Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 440790 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető kihaeennem

• Kázmér
  • **
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #339 Dátum: 2006. Június 15., 11:39:47 »
Thundercats #0 :

Szintén első találkozás. Bár koromnál fogva ismerhetném, de soha nem voltam az a rajzfilmfanatikus, így sajnos ez is kimaradt a szórásból. Így elsőre kicsit furi. A macsekokat hirtelen nem tudom hova tenni, de talán majd megbarátkozom velük. A bevezető az elején hasznosnak bizonyult, nélküle valószínüleg nem tudtam volna, mi a bánat folyik itt. Ugyan a főbb szereplők még nem jelentek meg, azért annyira nem is hiányoztak. Bár annak ellenére, milyen rövid ez a kis bevezető, nekem kicsit mégis hosszúnak tűnt, mert hát nem igazán történt bent semmi
Kedvenc biztos nem lesz, de teszek vele még egy próbát!
A beírás szépen sikerült!

Pókember és Csodálatos Barátai 1. :

Na igen. Ezt már láttam a tv-ben!
Oké, tényleg gagyi, de azért aranyos! Az a kategória, amit nem lehet teljesen komolyan venni...illetve egyáltalán nem lehet komolyan venni! Bírom Firestar-t is meg Iceman-t is, a kutya mondjuk nem tudom, minek kellett, de azért jópofa
Maga a történet természetesen nem egy nagy durranás, de szerintem ettől senki nem is vár túl sokat. Nekem kellemes élmény volt. A rajzok is inkább a rajzfilmet idézik, mint a képregényeket, kicsit gyerekesek. De tényleg, nagyon látszik, hogy gyerekeknek készült, és hogy a rajzfilmet butították tovább képregénnyé. Ez általában zavaró, de a hangulat miatt szemet húnyok felette! Nekem eddig ez a kedvencem a retro-hét felhozatalából!

Az Űrszellem 1/6 :

A 10. oldal környékén gondolkodtam, hogy abbahagyom az olvasást. Nagyon nem kötött le. Aztán a vége...a végén még lesz belőle valami!
Hozzátenném, hogy a rajzok nem igazán tetszenek, valahogy nekem ez nem stílusom. A fordítás jó, bár kicsit zavaró volt számomra a 'Harag' mint olyan. Először nem tudtam mire vélni. Lehet, hogy kellett volna hozzá egy lábjegyzet. Ennek a sorozatnak is adok még egy esélyt, mert annak ellenére, hogy az elején nem tetszett, nagyon eltalálták a végét. Hatásvadász ugyan, de működik!

A Sötét-Víz Kalózai 1/6 :

Nam vagyok oda túlzottan a kalózos sztorikért. De ez most tetszett. Ami legjobban megfogot, az a hangulata. Tetszik a rajz, és a történet is érdekes. És persze meg kell említenem a beírást is, ami nagyon szépre sikeredett, főleg az első oldalon található 'Sötét víz' felirat nyerte el a tetszésemet. Ennek a képregénynek sem ismerem az eredetijét, de most ennek nem is érzem hiányát, mert pörög a sztori, és nincs hiányérzetem.

Silver Hawks - Az Ezüst Sólymok 1. :

Na ez az, amit nem lehet komolyan venni! Imádnivalóan ütődött, és kifejezetten fantáziadús! Ha látom annak idején a tv-ben, szerintem oda-meg vissza vagyok érte. Olyan kis jópofa az egész. Az egyszerű történetet jól ellensúlyozza a a látvány, illetve a megvalósítás. És most nem feltétlenül a rajzokra gondolok ( amik nagyon hangulatosak ), hanem a szereplők kinézetére és képességeikre. Ez kérem mese. De tetszik!
Apró helyesírási hibát véltem felfedezni a 20. oldalon, a 'blokolás-szerelés'-ből szerintem egy 'l' kimaradt, vagy csak nekem van hiányérzetem? Csak azért írom, hogy lássátok, figyelek!

A Bolygó Kapitánya #1 :

Szép volt, jó volt, de ebből egy rész bőven elég volt!
A rajzfilm hangulatát tényleg visszaadta, de ez a sosorzat már annak idején sem volt a kedvencem. Azért szórakoztató volt ez a rész. Nem tudodm, a Fösvény Ártány házi fordítás vagy hivatalos, de nagyon találó és mulatságos, és az első oldalt nem bírtam ki röhögés nélkül. És a földpusztító is oda*asz!
Meg az is vicces volt, hogy a Kapitányt hogy padlóra küldte egy kis szenyező hulladék. Hát igen, felnőtt fejjel már nem lehet gyerekfejjel gondolkodni ( vagy nem gondolkodni )! Múltidézésnek azért jó volt!

A Sötét-Víz Kalózai 2/6

A második részben már feltűnnek új szereplők, és ez feldobja a sztorit. A történet nem veszít a lendületből, inkább fokozódik a tempó. A szereplők rendben vannak, egészen megkedveltm őket. Ez az adaptáció a rejzfilm ismerete nélkül is megállja a helyét, és ez fontos szempont. A logo még mindig nagyon tetszik!
Negatívumot igazából nem is nagyon tudodk felhozni. Meg nem is akarok!

