Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 908186 alkalommal)

0 Felhasználó és 13 vendég van a témában

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #711 Dátum: 2006. Április 01., 13:40:29 »
Frissítettünk! Április 1-i különkiadás!
És ha valaki esetleg nem tudná megnyitni - nálam nem működik a letöltő - akkor javaslom, hogy amikor a magyar borítót megnyitja a címlapról, akkor írja át a képek számát mindig eggyel nagyobbra, és már minden rendben is lesz.
Szerkesztés: már működik a letöltő ablak itt is. És figyeljetek oda, hogy a potzsak hivatkozású linkre menjetek

Tom1: egyet ne feledj: ez a történet még 1984-es, amikor ilyen stílusban nyomták a gonoszok. Azóta már sokat változott a vliág. Tigráról és a benne uralkodó lelkekeről pedig sokat megtudhatsz majd a rendes sorozatukból.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 01., 13:43:16 írta Farek »
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #710 Dátum: 2006. Március 31., 21:11:39 »
Egy kicsit szűkszavúbban,de a Nyugati Part Bosszú Angyalai 3ról szólok egy keveset.
Amikor van eredeti és lefordított borító is a képregényhez,gonosz módon összeszoktam hasonlítani.A két jpg-t  oda-vissza gyorasn váltogatva átnézem a különbségeket.Ennek általában az a vége,hogy megkérdezem magamtól:hát ezt meg hogy csinálta?Ismét egy kiváló munka.Biztos nem 5 perc volt azt az űr szerű hátteret meg azt a forgást újrarajzolni.Egy kérdés,már csak puszta kiáncsiságból:miért lesz minden átalakított borító egy árnyalattal sötétebb?
A rajzokkal most annyira nem vagyok elégedett,szerintem Hallis elkapkodta,de főleg Ferriter színei nem tetszettek. Olyan fakó az egész.Vagy ez a szken miatt van?Viszont arra nincs mentsége hogy a kisebb felületekre többször is rárakta a mellete lévő nagyobb felületek színeit.PL. amikor Rhodes megmutatja a kezés Tigrának,azon szerintem tisztán látni hogy rávitte a páncél pirosát.Meg a tengerparti jelenet elején egyszer Tigrának sárgák a fogai(nem úgy sárgák,hanem egyszerűen CITROMsárgák,mintha a bundája színével fehérre mentek volna).Szóval hanyag munkát végzett,ennyi.
A történet végre egy kicsit személyes síkra terelődött, viszont volt néhány kitekintés,ami nyugodtan kimaradhatott volna.Az a rablós jelenet.Azt mondják,hogy ekkora hóban a zsaruk se mennek oda,de persze ők a faberakásos zöld kombival( Chef-nek is kiköpött ilyenje van a South Parkban  )lazán száguldoznak a hóban.Ez egy kicsit gyenge.Meg az elfogásuknál Sólyomszem keresztüllövi a ruhájukat,ezáltal felszögezi őket...az üvegre!!!Az miért nem tört ki?  Viszont Tigra harisnyában  Monftam én,hogy izmos kis csaj.Szerintem fel is tudta volna emelni a feje fölé a kocsit,csak éppen nem volt formában,vagy csak a fenekét akarták megmutatni a "kamerának".Ja és:"Szent cicus!" Na ez már egy képregénybe illő átkozódás. Amikor összegyűlnek a Holywood jel alatt,az egy kicsit "fogkrém-rekámosra" sikerült,vigyorognak, mintha muszály volna.Az a két romantikázós jelenet már rég kellett, bár én inkább Rhodesnak szurkolok,az sokkal romantikusabb lenne  Bár a doku tanulsága szerint mindenki sorra kerül?Ejnye-ejnye,ezt még biztos '69-ben Woodstocknál tanulta Tigra.
Ez a Graviton pali még úgy tűnik a régi vágású gonoszak közül való.Egyedül van,semmi kozmikus,csak egy szimpla különleges erő és úgy el van telve magával, mintha legalább Fátum lenne. Főleg az utolsó kocka,az a tipikus beállás,szinte az ember hallja, hogy "Mu-ha-haha!".Ez már-már nevetséges.Ennek a divatja már leáldozott, csak ő még nem tudja. Itt a szaltós jelenetnél van egy kis gubanc. Tigra azt mondja,hogy ez csak illúzió és hogy ő mindig Tigra marad. A dokumentációból viszont azt szűrtem le,hogy ők két személyiség és hogy jelenleg a Tigra személyiség uralkodik, viszont az alakváltás nem illúzió.Miért hazudja ezt Simonnak?És ez a személyiség miért viselkedik ilyen kihívóan sokakkal? Itt egy kis javaslat egy mondathoz: "ez az igazi én." Ezt a mondatot már sok fordító használta a személyiség szinonímájaként,de nem lenne mégiscsak jobb,hogy "ez az igazi énem." Biztos benned is felötlött,de miért vetetted el?
A csatajelenet egész jó.Ez a Graviton tényleg tud valamit.Csak ne lenne olyan baromi nagyképű... Lepel most tuti lelepleződött!(most látom csak,ez akár egy szóvicc is lehetne)Meg ez a szőke parókás Energikon  A "leszámolás" viszont egyértelműen elmarad,hiszen egy ilyen vízbecsapódást még a kis Jimy is túlélne a szomszédból(na jó, ő talán nem  ).Látszik mennyire elbizakodott ez a pali.Ja, és Homály hidegvérű eltávolítása már az első kockátóé várható volt.Most majd,ha a klisék istene mellettem áll, segíteni fog a Bosszú Angyalainak.
Amúgy nem rosz kaland volt ez se,csak egy kicsit túl ötlettelen.Az utolsó részben remélem rengeteg fordulat lesz, például megszűnik a csapat!  Vagy nem így ér véget a történet?

