Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 910197 alkalommal)

0 Felhasználó és 12 vendég van a témában

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #801 Dátum: 2006. Június 21., 16:46:17 »
Hát nem tudom, az Adattár a K.N. fórumon többször is megköszönte nekem a dokumentációt, szóval attól nem tartok, hogy megpróbálnák elhappolni a dicsőséget. Ráadásul nálunk a képes doksi van, ott meg nem.
Egyébként tényleg ilyen baromira lelassítja a doksi a képregény termelését?
Sajnos, mint azt korábban említettm, jelenleg én sem tudok túl gyorsan fordítani, szóval mostanában sajnos nem fog előfordulni, hogy ott tolong már vagy 6 fordítás és sehol egy frisstés a doksi miatt.
Egyébként meg szívesen nyomom az infokat, akár a 80-as évekbelit is, csak hogy visszatértjenek a boldog Semic-es idők   De ha ez valóban ennyire kardinális kérdés, akkor az is megoldható, hogy egy-egy doksit a képregénytől külön, olyan bónusz jelleggel csmepészünk be a frissítésekbe. Vagy ez nem megoldható?
És még egyszer mondom, mostanában lassulok én is, és enm tudok, mikor lendülök bele ismét.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Avengers képregények
« Válasz #800 Dátum: 2006. Június 21., 15:40:35 »
Idézet
Végsősoron, ha az a kérdés (...) hogy képregény vagy dokumentáció, akkor képregény...

szerintem ez a kérdés már.

Galen beírása szórakoztató volt  (de nála amúgy egy-két Holdév a késés)
ha Galen gondolatmenetre levetítjük a dolgot, akkor sztem az jönne ki akárhány év múlva, hogy "de bénák... bemásolták az Adattáról a cuccokat"   (mert egy idő után így fog kinézni, mintha mi másolnánk őket )

és még sört se kapunk  
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #799 Dátum: 2006. Június 21., 15:21:59 »
TOM1 kapcsán , hogy végülis mit akarok...  

Elsősorban olyan karakterleírások legyenek sztem, amik nem lőnek le 1. poént , 2. amiről nem olvasnánk egyébként képregényben (pl. Lepel), mert akármennyire is információtömör egy leírás,egy jó képregény még mindig beszédesebb...

Másrészről, ha nem ragaszkodtok a hagyományos karakterleírásokhoz, lehetne olyan, hogy az adott "ismeretlenebb" szereplőnek mutatjátok be az előtörténetét, ha sorra kerül és nincs neki ilyen képregényben...(Pl. Ultronnak volt ilyen lásd a Comoron, és mondjuk Kangnak is...igaz azt nehezen lehet követni, így elkelne egy szöveges)

Végsősoron, ha az a kérdés , hogy milyen évjárat , akkor '80-as évek, de ha az, hogy képregény vagy dokumentáció, akkor képregény...(a késés más tészta mert, van ilyen, és bele is fér...)

+ Mert Farek is rágta a fülemet (ezért ne vedd magadra Micho, mert neki címezem)
: Mikor lesz má GVH ???

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #798 Dátum: 2006. Június 21., 15:07:24 »
Idézet
szóval az a kérdés, hogy ilyen áron is kellenek a doksik, ha belassítják a frissítést? mert ha igen, akkor tőlem OK 
Kell. Mert mi az az egy-két hetes (Galenéknél egy két hónapos) késés amikor mű végleges, dokumentációkkal "megtömött" változatát is megkaphatjátok. 100 év múlva nem azt kérdezik hány hét alatt csináltátok, hanem hogy hol a sírotok hogy leboruljanak elé (meg hová vigyék a szellem-sört).
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 21., 15:08:28 írta Galen »

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #797 Dátum: 2006. Június 21., 14:37:43 »
akkor eddig a '85-ös handbook vezet. de nem lesz furcsa kicsit a 2004-es után?   másik dolog, amit még mindig fenntartok, hogy lassítja a megjelenést, ha ide is kikerülnek a dokuk, és nem csak az Adattárra. pl. most a GVH legújabb része, az Energikon is a dokumentáció miatt csúszik (ezt most én csinálom) és lehet nem is fér be a következő frissbe.  
szóval az a kérdés, hogy ilyen áron is kellenek a doksik, ha belassítják a frissítést? mert ha igen, akkor tőlem OK  

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #796 Dátum: 2006. Június 21., 02:14:07 »
A dokumentációk témájában egy kis időutazásra invitálom a Kedves Olvasót!

Jómagam, január 20.
Idézet
Végszóként csak annyit, hogy A Dokumentációnak vannak ugyan kedvező és kedvezőtlen vetületei is, én mégis úgy gondolom, teljes mértékben el kell fogadnunk ezt az alkotást, hiszen egy hazai csapat fáradságos munkája fekszik benne és önzetlenül megosztják bárkivel, aki egy kicsit többet szeretne tudni az Angyalokról.