Voltron - Az Univerzum Védelmezője 1/5 :

Itt is kezd beindulni a sztori. A rajz is mintha szebb lenne, mint a 0. részben, de lehet, hogy csak nekem tűnik annak. Mindenesetre tetszik. A hangulat rendben van. és bár nem árad belőle a retro-feeling, ettől függetlenül jó kis történet ez. Engem soha nem fogtak meg túlzottan az ilyen óriásrobotos-dolgok, de itt most ez nem jelent problémát, valahogy bele tudom magam élni a történetbe. A szereplők is rendben vannak, szimpatikus arcok. Ez azért szerencsére nem az a Power Rangers/Captain Planet szint, és a Silver Hawks-nál is komolyabb. Örülök, hogy kicsit komolyabb a hangvétele, nem annyira meseszerű. Jobban leköt, mint az előbb említettek. Kellemes olvasmány!
És ennek is kifejezetten jól sikerült a logója!

Az Űrszellem 2/6 :

Érdekes ez a sorozat. Pörgősnek egyáltalán nem mondnám, sőt, elég vontatott, de ennek ellenére ott van az a sötét hangulat, ami miatt az ember nem tudja abbahagyni. Pedig a történet nem túl eredeti, tipikusnak mondható, nyilvánvaló, hogy a bosszúra van kihegyezve. A rajzzal még mindig nem sikerült teljesen megbarátkoznom, pedig a hangulatnak ez is részese. viszont van valami, ami nagyon zavar. Rengeteg a kiemelés, amitől szájbarágósnak tűnik az egész. Ráadásul ahol ennyit hangsúlyoznak dolgokat, ott fennáll a veszélye annak, hogy az ember elsiklik a lényegen. Ez valószínűleg azért van, mert drámaibbra akarták venni, de néha a kevesebb több. A kedeti ellenérzéseket kezdem leküzdeni, várom a következő részt!

Power Rangers 5-6. szám:

Hősiesen nekiveselkedtem, de a Power Ranger-ek ellen elbuktam. Az első részt sikerült végigszenvednem, de a másodiknak neki nem állnék a világ minden kincséért sem!
Ez nekem már túl óvodás. A Captain Palnet sem volt kispálya, de ez talán még súlyosabb. Kis tanmese + kis sztori, leszűrhető tanulság... Aki szereti a hangulatát, annak oké, de aki nem, az kerülje el!  

Thundercats 1/5 :

Pozitívumként elmondhatom, hogy szépen van megrajzolva, és a beírás is nagyon korrekt! Amúgy meg nem vagyok érte annyira oda. Oké, van bent akció, de ezen kívül más nincs! A szereplőkről szinte semmit nem lehet megtudni. Hát nem tudom. Olyan nagy gond nincs vele, de semmi extra. Bennem semmit nem mozgatott meg.

Szellemirtók - Légió 1/4 :

Ez eddig mindent visz!
Sok köze nincs a rajzfilmhez, mert az nagyon gyerekes volt, de ez a történet nagyon megfogott! A rajz gyönyörű, a sztori nem csak az akcióra van kihegyezve, jó a humora, és magával ragadja az embert! Pont ezért szeretem a képregényeket, mert nem feltétlenül süllyednek le óvodás szintre. Na nem mintha azzal gond lenne, de tök jó érzés, hogy 24 éves fejjel van olyan képregény, ami ennyire le tud kötni. Nem arról van szó, 10 éves fejjel le tudott volna kötni a Thundercats vagy a Power Rangers is, de azóta kicsit megváltozott az ízlésem! :)Nagyon jók a rajzok is! És a beírásra sincs panasz sőt! Az első oldalon lévő újság-oldal magyarítása szuper lett!
Nálam azt hiszem megvan a retro-hét győztes sorozata!
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 15., 15:18:43 írta kihaeennem »

Nem elérhető kihaeennem

• Kázmér
  • **
« Válasz #338 Dátum: 2006. Június 15., 11:19:26 »
Voltron #0 :

Nekem sajnos kimaradt ez a sorozat anno, így nem tudom a rajzfilmhez hasonlítani a képregényt. Persze a bevezető részben épp hogy csak morzsákat kapunk, a szereplők ugyen megjelennek (mi lenne, ha még ők sem jelennének meg?  ), de a történet még nem bontakozik ki. Ettől függetlenül nekem tetszett a 0. rész, meghozta a kedvem a többihez is. A dokumentáció is jó volt, mert informatív. Nekem a rajzok is tetszettek, annak ellenére, hogy nem árasztnak retro-feelinget!
Ja, és a szereplők...hát nem agyaltak túl sokat eredeti karaktereken, kaptunk sablonhősöket, de ez nem feltétlenül hátrány.

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
« Válasz #337 Dátum: 2006. Június 15., 10:54:54 »
Na itt egy adag elemzés...

Voltron #0

Igaz, hogy csak bevezető rész volt, meg nagyon semmi nem volt a robotról...de hangulatilag elkapott (szóval, ahogy odajutok ez már 2. a Szellemírtók után az olvasási sorrendemen)
Fordítás/Beírás : nagyon okés...  
Rajz: Nos, ezt a stílust nem mindenütt tudtam még eddig megemészteni, de ennél bejött..
+ dokumentum: Na a Thundercatsel ellentétben , ebből tényleg sokmindent meglehet tudni a háttérről...

Power Rangres #5

Hát ez nem jött be, annak idején se néztem, hanem inkább kerestem valami jobbat...
Véleményem szerint (már gyerekkoromban is így láttam) : Úgy gagyi, ahogy van...  

Fordítás/Beírás: Jó, minden tiszteletet megérdemelnek a honosítók, mert dolgoztak vele...

De asszem ez lesz, az a újság, aminek már legkevésbé sem érdekel a folytatása...