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #709 Dátum: 2006. Március 31., 18:13:48 »
Idézet
Veled nem is lehetne. Meglátlak (egy börzén például) és egyből csak hátbavágni akarlak!    Persze csak jó értelemben, hogy "de rég láttalak!". 
Fűűű! Már kezdtem megijedni, amikor a hozzászólás első felét elolvastam  

Ma kaptam meg és olvastam el az Ultimates 2. 10-et: Mit mondjak. Egyre türelmetlenebbül várom az új részeket.   Az alkotók nem lacafacáznak a szereplőkkel sokat. Tony Stark elég higgadt egy figura. Sólyomszemhez képest pedig még a sima Marvel Univerzumos Célpont is elmehet a sunyiba.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 31., 18:43:58 írta Farek »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Avengers képregények
« Válasz #708 Dátum: 2006. Március 31., 10:31:31 »
Idézet
Remélem ez bók akart lenni...
természetesen  igazából csak megelőlegeztem a bizalmat, mert amilyen lelkesedéssel és elhivatottsággal készíted a különböző BA közeli történeteket, rossz nem lehet.  (rajtad kívül csak egy fanatikust ismerek még, de ő itt szokott lenni, tehát róla vagy jót vagy   )

különben még annyi, hogy a konkurencia dolog az persze csak vicc, bár annak idején komoly(abb)an vettük   szal inspiráló tud lenni, ha azt mondjuk, "nézd már azt a másik bandát, hogy zúznak, kössük fel a gatyánkat"   ezért volt pl. minden ünnepen mindig több és több meglepi, hogy túlszárnyaljuk előző "sikereinket"... bár ezt a múlt karácsonyi tizenakárhány képregényt nehéz már überelni    (és sajnos értelme sincs... mert ha még arányosan több reakció jönne rá...)
másik meg, de ez már lerágott csont, hogy nem hinném, hogy a honosítóknak kellene egymás munkáit olvasgatni és véleményezni (persze nincs megtiltva )
nekem speciel már elég kevés időm és (kedvem) van képregénnyel foglalkozni a számítógépen, és ha van, akkor meg csinálgatom a dolgaimat, olvasásra már sajna nem marad idő.  
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #707 Dátum: 2006. Március 31., 09:48:04 »
Remélem ez bók akart lenni...  ....és  BajszosFantomúr , ha túlleszünk a SzerverKrakkon, akkor menni pótolni...    ...arra a megvárom a Mennydörgők #12-őt már nem is reagáltam a múltkor, na majd most: Olvasd folyamatosan(mert megéri), ha meg nem teszed, és jön a nagymeteor, akkor meg emlékezz, hogy én szóltam...  )