Fairlight,január 24.

Idézet
QUOTE    Ultront már jó lett volna bemutatni, de hátha lesz még a közeljövőben alkalom rá.        Ha lehet kérni, ne őt...mert az annyit emlegetett Ultron sztory hamarosan sorra következik a Comoron (és abban lesz olyan is)...viszont más gonosztevős leírásnak én is örülnék: PL Kang

Farek, január 25.
Idézet
Fairlight: Sorry, de Ultron leírása bizony terve van véve, az AWC 2. sorozatához. De ha elég gyorsak vagytok, akkor beelőzhettek...

Jómagam, február 17.
Idézet
Nem kell feltétlenül ragaszkodni a 2004-es Avengers Official Handbookhoz(főleg, mert ezek benne sincsenek), erre jó lenne pl. a tipikus '85-ös is. Tudom, hogy nem olyan dekoratív, de az információ tartalom a lényeg. Meg csinálni is könnyebb lenne, így több készülhetne el.

khmm... azt hiszem megismétlem:

Nem kell feltétlenül ragaszkodni a 2004-es Avengers Official Handbookhoz(főleg, mert ezek benne sincsenek), erre jó lenne pl. a tipikus '85-ös is. Tudom, hogy nem olyan dekoratív, de az információ tartalom a lényeg. Meg csinálni is könnyebb lenne, így több készülhetne el.
És ezt négy hónappal ezelőtt írtam, ugyebár.

Fairlight, február 17.
Idézet
Az ismeretlen karakterek: igen jó, hogy olvashatunk róluk...Lepel-t azonban még mindig nem nagyon tudom hova-tenni...kicsit kevés róla az infóm...(Hallod Farek ? Ez dokumentációért kiállt !!)

Fairlight, március 22.
Idézet
+ Még mindig kérem azt a Lepel dokut...

Micho,június 19
Idézet
én azt tudnám javasolni, hogyha a főbb/érdekesebb figurákat már bemutattuk, akkor...

Higgy nekem, az még jó messze lesz!  
Mondandóm lényege vastagon kiemelve.

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #795 Dátum: 2006. Június 20., 17:42:39 »
Idézet
Ráadásul a jelenlegi karakterleírásokkal nem csak feltétlenül magunkkal tolunk ki, de pl. a CoMor-ral is (ami persze kit érdekel, de mégis illik megemlíteni       ).
Farek...    

Egy voks a 80'as évjáratú dokumentációkkal mellett...

A poénlelövöldözés nemhelyes...   (PL. VVK-s dokumentumoknál is csak a Krízises idővonalakig csinálom meg a karakterek életrajzát... ;..hogy esetleges kéősbbi történetnek ne rontsam el a meglepijeit...)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 20., 17:43:16 írta Fairlight »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #794 Dátum: 2006. Június 19., 19:11:29 »
Idézet
tehát én úgy látom, ha ide nem kerülnek fel a karakterlapok, gyorsabban haladhat tőle a munka, hisz amint Dórika beírta a friss számokat, Trollnak csak borítót kell faragnia hozzá.
Feltéve, hogy tudom megfelelő tempóban nyomni a fordítást. Ami most sajnos nem megy. De remélem, hogy hamarosan ismét.
Nos, a doksikkal kapcsolatban pedig várom a további véleményeket, hogy azért felmérjük a közhangulatot. Aztán majd úgyis úgy döntünk, ahogy akarunk, és majd azt modnjuk, hogy Ti döntöttetek így.  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #793 Dátum: 2006. Június 19., 17:52:03 »
Idézet
Micho, Micho, nem fűlik a fogad a 'munkához'? Ejnye.
igazából már jó ideje Troll készíti a doksikat, a karakterlapokat... szóval nekem egész mindegy lenne, ha különben nem nekem kéne Trollt állandóan egrecírozni, hogy 'na mivanmá a dokumentációval'
tehát én úgy látom, ha ide nem kerülnek fel a karakterlapok, gyorsabban haladhat tőle a munka, hisz amint Dórika beírta a friss számokat, Trollnak csak borítót kell faragnia hozzá.
igazából a doksik már elérték a hatásukat, rengeteg olvasót tudtunk ráállítani az Angyalokra, mert érdekessé tettük őket... és gondolom ők már rajta is maradnak  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 19., 17:53:36 írta Micho »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #792 Dátum: 2006. Június 19., 17:45:06 »
Idézet
igen, azt hiszem én is, hogy már szinte minden elérhető érdekesebb Angyalos dokumentációt elkészítettük, és már csak a karakterlapok maradtak. én azt tudnám javasolni, hogyha a főbb/érdekesebb figurákat már bemutattuk, akkor itt a HZs-n rekesszük be a doksikat, mert az utóbbi időben az ADATTÁRRA amúgyis felmásolják tőlünk a karakterleírásokat, és szerintem nem tesz hozzá sokkal többet, ha itt a füzetek végén ugyanezt el lehet olvasni... sőt, időt és energiát spórolunk vele, ha csak az Adattárra mennek ki, és itt talán méggyorsabban kerülhetnek ki az új részek, mivel nem kell pepecselni a bandának a doksikkal. aztán ha időközben valami érdekesre bukkanunk, azt szerintem úgyis be-beszúrogatjuk majd.  
Micho, Micho, nem fűlik a fogad a 'munkához'? Ejnye. Igazából nagyon szívesen foglalkozom továbbra is a dokumentációkkal, csak kérdés, hogy az olvasókat mennyire zavarja, ha esetleg egy csomó történés előre le van lőve. Ráadásul a jelenlegi karakterleírásokkal nem csak feltétlenül magunkkal tolunk ki, de pl. a CoMor-ral is (ami persze kit érdekel, de mégis illik megemlíteni       ). Szóval én szívesen foglalkozom a régebbi, a magyar Semic-es kiadványokból már valóban jól megismert leírásokkal is. Persze az Adattáras megoldás is működhet, csak ott egy-egy karakternek több párhuzamos forrásból származó leírásait is szokták egybe gyúrni, ami némely esetben egy kicsit áttekinthetetlen volt számomra. Bár bevallom őszintén, ritkán járok arra. Egyzserűen nincs már időm rá. Mea Culpa, Buldózer