Pókember és Csodálatos Barátai

Ahhoz Hogy ezt 1981-ben kimerték adni (és 1* még reprintelték is) nagy bátorság kellett...ez valami borzalom...nem csodálom, hogy már az 1. oldalon már úgy érezték, hogy magyarázkodni kell a mű miatt...
Ms.Lion....  + Jól értesültek ezek az egyetemisták, mert nem hiszem, hogy 10-20 emberen kívül (élőn persze) többen tudnának, hogy van egy olyan lény, hogy Mephisztó ...és még be is öltözik neki...
Egyetlen pozitívumot tudok, felhozni Marks mellett, és az, hogy kitalálta Tűzcsillag figuráját ...(és később hála annak, aki nem X-mnet csinált belőle, hanem ÚJHarcost)
Ennél nagy megkönnyebbülés volt, hogy csak egy rész van...

Fordítás/Beírás: Lásd az előzőnél...

+ Még az Ezüst Sólymoknál ezt kifelejtettem...16. oldal a kiborgokat és meteorba beleépítő emberi technika még mindig ott tartana , hogy faajtót , meg reluxát használ   ??????????    (lehet, hogy a mesében nem volt olyan feltünő...de itt nevettem rajta egy sort)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 15., 10:55:36 írta Fairlight »

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #336 Dátum: 2006. Június 15., 01:04:45 »
Idézet
Amúgy a Power Rangersről az utóbbi időben mindig az jut az eszembe, hogy az egyik szereplő a sorozatból meggyilkolt több embert...
ez komoly?  

Szellemírtók 2/4

Razjok: 110%osak  nagyon tetszenek!!
Sztori is kezd kiéleződni, nagyon tetszik.
Magyarosítás szokás szerint: 100%      

Nagyon köszi, nagyon várom a 3. részt. Y-man után most ez a kedvenc  

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #335 Dátum: 2006. Június 15., 00:01:32 »
Power Rangers:

Azt kell mondanom, eddig ez a legjobb!

Nem vicc. Lehet, hogy bugyuta, lehet hogy nem egy első epizód, de hogy egy az egyben visszaadja a rajzfilmet, az tuti. Döbbenet. Az arcok pl. nagyon jók. De az egész felépítés, a szövegek, a jelenetek. A két lúzer srác, Zordon meg Alpha, Lord Zedd... Mindenki a helyén van és olyan, mint a tévében. Ez az alapsztori meg, hogy inkább ne mentsük meg a világot, csak a kiscsaj ne vesszen össze a nevelőpapájával. Király!   Még a zene feelinget is odacsapják a végén, a Go, go Power Rangers szöveggel! (Hajrá Power Rangers!)  

Nagyon jó munkát végeztek, akik ezt az adaptációt készítették. Ellentétben azokkal, akik az eredetit...   Egy időben néztem ezt a sorozatot, asszem az új Pókember rajzfilm után vagy előtt adták, azt meg mindig igyekeztem megnézni, így a Power Rangerst sem hagytam ki, ha már adták. Akora baromság, hogy az már jó!

Amúgy a Power Rangersről az utóbbi időben mindig az jut az eszembe, hogy az egyik szereplő a sorozatból meggyilkolt több embert...

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #334 Dátum: 2006. Június 14., 23:28:09 »
FRISSÜLTÜNK!

•Power Rangers #6
•Sötét-Víz Kalózai 4/6
•Voltron 3/5
•Space Ghost - Az Űrszellem 4/6
•Szellemirtók - Légió 2/4
•Thundercats 3/5

...És Dórika már el is kezdte a retró anyag feldolgozását a L E T Ö L T É S B E N!
(lehet játszani az angol/magyar borítók váltogatásával )
végülis szinte minden retró cucc a Sci-fi/Fantasy-be passzol...
(na jó, esetleg Bolygó Kapitánya mehetne a gyerek szekcióba)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 14., 23:40:59 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #333 Dátum: 2006. Június 14., 22:24:32 »
Idézet
Na jó, kicsit túldícsérem, de van valami, ami tényleg nagyon tetszett.
ne szabadkozz, elkapott a retró-láz  

én is akkora fanatikusa voltam ennek a rajzfilmnek, hogy egy időben, a német RTL-en vmiért hétköznap úgy hajnali fél hatkor adták, és mindig felkeltem, hogy lássam... képzelheted, Muterom ki volt akadva   de mindig úgy örültem, mikor megláttam a főcímet... Pókember hálót vet, elrugaszkodik a nagy Spider-Man feliratról és kezdődik...

Idézet
Az utolsó jelenet. Ms. Lion, ahogy ráugrik Peterre! Iszonyat jó! 

ez engem is tök megfogott  

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #332 Dátum: 2006. Június 14., 22:15:44 »
Na végre valami ismerős: Pókember!  

Szerettem az eredeti sorozatot is, nagyon tetszett a feldolgozás is. A történet nem nagy eresztés, ráadásul egy az egyben a rajzfilmből van átvéve, a rajz sem az igazi, de mégis poén. Először a szuperhős jelmezbál ötlete. Szuper. Vagy ez a tipikus rajzfilmes fogás a korabeli időkből, hogy mind együtt vagyunk (lakunk?), ismerjük egymást állandóan együtt lógunk. Annyira Pókemberes!  Mármint annyira régipókemberesrajzfilmes. Szerintem. Meg a rajzfilmes fogások, mint pl.: a végén Tűzcsillag mutatványa, csakhogy ő is besegítsen a nagy diadalba. Nagyon jó.

