Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 445683 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #729 Dátum: 2006. Október 26., 19:47:32 »
automatikus a so:rmarka kiosztasa, a hozzaszolasod mennyisegevel valtozik
gyengéd barbár

Nem elérhető raveon

• Garfield
  • **
« Válasz #728 Dátum: 2006. Október 26., 19:41:43 »
Köszönöm a választ.
Ja mégegy kérdés: Hol lehet a sörmárkát beállítani? Dreher-es vagyok. Vagy ezt csak bizonyos mennyiségű hozzászólás után lehet?
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 26., 19:42:12 írta raveon »

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #727 Dátum: 2006. Október 26., 19:20:24 »
lesz folytatasa, munkalkodunk rajta
de biztos datumot nem tudok elore, talan az ev vegere vagy a kovetkezo ev elejen lesz ujabb axa
gyengéd barbár

Nem elérhető raveon

• Garfield
  • **
« Válasz #726 Dátum: 2006. Október 26., 19:18:02 »
Helló, szeretném megkérdezni, hogy az Axa mikor folytatódik.

Nem elérhető VTomi

• Spawn
    • http://
« Válasz #725 Dátum: 2006. Október 26., 18:57:52 »
Jaj de jó, egy rajongó!  

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #724 Dátum: 2006. Október 25., 20:51:36 »
Remek. Rám számíthatsz az értékelésnél. Az őszi szünetben elolvasom megint, aztán hogy lásd, komolyan gondolom egyenként értékelem az eddigi részeket is.
Már várom a következőt!
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #723 Dátum: 2006. Október 25., 19:53:33 »
3 napja kész, elvileg bármikor mehet ki. Úgy örülök, hogy ennyien várják!  

UI: Első helyen áll a listámon, ha annál előrébb kerülne, megbuknék töriből.  

Egyébként Már májusban meg júliusban is ki akartam rakni, csak aztán sose voltam annyit itthon, hogy haladjak vele. Úgyhogy most az első két oldalt (amit egyszer megcsináltam jkészre, aztán lefagyott a Windows, mikor menteni akartam... ) megcsináltattam Dórikával, akinek a nevét elfelejtettem feltüntetni a stáblistán és ezért alázatos bocsánat...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 25., 19:58:15 írta VTomi »

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
  • Nem: Férfi
« Válasz #722 Dátum: 2006. Október 25., 18:03:21 »
Idézet
Hellspawnt nem akarjátok folytatni? Mert az eddigi történetek nekem nagyon tetszettek, teljesen magával ragadó hangulatuk van. Vagy csak én várom a kövi részt?
 A Hellspawn folytatása nekem is nagyon bejönne!      
Úgyhogy csatlakozom pepo05 mellé:
Idézet
Akkor kééérlek szééépen VTomi, légyszi tedd előbbre a listádon! 

"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #721 Dátum: 2006. Október 24., 17:45:25 »
Akkor kééérlek szééépen VTomi, légyszi tedd előbbre a listádon!
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #720 Dátum: 2006. Október 24., 16:12:33 »
Gondolom az is folytatódik majd egyszer... ki tudja, talán ha szépen megkéred a honosítót, előbbre hozza...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #719 Dátum: 2006. Október 24., 15:50:24 »
Hellspawnt nem akarjátok folytatni? Mert az eddigi történetek nekem nagyon tetszettek, teljesen magával ragadó hangulatuk van. Vagy csak én várom a kövi részt?