Egyébként nemhiszem, hogy konkurencia lennénk, aki idejön Angyalost olvasni, az valszeg hozzánk is ellátogat...+ azóta, hogy criss-crossoverezünk, azóta biztos...(Bár a Fórumunkat is lehetne, úgy tologatni, mint a tiéteket, már csak azért is, mert nekünk csak egy topicunk van...  ...persze akinek nem Thor teleizzadt csizmája, az nem veszi magára...)

Királynő Bosszúja: Naná, hogy annak lett fordítva !! Szerintem molzo nagyon eltalálta a neveket benne...
(de ezt amott is megbeszélhettük volna...  )
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 31., 09:49:16 írta Fairlight »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #706 Dátum: 2006. Március 30., 18:30:30 »
Idézet
Micho: A Királynő Bosszúja pedig az a csapat volt
Bosszúsan meg kell jegyeznem, hogy én egyedül csak a HZs-n lévő Angyalokat ismerem, a CoMor féle v3-ból az első
-talán- két számot olvastam anno, mikor kikerültek (igen, akkor még érdekelt, hogy mit alakít a konkurencia )
...és bevallom, Molzo nagyon szép munkát végez!

szerk.: Fairlight munkáit meg el se tudom képzelni
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 30., 19:13:41 írta Micho »

Nem elérhető kaine

• Hulk
Avengers képregények
« Válasz #705 Dátum: 2006. Március 30., 13:18:59 »
Idézet
No igen, én is bírom. Ugye, hogy lehet így is, nem kell feltétlenül elmenni az anyázáshoz.
Veled nem is lehetne. Meglátlak (egy börzén például) és egyből csak hátbavágni akarlak!    Persze csak jó értelemben, hogy "de rég láttalak!".  

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #704 Dátum: 2006. Március 30., 12:38:06 »
Idézet
Imádok veled vitatkozni ezen.
No igen, én is bírom. Ugye, hogy lehet így is, nem kell feltétlenül elmenni az anyázáshoz.

Micho: A Királynő Bosszúja pedig az a csapat volt, ami a 3. sorozat elején, a Morgan Le Fay által kialakított valóságban szolgálta őt (lásd CoMor), Queen's Vengeance néven, és ahol mindenki egy kicsit átalakítva szolgálta őt. Bevallom őszintén, nem tudom, hogy ott felmerült-e a történetben a név, vagy hogy fordította a CoMor.  

Nem elérhető kaine

• Hulk
Avengers képregények
« Válasz #703 Dátum: 2006. Március 30., 00:44:37 »
Idézet
Egyrészt ha volt olyan lábjegyzet, ahol Izomembernek hivatkoztam egy említett képregényre, akkor bocsi, mert az ilyeneket igyekszem elkerülni az olyan neveknél, amiknek a fordítása nem egyetemes és közismert, s ezeket próbálom eredetiben hagyni.
Ez dicséretes dolog.

Idézet
A Karl May-os példával kapcsolatban pedig 2 dolog:
1. Valóvan eredetileg hagyták, bár a magyar fordításban legalább egyszer mindig megemlítették magyarul, hogy mit is jelent (legalább is homályos gyermekkori emlékeim szerint.
Így igaz.  