Na jó, kicsit túldícsérem, de van valami, ami tényleg nagyon tetszett. Az utolsó jelenet. Ms. Lion, ahogy ráugrik Peterre! Iszonyat jó!  

Ja, és nem nagy szám a rajz, de a borítóért plusz pont jár.

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #331 Dátum: 2006. Június 14., 21:37:32 »
Idézet
nyomasd be alá ha olvasol
ez kurvajó  
imádom

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #330 Dátum: 2006. Június 14., 20:52:18 »
Idézet
Sajnos nekem kimarad a Retro-hét, mert én abban a korban néztem tévét, amikor ezek a rajzfilmek még nem léteztek.
akkor próbálkozz meg az Űrszellemmel    ez a karakter szinte csontig le lett csupaszítva, és utána újjáépítve... szal rajzfilm-előzményeket nem kell ismerni hozzá, és ahogy megfogalmazódott, a hangulata olyan "kozmikus-megtorlós"

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #329 Dátum: 2006. Június 14., 20:47:38 »
Idézet
John Carter lesz majd az Időgépen...
A Spidertomon meg már van is.  

Sajnos nekem kimarad a Retro-hét, mert én abban a korban néztem tévét, amikor ezek a rajzfilmek még nem léteztek. A Pókembert ismerem egyedül ezek közül és a képregény meg is van itthon, azt ismertem persze. Eddig semelyik másikat nem ismertem és gondolom ez így is fog maradni. De sebaj. Azért az a mozis Wizard kéne.  

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #328 Dátum: 2006. Június 14., 20:36:10 »
Midnenkinek, aki aggódik Űrszellem és Temple jövőbeli viszonya miatt: ne tegye.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #327 Dátum: 2006. Június 14., 20:26:08 »
Idézet
Na de örökké? rolleyes.gif Zerit nyugtass meg kérlek, hogy a közeljövőben kikötnek valahol és máás ellenségük is akad, nem csak a kalózok.
lesz egy-ket "szarazfoldi" helyszin... pl ez a Janda-varos
nehany alien-figura fog meg szerepelni, de harcolni csak kalozokkal fognak... meg a csontnyelovel
ez van
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 14., 20:28:59 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #326 Dátum: 2006. Június 14., 20:11:46 »
Idézet
egymás után bemutatószerűen jönnek a klasszikus ellenségek a rajzfilmből, csihi-puhi és jön a kövi rész, miközben lassacskán gördül előre a történet.
Na de ennyire lassan???  Három rész alatt nem történt más, minthogy megjelent a múmia, meg felépítettek egy tornyot. Azért ez egy kicsit kevés.
Idézet
Egy dolog zavart csak: meglehetősen vérszomjas a szereplők arca egy-két képen, pedig elvileg ők lennének a hősök.

Nekem meg pontosan ez az,ami tetszett. Ez a bestiális vicsor. sokkal inkább életszerűbbé teszi a hősöket. Így kell kinézni egy ember-oroszlán keveréknek,nem? Nem lehet olyan szende kis pofija, elvégre egy oroszlán(vagy tigris,puma,stb)
Idézet
Jópár évvel ezelőtt, úgy 8 éves fejjel mennyire örültünk volna ha az újságosnál ott lóg egy Bolygó Kapitánya, He-Man vagy épp a Silverhawks!    A Voltron vagy a Space Ghost már a mai ízlésünk figyelembevételével készült, és a retro érzést így adja át. Szerencsére sok kiadó gondolja így, és egyre több régi cuccot szednek elő ilyen formában.
Úgy legyen!  
Hozzá kell tenni, hogy én is tényleg egy kicsit "elnézőbb" vagyok azokkal, amelyiknek láttam az eredetijét(pl. Keptön Plenet) Ám sajnos az Ezüstsolymok egyik részét se láttam, talán csak a főcímet néha-néha. Tudjátok azaz eset, amikor pont mindig lemaradtam róla. Ha jól értettem nem lesz több. Sajnos azt kell mondanom: köszönjük!  A mai modern köntösben tündöklőkről meg egy rosz szavam se lehet.
Idézet
hehe, hat ez egy vizi vilag, mondjuk lovogolni nem igazan lehet, marad a hajo mint kozlekedesi eszkoz

Na de örökké?  Zerit nyugtass meg kérlek, hogy a közeljövőben kikötnek valahol és máás ellenségük is akad, nem csak a kalózok.
Idézet
bár a kalóz kaitány egész jó lett

szerintem is. Nem beszélve a hajójáról!

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #325 Dátum: 2006. Június 14., 19:52:37 »
A Sötét Vízek Kalózai sorozatra emlékszem, csak nem néztem. A képregény nem igazán tetszett, kicsit egyszerűnek éreztem, a korához viszonyítva is. A rajz sem az igazi, bár a kalóz kaitány egész jó lett. A vége mondjuk izgalmas lett a sztorinak, de valahogy mégsem keltette fel kellőképpen az érdeklődésemet. Persze annyira igen, hogy elolvassam a folytatást, de ha már fizetni kellene érte... Nem tudom, a szokásos fogás (reklámozzuk a rajzfilmünket képregénnyel, pl: G.I.Joe, Transformers, Flintstones stb.) ebben az esetben mennyire jött be.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #324 Dátum: 2006. Június 14., 19:32:13 »
nagyon szórakoztató olvasni ahozzászólásokat, köszönjük

a Thundercats-hez tennék annyit, hogy ezt a 0+5 részes sorozatot amolyan "felvezető-sorozatnak" szánta a kiadó a Thundercats képregényeihez, tehát ezzel indított. ezért van az, hogy (anélkül, hogy lelőnék valamit) egymás után bemutatószerűen jönnek a klasszikus ellenségek a rajzfilmből, csihi-puhi és jön a kövi rész, miközben lassacskán gördül előre a történet.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 14., 19:32:34 írta Micho »

