Nos, akkor egy rövid véleményezés az Oroszlánok, Tigrisek és Medvék #1-3-ról:
A képregény már első pillantásra megfogott, a rajzból szinte adódott a meseszerű történet, és bár az első részből inkább egy "városi mesét" hittem belőle, a másodiktól örömmel tapasztaltam, hogy sokkal inkább tündérmese, egy szinte szokásosnak mondható valós kisfiú főhőssel.
Maga az alapkoncepció egyedi és cuki. Plüssállatok, akik tündérmesevilágukban háborúznak a gonosz szörnyekkel. Ilyen körítésben még nem találkoztam ilyesmivel, nagyon tetszik. A történet is elég kellemesen halad előre számonként, és mindig sikerül úgy lezárni, hogy izgalom maradjon a következő számokra is. Határozott pozitívum.
A fordításról nem tudok mit mondani, remek. A szöveg jól illeszkedik a hangulathoz, kellően meseszerű ott, ahol kell, Joey gondolatai is úgy vannak kifejezve, ahogy azt egy kissráctól el lehet hinni. De hogy ne teljen el ez a nap se kukacoskodás nélkül, az "Ene meene myne moe", az magyarul nem "Ec pec, kime-hetsz"? Egyedül ez hatott furán benne.
A beírásról meg ténylg csak annyit, hogy szuper. Többet nem lehet elmondani, de nem is kell.
Összességében nagyon tetszik, végre egy igazi mese, gyönyörű képekkel, amik illenek a történethez (és itt tökéletesen megbocsátható szerintem, hogy kézzel nemigen rajzoltak benne, itt valahogy egyáltalán nem zavaró). Kíváncsian vároma folytatást (és remélem, hogy a v1 után rögtön jön a v2 is.. )