Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 910305 alkalommal)

0 Felhasználó és 27 vendég van a témában

Nem elérhető regnar

• Galactus
Avengers képregények
« Válasz #861 Dátum: 2006. Szeptember 20., 15:36:45 »
Az utóbbi időben méltánytalanul hanyagoltam az Angyalokat (és általában a szuperhősös sztorikat), de most újra megjött a kedvem egy kis "hősködésre"  

Bosszú angyalai 200

Borító. Olyan, mint a többi, átlagos angyalok borító. Ezzel nem is lenne gond, ha nem éppen egy kerek szám borítója lenne. Az ember azt gondolná, hogy a 200-asra valami színes-szagos dolgot találnak ki, de nem erőltették túl magukat a készítők. Lényegében a megszokott - hősök a borítón pózolnak  - darabot láthatjuk, és néhol egészen érdekes karaktereket sikerült rajzolni. amerika Kapitány alatt álló Energikon, mintha Petrochelli és James Caan keveréke lenne, pedig nem is   Bestia pedig kissé mintha - enyhén szólva is  - bárgyú képet vágna. a kétszázas szám - pontosabban felirat - sem a legjobb, miért éppen kő? Miért nem valami nemesebb anyag? De mindezek ellenére tényleg szokványos borító, csak éppen pl jó lenne egy 198, vagy 199 vagy 201 elejére.

Képregény. Szerintem itt is a megszokott rajzokat kapjuk, természetesen ezt jó értelemben értve. A karakterek szépek megrajzoltak, és a háttereket sem spórolták el, bár a már az előzőekben megszokott egyszínű kitöltésekből is láthatunk azért nem keveset.

Történet. Az első fele kissé szentimentális, és néhol túlzottan érzelmes, de még belefér a dolog. azt hittem túlságosan komollyá fordul a történet, de van néhány vicces jelent is, mint pl Bestia gügyögése az újszülöttnek, vagy a biliárdparti végkifejlete. Szóval Bestia állandó humorforrás a történetben. Váratlan fordulat ez a "szeplőtlen fogantatásos" dolog. ( Nekem elsőre az X-akták sorozat ötödik évadjának 5-7 része ugrott be. Ott is valami hasonló a szitu, igaz csak áttételesen .) Vannak érdekes részek is, mint pl Kapi beszélgetése a kissráccal, aki közli, hogy ő maga a saját apja. Majd a hirtelen növekedés és az események tovább csigázzák az olvasó érdeklődését, nem beszélve az itt-ott felbukkanó rövid képsorokról, amelyekben furcsa események történennek. Aztán bekövetkezik a támadás, amikor már az ember azt sem tudja, hogy mi történik, csak kapkodja a fejét, mint az Angyalok. Szerintem a sztori legnagyobb erénye ebben rejlik, vagyik sikerült elérnie, hogy olyan sötétben van az olvasó, mint az Angyalok és szinte egyszerre fedezheti fel a válaszokat az Angyalokkal. A vége kissé öszecsapott, vagyis hirtelen ömlesztik a nyakunkba a majd' 4 oldalnyi megodlást, pedig talán belefért volna egy kis konfrontáció. a dolgo újra átcsap romantikus-szentimentálisba, ami adott helyzetben megbocsátható.
Kedvenc jelenetem: Jarvis lenyomja "D'artagnan-t"  

Fordítás/beírás. Mint eddig is, most is tetszett a képregény fordítása és beírása. A mondatok jól tagoltak, és magyarosak. három apróbb dologra lettem figyelmes. Én a Texas Instruments-t nem fordítottam volna le, hiszen eléggé elterjedtek a termékei, (főleg a számológépek). Valamint a 26-os oldalon az A-kkor elválsztás szerintem nem helyes. És a 32 oldalon a devolt egybe lett írva. De természetesen ezek mit sem vonnak le abból, hgoy újabb jól sikerült honosítást olvashattunk.

Összességében. Nem volt rossz történet, csak a végét kissé elsiették. De megvolt benne minden, ami általában jellemző egy Angyalok történetre.

