyen pöpec grafikát ilyen satnya sztorira pocsékolnak.

Voltron 3

A javítóműhely nem tudom észrevette-e, de a borítón a 2. részként van feltüntetve a dolog, viszont tudtommal ez a 3. rész. Gondoltam szólok. Na ez most kimagaslóra sikerült. Nekem legalább is hihetetlenül tetszett. Amíg a Thundercats csúszik le, addig a Voltron jön fel a saját kis képzeletbeli listámon. A borító egy kicsit árulkodó volt, nem igazán illett a részhez. De örültem is, hogy nem kapkodják el. Ez a minisorozat lehet hogy csak a Voltron csapat összerázódásáról és a robot létrejöttéről, meg egy ellenség felszámolásáról fog szólni,de még így is tartalmas, kerek egészet alkot, bőven a megfelelő iramban. Látszik, hogy átgondolták a történetet és nem csak úgy elénk dobták, mint az Űrmacsekokat. Általában már nem fognak meg a „hű, szuperhős lettem” alapú sztorik, de ez tartalmaz egy kis realitást, meg kellően humoros és modern ahhoz hogy ezt a fajta jól bevált fordulatot most megint újdonságként éljem meg. Ezúttal egy kicsit kevesebb megmosolyogtató beszólást és grimaszt láttam,de nem baj, ilyen is kell. Nem lehet az egészet elhülyülni, elvégre most világmegmentésről van szó!  Már csak egy kis DW féle robot-részletességet hiányolok. Kíváncsi lettem volna, mit tudnak kihozni az oroszlánokból, de úgy tűnik sajnos végleg lelépett a brigád.   Azért még így is elég lenyűgöző ahogy a bazi nagy robotok csillognak, mint a negró cukor. Meg amikor beszállnak a székeikbe, mindegyik olyan pofát vág, mintha ópium mámorban éppen három hárem-hölgy kényeztetné a nemi szervüket.

Nem elérhető szam

• Venom
    • http://szam42.uw.hu
« Válasz #349 Dátum: 2006. Június 16., 14:45:09 »
Én majd később fogok írni véleményt a retró-hét terméséről, eddig sajna nem sok képregényt sikerült elolvasnom... egyet azért igen...na majd ha lemennek a vizsgák.
Szóval csak azért írok, hogy megköszönjem a Szellemirtókkal kapcsolatos észrevételeket, örülök, hogy ennyire tetszik, sőt, hogy vannak vele kapcsolatban véleménykülönbségek. Remélem a 3-4. rész sem fog csalódást okozni.

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #348 Dátum: 2006. Június 16., 04:04:19 »
Haliho, megérkeztem a csütörtöki adaggal! Úgy látom az éjszakás műszak ma szabit vett ki, rám hagyták a melót. Sajnos ma én se érzem magamban az erőt, úgyhogy csak háromról fogok írni, egyről azért mert az az első, kettőről meg azért mert már nagyon vártam,hogy elolvashassam. Ezek tehát még a CSÜTÖRTÖKI részek! Holnap(péntek) megint jövök egy orbitális adaggal, be kell hozni a lemaradást.

A Sötét Víz Kalózai 4.

Na végre egy kis szárazföld! Azért ez a rész már nem volt igazán tengeri, végre láthattam egy kis növényzetet a sok egyhangú hullám után. Tetszett a részletesen megrajzolt sziget. És végre feltűnt az ominózus Fekete Víz, amit én egyfajta "élő olajfoltnak" képzelek el. A történet előre haladtával meg lehet tudni,hogy mi is ez az anyag pontosan? Illetve van még valami, amit nem igazán értek: a 13 kincset mikor fogják megszerezni? Mert ha jól látom akkor most 2-nél tartanak és van még két szám a sorozatból. A következőben hatot, az azutániban meg ötöt fognak megtalálni? Vagy a hatodik rész utolsó kockája az lesz, hogy "és elhajóztak, hogy megszerezzék a 13 kincs többi részét..." Mert annak nagyon nem örülnék  Viszont az első igazi poént most olvastam, mégpedig a horgonyos vicc. Nevettem rajta, de komolyan  Viszont nevettem a "dzsihad" osokon is, mert ki voltak festve mint egy indián. És a főnökük vállán kötél van, az oké, de mik azok a köcsögök?  Újabb érdekes nyilak, távcsövek(nem csak a kapitánynak van ilyen) és horizontális síkú vitorlák(hogy viszik előre a hajót azt nem tudom) láthatóak, volt fantáziája a rajzolónak, az biztos.
Újfent volt néhány törés a sztoriban. A legszembetűnőbb hogy a dzsihad úgy ahogy volt, egyik kockáról a másikra eltűnt. És minden zereplő ezt természetesnek is veszi. A figuráknál feltűnt még, hogy mindenkinek pödrött bajsza, meg helyre kis szakálla van, a csajnak fonott kék haja. De pédául borostát azt sehol se látni. Mindenki frissen borotvált/pörödt/festett/fonott. Na meg az a csúszda a végén   És a végére törvényszerűen megjelenik a kalózkapitány  Ebből a hat részből nem igazán lesz valami kerek történet, én úgy látom