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #791 Dátum: 2006. Június 19., 16:14:59 »
Részemről spoilerfüggő vagyok, úgyhogy jöhet mindkettő.    Maximum külön teszitek ki a leírásokat egy spoiler felirat / billentyű alá, azok miatt akiket zavar. Mivel a Marvel karik úgyis visszatérnek ha meghalnak én nem annyira a kifejlet, mint inkább a hangulat -és főképp a humor -miatt szoktam olvasgatni.
 Csak egy szuperhős történetben fordulhat elő:
- hogy a morcos Spidey kivágja a hetvenedik emeletről a piszkálódó Wolwit, aki ettől csak morcos lesz.
-hogy Buldózer csodálkozik, hogy hogy került az USÁ-ba, amikor az ütés előtt még Canadában volt.
-hogy az ókori irodalom egyik alakját Hyppolitát lazán Polly-nak szólítják.
-hogy Buldi és She Hulk egymásra talál, és a szó szoros értelmében szét...ak egy szobát.
-hogy Lény rosszul lesz, amikor a segélykérésére az F4 helyett Spidey érkezik, és támadóival együtt kérdezi hogy miért pont ő.
-stb, stb.  
 Szval ezek mellett nekem nem oszt nem szoroz, hogy megtudom-e a következő csapatösszeállítás, összeveszés, halálból visszatérés, stb meséjét idő előtt. Sőt valaki már igazán elspoilerkedhetné nekem, hogy honnan van fotonkardja is meg ébenkardja is a Lovagnak.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #790 Dátum: 2006. Június 19., 15:52:06 »
Idézet
Ugye egyik nagy sikerű újításunk itt a HálóZsákon az Angyalokkal kapcsolatban a különféle dokumentációk honosítása volt. Ugye az elején igazán változatos kiegészítő információkkal szolgálhattunk, de sajnos minden adatforrás véges, ezért egy ideje főleg "csak" karakter leírásokkal tudunk szolgálni.
igen, azt hiszem én is, hogy már szinte minden elérhető érdekesebb Angyalos dokumentációt elkészítettük, és már csak a karakterlapok maradtak. én azt tudnám javasolni, hogyha a főbb/érdekesebb figurákat már bemutattuk, akkor itt a HZs-n rekesszük be a doksikat, mert az utóbbi időben az ADATTÁRRA amúgyis felmásolják tőlünk a karakterleírásokat, és szerintem nem tesz hozzá sokkal többet, ha itt a füzetek végén ugyanezt el lehet olvasni... sőt, időt és energiát spórolunk vele, ha csak az Adattárra mennek ki, és itt talán méggyorsabban kerülhetnek ki az új részek, mivel nem kell pepecselni a bandának a doksikkal. aztán ha időközben valami érdekesre bukkanunk, azt szerintem úgyis be-beszúrogatjuk majd.  