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #323 Dátum: 2006. Június 14., 19:25:37 »
Idézet
A Sötét Vizet pedig igazság szerint már kezdem kicsit unni. Még mindig hajókáznak, a kalózkapitány mindig beéri őket, ők meg mindig elillannak. Ez igy meg y egészen a végéig?
hehe, hat ez egy vizi vilag, mondjuk lovogolni nem igazan lehet, marad a hajo mint kozlekedesi eszkoz
gyengéd barbár

Nem elérhető Joruto

• Mulder ügynök
  • *
    • http://
« Válasz #322 Dátum: 2006. Június 14., 19:19:40 »
Idézet
aztán sztem nem szabad olyan szigorúan venni a klasszikus történeteket, mint pl. a Silverhawks. én speciel most se állok le elemezni magamban, "na hogy is van ez"... hanem egyszerűen csak az emlékekkel együtt dolgozom fel a sztorit smiley.gif

Pont valami ilyesmit szerettem volna én is mondani.  
A Silverhawksra én kapásból ráugrottam amikor rátaláltam, mert gyerekfejjel nagy kedvenc volt és ez a képregény kapásból visszaidézte az emlékeket. (Mint ahogy pölö a Captain Planet is, amiről asszem mindenkinak vannak emlékei.) De ezzel ennyi is volt a célunk, szóval most csak ez a két rész lesz belőle, egyelőre.  
Jópár évvel ezelőtt, úgy 8 éves fejjel mennyire örültünk volna ha az újságosnál ott lóg egy Bolygó Kapitánya, He-Man vagy épp a Silverhawks!  
A Voltron vagy a Space Ghost már a mai ízlésünk figyelembevételével készült, és a retro érzést így adja át. Szerencsére sok kiadó gondolja így, és egyre több régi cuccot szednek elő ilyen formában.  

Manapság a nagy kiadók (Marvel és DC) nem sokat törődnek ilyen adaptációkkal, de a régi ilyen jellegű cuccok zömét ők adták ki. Annyira, hogy a Marvelnél egy külön részleg vagy alkiadó is alakult (mint mostanában mondjuk a Max), ez volt a Star Comics, ami ilyen tv-s dolgokat nyomott, bár nem volt túl hosszú életű. Viszont a magyarul megjelent Alf is az ő termékük.
És a Chuck Norris képregény is!  Az már csak a poén kedvéért is megért volna egy misét, csak sajna későn bukkantunk rá. De talán majd egyszer...  

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #321 Dátum: 2006. Június 14., 19:19:21 »
Oké, egy újabb sorozat, amit nem néztem, a Thundercats. Valahogy nem tetszettek ezek az embermacskák. A képregény jó, a rajz jó, kicsit bemutató jellege van, áttekinthetjük a csapat egy részét benne. Jó ötlet az is, hogy onnan folytatódik, ahol a rajzflm abbamaradt, ez biztos plusz pont a régi rajongóknak. Egész jó kis akciókat és karaktereket ígér ez a sorozat, ez utóbbit pl. a Voltron első részében még nem tudtam felfedezni. Jó az összefoglaló az elején is, így legalább tudom, miről van szó. Gyanítom, ez a sorozat közelebb áll az eredetihez, mint a Space Ghost. Egy dolog zavart csak: meglehetősen vérszomjas a szereplők arca egy-két képen, pedig elvileg ők lennének a hősök. Mondom én, van ezekkel a macska szerű figurákkal valami...

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #320 Dátum: 2006. Június 14., 19:17:59 »
Folytatása következik a harmadik adagnak.