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #718 Dátum: 2006. Október 24., 13:53:11 »
Idézet
Ha először olvastad a történetet, az fog tetszeni jobban, mivel olvasás közben a fantáziád szabadon szárnyalhat, amit egy film, vagy képregényfeldolgozás nem hiszem, hogy felül tudna múlni.

azonfelul, hogy egyetertek veled, megis: a lato emberek tobbnyire vizualis tipusok, azaz kepekben gondolkoznak  masreszt nem mindenkinek van szarnyalo fantaziaja  ezt a kliset el lehet loni, marmint a feldolgozas nem olyan jo, mint az eredeti, de minek? tisztaban vagyunk vele, sot ezert traktaltam annakidejen a forumozokat extra anyagokkal, ahol ugyan illusztralt kornyezetben, de "csak" a novellat olvashtattak szarnyalo kepzelettel

7 (sot 8!) kepregeny valoban a novella alapjan keszult (persze ez anno, meg a tavasszal, amikor elindult a gyujtemenyes sorozat elhangzott, de mind1), de van olyan, amelyik elobb letezett kepregenyben es csak utana novellakent, sot regi ballada feldolgozas es sok-sok egyeb dolog van es lesz itt meg (novellafeldolgozas mar nem)
gyengéd barbár

Nem elérhető freakdavE

• Venom
« Válasz #717 Dátum: 2006. Október 24., 12:06:29 »
A KN-es Sandman-ről tudok, már letöltöttem mind. Sőt már jó ideje várom a folytatást. Majd megsürgetem őket kicsit.  

Amúgy lehet, hogy pontatlan voltam. Nem biztos, hogy a HZs-gyűjtemény csak novellafeldolgozásokból áll, de hét biztosan az. És nincs ezzel semmi, baj, csupán én először könyvben olvastam ezeket a történeteket és csak nemrég találkoztam a képregény verziókka, és az első élmény meghatározóbb. Ugyanaz a helyzet, mint a megfilmesített irodalmi műveknél. Ha először olvastad a történetet, az fog tetszeni jobban, mivel olvasás közben a fantáziád szabadon szárnyalhat, amit egy film, vagy képregényfeldolgozás nem hiszem, hogy felül tudna múlni.
Idézet
... a HZs-s gyujtemeny celja, hogy ezen sorozaton kivul is megismertesse az olvasokozonseget Gaiman szerteagazo fantazaiajarol,
Ehez a kezdeményezéshez meg csak gratulálni tudok!

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #716 Dátum: 2006. Október 24., 11:32:46 »
rovid ismerteto:
http://www.endless.hu/?rovat=konyv&cikk=amgods

+++

Idézet
Ha már Gaiman képregényről van szó, az eleve képregénynek szánt alkotásai, pl. a Sandman jobban tetszenek.
Sandmant a KN-en honositanak, igy javaslom, hogy oda menj olvasni... a HZs-s gyujtemeny celja, hogy ezen sorozaton kivul is megismertesse az olvasokozonseget Gaiman szerteagazo fantazaiajarol, nemcsak a novellainak kepregenyes feldolgozasai szerepelnek itt, hanem sok mas, szvsz sokak szamara ismeretlen muve is...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 24., 11:38:06 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #715 Dátum: 2006. Október 24., 11:24:55 »
Idézet
Amúgy meg az "Amerikai Istenek" tényleg kihagyhatatlan, tessék elolvasni!
Egy rövid bemutatást hallhatnánk?

Nem elérhető freakdavE

• Venom
« Válasz #714 Dátum: 2006. Október 24., 10:32:19 »
Idézet
Neil Gaimant érdemes olvasni mindenkinek! Itthon megjelent novellás kötete a Tükör és Füst, és regénye Az Amerikai Istenek, bárhol beszerezhető, és kötelező anyag! Asszem most freakdave szivecskéjéből beszéltem...
Igen, a szivecskémből.
A képregényverziókat is töltöm szorgalmasan. Nagyon érdekes a már olvasott és szeretett novellákat más formában látni. Persze egy kicsit mindegyik csalódás, mert az én fejemben más képek rajzolódtak ki olvasás közben. De aki először ebben a formában találkozik a Mester  munkáival azért nem panaszkodhat. Ha már Gaiman képregényről van szó, az eleve képregénynek szánt alkotásai, pl. a Sandman jobban tetszenek.
Amúgy meg az "Amerikai Istenek" tényleg kihagyhatatlan, tessék elolvasni!  