Idézet
2. Igen, May világirodalmi alak. No és J. R. R. Tolkien?
Nem azt akartam mondani, hogy MINDEN világirodalmi alaknak megmaradnak az eredeti nevei, csak hogy van rá példa, szóval azért ne vessük el, mert "mindenhol lefordítják".    
Imádok veled vitatkozni ezen.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #702 Dátum: 2006. Március 29., 18:50:53 »
Idézet
Angyalok az X-Men ellen #1-4 (csakazértsefordítva...   ...is direkt ide)

Borítók: Hát nem tudom...
emléxem, én is ezt mondtam Trollnak anno  mániája, hogy mindig újít vmit. ha nem nézek oda, a NYPA #3 borítója is vmi 3D-hatású domborlogóval jön ki

szóba került Viharcsapás kapcsán ez a tagság kérdés, és én meg a "Királynő Bosszújára "lennék kíváncsi... sorra látom, hogy különböző Angyalok ennek a csapatnak a tagjai voltak... milyen formáció volt ez, mikor alakultak, mi volt a céljuk, és mennyit akasztottak le adózás után?  

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #701 Dátum: 2006. Március 29., 16:02:16 »
Érdekes. Egyébként csak mostanáig, szervezte a csapatot Strange doki (#10), ezután átvette tőle a stafétát valaki sokkal keményebb, és kiket sikerült neki összeválogatni...   (De ez spoiler  ...úgyhogy, aki tudja se mondja, aki meg nem tudja az meg meglátja)

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #700 Dátum: 2006. Március 29., 15:56:09 »
Idézet
Farek: nem válaszóltál a Viharcsapásos kérdésemre !!!
Bocsi, korábban már válaszoltam, csak valamiért nem vette be. Szóval az eredetiben is benne volt. szerintem sokkal inkább lehetne a Titkos Oltalmazókat csapatnak tekinteni, mert egyrészt a sorozatnak is ez volt a címe   , valamint, ha júl tudom, azért Dr. Strange mint kapcsolódási pont, meg ad-hoc csapatszervező mindig benne volt, nem? Pókemberrel, vagy a lénnyel viszont csak úgy összecsapódtak a szereplők. És a fözet neve sem 'Spider-Man's Team' volt.  
Ja, és titán-titánium: kicsit mindkettőtöknek igazat adok, mert valóban nincs titánium a periódusos rendszerben. Mint ahogy adamantium, és vibránium sem  ... Szóval szerintem simán helyes a Titánium Ember.
Azonban ha a Titanium hivatalos magyar fordítása titán, akkor valóban Nitro-nak van igaza, de ezt sajnos nem tudom most eldönteni. Meg egyébként is, nem hangzik olyan rosszul a Titánember sem. Nekem ez is tetszik.

Kaine: Oh, a fordítás örökbecsű vitája   De azért hadd szálljak veled ismét egy kicsit vitába. Nem mintha egy bizonyos ponton túl meg tudnánk győzni egymást, de szeretem megismerni más álláspontját és véleményét is. Egyrészt ha volt olyan lábjegyzet, ahol Izomembernek hivatkoztam egy említett képregényre, akkor bocsi, mert az ilyeneket igyekszem elkerülni az olyan neveknél, amiknek a fordítása nem egyetemes és közismert, s ezeket próbálom eredetiben hagyni.
A Karl May-os példával kapcsolatban pedig 2 dolog:
1. Valóvan eredetileg hagyták, bár a magyar fordításban legalább egyszer mindig megemlítették magyarul, hogy mit is jelent (legalább is homályos gyermekkori emlékeim szerint.
2. Igen, May világirodalmi alak. No és J. R. R. Tolkien? Szóval akkor most Zsákos Frodó, vagy Frodo Baggins?   (De ha vadnyugati példát akarsz, akkor J.F. Cooper: Sólyomszem nem pedig, Hawkeye. Nem is beszélve Bőrharisnyáról   )
Szóval ezért nem lesz szerintem köztünk soha megállapodás ebben a kérdésben.
Szóval annál a kevés megjelenésnél, ahol szerepelni fog, kénytelen leszek ragaszkodni az Izomemberhez.

Ja, és eddig még nem sokan reagáltak a NYPA 3. részére. Remélem, a legtöbben csak azért, mert egy összefoglaló és kimerítő értékelést akarnak írni.  

