Rajtam ne múljék, -már csak egy jó grafikust kell találnotok…
Jarvis rendet rak.
1. oldal
Nagytotál a kúriáról, ami egy épp most lezajlott ütközet nyomait mutatja. Füst gomolyog belőle, betört ablakok, omladékok mindenfelé. Folyamatos riadójelzés. Beep, beep…
2. oldal
Titánia lábával az ájult She-Hulk nyakán pózól:
-Amazon kiktatva.
Dr. Octopus csápjai között az elalélt Csodakapitánnyal:
- Csodakapitány sem röpköd egy darabig. A teleportáló bevált, arra sem volt ideje, hogy feleszméljen.
A szintén eszméletlen Vasember sisakját Elektro probálja letépni.
-Vasember rövidre zárva. De egy biztonsági mechanizmus meggátolja, hogy levegyem az álarcát.
Buldózer köpenyegénél fogva húzza maga után a Fekete Lovag testét az egyik folyosón:
-Majd én letépem róla.
Dr. Doom a félholtra vert America Kapitány pajzsát nézegetve:
-Majd később kiderítjük, hogy ki is ő valójában. Most zárjátok be őket a saját fogdájukba. De először is kapcsoljuk le a riasztást, mielőtt valaki meghalja.
3. oldal
Jarvis a szolgálati WC-n. Kezében egy kihajtott és jótékonyan takaró New York Times. Összpontosító tekintetét megzavarja a riadójelzés, amitől egyik szemöldökét döbbenten vonja fel, megtörve ezzel az idilli pillanatot.
Jarvis a kúria egyik folyosóján, nadrágja szíjját igazgatva, hónai alatt egy seprűvel, egy partvissal, kezeiben portörlő rongy és bútorfényező flakon. Tekintete eltökélt (majd adok én a pofátoknak tekintet), testtartása lapulva, lesből osonó.
4. oldal
America kapitány bizalomgerjesztő arca egy monitoron:
-Egy teleportálóval jutottak át a védelmünkön, de visszavertük őket. Kösz a segítséget, és a gyors reagálást de nem lesz rá szükségünk. Már minden a legnagyobb rendben. Mind jól vagyunk.
Wolwerine a Black Bird kormányánál, mögötte vagy egy tucat harcra kész X-men:
-Vettem pubi. Black Bird kilép.
A fantasztikocsi éles fordulattal kanyarodik vissza a Baxter Building felé. Fáklya és Lény hangosan morog.
-Mondtam, hogy csak a harmadik riasztásra érdemes elindulni.
-A fenébe is, legalább hagytak volna egy párat belőlük.
Nick Fury a helibázis hídján. Borosta belőve, elharapott szivarvég:
-Hrrrm. Akkor hívják vissza a vadászokat, a kommandót és úgy tűnik nem lesz szükség arra az atomtöltetre sem.
Dr. Strange törökülésben levitálva, görnyedt háttal, eléggé magába zuhanva. Körülötte, karbafont kezekkel az oltalmazók –Namor (csuromvizesen), Hulk (dühroham szélén), Surfer (eléggé neheztelő arckifejezéssel).
-Mondtuk, vagy nem mondtuk, hogy csak akkor ráncigálj ide, ha már senki más…
5. oldal
America kapitány álcája lefoszlik Dr Doom képmásról, a kúria irányítótermáben:
-Az álcaháló is bevált.
Dr. Doom társaihoz fordul:
-Megérdemlünk egy kis pihenést, mielőtt ők is sorra kerülnek. Majd én viszem az első váltást. Használjátok ki jól az időt.
6. oldal
Dr. Octopus mind a négy fémcsápjával (csirkecomb, borosüveg, torta, fél oldalas) kaját töm a szájába a kúria konyhájában:
-Tiszta szerencse hogy ebéd előtt támadtunk.
Hirtelen zsugorodni kezd:
-Hé mi folyik itt! Mi történik velem?
Hangyaméretűvé válva az asztal óriási evőeszközei között ugrál:
-Szólnom kell a többiek…
Két öltönyös ujjú kéz, egy átlátszó tartályt csap köréje, kattan a zár:
-KATT!
7. oldal
Elektro háta mögött összekulcsolt kezekkel, céltalanul lődörög a folyosókon. / Felfedezi az egyik raktárt, ahol különféle relikviák, hadizsákmányok, laboreszközök vannak felhalmozva. / Megpillant egy alakot:
-Hé maga ott! Mit csinál itt?
A figura (Jarvis) átrohan egy térkapun, közben aktiválva azt, Elektro a nyomában:
-Álljon meg!
Éles villanás és eltűnik. / Egy csapat pingvin között materializálódik újra az Északi-sarkon, igen csalódott ábrázattal:
-Banyek!
8. oldal
Buldózer egy nyitott ajtajú quintjetre bukkan az egyik hangárban. Amint piszkálni kezdi a kormányművet az automatika életre kel, és a zsilip becsapódik:
-Állj! Én nem akarok…
A repülő elstartol a kúriából a város felé, éles szögben emelkedve:
-Hé! Akárki is vezeti ezt az ócskavasat, engem semmi sem állíthat meg! Összetöröm, és simán túlélem a zuhanást.