Szellemirtók 2

Ez a történet hihetetlenül jól alakul, szerintem. Az első részhez képest még több akció, még több érzelem és -főleg- még több humor. Engem a Captain Marvel v3-ra emlékeztet, ami Kaine oldalán megtaláható, leszámítva hogy ez talán még jobb is. Megfelelő egyensúlyban van a könnyed humor és a borzongás. Ugye hogy mondtam az elsőről, hogy miért nem törtek eddig az életükre? Hiszen nem élünk utópiában. És láss csodát. Emellett ez a magánéleti része a dolognak szintén tetszik. Kellően fiatalos, de mégse pajzán, vagy erőszakos.Nagyon jól hozzájárult ehhez a menő fordítás. Nagyon el van találva a hangulat és a poénok magyarul is tökéletesen "ülnek". Nagyon jól beillesztették a végére azt az ijesztgetős jelenetet, hogy azért mégiscsak vegyük komolyan a "thriller" vonalat is. De persze a poénok se pihennek,végig az egész történetben egyenletesen el vannak rejtve a humorbombák.
KiDdel vitatkoznom kell a grafika hatásairól. Én inkább úgy fogom fel ezt a képregényt, mint a film történetét folytató,de a rajzfilm hangulatát idéző, sőt azt még túl is szárnyaló alkotást. A grafika azért valamelyest eltér a "tipikus XXI.századi" számítógépes stílustól, bár valóban nem sokban. Ami pedig a szereplőket illeti, valóban jobb lett volna némi hasonlóság, ám sajnos az impresszumban megtaláható az a sor, hogy "a szereplők kitalátak, nincs közük bármely élő stb...". Én is jobban örülnék egy pufibb Ray-nek, aki egy kicsit is jobban hasonlít Dan Aykroidra. De akivel végképp nem vagyok kibékülve, az Rick Moranis által alakított  Louis Tally. Ő a filmben teljesen más figura volt, egy igazi vesztes. Mi a magyarázata annak, hogy most ilyen felkapott? Amelett persze teljesen máshogy néz ki. Sigourney Weaver még csak-csak felismerhető Dana Barett-ként, bár csak nehezen. De az ő figurája még passzol valamennyire.
Szóval elismerem, hogy a filmtől is el van rugaszkodva nem kissé és hogy nem is igazán retró, mert a filmekkel még sok helyen talákozhatunk, de attól még kiváló képregény és sokunk tetszését elnyerte, nem így van KiD?  