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #860 Dátum: 2006. Szeptember 18., 08:53:44 »
Gorgonita:            
És még vagy hatszázszor ennyi. Minden elismerésem.

talgaby: Ha minden igaz, akkor a héten jön a következő frissítés. Köszi a dicsérő szavakat, és igazán örülök, hogy tetszett a történet. Jarvis valóban jó fej.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Avengers képregények
« Válasz #859 Dátum: 2006. Szeptember 17., 19:26:06 »
Nos, akkor Avengers #201:
Az első történet tipikusan olyan, amilyet szeretek: egy csendes, nyugodt nap, amikor nem kell épp megmenteni a világot, kicsit foglalkozhatunk a karakterek magánéletével. Az különösen aranyos volt, ahogy a Stark Vállalat emberei reagáltak néha ("egy bíbor íjász és egy robotnő nálunk normális" "talán a frászt hozza rám, hogy átjön valaki a falon???"). De Bestia is hozta a formáját (neeeeem sülyedünk le a kicsinyes sértegetésig, ó nem.. ). De persze valami kis izgalom kell a történetbe, így most lehet találgatni, ki lehet a titokzatos ellenfél, aki lopkodja a kémiai felszerelést, meg hogy hová tűnt Darázs.
A második sztori igazi kincs. Belelátás Jarvis hétköznapjaiba...remek ötlet!  Végre ő is megmutathatta, hogy mire képes, még ha "csak" egy egyszerű huligán ellen is. De a családias hangvételű sztori bőven elég volt ahhhoz, hogy aszívembe zárjam.
A fordítás hozza a megszokott Farek-minőséget, remekül átültetett poénokkal és mondatokkal. A beírásban meg egy szál hiba se található, mást nem is tudok mondani róla.
Összesítve csak anyit tudok mondani: mikor jön a következő?
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Avengers képregények
« Válasz #858 Dátum: 2006. Szeptember 16., 13:52:25 »
Rajtam ne múljék, -már csak egy jó grafikust kell találnotok…  

Jarvis rendet rak.

1. oldal

Nagytotál a kúriáról, ami egy épp most lezajlott ütközet nyomait mutatja. Füst gomolyog belőle, betört ablakok, omladékok mindenfelé. Folyamatos riadójelzés. Beep, beep…

2. oldal

Titánia lábával az ájult She-Hulk nyakán pózól:
-Amazon kiktatva.

Dr. Octopus csápjai között az elalélt Csodakapitánnyal:
- Csodakapitány sem röpköd egy darabig. A teleportáló bevált, arra sem volt ideje, hogy feleszméljen.

A szintén eszméletlen Vasember sisakját Elektro probálja letépni.
-Vasember rövidre zárva. De egy biztonsági mechanizmus meggátolja, hogy levegyem az álarcát.

Buldózer köpenyegénél fogva húzza maga után a Fekete Lovag testét az egyik folyosón:
-Majd én letépem róla.

Dr. Doom a félholtra vert America Kapitány pajzsát nézegetve:
-Majd később kiderítjük, hogy ki is ő valójában. Most zárjátok be őket a saját fogdájukba. De először is kapcsoljuk le a riasztást, mielőtt valaki meghalja.

3. oldal

Jarvis a szolgálati WC-n. Kezében egy kihajtott és jótékonyan takaró New York Times. Összpontosító tekintetét megzavarja a riadójelzés, amitől egyik szemöldökét döbbenten vonja fel, megtörve ezzel az idilli pillanatot.

Jarvis a kúria egyik folyosóján, nadrágja szíjját igazgatva, hónai alatt egy seprűvel, egy partvissal, kezeiben portörlő rongy és bútorfényező flakon. Tekintete eltökélt (majd adok én a pofátoknak tekintet), testtartása lapulva, lesből osonó.

4. oldal

America kapitány bizalomgerjesztő arca egy monitoron:
-Egy teleportálóval jutottak át a védelmünkön, de visszavertük őket. Kösz a segítséget, és a gyors reagálást de nem lesz rá szükségünk. Már minden a legnagyobb rendben. Mind jól vagyunk.

Wolwerine a Black Bird kormányánál, mögötte vagy egy tucat harcra kész X-men:
-Vettem pubi. Black Bird kilép.

A fantasztikocsi éles fordulattal kanyarodik vissza a Baxter Building felé. Fáklya és  Lény hangosan morog.
-Mondtam, hogy csak a harmadik riasztásra érdemes elindulni.
-A fenébe is, legalább hagytak volna egy párat belőlük.

Nick Fury a helibázis hídján. Borosta belőve, elharapott szivarvég:
-Hrrrm. Akkor hívják vissza a vadászokat, a kommandót és úgy tűnik nem lesz szükség arra az atomtöltetre sem.