Nem elérhető szam

• Venom
    • http://szam42.uw.hu
Avengers képregények
« Válasz #789 Dátum: 2006. Június 19., 15:51:57 »
Én arra szavazok, hogy legyen a 80-as évek kalauza használva, úgyis azt szoktuk meg a Semices kiadványokból anno.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #788 Dátum: 2006. Június 19., 15:33:02 »
Nos, most, hogy véget ért a Retro-hét, hamarosan folytatódik a GVH, szóval semmi csüggedés!   Azonban lenne itt egy kérdés, amellyel kapcsolatban minden kedves Bosszúangyal rajongó véleményére kíváncsi lennék. Ugye egyik nagy sikerű újításunk itt a HálóZsákon az Angyalokkal kapcsolatban a különféle dokumentációk honosítása volt. Ugye az elején igazán változatos kiegészítő információkkal szolgálhattunk, de sajnos minden adatforrás véges, ezért egy ideje főleg "csak" karakter leírásokkal tudunk szolgálni. (Amit a visszajelzések alapján szintén kedvel az olvasóközönség). Ezeket mindig igyekeztem az Aktuális TOHOTMU-kból szemezgetni. Azonban kénytelen vagyok azzal szembesülni, hogy ha ezt a hagyományt folytatjuk és mindig egy-egy kacsolódó karakter életrajzát tesszük közzé, akkor előfordulhat az, hogy az életrajz lelövi magát a történetet, amihez kapcsolódva közöljük (ahogy az már történt eddig is párszor, de még nem volt igazán zavaró), pláne, ha több részes. Továbbá ha a karakter visszatérő lesz, akkor jó előre lelő minden történetet, amiben szerepel. Különösen igaz ez a tervezett teljes Nyugati Parti Angyalok sorozat tekintetében. Igaz, hogy egy pár mondat nem helyettesít egy több részes történetet, de azért egy kicsit mégis.
Szóval, a kacifántos felvezetés után a kérdés: mi legyen ezentúl? Magyarul: hogyan tovább? Foltytassuk a legfrissebb karakterleírások történetével? Ne legyen dokumentáció? Vagy esetleg nyúljunk vissza, és használjuk a nyolcvanas évek TOHOTMU-it, amik időben sokkal közelebb esnek ehhez az időszakhoz?
Várom mindenki véleményét, hogy hogyan folytatódjon tovább a méltán közkedvelt és szeretett dokumentációs sorozat.

Nem elérhető molzo

• Sólyomszem
  • *
Avengers képregények
« Válasz #787 Dátum: 2006. Június 08., 16:11:03 »
A CoMor megtette a következő lépést a Galaktikus Vihar továbbgördülése érdekében. Ahogy a Kvazár #33 utolsó képkockájában áll: Folytatódik az Energikon 8-ban, a Hálózsákon.
Várom a folytatást.

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #786 Dátum: 2006. Június 04., 22:04:44 »
Idézet
Ha azt a 25 legbénább szuperhős listát - ami folytatódni fog, hála Fareknak - komolyan vennénk, biztos mindenki hőbörögne. Mert abban akkora blődségek vannak és lerí róla a hozzá nem értés.
Molzo, én hőbörögtem is pontosan ezért. Lehet hogy túl komolyan vettem?
Idézet
télleg, létezik, hogy TOM1 nem véleményezte a Bolondok Napi Angyalokat?

Öööö.... nincs mentségem,Uram!  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 04., 22:25:22 írta TOM1 »

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #785 Dátum: 2006. Június 02., 14:15:15 »
Ellettrontva !!! Kvazár nincs benne a Shi'ar kontingensben...  

+
Egykisingyenreklám: Kvazár eredete 2/2 a Comoron !!!

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #784 Dátum: 2006. Május 31., 18:30:25 »
Idézet
HZs Bolondok Napi BA Special
télleg, létezik, hogy TOM1 nem véleményezte a Bolondok Napi Angyalokat?
mi történt?  

ja, és Galaktikus Viharral kapcs. ezt találtam

« Utoljára szerkesztve: 2006. Május 31., 18:38:09 írta Micho »

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #783 Dátum: 2006. Május 30., 09:36:30 »
De talán egy, kicsit...  ...de Ave fan vagyok, szóval ennyire nagyon ne feketítsék őket... No mindegy...

Előzőnél kimaradt a rajz:
Hűderanda....Pedig Perez a kedvenc Dc-s rajzolóm...és a szinek is, a kimosott képregényt juttatják az eszembe...+ Egyhelyen reagálnak Bestia poénjára, amit az előző képkockán sütött el...na ott annyira kinézhetetlen, hogy meg mertem volna rá esküdni, hogy Fekete Párduc a poénkodó...ha nincs a reakció, akkor homályban maradok...

+ Ha más nem én értékelek még egy kicsit...

HZs Bolondok Napi BA Special

Borító:    Ez nagyonjólett...  

Bohóckodás: Ezt már értékeltem korábban, mivel ez az egyik kedvenc BA-kat is felvonultató sztorym...
Drágám, a Hiperatomikus-ágyú tönkrement: No, ez is egy szép kis darab...jót nevettem rajta... szórakozatató volt...(kicsit talán USA Ügynököt túlpörgették benne..."keressük szisztematikusan") + Itt már kijött az a 6-os létszám...
Fiúk kimenőn: No ez nem tetszett, nincs igazság...
Tűzmadaras: Nos ez inkább elgondolkodtató volt, mint vicces...de jó volt, pláne , aki ismeri, hogy Atlantisz miket nem kavart akkoriban...és mint itt rávilágítanak, feleslegesen...