Űrszellem 3

Folytatódik a kedvencem. A leszámolás óramű pontossággal megkezdődik. Milyen tündéri pofa ez  a Hammer   Szépen el lett vele bánva. Csak az a baj hogy az a "talán meghalt a robbanásban", az szinte biztosan azt fogja jelenteni, hogy még összeakadunk vele. Csakúgy, mint  Cutterrel, aki keményebb diónak látszik, Bach pedig puhábbnak. Remélem nem erőltetik túl ezt a szentimentalizmust. Neki vér profinak kell maradnia, hogy legyőzhesse a genyókat. Viszont Smith nyöszörgéseit szerencsére megszakították  Semmi haszna nem volt, de legalább pofás kis jószág volt. Nyugodjék békében  A robbanás valóban látványos volt, ám felveti azt a problémát, hogyha egy ekkora robbanásból csak úgy sity-suty mindketten megmenekülnek, akkor vajon hogyan fog meghalni Temple? Mert gondolom az egyértelmű, hogy meg kell halnia... Némi szakadást érzékeltem annál a jelenetnél, amikor Bach elkapja Temple-t. Smith is csak úgy "odébb repül". Viszont végre megjöttek a sáska-emberek. Nagyon brutális, látszik, hogy a rajzoló is büszke volt magára, mert ezt az oldalt külön szignózta. Egy kérdést azért engedtessék meg: mekkora ez a sáska, te úristen! Ha az ott a lábainál Smith, aki nagyjából 1 méter magas volt, akkor ez legalább 10-12 méter magas! Dehát a rajzfilmben ugyanakkorák voltak mint az emberek. Vagy ez csak valami champion? Csak ez ilyen hatalmas? És osztom Exactlee aggályait: remélem az a végső kép a két ellenfélről nem azt fogja jelenteni, hogy "fogjunk össze a bajban" szisztéma szerint Temple meg lesz kímélve és a későbbiekben tovább ármánykodhat. Az én szememben elérte, hogy totálisan negatívnak tartsam, ezért nem tartanám kevesebbnek a hőst, ha végezne vele. Viszont ez a "megmentjük egymás életét, csakhogy később újra eláruljon(mert természetesen az várható)" kifejlet egyáltalán nem lesz ínyemre, ha az írók ehhez folyamodnak.
A grafikai résznél különösen kiemelném, hogy láthattuk a lényeket egy kicsit közelebbről. Hammer-t különösen jól megcsinálták szerintem. Meg Smith pofája azzal a sok tűhegyes foggal, meg a négy szemével, nagyon ötletes. Akinek viszont nem tetszik a feje, az Temple. Valahogy olyan üres az egész karakter. Raktak ugyan rá egy szemüveget,de aztis csak azért, hogy valahogy oldják az egysíkúságot.
A fordításban sikerült visszaadni azt a "gennyes-stílust" ami ezeknek a mákvirágoknak sajátja. Főleg Cutter szavai azok, amiktől ökölbe szorul az ember keze, de Temple-t se kell félteni. Minden szavuk magyarul is olyan bántó, amilyennek szánták. Gratulálok  

Thundercats 2

Természetesen már megint visszaemlékezéssel kezdődik a dolog. És nekm már megint az az érzésem, hogy lemaradtam valamiről  Kicsit megpelő, hogy egy sima ember is bekerült a képbe. Viszont ezek a mutánsok egyre bénábbak. teljes mértékben regnar-nak adok igazat, mintha törvényszerűen lennének ilyen ostobák. Bár én azt a jelenetet,amiben a múmia parancsokat osztogat nem csak sablonosnak, hanem gyengének is tartom. Ám mivel kevés az emberanyag(össz visz négy embere van)  ezért csak lelézerezi. Egy ilyen esetben legkevesebb a halálbüntetés. De mivel négyen vannak és az a négy is inkább csak egymást ütötte, ezért nem is volt igazi harc, csak amolyan erőfitogtatás és ez nagyon nem tetszett. Miért nem jött a múmia is? Legalább lett volna egy kis kihívás... Most majd kiváncsi leszek, mit fog csinálni Mumi azok után,hogy megint elkalapálták az embereit. Barackot nyom a fejükre? sok mindent nem tehet,mert utánőótlás az nincs, pedig elkélne. Hiszen a jók alapól kétszer annyian vannak, úgyhogy a győzelem mindig garantált lesz. És mostmár értem a kard működését is, hála Regnarnak. Akkor azért kiabálta az előző részben hogy "thunder-thunder-thunder..." azt se nagyon értettem, de mostmár minden tiszta.
Az előző részekben a szép zöld hátterek fogtak meg, amennyire tengeres a sötét Víz, úgy erdei ez a képregény. Ám sajno ezek az élénk hátterek mostanra mintha megfakultak volna, vagy legalábbis kevesebb figyelmet fordítottak rájuk. Sokkal több a "semmilyen" háttér.
egy szó mint száz, hogy ha a többi rész is csupán ebből fog állni,hogy a "rettenetes" főgonosz a háttérből küldi katonáit és azok rendre elbuknak, a győzelem leghalványabb jele nélkül, akkor hamar meg fogom unni. Pedig olyan jól indult, azt hittem lesz történet,meg minden  Bár még mindig nem késő...

Voltron 2

Na egy újabb feltörekvő csillag. A rész különösen tetszett, megfelelően barók az oroszlánok, valamint a szereplők hozzáálása a szituációhoz. Most még lazábbak a szövegek, mint az előző részekben és ez így helyes. Ami viszont egyáltalán nem helyes, az az, hogy ezek a kedves fiatalemberek se szó,se beszéd legyilkolnak legalább hat idegen lényt. Vagy azok valahogy túlélték a hajóik felrobbanását? Mert akármennyire is ők a gonoszak(még szarvuk is van  ) azért halált mégse érdemelnek.
A grafikáról annyit, hogy végre egyneművé vált, a karakterek már nem ütnek el annyira élesen a háttértől. Ez nyilvánvalóan azért van, mert már nem a DW csinálta a rajzokat. Pedig remélem visszahívják őket voltronhoz, mert azért meg kell hagyni, a robotokban hihetetlenül ott vannak a szeren. Vagy túlságosan hasonlítottak a képeik a transofrmersekre és a kiadó inkább jobbnak látta másokkal megcsináltatni a robotokat?
Ja és hová tűnt a fekete oroszlán? Őt valahogy nem láttam. Ő lesz a titkos fegyver,vagy mi?