Dr. Strange törökülésben levitálva, görnyedt háttal, eléggé magába zuhanva. Körülötte, karbafont kezekkel az oltalmazók –Namor (csuromvizesen), Hulk (dühroham szélén), Surfer (eléggé neheztelő arckifejezéssel).
-Mondtuk, vagy nem mondtuk, hogy csak akkor ráncigálj ide, ha már senki más…

5. oldal

America kapitány álcája lefoszlik Dr Doom képmásról, a kúria irányítótermáben:
-Az álcaháló is bevált.

Dr. Doom társaihoz fordul:
-Megérdemlünk egy kis pihenést, mielőtt ők is sorra kerülnek. Majd én viszem az első váltást. Használjátok ki jól az időt.

6. oldal

Dr. Octopus mind a négy fémcsápjával (csirkecomb, borosüveg, torta, fél oldalas) kaját töm a szájába a kúria konyhájában:
-Tiszta szerencse hogy ebéd előtt támadtunk.

Hirtelen zsugorodni kezd:
-Hé mi folyik itt! Mi történik velem?

Hangyaméretűvé válva az asztal óriási evőeszközei között ugrál:
-Szólnom kell a többiek…

Két öltönyös ujjú kéz, egy átlátszó tartályt csap köréje, kattan a zár:
-KATT!

7. oldal

Elektro háta mögött összekulcsolt kezekkel, céltalanul lődörög a folyosókon. / Felfedezi az egyik raktárt, ahol különféle relikviák, hadizsákmányok, laboreszközök vannak felhalmozva. / Megpillant egy alakot:
-Hé maga ott! Mit csinál itt?

A figura (Jarvis) átrohan egy térkapun, közben aktiválva azt, Elektro a nyomában:
-Álljon meg!

Éles villanás és eltűnik. / Egy csapat pingvin között materializálódik újra az Északi-sarkon, igen csalódott ábrázattal:
-Banyek!

8. oldal

Buldózer egy nyitott ajtajú quintjetre bukkan az egyik hangárban. Amint piszkálni kezdi a kormányművet az automatika életre kel, és a zsilip becsapódik:
-Állj! Én nem akarok…

A repülő elstartol a kúriából a város felé, éles szögben emelkedve:
-Hé! Akárki is vezeti ezt az ócskavasat, engem semmi sem állíthat meg! Összetöröm, és simán túlélem a zuhanást.

Jarvis hangja:
-Nem javasolnám. Sérülés esetén az utastér vákuumba kerülhet.
-Vákuumba? Mégis hova a ….

A quintjet Föld körüli pályán:
-Óva inteném a légkörbe lépéstől is. Nincs elegendő üzemanyag a tankban a visszatéréshez.

9. oldal

Titánia az edzőteremben izzad egy böszme sulyzóval. Dr Doom hangja:
-Titánia!
-Igen főnök?
-Az egyik quintjet engedély nélkül elstartolt. De nem tudom elérni sem Octopust, sem Elektrót, sem Buldózert. Derítsd ki, azonnal hol lehetnek! A vezérlőben várom a jelentésed!
-Értettem.

Titánia az ajtó felé indul, melynek szétcsúszó szárnyai között Jarvis bukkan fel teljes öltönyös, frakkos, csokornyakkendős fapofa díszében. Egy újabb hadi relikvia egy afrodiziákum parfüm lila ködével fújja orrba a meglepett nőt, aki ettől azonnal szolgálatkésszé válik:
-Kicsoda maga…óóó…ez nem is számít, hisz ön olyan jóképű, fess, izmos, megnyerő, ifjú férfiú. Tehetek önért valamit…tudja, mit: kívánjon bármit…
-Kezdetnek ideadhatná ezt. -Jarvis leemeli Titánia füléről az adó-vevőt –És ha megkérhetem, hogy várakozzék rám a készenléti helyiségben?
Titánia még mindig zavarban és zavartan:
-Vágyakozni…azaz várakozni fogok.

10. oldal

Titánia a készenléti helyiség asztalának dőlve körmeit nézegetve, a külvilágról telesen megfeledkezve.

Jarvis az egyik tetőablakból egy rakétapisztollyal az F4 riadójelét lövi az égboltara.

Dr. Doom idegesen dobol az ujjaival a műszerfalon. A mikrofont bámulja, így nem veszi észre a háta mögött az egyik megfigyelő-monitoron kirajzolódó 4-es alakú tűzcsóvát.

11. oldal

Jarvis Amerika kaptány pajzsával, a lovag Fotonkardjával, hátán Sólyomszem íjjával, Hangya sisakjában, Thor palástjával és még néhán díszítőelemmel a színre lép, a kúria előtti kertben:
- Dr. Doom! Állj ki velem szemtől szembe, ha mersz!