De összességében jó volt...még Április elmúltával is ...

Nem elérhető molzo

• Sólyomszem
  • *
Avengers képregények
« Válasz #782 Dátum: 2006. Május 29., 21:57:14 »
Failright, nem vetted egy kicsit túl komolyan ezeket a dokumentációkat? Úgy kell hozzájuk álni, hogy poénból csinálták őket.
Ha azt a 25 legbénább szuperhős listát - ami folytatódni fog, hála Fareknak - komolyan vennénk, biztos mindenki hőbörögne. Mert abban akkora blődségek vannak és lerí róla a hozzá nem értés.

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #781 Dátum: 2006. Május 25., 14:52:05 »
Ejej Farek övön alul ütünk...  ...lesz hamarosan, már rajta vagyok a témán...és más is lesz...  

Kevés hős a nyugati parton: Nemtom, szerintem ha nagyon akarnám, akkor simán megtudnám cáfolni...de nem akarom (maradjunk, annyiban, hogy egyes címek PL: Champions, Spider-Woman stb , alapján van annyi nép odaát is)

Értékeltem a báját...  (Csak hát, ahogy írtam zavart ez a mit lehetett volna még kihozni a dologból )

Na már vártam, hogy valaki hozzászóljon, mert már készítettem a következő értékelést:

Boszzú Angyalai #8 Annual

Nem tetszett...és ez volt bennem az első dolog az Oszolj óta, ami miatt felment bennem a punpa (de erről később)

Fordítás: a Farektól megismert szinvonalas munka (mondjuk, ő máshogy fordította a Power Prismet, szószerint...én meg nem, de végülis két különböző karakternál lett használva, noha a nevek megegyeznek  )
Beírás: nem vettem észre, hogy hol van a beírás szempontjából Dórika és Archant munkája, mert mindkettő jó volt (néha volt egykét betűtévesztés, hiány---dehát hol nincs)

Sztory: No első csalódás...1.Egy majdnem folyamatos bunyó az egész...A legjobban azt sérelmeztem, hogy végig önálló entitánsként kezelik ezt a Prizmát, akinek nagystílű tervei vannak, kezdve azzal, hogy alapból Thort, akarja megszállni, de egy árva képkoca sincs, hogy színesítse a dolgot a Prizma eredetéről, ami nagyon elkellett volna (PL. A Kristálybolygó szimbiótáit ecetera...) Ha már használják ilyen formában, akkor rakjanak hozzá hátteret...
2. A Ave és a Def nem testvércímek...valami kis visszaemlékezést elvárt volna az ember (ahogy az esetek 90%-ban raknak is), hogy miért oly bősz Hüperion, mit csináltak konkrétan a tudósok, és mit kavartak az Oltalmazókkal...(sztem az amcsik sem olvasnak mindig mindent)..mert így csak lógnak egyes szálak a levegőben...
3. Az egész Spektrum előző-tulajának keresése, csak időhúzás volt...(noha sokakkal ellentétben , sztem Thundra munkára-jelentkezése volt a sztory egyik legjobb dobása)
4. A Kristály ráragad a Mjolnírre ???? Hogy mit csinál ???? Na mennyenek a .....  ...1. Bűvös pöröly (a kristály nem bűvös, így esélye sincs) 2. Meg Uru fémből van...3. De ha túljutunk, hogy ráragad, akkor is abban a minutumban a földre kellett volna hullania...mert akkor már nem Thor nem volt ura a testének...semmi haladék a bunyóra, hanem egyből a földre kellett volna esnie a pörölynek, hisz csak Thor forgathatja (más még egy tizedminutumra sem)

Azt elismerem, hogy ennek ellenére valamelyest szórakoztatott a sztory 1X-2X el lehet olvasni...de csak szórakoztató, és nem jó...

Dokumentumok: Na ez volt a botrány... Mit fordítasz te Farek ? (költői kérdés, mert azt, amit akarsz) Lerítt az egészről, hogy ez volt az utáljuk a Bosszú Angyalait Wizard special...
1. //Miaz, hogy Kevesebb dumát Amerika Kapitány ? Az egészet negatívan így is lehet értelmezni...én így értelmezem az 1. és 3. esetben AK bátor ember (igaz néha arrogáns ,de ez más kérdés) , mit csináljon, ha látja, hogy mindenki elmbukott nála nagyobb erővel...erre mit kellett volna csinálnia, szótlanul támadjon, meneküljön óbégasson ? Nem. Ő "szembeköpte" az ellenfelét, és dacolt tudva, hogy akkor is meghal bármit is tesz...ez-az igazi(képregényes bátorság)
2. Esetben mit kellett volna tennie ? Bármi más esetben, csak Zémó Báró diadalát erősítette volna...sztem ez is helyénvaló volt.
+Az *#&@ hasonlítgassák Austin Powershez....  