Jarvis hangja:
-Nem javasolnám. Sérülés esetén az utastér vákuumba kerülhet.
-Vákuumba? Mégis hova a ….
A quintjet Föld körüli pályán:
-Óva inteném a légkörbe lépéstől is. Nincs elegendő üzemanyag a tankban a visszatéréshez.
9. oldal
Titánia az edzőteremben izzad egy böszme sulyzóval. Dr Doom hangja:
-Titánia!
-Igen főnök?
-Az egyik quintjet engedély nélkül elstartolt. De nem tudom elérni sem Octopust, sem Elektrót, sem Buldózert. Derítsd ki, azonnal hol lehetnek! A vezérlőben várom a jelentésed!
-Értettem.
Titánia az ajtó felé indul, melynek szétcsúszó szárnyai között Jarvis bukkan fel teljes öltönyös, frakkos, csokornyakkendős fapofa díszében. Egy újabb hadi relikvia egy afrodiziákum parfüm lila ködével fújja orrba a meglepett nőt, aki ettől azonnal szolgálatkésszé válik:
-Kicsoda maga…óóó…ez nem is számít, hisz ön olyan jóképű, fess, izmos, megnyerő, ifjú férfiú. Tehetek önért valamit…tudja, mit: kívánjon bármit…
-Kezdetnek ideadhatná ezt. -Jarvis leemeli Titánia füléről az adó-vevőt –És ha megkérhetem, hogy várakozzék rám a készenléti helyiségben?
Titánia még mindig zavarban és zavartan:
-Vágyakozni…azaz várakozni fogok.
10. oldal
Titánia a készenléti helyiség asztalának dőlve körmeit nézegetve, a külvilágról telesen megfeledkezve.
Jarvis az egyik tetőablakból egy rakétapisztollyal az F4 riadójelét lövi az égboltara.
Dr. Doom idegesen dobol az ujjaival a műszerfalon. A mikrofont bámulja, így nem veszi észre a háta mögött az egyik megfigyelő-monitoron kirajzolódó 4-es alakú tűzcsóvát.
11. oldal
Jarvis Amerika kaptány pajzsával, a lovag Fotonkardjával, hátán Sólyomszem íjjával, Hangya sisakjában, Thor palástjával és még néhán díszítőelemmel a színre lép, a kúria előtti kertben:
- Dr. Doom! Állj ki velem szemtől szembe, ha mersz!
Egy elképedt Dr. Doom a vezérlő monitorjai előtt:
-Miféle bohóc vagy te?
-Én vagyok a komornyik!
Dr. Doom az udvarra teleportál:
-És azt hiszed legyőzhetsz?
-Azt nem. -zárja el a fotonkardot Jarvis -De elvontam a figyelmed a műszerektől, amelyek épp most jelzik az ő érkezésüket.
12-13. oldal
Dr. Doom félfordulatot perdülve háta mögött a Marvel-Univerzum összes ekkoriban lélegző, és reárontó szuperhősének áradatával. Dinamikus legalább két oldalt lefedő kép.
14. oldal
Jarvis grimaszoló arcát érzékenyen félrefordítva a csatazajtól, csak félig lehunyt félszemével figyelve Doom legyőzetését, amelyből az olvasó csak a hangutánzó szavakat látja:
-Booom. Whaaam! Krzzzzt!
Az immár szabad Angyalok gratulálnak Jarvisnak, miközben más hősök rendőrök elvezetik a foglyokat. America Kaptány természetesen kezet ráz Jarvis-szal. Mindenki vigyorog.
-Köszönjük, amit értünk tett Jarvis.
-Sajnálom, hogy nem tudtam korábban kiszabadítani önöket, de a cellákat bizonyára folyamatosan figyelte a rossz doktor.
-Ne szabadkozzon. Megérdemelné, hogy ezek után állandó státuszú Angyallá léptessük elő.
-Köszönöm uram. De tudja, ha meg nem sértem ezzel, a szuperhősködésben nincs annyi kihívás, mint a jelenleg munkakörömben. Milyen könnyen lerendeztem ezt az ügyet is. Ellenben vezetni a kúriát, az már valóban embert próbáló feladat.
15. oldal
Cyclops és Árnyék párbeszéde üti meg Jarvis fülét:
-Ideje indulnunk.
-Nem látta valaki Wolwerine-t?
Spidey unott pofával a háta mögé bökve.
-Rávetette magát a kajára a konyhában, mint mindig.
Darázs egy légycsapóval kergetve a miniatűr Wolwerine-t a konyhaasztalon:
-Jarvis! Jarvis! Csótány van az ételben!
Jarvis fejét fogva az épület felé rohan. Mögötte a szuperhős csapatok vezetői sugárban röhögnek egy HAHAHAHA feliratot.
Vége.