Egy elképedt Dr. Doom a vezérlő monitorjai előtt:
-Miféle bohóc vagy te?
-Én vagyok a komornyik!

Dr. Doom az udvarra teleportál:
-És azt hiszed legyőzhetsz?
-Azt nem. -zárja el a fotonkardot Jarvis -De elvontam a figyelmed a műszerektől, amelyek épp most jelzik az ő érkezésüket.

12-13. oldal

Dr. Doom félfordulatot perdülve háta mögött a Marvel-Univerzum összes ekkoriban lélegző, és reárontó szuperhősének áradatával. Dinamikus legalább két oldalt lefedő kép.

14. oldal

Jarvis grimaszoló arcát érzékenyen félrefordítva a csatazajtól, csak félig lehunyt félszemével figyelve Doom legyőzetését, amelyből az olvasó csak a hangutánzó szavakat látja:
-Booom. Whaaam! Krzzzzt!

Az immár szabad Angyalok gratulálnak Jarvisnak, miközben más hősök rendőrök elvezetik a foglyokat. America Kaptány természetesen kezet ráz Jarvis-szal. Mindenki vigyorog.
-Köszönjük, amit értünk tett Jarvis.
-Sajnálom, hogy nem tudtam korábban kiszabadítani önöket, de a cellákat bizonyára folyamatosan figyelte a rossz doktor.
-Ne szabadkozzon. Megérdemelné, hogy ezek után állandó státuszú Angyallá léptessük elő.
-Köszönöm uram. De tudja, ha meg nem sértem ezzel, a szuperhősködésben nincs annyi kihívás, mint a jelenleg munkakörömben. Milyen könnyen lerendeztem ezt az ügyet is. Ellenben vezetni a kúriát, az már valóban embert próbáló feladat.

15. oldal

Cyclops és Árnyék párbeszéde üti meg Jarvis fülét:
-Ideje indulnunk.
-Nem látta valaki Wolwerine-t?

Spidey unott pofával a háta mögé bökve.
-Rávetette magát a kajára a konyhában, mint mindig.

Darázs egy légycsapóval kergetve a miniatűr Wolwerine-t a konyhaasztalon:
-Jarvis! Jarvis! Csótány van az ételben!

Jarvis fejét fogva az épület felé rohan. Mögötte a szuperhős csapatok vezetői sugárban röhögnek egy HAHAHAHA feliratot.
 Vége.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 16., 14:05:20 írta Gorgonita »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
Avengers képregények
« Válasz #857 Dátum: 2006. Szeptember 14., 14:53:46 »
Idézet
Ez a szomorú valóság
ez télleg sux  

viszont új korszakot nyitottunk az Angyalokban a 200. számmal, amit nyugodtan elkezdhetsz olvasni, mint az F4-et mert nem kapcsolódik sehova se (sőt, új olvasóknak ez bekapcsolódási pont   ) és most egy jó ideig a 200-as szériát tolja Farek  (jön nemsoká a 202 utána kis ugrás és így tovább).
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 14., 14:55:26 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
Avengers képregények
« Válasz #856 Dátum: 2006. Szeptember 14., 14:40:42 »
Az a gond, hogy nekem még a télen elszállt a vinyómról az összes cucc és azóta is gyűjtögetem, csak hát közben a szerver is behalt, úgyhogy az eddig hanyagolt honlapokra mentem letöltögetni (pl. X-fanzine). Nem akarok addig nekiállni az új Angyaloknak, amíg az eddigieket le nem szedtem és el nem olvastam megint (ez vonatkozik a Póklányra is). Az F4-be meg belevághattam, mert az most indult csak a nyáron. Ez a szomorú valóság

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #855 Dátum: 2006. Szeptember 14., 13:03:27 »
regnar le van maradva, még a nyáriakon sincs túl, TOM1 egy ideje csak hébe-hóba bukkan fel (itt is és máshol is), Punkológus meg mostanság Pókemberezik , F4-ezik és Polgárháborúzik, de gondolom előbb-utóbb eljut ide is. (És remélhetőleg hétvégén én is a #200-201-hez...)
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #854 Dátum: 2006. Szeptember 14., 08:24:28 »
Oké, Gorgonita. Én meg vállalom a fordítást. Magyarról angolra még úgysem fordítottam képregényt  

Hol a többi régi olvasó? Regnar, TOM1, Punkológus, stb.?