Űrszellem 4

Ezúttal egy kicsit visszafogottabbra sikerült ez a rész. Semmi egetrengető esemény és lélegzetellálító illusztráció. Csupán a történet halad a medrében, szerencsére nem vett olyan fordulatokat, amelyektől tartottunk néhányan. Temple megmaradt rohadéknak, Bach pedig jó embernek. Egyáltalán nem tartottam érzelgősnek a gyerekek behozatalát a történetbe, holott máshol csinálták már az ilyet túl érzelgősre. Meg kell hogy mondjam, az a pillanat, amikor elaltatja a kissrácokkat, nagyon tetszett. Viszont az a kép is durva volt, amikor először tűnnek fel és a dogarak megtámadják őket. Az a kép amikor a sáska csáprágói(vagy mik) a kislány vállán vannak, a kissrácot meg ott szorítja a háttérben a másik, no az igazán durva. Totál el vannak találva az arányok, meg úgy az egész hangulat. Át lehet érezni, mit ne mondjak. Viszont ami elsőre nem tetszett, az a bogarak beszéde. Ez a kulcsszavak ismételgetése már- már idegesítő volt eleinte. De aztán a végén a párbeszéd Temple és Zorak között megértette velem ezt a "nyelvet". Biztos nem volt könnyű kisilabizálni az angolt. Az is ilyen furmányos volt?
És a végén azért hogy megértse a beszédület, Temple elvesztette egyik szemét meg az agyából egy darabot? Vagy az a féreg majd nyom nélkül el fog tűnni róla?
Összességében most egy kicsit visszafogottabbra sikerült, de természetesen még így is dö beszt!

Hamarosan újra jelentkezem naprakész véleményekkel!
Ja és akinek még nem tűnt fel, ez itt alul Bach, mögötte pedig éppen Zorak akarja fejbevágni egy összehajtott székkel(tiszta pankráció). Annyit elárulhatok, hogy sikerül neki
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 16., 04:07:18 írta TOM1 »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #347 Dátum: 2006. Június 16., 00:35:07 »
Idézet
Már csak egy képregénybe nem kóstoltam bele, de az nagy falat lesz:

CAPTAIN PLANET     
reméljük a "sokk" után visszajössz azért

FRISSÜLÉS!

•Sötét-Víz Kalózai 5/6
•Voltron 4/5
•Space Ghost - Az Űrszellem 5/6
•Szellemirtók - Légió 3/4
•Thundercats 4/5

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #346 Dátum: 2006. Június 15., 21:52:54 »
Silverhawks: Sajnos nem lett túl jó. Sőt gyenge lett. A rajz sem tetszik, a történet sem... Így ebben a formába ez nem az igazi. Pozitívum, hogy szinte minden régi ismerős feltűnik a sztoriban, az összes lényeges ellenfél itt van, sőt az is olvasás közben jutott eszembe az is, hogy jé, tényleg mindg feküdtek a sólymok a repcsiben. Asszem jobban járok, ha letöltök pár részt az eredetiből valahonnan...

Már csak egy képregénybe nem kóstoltam bele, de az nagy falat lesz:

CAPTAIN PLANET      

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #345 Dátum: 2006. Június 15., 21:49:46 »
megnéztem a pofát, hát "rosszkor használta az erejét", az biztos  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 15., 21:50:17 írta Micho »

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #344 Dátum: 2006. Június 15., 21:05:48 »
Ja igen, a Power Rangers: valami mellékszereplő volt a csávó gyerekként a sorozatban. De azért ilyet. A Power Rangersszel sosem stimmelt valami...

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,11...1739316,00.html
http://www.tv.com/story/story.html&story_id=556

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #343 Dátum: 2006. Június 15., 20:58:00 »
Szellemírtók: Érdekes módon a modern rajzstílus nem tett neki jót. Mivel a történet a filmet folytatja, nem pedig a rajzfilm alapján készült, a szereplők valószínűleg jogi problémák miatt nem hasonlítanak a színészekre, de a rajzfilm karaktereire sem. Szóval nem lettek az igaziak. De egyébként ez az összes negatívum, amit elmondhatok (pedig az első benyomás, a látvány alapján igen szkeptikusan estem neki), ugyanis a sztori az nagyon jó. Vicces, fel van építve, minden a helyén van, szóval nagyon tetszik. Ötöst neki, bár meg kell jegyeznem, hogy talán ez a legkevésbé retro az összes közül.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #342 Dátum: 2006. Június 15., 19:29:16 »
Idézet
Power Rangres #5

Fordítás/Beírás: Jó, minden tiszteletet megérdemelnek a honosítók, mert dolgoztak vele...