2.// Vasember...ha ennyire össze tudják szedni, hogy mennyire nem jó a páncél > Akkor szerintük a hős se jó >> az újság se >>> Akkor minek szentelnek egy oldalt neki ? Mert a feléből csak a gunyorosság árad...

3.//Már megvolt minden, ami a norvég mitológiában volt Baldert is lenyilazták, Thor is volt vörös hajú -Vörös Norvell...(kész tény, hogy a különbéség is, van, dehát hönnyű 500 számban megtalálni a különbségeket)

A nagy bunyós: Az egészből az jön le, hogy vagy döntetleneket vív, vagy csak szerencséje volt...
Elég sok Világegyetem klasszist lepankrációzott már simán kiütéssel is...

No szóval a dokumentum most nagyon nem jött be....

+Mert a múltkor elfelejtettem írni...Lepel Dokut...

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #780 Dátum: 2006. Május 24., 14:23:14 »
Fairlight: 2 okból nem tudták a WCA-ban kitölteni a 6 fős létszámot. Egyrészt a nyugati parton biztos kevesebb hős van.   Másrészt pedig ez a helyfeltöltés a későbbiekben még visszatérő téma lesz. Szóval szerintem ezért.

Összességében első pillantásra valóban lehet, hogy egy kicsit lanyha és visszalépés ez a minisorozat, de szerintem megvan a maga bája, és a későbbiekben nagyon jó lesz, még ha egy kicsit el is tér a fővonal stílusától, de szerintem ez egyáltalán nem lesz baj, sőt!

És mikor lesz GVH folytatás a CoMor-on? Csak hogy aztán mi is adhassuk végre a folytatást. Hiszen biztos sok ember várja már a történet mellett pl. a 25 legbénább szuperhős lista második részét, a listavezetőkkel  

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #779 Dátum: 2006. Május 22., 14:40:31 »
Nos mivel Farek annyit emlegette.... a Comoron megjött Ultron Uradalma !!
És Mennydörgők is van !!

Reklám vége !!

Értékelés N°1....

Bosszú Angyalai #221

Jól szórakoztam ezen a történeten...

Poénos volt amikor Sólymi ránézett a H-s bögréjére és a Playboyára és egyből csatlakozott...
+ Ahogy a lányok elintézték azt az idiótát is jó volt...  
+ Amazon és Sólyomszem kocsipárbaja...  ...röhögtem rajta egy sort...

Ami nem:
Amerika Kapitány civilben ? " Szólíts Steve-nek" (Max akkor, ha benarkózott a telefon előtt)
A borító csalóka volt...nem volt ennyi választási lehetőség...(Ezüst Utazó   )

De összességében kellemes meglepetés volt a sztory, mert azt hittem , nem tudnak sokmindent kihozni a részből, de a kellő humor nagyon feldobta....

-----

30 perc után folytatva....

Nyugati-Part Bosszú Angyalai #1-4

Kezdeném a rossz oldalaival...

Kicsit bénán hozták fel ezt az egész WCA dolgot....- "Vízió eltalálta..." egy kicsit idétlen volt, mert nem volt igazán nyomos érv, hogy sok Angyal és korlátozott számú a csapat...szerintem itt így nemigazán találták el a történetet.../abban az időben lazán akadt volna olyan esemény, lásd a Thor, Ave Keleti Part akkori számait, amiből lehetett volna egy olyan helyzetet teremteni, amikor egy csapat nem tud mindenhol megfelelni, és a tartalékosok behívásával/és akcióba álításával felmerül bennük, hogy hatékonyabbak lennének ha különválnánakés saját főhadiszállással lenne még egy csapat...

Homályosan meglehet találni a jeleit , ha a másik sorozatot is olvassuk, hogy Vízió tervei volt a WCA megalapításának háttere...de itt van 4 rész és semmi konkrétum....bele lehetett volna szőni jobban ezt a víziós vonalat, mert így nekem csak Televíziónak tűnik...

+ Itt van egy minisorozat és mégcsak megse izzadtak igazán az Angyalok...nem mondom, hogy Graviton nem kemény ellenfél, de egyrészt későn dobták be, másrészt pedig a csata sem volt túlzottan drámai...lehetett volna egy kicsit összetartóbb a 4 rész valami elméssebb/keményebb ellenféllel ....mert Gravitonnak nemvolt nagy terve....akinek átszövi a mesterkedése az egész sztoryt, és olyan kihívás jelent, amiben mindenkinek a képességére maradéktalanul szükség van...