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #853 Dátum: 2006. Szeptember 11., 16:06:26 »
A borító és a helikopteres poén tetszettek. A többi se rossz, de innen-onnan már ismerős elemekből építkezik. Jokaszta karaktere Vizióéra hajaz.  Kicsit sok sztori forog a Pym által épített robotintelligenciák körül. Gondolom mindig akkor írtak egy ilyet, amikor más ötlet nem volt.
 Jarvis kalandja meg egy tucat akció tv-sorozat visszatérő epizódötletére.
 Olyan sztori nincs, ahol a bajbajutot Angyalokat tényleg Jarvis menti meg? Mindenki padlót fog, ő meg különféle trükkjeivel lekapcsolja a Büngonosz Kötelék összes tagját. A borító alapján valami ilyenre számítottam.
 Ha nincs én szívesen írok egy ilyet, ti megrajzoljátok, eljuttatjuk a Marvelnek és keresünk egy csomó pénzt vele.  

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
Avengers képregények
« Válasz #852 Dátum: 2006. Szeptember 10., 18:25:31 »
Jaja, ez nagyon jókis történet volt, kiderült végre hogy Jarvis milyen kemény legény is.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #851 Dátum: 2006. Szeptember 10., 18:18:22 »
Köszi szépen, igyekszik az ember. Szerintem ez egy nagyon rendben lévő kis rész volt, mind a főtörténet, mind pedig a Jarvis-féle mellékszál tekintetében. Illetve milyen mellékszál? Egyértelműen Jarvis a főszereplő, hiszen ő van a borítókon is.
Ami nekem fordítás közben nagyon tetszett, az a sok kis apró poén, meg hogy egy kicsit beleláthatunk az Angyalok hétköznapjaiba is két csata között.

Nem elérhető horjb

• Venom
    • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
Avengers képregények
« Válasz #850 Dátum: 2006. Szeptember 10., 09:13:08 »
Nagyon tetszett gratula érte!!

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Avengers képregények
« Válasz #849 Dátum: 2006. Szeptember 08., 22:13:39 »
Frissülés!

Bosszú Angyalai v1 #201

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #848 Dátum: 2006. Szeptember 01., 17:33:13 »
Idézet
Csakhogy még egy kicsit keverjem a kását, Peter Benchley 1996-ban írt egy forgatókönyvet, melyből fílm is készült. A címe: Bestia(The Beast)   És ez halál komoly!
Na, ezzl te leptél meg engem.  

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #847 Dátum: 2006. Szeptember 01., 15:04:31 »
Idézet
Egy kis kiegészítés: a 7. oldalon az utolsó képen Bestia Peter Benchley-re hivatkozik, miután Sólyomszem nagy halnak nevezi. Eredetiben mindez így hangzott:
"Well, I'll be! I've been sharked!" - Kb. A fenébe is, átvertél, de olyan értelemben, hogy egy igazi cápa vagy.
Erre jön a Peter Benchley-s válasz, ami azért érdekes, mert ő írta a Cápa című regényt, amiből a film készült.
Megmondom őszintén, hogy utánakerestem Benchley-nek, mihelyt olvastam róla az utalást. Először azt hittem hogy egy híres pool játékos, de meg lepődtem amikor kiderült hogy egy író. De mostmár világos hogy miért tréfálkozott pont vele. Csakhogy még egy kicsit keverjem a kását, Peter Benchley 1996-ban írt egy forgatókönyvet, melyből fílm is készült. A címe: Bestia(The Beast)   És ez halál komoly!

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #846 Dátum: 2006. Szeptember 01., 08:28:39 »
Tom1, jó újra itt látni magunk között. És nagyon örültem a hozzászólásodnak és a véleményednek is.
Ami azt illeti, szerintem egyértelműen azért tömörült mindenki az Angyalok kúriája körül, mert Marcus volt az időanomália középpontja. Az meg, hogy kik jelentk meg, már más tészta...
Másik kérdésedre válaszolva nem tudok olyanról, hogy Jokaszta és Vízió komolyabban érdeklődott volna egymás iránt, legalább is a későbbiekben. De ez egy kicsit engem is meglepett, ezeka  részek papíron nincsenek meg, csak itt olvastam én is először. És mint azt egy korábbi hozzászólásomban írtam, Jokasztának még gyereke is lesz egy alternatív világban a Mindörökké Angyalokban, amihez remélhetőleg egyszer lesz szerencsénk.