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #713 Dátum: 2006. Október 23., 22:17:59 »
Neil Gaimant érdemes olvasni mindenkinek! Itthon megjelent novellás kötete a Tükör és Füst, és regénye Az Amerikai Istenek, bárhol beszerezhető, és kötelező anyag! Asszem most freakdave szivecskéjéből beszéltem...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #712 Dátum: 2006. Október 23., 11:15:10 »
Bocs a floodért...

Következő tesztalanyunk a Lions, Tigers and Bears v1 #4 lesz:

Történet: Hát, itt kicsit bajban vagyok, hisze ennek a képregénynek a történetét boncolgatni olyan, mintha egy tündérmeséről írna az ember egy véleményezést. Hisz az egész alapvetően egy tündérmese: jó és rossz összecsapnak, rossz egy időre felülkerekedni látszik, de jön a hős lovag, és megment mindenkit. Még "hercegnő" is akadt neki. És persze a lovag itt egy kisfiú, hisz melyik kissrác nem gondolta magát el ebben a szerepben anno... Ém mindez remekül lett megoldva egy picit se érezni klisésnek. A módszer, ahogy legyőzték a szörnyeket pl. nekem határozottan ötletesnek tűnt. És még az is külön örörm, hogy nem kell szomorkodnoma  történet vége miatt, hisz tudom, hogy ott a v2 belőle...

Honosítás: Hiába, nem tudok mit mondani, olyan profi munka, hogy tanítani lehetne  Nagyon szépen lett visszaadva a szövegekben a képregény mesés hangulatvilága, a beírásban sem lehet egy iciri-piciri hibát se felfedezni. Külön öröm a különleges stílusú szövegek honosítása is.

Összességében: Nem is tudom, annyit áradoztam már erről a  sorozatról... mert imádom.  És ez úton kérném emg nagyon-nagyon-naaaagyon szépen chit, hogy honosítsa nekünk a második sorozatot is. Lééééégyszi!  De persze addig is egy jó nagy KÖSZI  azért, hogy megcsinálta nekünk ezt a négy részt.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #711 Dátum: 2006. Október 23., 10:55:02 »
Vélemény a Neil Gaiman's One Life-ról:

A történet elejéről nem lennék képes nem azt mondani, hogy hűdenagyonismerős... ha addig a részig nézem, mikor majdnem megfojtják, mintha csak a saját általános iskolás énemet láttam volna visszaköszönni. Fura volt. Szinte rémisztő.
Érdekes, de akárcsak a farkasemberes történetnél, itt se látok igazán mély mondanivalót. Jó, átitatja a sztorit a valláselleneség, és Gaiman is megemlíti a Narnia kapcsán azt, hogy az egész egy szép, kalandos köntösbe burkolt keresztény propaganda, de ennek ellenére ez a történet... csak egy történet. Nincs csattanó, nincs slusszpoén, egyszerűen csak egy srác története. Nem több, nem kevesebb. De ezt jól mutatja be. Akárcsak azt a jelenséget, mikor vki magának épít egy légvárat a kedvenc történeteiből, hogy oda húzódhasson vissza a világ elől. Érdekes lélekteni tanulmány.

A honosítás: Mivel egyemberes munka (borítót leszámítva), ezért egy kalap alá veszem a fordítás/beírást. mindkettő a szokott minőség, amit Zerittől elvárhat az ember. A fodítás része különösen tetszik. Jó volt olvasni ilen szép, görfülékeny mondatokat. A beírásnál is különösen kiemelném, hogy a szövegek nagyon szépen lettek elrendezve, tördelve. Mindent egybevetve tényleg profi munka.