Összeséfében levonhatom a tanulságot, hogy az én szememben már megvannak a tuti befutók: az Űrszellem és a Voltron. Kellemes meglepetés volt még a Szellemirtók, ami a modern kor eszközeivel ötvözte a klasszikus "gózbásztörsz" elemeket. Nagyon jó. A Thundercats-nél úgy gondoltam hogy a 3. részre már végre csinálnak valami történetet is a dologhoz(ha csak 6 van,akkor talán már el is késtek vele) és nem csak amolyan "oda-oda csapok,de mindig elvernek" különálló részek lesznek. A Sötét Vizet pedig igazság szerint már kezdem kicsit unni. Még mindig hajókáznak, a kalózkapitány mindig beéri őket, ők meg mindig elillannak. Ez igy meg y egészen a végéig? Illetve mélyen legalul végzett az Ezüstsolymok nak ez a baki-parádéja. Csapnivaló!
"Nem vesz egy halat?Háááp" AARRRGGGHHH

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #319 Dátum: 2006. Június 14., 19:03:40 »
Idézet
De legalább megnéztem mindent, amiről írtam és a Space Ghost tényleg nagyon jó úgyhogy megérte...
ez a beszéd!  

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
« Válasz #318 Dátum: 2006. Június 14., 19:02:26 »
Idézet
miért van olyan érzésem, hogy csak túl akarsz esni a dolgokon?
Őőőő, talán mert tényleg csak túl akarok esni a dolgokon  Vizsgaidőszak van meg minden...
De legalább megnéztem mindent, amiről írtam és a Space Ghost tényleg nagyon jó úgyhogy megérte...

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #317 Dátum: 2006. Június 14., 18:52:34 »
Idézet
na megint itt vagyok (Most vettem csak észre, hogy a sorozatokról elég egyszer írnom  )
miért van olyan érzésem, hogy csak túl akarsz esni a dolgokon?  

Idézet
Végre egy képregény, aminek ismerem és szerettem is a rajzfilmváltozatát. Maga a képregény is olyan, mintha a sorozat egy részét látnám.
Ez az első sorozat, ami pozitív emlékeket idézett fel.

na helyben vagyunk, itt a lényege a Retró-hétnek: hogy mindenki megtalálja legalább egy régi kedvencét, és egy kicsit átfussanak az emlékek rajta

aztán sztem nem szabad olyan szigorúan venni a klasszikus történeteket, mint pl. a Silverhawks (de mondjuk egy Űrszellem remake-től már elvárható hogy valamit felmutasson, és meg is kaptuk). szóval hogy a Sólymok szárnyalnak és gitároznak az űrben meg rossz az időjárás  , stb... ezeket régebben mind elfogadtuk gyerekfejjel, és én speciel most se állok le elemezni magamban, "na hogy is van ez"... hanem egyszerűen csak az emlékekkel együtt dolgozom fel a sztorit

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #316 Dátum: 2006. Június 14., 18:43:23 »
Idézet
PL. Hogyan pusztult el Octopon??...mert nem Bloth pusztította el, mert ő már csak a káoszon élősködik...
Bloth eddig miért nem próbálta megszerezni az iránytűt, ha annyira kell neki a kincs...??
a tovabbi reszekben lesz valasz ezekre a kerdesekre
szerettek volna felvezetni a tortenetet ugy, hogy titkokra, elozmenyekre utkozben derul feny, hat nem sikerult, egy picit zavaros lett ez a sotet viz

Idézet
Viszont a végén volt valami, amit egyszerűen nem tudtam értelmezni. Jamba-város felkiáltással a két melák összefejel. Ez mit is akart jelenteni? Mert én nem értem nemtudom.gif

Janda-varos
idetlen amerikai filmekben mar lattuk, hogy a szellemileg visszamaradott szereplok tancot ropnak es utemes kantalassal orulnek peldaul a suvegcukornak...
namost ez egy idetlen amerikai rajzfilm, igy ez a jelenet itt is lejatszodik, azaz a ket melak nem az eszerol hires es baromira orulnek, hogy Janda-varosba csonakaznak, ugyanis ez a kalozok paradicsoma: no, pia es !szerencsejatek! (foleg ez a harmadik, merthat megiscsak gyerekeknek keszult)
gyengéd barbár

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
« Válasz #315 Dátum: 2006. Június 14., 18:42:38 »
na megint itt vagyok (Most vettem csak észre, hogy a sorozatokról elég egyszer írnom  )

A Bolygó Kapitánya
Ugyan kiskoromban néztem de így visszagondolva és a képregényt elolvasva azt már nem tudom megmondani, hogy miért is.
Ezek az állandóan elmondott jelmondatok nagyon gázosak, tisztára olyan, mint valami szektás agymosás, csak sokkal kevésbé hatékony.
Maga a képregény a gyerekeknek jó lesz kategória, számomra meg az egyszer-megnéz-gyorsan-elfelejt csoportba tartozik.

Power Rangers
Ez az a sorozat, amit már gyerekként sem tartottam túl sokra, így pár rész után simán otthagytam. Hihetetlen de a gagyi akciókat, meg az ostobaságot simán sikerült átültetniük a képregénybe.
Ez is felejtős.

Silver Hawks - Az Ezüst Sólymok
Végre egy képregény, aminek ismerem és szerettem is a rajzfilmváltozatát. Maga a képregény is olyan, mintha a sorozat egy részét látnám.
Ez az első sorozat, ami pozitív emlékeket idézett fel.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #314 Dátum: 2006. Június 14., 17:57:47 »
Idézet
Kedves ismerőseim, akik tudják, hogy élek-halok a régebbi animációs filmekért/sorozatokért megleptek néhány résszel a CHUCK NORRIS KARATE KOMMANDOS c. rajzfilmsorozatból.
csak halkan súgom meg, hogy van képregényváltozata is...  
(sajna csak jóval a "Chuck Norris tények" után szereztünk róla tudomást, pedig ha előbb meglátjuk, már csak poénból is megjelent volna a HZs-n )
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 14., 17:58:59 írta Micho »