Egy kis kiegészítés: a 7. oldalon az utolsó képen Bestia Peter Benchley-re hivatkozik, miután Sólyomszem nagy halnak nevezi. Eredetiben mindez így hangzott:
"Well, I'll be! I've been sharked!" - Kb. A fenébe is, átvertél, de olyan értelemben, hogy egy igazi cápa vagy.
Erre jön a Peter Benchley-s válasz, ami azért érdekes, mert ő írta a Cápa című regényt, amiből a film készült.

És a humorok szerintem is aranyosak voltak, de akkor majd nézzétek meg a 201-et, amiben szerinten nagyon vicces kis jelenetek vannak. A borítója pedig igazi kuriózum, egy kisebb fajta döbbenet  

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #845 Dátum: 2006. Augusztus 30., 21:14:52 »
Üdvözlet Angyali Fórumozók, hosszú hallgatás után úgy döntöttem én is jelentkezem  Avengers 200-ról irogatnék pár sorocskát.

A borító kellemesen tágas, de mégis felvonultatja a kor hőseit. Néhányuk arca kicsit túl komikusra sikerült, hogy csak egy példát mondjak, a Bestia éppen abban a korban jár, amikor az Angyaloknál bohóckodik, így sajnos ez se maradhatott le. Más kérdés, hogy ha valaki ismeri a komolyabb arcát, az erre az ábrázolásra csak legyint egyet. De mivel most még csak 1980-at írunk, ezért megengedhető hogy itt még csak a gyerekhinta szerepkörét betöltő Bestiát találjuk. Ami talán még negatív lehet az maga a 200as szám, amit nem tudom miért "repedt arany"ból, kellett kirakni, esetleg ennek a szimbolikus értékét megmagyarázhatná nekem valaki. Viszont a szimmetriára valamennyire ügyeltek, valamint olyan karakterek is szerepelnek a képen akik igazi felüdülést jelentenek egy "másodvonal-rajongónak"!(gondolok itt Jokasztára, és Ms. Marvelre aki nem volt mindig ilyen felkapott) Egyszóval: a borító jó, de a 200-ra egy kicsit többet vártam volna. Valami "monumentálisabbat".
A történet a maga nemében egyáltalán nem rossz, kellően fantasztikus és romantikus, de... .  Az elején az "ideges apuka" rész mosolyt csalt az arcomra, meg hogy befutnak a párok, igazán családias a hangulat. Külön kiemelném a baba világrajötte utáni képkockákat és Bestia "kuci-kuci" ját   Illetve érzékletesen a háttérben marad a két szintetikus szereplő és az élet csodálatáról társalognak, nem kevés vágyódással az arcukon. Darázs szereplése ebben a számban elég bájosra sikerült, mondhatni adja "az igazi nő" stílusát, sacc per pont az egyik "jobb " korszakában lehet(értsd se válás, se anyagi csőd, se életveszély)
Aztán Vízió szövege is komikus kissé("feleségem" illetve "nem nemzettünk utódokat"  ) De a legérdekesebb Wanda válasza("mit sem számít") tudván hogy lesz még ebből némi affér a jövőben. Jokaszta bontakozó érzelmei Vízió irányába szintén érdekes konfliktusok forrása lehet a későbbiekben. Esetleg erről egy kis beszámolót nem tartana, Hatalmas Farek? Hátha nem a közeljövőben kerül magyraításra, engem viszont érdekelne hogy mi lesz a kettejük sorsa...  Amúgy a "képzelet-beli" gyerekek megszülettek már? Vagy itt utalásokat talállunk rá, hogy az alkotók fejében már éledezik az ötlet?
A pool-os jelenethez csak annyit, hogy nem tudom kinek mit mond Lucyl neve, de ez pontosan ugyanaz az eset.
Az hogy a gyerek gyors fejlődésű lesz, szinte biztosra vehető volt, hiszen nem nőhet több évadon keresztül, mint mondjuk Franklin Richards. Ő egy tényleges gyerek szereplő, Marcus viszont egy rejtély,aminek a szám vége felé ki kell derülnie, hogy fenyegető-e vagy sem. A kimondott első szó: változás. Nem ám pa-pa vagy legfeljebb ma-ma, hanem egyből "változás". Mi mást is várhatunk egy Bosszú Angyaliban szereplő gyerektől?  
Mindkét közjáték jó, valahogy illik a korhoz, úgytűnik nemcsak a Fantasztikus Négyesben vannak ilyen fantasztikus közjátékok(bár ott szinte mindegyik részben).
A gyerekkorú Marcus igen jópofa szövegeket nyomat, főleg hogy leosztja Kapit. Nagyon jól meg lett csinálva az a kocka  A gyerek-felügyelethez annyit fűznék hozzá, hogy amikor már nem egy újszülött csecsemőről,hanem egy fiúról volt szó, akkor Blake(mint orvos) szerepét miért nem vette át Pym,pedig végig a helyszínen lebzselt? Tudós létére talán előbb is rájött volna néhány összefüggésre és talán minden máshogy alakul...
Majd újabb csalódásos szerelmi jelenet. Nem azért mondom, de én már kezdem sajnálni szegény Jokasztát. Gyere hozzám kedvesem, majd én megolajozlak!  
Viszont amit már kicsit túlzásnak találok, az az ezt követő "kapcsolat". Hogy a szerelmem a fiam? A fiam apja a fiam? Hogy az anyámasszony katonája az apámférfi fia? Nekem ez egy kicsit túl sok. Valahogy... zavaró ez a kifordított Ödipusz-komplexus.
Az akció jelenet igazság szerint... értelmetlen. Miért jönnek pont ide a támadók? És sehová máshova? Vonza őket Marcus? Vagy  a gépezete? Amúgy az a dinoszaurusz egy kicsit nagyra sikerült. Van vagy 60 méter magas. És ki támadja meg elsőként? Hát persze hogy a Legyőzhetetlen "Regisztrálj!" Vasember. A lovagi tornás jelenet szintén eröltetett. Meg úgy az egész. Látszik hogy minden "ellenfél" csak úgy véletlenszerűen oda lett téve. Szóval ötlettelen. Lovag, indián, lézerágyú, kigyó, dinó, áhhhh....Meg hogy miért pont D'Artagnan-ok Butch Cassidyk jelennek meg? Gyenge eresztés.
Az hogy a tényleges változás egy félreértés miatt híusul meg, még úgy ahogy kellemes ötlet, nem is annyira lejárt.
Viszont a konklúzió megintcsak eg ykicsit túl csavaros volt. Tehát ő Immortus fia, aki végülis egy numerával úgy ahogy van átalakult és földi gyerekké fejlődött. Kicsit túl erősek a romantikus elemek: önfeláldozási készség, örökké tartó szerelem, mérhetetlen szomorúság, stb. És persze a végére is egy kétértelmű fejlemény, természetesen a szerelem nevében.
Ez egy igen jó rész lett volna 199-nek, vagy 201-nek, talán egy kicsit így is túl erős érzelmi ellentétekkel,de ezt sajnos a 200-as ra időzítették, ami szerintem nem volt jó döntés. Ennél valamivel... életszerübb történet kerülhetett volna erre a megillető helyre, nem egy ilyen fantasztikus tündérmese.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #844 Dátum: 2006. Augusztus 29., 11:24:44 »
Idézet
Az Angyalok a királyok! Mégcsak nemrég kezdtem el olvasni de már jobban bírom mint az X-ment! Most a Kree-Skrull háború nem tom hanyadik részénél vagyok.
Avengers 4evör!      
Na! Mindig öröm az elégedett vevő!   Üdvözlünk a köreinkben!