És összességében? Kicsit nehéz megfogalmazni. Elgondolkodtató sztori? Lehet, ha az ember magára ismer benne. Egyébként... csak egy történet. Egy türténet arról, mennyire elzárkózhat az ember önmagában. Érdekes. És jó. Mindenesetre köszönet a honosításáért

Nem elérhető gomi

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #710 Dátum: 2006. Október 22., 21:02:13 »
Üdv Mindenkinek!

Megkésve bár, és meg is törve, de azé beírom, mert már fontosnak tartom. Szóval kösz szépen a 300, a Tarot, a Metal Gear Solid, a Killer7, meg a többi fordítást és beírást és persze a frissítést!! Nagyon jól esik a szürke hétköznapokat megtörni egy kis kellemes olvasással, amit köszönök. Remélem nemsokára újabb folytatások jönnek.  

U.i.: Bocs ha ezt nem ide kellett volna írni.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #709 Dátum: 2006. Október 22., 13:11:20 »
hogy te milyen önző vagy   ... természetesen világbéke, ahol minden napot kikiáltanak Free Comic-Book Day-nek, és azt a posta mindenki számára házhoz szállítja, ingyen és bérmentve  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #708 Dátum: 2006. Október 22., 08:41:20 »
Akkor most nem tudnánk írogatni a fórumba, vagy képregényeket olvasni a képernyőn  Ez a nagy dilemma: világbéke, vagy képregények. Képregények, vagy világbéke... hmmm....inkább a képregények!

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #707 Dátum: 2006. Október 21., 23:02:41 »
Elolvastam a Killer7 első részét. A 2. oldalon jó nehéz lehetetta beírás. Érdekes a történet, Nemzeti Etnikai Bizotság.Hm Ha ilyen a valóságba is lenne....

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #706 Dátum: 2006. Október 21., 08:37:09 »
Szia!
Van, nyaggasd Fareket érte  és nincs.

Nem elérhető Atlantis

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #705 Dátum: 2006. Október 21., 05:51:19 »
Hello!
Póklányt, új bosszú angyalait és b2-tszeretnék!
Van rá esély?

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #704 Dátum: 2006. Október 19., 13:09:12 »
kgee: kosz a meltatast... tag es bink is szuper volt, varhato hasonlo produkcio?
gyengéd barbár

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #703 Dátum: 2006. Október 19., 09:19:45 »
HURRRRÁÁÁÁ !!!! Már várom ! Tigrisek, Oroszlánok, Medvék....

Nem elérhető chi

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #702 Dátum: 2006. Október 18., 21:02:48 »
Örülök, hogy ekkora sikert aratott az Oroszlánok, tigrisek és medvék. A második sorozatra sajnos egy kicsit még várni kell, de számíthattok a folytatásra

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #701 Dátum: 2006. Október 18., 10:58:37 »
Idézet
Van belőle v2, ha ez érdekel

Sőt, az már nem csak néhány részes, hanem ongoing fut... úgyhogy örülünk    
(szegény Chi   )

Nem elérhető kgee

• R2-D2
  • *
« Válasz #700 Dátum: 2006. Október 18., 10:25:58 »
Neil Gaiman az istenkirály! Azt hiszem egy semmitmondó, hétköznapi dologról ilyen élvezetes meseszövéssel kanyarítani egy sztorit, ami cseppet sem unalmas, hanem szép ívben tolja az eseményeket, nem sok író képes rá. Mellesleg a ajzok is nagyon hozzák az érzést. Persze az is lehet, hogy én vagyok túl fogékony a fantasztikumra. És az is felmerült bennem, hogy bármely képregényszerető ember hasonló lehet ehhez a kissráchoz, hiszen eg-egy jó történetért képesek ott ülni a monitro előtt napokat, és néznia Hálózsákot  . Aztán jó érzéssel elindulni hazafelé, csak még visszafordulni, hogy a képregény.net-et is megnézze, mi az újdonság.
A Oroszlánok... is pöpec volt.
Köszi.