+Lepel: Benne volt, de sok haszna nem...nemsokat találkoztam vele, de tetszik a karakter, így sajnálom , hogy statisztát faragtak belőle...

+ Graviton beléptetése: Előbukkan a gépezetből....nos ez egy kicsit gáz volt...  

+ Sok volt a sallang rész....kotorják a havat (apropó, reményeim szerint fogom majd fordítani ezeket a Thor részeket) + Gyakorlatozás stb. iagzából csak húzták vele az időt...

+Energikon problémázása: Hős vagyok én ? Szerintem már rég le kellett volna ennek futnia...

+Keveset szántak egyes szereplők hátterére....(Még jó, hogy Farek dokumentumokkal is megtámogatja őket)

+ Az, hogy nem-nagyon erőlködtek, hogy kitöltsék a 6 helyt egyből alávág az érvnek, hogy sok Angyal vár az aktív posztra...

Pozitívum: Minden más...
Sólyomszem hozta a formáját....humorában, cselekedeteiben
Jó volt a terv Graviton ellen...eég ötletesen megoldották, hogy csak ne egy üssük mindennel, amink van -adok-kapok legyen
Eltalálták az akció/lelkizős-duma/humor arányt...

Összességében tehát tetszett a dolog, jó volt a fordítás és a beírás is ( csak egy hibára figyeltem fel #4 rész elején Rhodey azt mondja "helyébe éptem"), szórakoztató volt, hozta a minőséget is (olyan sztory amit többször s elő lehet venni, ha elfelejti az ember , és nemcsak egyszerolvasós)....de  azért ott van az a kis bosszankodás, hogy mennyivel többet ki lehetett volna hozni a Nyugati-Part első kalandjából (de ez lehet, hogy csak nálam van, mert ha elolvasok valamit egyből beugrik vagy 10 milettvolnaha)....

Ha össze kell mérnem akkor a nemhivatalos #5. rész (Ave #250) szerintem üti a dolgot...(lehet, hogymeg kellett volna cserélni őket  )...de kíváncsian várom a folytatását a dolognak...

Így tovább HZS BA Honosító Team...

Fairlight
« Utoljára szerkesztve: 2006. Május 22., 15:38:58 írta Fairlight »

Nem elérhető Larry

• Donald kacsa
  • *
Avengers képregények
« Válasz #778 Dátum: 2006. Május 20., 23:56:48 »
Angyalok rulez!

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Avengers képregények
« Válasz #777 Dátum: 2006. Május 19., 11:59:36 »
jah  szerva ott...

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #776 Dátum: 2006. Május 19., 09:34:14 »
Üdv.

AKkor asszem mostantól megint a mi térfelünkön a GVH-s labda...  

+
Letöltöttem a 80%-át mindannak az Ave-nak, amit nem olvastam, szóval hamarosan jövök értékelni...

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Avengers képregények
« Válasz #775 Dátum: 2006. Május 19., 09:20:14 »
Óh ha eljönnek az angyalok... Frissen állnak bosszút a nyugati parti angyalok a HálóZsákon... #81. szám.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Május 19., 15:12:24 írta Micho »

Nem elérhető regnar

• Galactus
Avengers képregények
« Válasz #774 Dátum: 2006. Május 16., 18:02:24 »
Sziasztok.

A végén kullogva én is befutok a friss képregények elolvasásával.

Bosszú angyalai különszám.

Borító. Már érdekes dolgot ígér, ugyanis jópáran fekszenek, tehát itt valami bunyó volt   . Amúgy hozza a szokásos formát, mármint grafikailag. A betűtípusok tetszenek, de én vitatkoznék a "király méretű" kifejezéssel. Nem tudom, hogy mi volt az angolban (talán king-size?) de én inkább a "királyi méretű", vagy valamilyen rokon kifejezést használtam volna, persze ha azt akartátok érzékeltetni, hogy király (mármint a szlengben használt király, tehát csúcs, szuper, stb..) akkor rendben, de amúgy nekem kissé furcsa így.

Képregény. a stílus nekem bejön. a karakterek kidolgozottak, és bár néhol aránytalanok, de mégsem zavaróan. Az arcok sok helyen jól sikerültek. A hátterek is kidolgozottak, kevés az "egyszínű" háttér.

Történet. Nem tudom, hogy miért, de engem nem kötött le a történet. Kicsit szaggatottnak éreztem, hiába a bunyó ami azért feldobta (és ugyanakkor öncélúvá is tette), valahogy nem nyerte meg a tetszésemet. Persze azért voltak "szép" pillanatok, pl Miss Marvel jobbegyenese, amelytől a fal adta a másikat  
vagy az Arnold Columbo intézet, na ezen percekig kuncogtam.  , de ez a történetszál is csupán egy bunyó volt.
Gyorshajtós altörténet kissé "gagyi" volt, már bocsánat, de lényegében semmi értelme sem volt, jött, látott, aztán kapi dobott.. ennyi..
Szóval kissé többet vártam volna egy különszámtól.. bár lehet, hogy bennem van a hiba, majd mindjárt elolvasom a kollégák hozzászólásait is a témában   És azt hiszem nekifutok majd mégegyszer, mert ki tudja...de így elsőre sajnos nem fogott meg igazán.