Nem elérhető totti64

• Donald kacsa
  • *
Avengers képregények
« Válasz #843 Dátum: 2006. Augusztus 28., 13:36:14 »
Az Angyalok a királyok! Mégcsak nemrég kezdtem el olvasni de már jobban bírom mint az X-ment! Most a Kree-Skrull háború nem tom hanyadik részénél vagyok.
Avengers 4evör!      

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #842 Dátum: 2006. Augusztus 22., 11:22:57 »
Én is rajta vagyok a 200. szám borítóján! Éppen a 200-as szám fölött repülök át, szembe az olvasóval  

Egyébként pedig tessék értékelni és véleményezni, aki még nem tette meg! Végre ismét Angyalok! Tessék megmozdulni!  

KIEGÉSZÍTÉS:

Nocsak, Micho nem tetszett az Avengers 200-as első oldala úgy, hogy rajta volt a fordítói kommentem? Ejnye-bejnye.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 22., 15:43:58 írta Farek »

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Avengers képregények
« Válasz #841 Dátum: 2006. Augusztus 22., 07:35:00 »
Rajta vagy te máson is...
Hmmm Porthosnak meg utnána kell néznem.
Emlékszem valamikor hajnalban poénkodtunk ezzel.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #840 Dátum: 2006. Augusztus 21., 19:39:26 »
Idézet
Mint pl. amikor elrejtettem Porthos arcát az egyik boritón.
melyiken??  

