Sziasztok.
A végén kullogva én is befutok a friss képregények elolvasásával.
Bosszú angyalai különszám.
Borító. Már érdekes dolgot ígér, ugyanis jópáran fekszenek, tehát itt valami bunyó volt . Amúgy hozza a szokásos formát, mármint grafikailag. A betűtípusok tetszenek, de én vitatkoznék a "király méretű" kifejezéssel. Nem tudom, hogy mi volt az angolban (talán king-size?) de én inkább a "királyi méretű", vagy valamilyen rokon kifejezést használtam volna, persze ha azt akartátok érzékeltetni, hogy király (mármint a szlengben használt király, tehát csúcs, szuper, stb..) akkor rendben, de amúgy nekem kissé furcsa így.
Képregény. a stílus nekem bejön. a karakterek kidolgozottak, és bár néhol aránytalanok, de mégsem zavaróan. Az arcok sok helyen jól sikerültek. A hátterek is kidolgozottak, kevés az "egyszínű" háttér.
Történet. Nem tudom, hogy miért, de engem nem kötött le a történet. Kicsit szaggatottnak éreztem, hiába a bunyó ami azért feldobta (és ugyanakkor öncélúvá is tette), valahogy nem nyerte meg a tetszésemet. Persze azért voltak "szép" pillanatok, pl Miss Marvel jobbegyenese, amelytől a fal adta a másikat
vagy az Arnold Columbo intézet, na ezen percekig kuncogtam. , de ez a történetszál is csupán egy bunyó volt.
Gyorshajtós altörténet kissé "gagyi" volt, már bocsánat, de lényegében semmi értelme sem volt, jött, látott, aztán kapi dobott.. ennyi..
Szóval kissé többet vártam volna egy különszámtól.. bár lehet, hogy bennem van a hiba, majd mindjárt elolvasom a kollégák hozzászólásait is a témában És azt hiszem nekifutok majd mégegyszer, mert ki tudja...de így elsőre sajnos nem fogott meg igazán.
A beírás/fordítás természetesen a megszokott formát hozta, erre nem lehet egy rossz szavam sem.
A plussz oldalak viszont büntetnek. Főleg a Kapi vs Austin összehasonlítás. Még most is elfog a somolygás, amikor eszembe jutnak az egyes pontok..
Vasember leírása is érdekes, (meg néhol poénos, pl az áldás-átok fejezet.).
A mitológia és a képregény összehasonlítása számomra nem volt annyira újdonság, de azért jó, hogy van így összeszedve pár információ.
Összességében. Talán a tavaszi fáradtság, vagy a frontok miatt, de ez a képregény annyira nem jött be, voltak jó részei, de kissé öncélúan bunyósra sikeredett (Persze máskor is van ilyen, tehát ez nem is igazi magyarázat, de valamit mondani kell, mert tényleg nem tudom, hogy miért nem tetszik annyira). A kiegészítő odalak viszont érdekes színfoltja voltak a különszámnak.
Nyugati part bosszú angyalai 4/4
Borító. Szerintem jól sikerült, már előre vetíti, hogy bizony itt sem csendes teázás lesz a dolog vége. Úgy látszik ma én vagyok az agresszív kismalac feliratokkal van gondom , mert pl itt a "4. szám egy négy részes minisorozatból" helyett talán az "a négy részes..." jobb lett volna.
Képregény. Az eddigi részekben is tetszett a külalak, és ez most sincs másként. Jól megformált karakterek, arányosak is. A hátterekre és a színekre sem lehet panasz.
Történet. Az utolsó részre már nem sok minden maradt, csupán a végső leszámolás, de nem is vártunk mást . Sólyomszem keményen meglepődik, mikor kiderül, hogy nem is az igazi vasemberrel van dolguk. Azt az arcot amit vág... Tigra azért eléggé csinos ebben a ruhában...A befejezés kissé sablonos lett, úgy értem mindenki együtt nevet, és örül a sikernek - (persze nyilván ennek így kell lennie) de lehetett volna egy hirtelen támadással vége, vagy egy rossz hírrel, ami megadta volna a hangulatot a következő részhez....
BEírás. Mint az előző képregénynél itt is csak magasztalni tudom a munkátokat. Jól sikerült, érthetően szerkesztett mondatok. Egy hibával találkoztam csupán, vasember egyik mondata "egy túród" lett szerintem túrót helyet...
(És a dokumentációban az "alapadatoknál" a repülőgép szó rosszul lett elválasztva.)
Összességében. Tetszett a minisorozat, volt benne minden, komoly beszélgetések, összetettség, és persze bunyó. Szépen megrajzolt, és nagyon jól beírt/fordított történet. Köszönet a dokumentációkért is.