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #313 Dátum: 2006. Június 14., 17:56:35 »
Kicsit a retro héthez, de mégsem hozzá.. talán nem gond, ha ide írok. (Ha meg igen, majd Admina tesz róla, hogy a megfelelő helyre kerüljön   )

Kedves ismerőseim, akik tudják, hogy élek-halok a régebbi animációs filmekért/sorozatokért megleptek néhány résszel a CHUCK NORRIS KARATE KOMMANDOS c. rajzfilmsorozatból, amely elvileg a 80-as évek közepén futott amerikában, de én speciele most hallottam róla először. Akkora kommersz, mint ide Szevasztopol, de Chuck Norris hangja maga a mester, és természetesen ő a főszereplő. Laza "Rambos" piros fejpánt, bajusz, pajesz, minden ami kell. Lever egy halom ninját, meg mindenféle arcot, az elején és a végén pedig live footage - azaz élőben ad pár tanácsot a fiatal nézőknek, valamint felvezeti pár "bölcsességgel" a kalandot.          Kedvenc mondatom a gonosz szuper ninja szájából: Now Norris, You are dead meat!  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 14., 17:57:22 írta regnar »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #312 Dátum: 2006. Június 14., 17:18:55 »
Idézet
mondjuk nekem abszolút nincs retró hangulatom, de ha már játék van...
üdv az újabb játékosnak  

Idézet
Sonic the Hedgehogot kérünk.
He nem honosítotok, akkor az se gond mert én már ezt rég tervbe vettem.

akkor hajrá, kíváncsian várjuk!  

SZERK.:
(kicsit kihagyott a szerver)

Idézet
(Pl a Voltronban mire összeszedték a csapatot már untam hogy csak gyűjtik a csapatot.)

hát ez kész  mindig ilyen türelmetlen vagy? egy jó sci-fi rajongó kivárja a cselekményt   itt meg ugye csak fel kell vezetni egy 5+0 részes sztorit
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 14., 17:40:35 írta Micho »

Nem elérhető Pádi

• Garfield
  • **
« Válasz #311 Dátum: 2006. Június 14., 15:23:16 »
Nos nekiültem a Power Rangersnek, hozza azt a régi gagyi Amerikai cukormázas feelinget az egyszer szentfix.
Egyszer, legalább egy képregényben csinálhatnának egy nrmális változatot.

A szellemírtók első ránézésre korrektnek tűnik.
Haladni kell a korral és a stílussal, engem kicsit a néhány éve a RöTöLö klubbon leadott folytatásra emlékeztet.

Sonic the Hedgehogot kérünk.
He nem honosítotok, akkor  az se gond mert én már ezt rég tervbe vettem.

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
« Válasz #310 Dátum: 2006. Június 14., 15:20:19 »
mondjuk nekem abszolút nincs retró hangulatom, de ha már játék van...

Voltron 0

Lássuk csak, fordítás, beírás a szokásos Hálózsákos színvonal(én biztos mást írtam volna a vazze' helyett), rajz nekem nagyon bejön(a Voltron poszterek a végén viszont nagyon nem), ráadásul nagyon emlékeztet valami más képregényre, de fogalmam sincs melyikre, a történet eddig nem rossz(mondjuk nem is igazán kiemelkedő), majd meglátjuk mi sül ki belőle.
A képregény végén jók a karakterbemutatások, vázlatok,stb.

Voltron 1

Fordítás, beírás: mint a 0. rész semmi panaszon nincs
Történet: Teljesen rajzfilmszerű, minden rajzfilmes hülyeséggel együtt.
Rajz: Most már nem emlékeztet másik képregényre, de még mindig jó

Voltron 2
Beírás, fordítás: lásd fentebb (5.oldalon a "Jegyezve" helyett egy vettem, vagy értettem talán jobb lett volna)
Történet: alakulgat, alakulgat az eredetiség legkisebb szikrája nélkül, de legalább jó sok robbanás, meg akció van  
rajz: változatlanul tetszik

Pókember és Csodálatos Barátai 1

Tipikus rajzfilmes Pókembertörténet rajzfilmes stílusban elmesélve.
A fordítás, beírás még mindig jó.
Tetszik a végén a kutyás poén.

Space ghost - Az űrszellem 1

Fordítást, beírást ezentúl nem véleményezetm, legfeljebb, ha szúrja valami a szemem.
Eddig az olvasottak közül ez a legjobb, mind történetileg, mind rajzilag.
Ennek tényleg várom a köv részeit.

Space ghost - Az űrszellem 2

20.oldal Nem "meghalnod"-nak kéne ottlenni? Mert így nem sok értelme van.

Történet: Újjászületik hősünk és örvend a nép(legalábbis én), hogy ez így jó. Az első rész brutalitása után kifejezetten jólesett ezt a nyugis sok gondolat kevés duma részt olvasni. Bach megmentőjének nagyon jók voltak a szövegei, több értelem van ebben az egy karakterben, mint az egész Voltron sorozatban(attól függetlenül, hogy ezt a történetet is láttuk már sokszor).
Kíváncsi vagyok a rovarokra.
A rajz meg egyszerűen gyönyörű.

Space ghost - Az űrszellem 3

Megjöttek a bogarak!  Ráadásul jó hatásos a belépőjük. Remélem innen nem lesz azért a szokásos a jónak össze kell fognia a rosszal, hogy túléljék szituáció. Az valahogy tönkretenné az egész eddigi történetet.

a többiről később