A beírás/fordítás természetesen a megszokott formát hozta, erre nem lehet egy rossz szavam sem.

A plussz oldalak viszont büntetnek. Főleg a Kapi vs Austin összehasonlítás.   Még most is elfog a somolygás, amikor eszembe jutnak az egyes pontok..
Vasember leírása is érdekes, (meg néhol poénos, pl az áldás-átok fejezet.).
A mitológia és a képregény összehasonlítása számomra nem volt annyira újdonság, de azért jó, hogy van így összeszedve pár információ.

Összességében. Talán a tavaszi fáradtság, vagy a frontok miatt, de ez a képregény annyira nem jött be, voltak jó részei, de kissé öncélúan bunyósra sikeredett (Persze máskor is van ilyen, tehát ez nem  is igazi magyarázat, de valamit mondani kell, mert tényleg nem tudom, hogy miért nem tetszik annyira). A kiegészítő odalak viszont érdekes színfoltja voltak a különszámnak.

Nyugati part bosszú angyalai 4/4

Borító. Szerintem jól sikerült, már előre vetíti, hogy bizony itt sem csendes teázás lesz a dolog vége. Úgy látszik ma én vagyok az agresszív kismalac    feliratokkal van gondom , mert pl itt a "4. szám egy négy részes minisorozatból" helyett talán az "a négy részes..." jobb lett volna.

Képregény. Az eddigi részekben is tetszett a külalak, és ez most sincs másként. Jól megformált karakterek, arányosak is. A hátterekre és a színekre sem lehet panasz.

Történet. Az utolsó részre már nem sok minden maradt, csupán a végső leszámolás, de nem is vártunk mást   .  Sólyomszem keményen meglepődik, mikor kiderül, hogy nem is az igazi vasemberrel van dolguk. Azt az arcot amit vág...  Tigra azért eléggé csinos ebben a ruhában...A befejezés kissé sablonos lett, úgy értem mindenki együtt nevet, és örül a sikernek - (persze nyilván ennek így kell lennie) de lehetett volna egy hirtelen támadással vége, vagy egy rossz hírrel, ami megadta volna a hangulatot a következő részhez....

BEírás. Mint az előző képregénynél itt is csak magasztalni tudom a munkátokat. Jól sikerült, érthetően szerkesztett mondatok. Egy hibával találkoztam csupán, vasember egyik mondata "egy túród" lett szerintem túrót helyet...
(És a dokumentációban az "alapadatoknál" a repülőgép szó rosszul lett elválasztva.)

Összességében. Tetszett a minisorozat, volt benne minden, komoly beszélgetések, összetettség, és persze bunyó. Szépen megrajzolt, és nagyon jól beírt/fordított történet. Köszönet a dokumentációkért is.

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #773 Dátum: 2006. Május 16., 11:44:46 »
Nem panasz volt, hogy kevés a DC, hanem dícséret hogy sok a BA. (Ebben pedig ugye a Comor teamnak is szerepe van  ) És nem is arra gondoltam, hogy Farek honosítson DC-t, csak egy de jó lenne, ha abból is ilyen sok lenne valakik xyz-k által honosítva sóhaj volt, de véletlen sem követelés, vagy kritika konkrét személyek irányába.
 A nickneveim meg nem azért vannak annyian, hogy itt A-t ott meg B-t mondhassak, hanem mert mindig igyekeztem hangulatban a témához/avatarválasztékhoz vágót kitalálni/választani.
 Ez van, szeretem az avatarokat mint Alvin a technomágus az aranyszínű  holosárkányokat.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Május 16., 11:46:51 írta Gorgonita »

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #772 Dátum: 2006. Május 16., 09:46:00 »
Gorgonita/Cyclops (Egy kicsit nehéz, hogy sok nevet, sok avatart használsz...nodemindegy) Dc ügyben panaszkodni odaát....

TOM1: Képregényére vevő lennék, ha engem is meghívnának ökörködő írónak (és sok szép Amcsi elnökös papírfecnivel jutalmaznának)

"Televízió "  

(Előre szólok nem ez még az értékelés Farek...  ...mert még nem töltöttem/írtam ki magamnak mindent, így olvasni sem tudtam...)....de jó, hogy megint van egy jó kis adag Bosszú Angyal comic!!!  

+ Ha itt végeztetek, akkor gyertek át(aki elmulasztota volna) a Comorra GVH-t (és egyebet) olvasni, és értékelni...