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #699 Dátum: 2006. Március 29., 15:03:32 »
A vs. X - Nem mondtam, hogy gáz...de sztem jobban rágyúrhattak volna a témára...(és még mindig megtehetik...Stan bácsi vagy a Marvel brancs, ha olvassátok, kérem az ötletért a jólmegérdemelt nagyhalom képregényt a címemre...  )

Nitro: Mi a probléma ? Mert nem értem...Titanium-Man Titánium-ember , ha Titánember akart volna lenni akkor TitanMan-nak nevezték volna el...ennyi...
(+ Tőlem ha van, ha nincs titánium a periódusosrendszerben ...egyremegy, maga a kémia nem érdekelt azután, hogy közölték velem annak idején, hogy nem tananyag, hogy hogyan alakítsuk a jómagyarföldet aranyrúddá...  )

Kapi: Hát a jelenete után, simán jelölni lehetett volna a békenóbelra...  

Farek: nem válaszóltál a Viharcsapásos kérdésemre !!!

Nem elérhető regnar

• Galactus
Avengers képregények
« Válasz #698 Dátum: 2006. Március 29., 14:18:30 »
Nyugati part Angyalai 3/4

Kissé megkésve sikerült elolvasnom a történetet. Mostanában sajnos nem sok időm van/volt.

Borító. Összehasolítva az eredetivel nagyon jól  sikerült, jók a betűtípusok, meg az egyéb munka is a borítóval. Jó lett a "pöttyösítés" a háttérben, bár eltűnik a spirál egy darabja, de szerintem jól néz ki. Tartalmilag a "szokásos" angyalok borító, sok főhős és/vagy főgonosz. Egy apró észrevételem lenne csupán, de csak úgy magamban. A "3. szám egy négy részes minisorozatból" helyett "a négy részes minisorozat 3. száma" felirat talán szerencsésebb lett volna - szerintem.

Képregény. Mint az előző két számban itt is tetszenek a karakterek rajzai, a hátterek kitöltöttsége.

Történet. Ebben a részben lassan rávezettek minket a végső bunyót kiváltó okokra    Inkább lelkizős rész volt, ami nem gond, főleg így, hogy ez vezetett a bonyodalomhoz, amelyet majd - remélhetőleg - a következő számban követ majd a "csattanós" befejezés.  A történet  belassítása tetszett. Kiemelném még -> csodás, ámbár... Tigra hosszú harisnyát húz és csizmát, mert "tél" van és gondolom fázik, de közben bikiniben izzít.

Beírás. Szerintem jól sikerült, ugyanúgy, mint az előző számoké. Jól szerkesztettek a mondatok, és gördülékenyek, egyetlen volt csupán, amely számomra kicsit furcsa volt: A "nyomát sem lehet találni a hónak", helyett talán "látni" jobb lett volna, bár a találni sem feltétlenül rossz..  
A "félúton Los Angeles túloldala felé" az nem Los Angeles közepe?  

Összességében nem csalódtam a folytatásban, várható volt, hogy egyes karaktereknek bajba kell kerülniük, hogy aztán kezdetét vehesse a "tasli-parti".
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 29., 14:20:48 írta regnar »