én meg amúgy az Alias #003-ik részének borítóján vagyok rajta    

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Avengers képregények
« Válasz #839 Dátum: 2006. Augusztus 21., 19:32:10 »
Idézet
Troll: tetszett a broító tetején a toys 'r' us reklám honosítása!
nekem is kell a szorakozás boritózás közben... (még akkoris, ha csak én látom.)
Mint pl. amikor elrejtettem Porthos arcát az egyik boritón.
De ez a reklám megérdemelte, hogy szerepeljen.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 21., 19:35:05 írta Troll »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #838 Dátum: 2006. Augusztus 21., 17:50:54 »
Idézet
Idézet

Nem gyakran fordítasz, mi? 
az én fordításaim 99,99%-át én magam írtam be, úgyhogy nem volt sosem szükség rá, hogy külön szórakoztassam magam  

de visszatérve az Angyalok #200-ra, bennem annyi vetődött még fel, hogy Jokaszta tökéletesen illene a Vizíóhoz, nem?  volt rá példa, hogy megkörnyékezték egymást?  
És már elfelejtetted az 1%-ot, amikor az én Avengers fordításaimat írtad be?  

Jokaszta és Vízió kapcsolatáról nem tudok, de az Avengers Forever című miniben egy alternatív világon Jokaszta megszüli X-51 Gépember gyermekét  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #837 Dátum: 2006. Augusztus 21., 17:04:14 »
Idézet
Nem gyakran fordítasz, mi? 
az én fordításaim 99,99%-át én magam írtam be, úgyhogy nem volt sosem szükség rá, hogy külön szórakoztassam magam  

de visszatérve az Angyalok #200-ra, bennem annyi vetődött még fel, hogy Jokaszta tökéletesen illene a Vizíóhoz, nem?  volt rá példa, hogy megkörnyékezték egymást?  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 21., 17:04:26 írta Micho »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #836 Dátum: 2006. Augusztus 21., 16:19:39 »
Idézet
már pont mondani akartam, hogy sosem értettem, miért kommentezik az eseményeket a fordítók
Nem gyakran fordítasz, mi?   Ha tudnánd, milyen idegesítő tud lenni, amikor mérhetetlen baromságokkal találkozol fordítás közben, az egyébként hőn szeretett képregényben. Rajongó vagyok ugyan, de nem elvakult, ezért van, ami már nagyon fel tud nyomni agyilag. Persze minden csak a saját időszakához képest, tehát egy 60-as évekbeli képregénytől nem ugyanazt várom, mint egy 80-as évek belitől, de van olyan, ami már kicsapja a biztosítékot. Lásd X-Men vs. Avengers Magneto ötlete az előítéletek eltörléséről. Meg különben is, Talgaby jól mondja, valóban jár a beírónak is egy kis szórakozás. Mintha te nem tudnád abból az időből, amikor még te voltál a beíró...

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #835 Dátum: 2006. Augusztus 21., 15:00:13 »
már pont mondani akartam, hogy sosem értettem, miért kommentezik az eseményeket a fordítók, mindig is tudtam, hogy ez lesz egyszer a vége...    de most látom, talgaby hozta a választ  

(javítva)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Augusztus 21., 15:00:26 írta Micho »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #834 Dátum: 2006. Augusztus 21., 14:56:16 »
Hm, látom nem csak én szoktam néha ilyen kommenteket elszórni a fordításban...  Hiába, a beírók is megérdemelnek egy kis szórakozást áldozatos munkájukért.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #833 Dátum: 2006. Augusztus 21., 14:13:16 »
talgaby, ne keseredj el. Biztos visszatér még a kék szőrgolyó!

Ugyan a magyar verziót nem olvastam végig, de látom, hogy egyből az első bubiban benne maradta a kommentem, amit a fordítás alatt tettem hozzá az almás pitével kapcsolatban, mert nem jelöltem meg Dórikának, hogy ez csak neki szól. Hm, ha ez végig így maradt, akkor az olvasóktól bocsi, vagy jó szórakozást.

Troll: tetszett a broító tetején a toys 'r' us reklám honosítása!  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #832 Dátum: 2006. Augusztus 21., 12:28:28 »
 *szip*...nincs Bestiás Angyalok...*szip*  

De legalább lesz Angyalok újra állandóan a palettán. (Na ez is egy szép magyar mondat lett...). Legalább ez egy jó dolog.
Jut eszembe, a fordításért