átadom neki, igazából csak szívességből fordította le Zolcsi, mert megkértem rá... neki se voltak a kedvencei, de ő volt az egyetlen elérhető németes  
(kaptam is tőle az ívet a végén, hogy még egy ilyen sz*rt nehogy merjek adni, és a végére már az összes t*ke tele lett a zordonokkal meg a lord dreddekkel  

de én örülök, hogy megcsinálta, hisz már itt a fórumon is volt, akinek elnyerte a tetszését és biztos sokan vannak még, akik ezen nőttek fel...   (különben én is mindig elkapcsoltam, mert idegesített a live-action megoldása a dolognak, rajzfilmben viszont lehet bejött volna)

örülök, hogy felbukkantál, kihaeennem, jó volt olvasni egy régi ismerőstől   ...és hogy gazdagítod a véleményezők sorát! érdekes látni, hogy valakinek ezért tetszik valami, és valakinek másért nem tetszik ugyanaz  szóval azért minden sorozat kap hideget/meleget, és ez így jó  

Idézet
Nem tudodm, a Fösvény Ártány házi fordítás vagy hivatalos, de nagyon találó és mulatságos,
is-is, "Az Ártány" a hivatalos szinkronos neve, mint kiderült TOM1 révén, még épp időben... és lecseréltem az általunk kitalált utónevet erre, de a Fösvényt meghagytam előtte

többször előjött már a rajz a Voltronnál  és a Thundercatsnél, hogy kicsit más lett a 0. szám után... ez így van, mert más rajzolók vették át a sorozatot mindkét helyen a 0. után (kicsit kivártam, hátha vki megnézi a míves kreditoldalakat, de... ) sőt, a Thundercats-ben vmiért a sorozat közepén is más rajzolt egy részt (talán épp a mait) az annyira nekem nem jön be.

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #341 Dátum: 2006. Június 15., 16:57:44 »
Az ezüst sólymok 1:

Na ennek nagyon örültem! Amikor elkezdtem olvasni, akkor jöttem rá, hogy ezt a rajzfilmsorozatot még nagyon régen láttam valamikor! Úgyhogy rögtön belevetettem magam. A szinezés és a rajzok tetszenek, a történetet olvasva pedig újra kisgyereknek érezetem magam, egyszóval nagyon tetszett!

A sötét-víz kalózai 1:

A rajzolás nem tetszik annyira, de a színezés és a történet jó. Bár a borító kicsit túlzsúfolt, egy kicsivel kevesebb rajz és szöveg is elég lett volna.  A törnét amolyan klasszikus képregénytörténet és egy ponyvaregény ötvözetére emlékeztet, de talán pont ezért tetszik.

Az űrszellem 1/5:

Na ez viszont tényleg nagyon tetszett! A történet valami zseniálisan indul! Bár a rajz és a színezés nem tetszik, de ezt a történet bőven ellensúlyozza. Különösen az utolsó oldalak egyike ütött nagyot, amikor az a robotszerűség megkérdezi, hogy akarja-e látni, hogy mit csinált a feleségével. Zseniális! Már alig várom, hogy olvashassam a többi részt is!

Pókember és csodálatos barátai 1.:

A rajzfilmet sajnos nem láttam, de így elsőre nem annyira rossz, mint gondoltam. A történet hangulatos, a rajzok és a színezés tetszik, de azért inkább maradok az eredeti Pókembernél.   Viszont az elején az a Peter Pókembernek öltözik a jelmezbálra poén nagyon tetszett, bár kissé kiszámítható voltz a dolog!

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #340 Dátum: 2006. Június 15., 16:40:49 »
Szellemírtók #2

A második szám elolvasása után úgy gondolom, hogy az egyik legjobb a Retro héten, mind grafikailag, mind történetileg. Csak az a gond vele, hogy egyáltalán nem érzem retronak. Talán azért, mert a Szellemírtók történet túlságosan is élő a köztudatban, nem kell rá emlékezni, hiszen szinte minden fél évben feltűnt valamelyik csatornán a film, vagy a rajzfilmsorozat. A zenéjét is előszeretettel játsszák a rádióállomások. Szóval úgy érzem kicsit kilóg a sorból, legalábbis számomra.

A történet érdekesen alakul, jól megőrzik az egyensúlyt az akció és a magánélet bemutatása között. Vannak kifejezetten vicces jelenetek is pl bohóc-titkárnő párhuzam.    Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy a főgonosz mit tud majd villantani, ahogy láthattuk vannak barátai  

A beírás és fordításjól sikerült, mint az előző számban.