Nem elérhető kaine

• Hulk
Avengers képregények
« Válasz #697 Dátum: 2006. Március 29., 13:19:45 »
Idézet
Nem úgy van az! Hanem éljen soká Izomember 
Figyi csak, most vitán felül eszembe jutott valami ami engem igazol. Itt van az Izomember. Ha valaki találkozik ezzel a névvel (csak említés szintjén, szóval látni nem látja) az egyik képregényedben, sose fog rájönni, hogy egy általa ismert karakterről van szó, akit Power Mannek hívnak. Jó esetben tud angolul és megpróbálja visszafordítani a nevet, mely esetben kijön neki egy Muscle Man. Rossz esetben nem tud angolul és sose fogja megtudni kit is említettek, még rosszabb esetben kíváncsi lenne arra a történetre, amit megemlítettek benne (*lásd az Izomember 123. részét a részletekért) és sose fogja megtalálni azt a sztorit, hogy az említett kalandot teljesen elolvashassa.
Plusz egy érv: ott van Karl May. Minden név angolul szerepel a német író könyveiben, mert így nem hangzott bénán számukra, hogy Tűzkezű, Véres Róka, Ököl, Mely Pozdorjává Zúz, stb. Márpedig ő világirodalmi alak. Szóval nem kell mindent lefordítani...  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 29., 13:22:26 írta kaine »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #696 Dátum: 2006. Március 29., 11:19:36 »
Idézet
Idézet
Szerinted tetszik olyan fordítás, amit nem én találtam ki?
   Szóval ez így megy nálad?    Akkor hát Jack of Hearts és Captain Marvel forever!  
Nem úgy van az! Hanem éljen soká Izomember   !

Fairlight: nekem sem a kedvence az a történet, többen kérték, és azért olyan nagyon nem gáz. De nem hinnám, hogy valaha is kijön TPB-ben  
Kapi viszont tényleg hihetetlen. Csodálkozom, hogy a szuperbűnözők miért nem rogynak le zokogva, s azért könyörögve, hogy javítsák meg őket, amikor Kapi feltűnik a szinten. Bár Magneto valami hasonlót adott elő...

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
Avengers képregények
« Válasz #695 Dátum: 2006. Március 29., 07:27:20 »
Idézet
+  fordítása/beírása is korrekt munka volt....kivéve hogy az egyben nemtudom, hogy miért let Titánembernek fordítva Titániumember ?,
Talán azért, mert olyan magyar szó, hogy titánium, nincsen? Nézd meg a periódusos rendszert még egyszer.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 29., 07:27:44 írta Nitro »

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #694 Dátum: 2006. Március 28., 15:40:43 »
De olvastam Farek, csak nem fogalmaztam pontosan...

Arra vagyok kíváncsi, hogy az eredeti verzióban is szerepel a csoporthoz tartozásánál a Titkos Oltalmazók ? Ha nem , és te kanyarintottad oda, akkor köszi a reklámot...   Ha meg igen, akkor furcsa: ennyi erővel, akkor odakanyarinthaták a legtöbb hőshöz is, hogy Spider-man Team-up (Team), meg Lény Brancs (MTiO)...mert a Titkos Oltalmazókat sem lehet igazán csapatként értelmezni...inkább egyszeri és többnyire kényszerszövetségek....(bár szívem repesne, egy Hadigép, Viharcsapás, Utazó + Star Masters tagokból álló on-goingért...)

Na és egy értékelés, mert nemcsak újjat kell olvani (és értékelni), hanem azt is, ami elmaradt...

Angyalok az X-Men ellen #1-4 (csakazértsefordítva...   ...is direkt ide)

Borítók: Hát nem tudom...nem azok a meglátom a kirakatban, és a kezembe kívánkozik...talán még az első, de erről a felhozatalról lehetett volna jobb borítókat is gyártani..
Szerintem a címfelírat sem lett igazán eltalálva...(igaz az eredetiben sem)

Történet:
Negatívum
Hát nem igazán jött be,...Valahogy nem értem, hogy miért kellett ismét Magnetohoz nyúlni, ha össze akarták ugrasztani a két csapatot...(amikor szinte mindig ezt tették az előző alkalommal , valahola Ave v1. 40-50 száma környékén kettő is van ilyen)
Szívem szerint eltudtam volna viselni valami változatosságot is...de ha már tették, akkor ne csináltak volna egy ekkora bakit, hogy csak azért jutott eszébe mindenkinek, hogy Magnetot fel kellene hajtani, mert lezuhant az aszteroidája...addig miért nem gondoltak erre ?
Sajna elmaradt a nagy bunyó is, valahogy a négy rész alatt sem sikerült összehozni egy jól elagyabugyálós részt...csak emlegette Vihar is, hogy jobb lehet e Thornál ...? (  )
Az utolsó rész kicsit gáz volt, inkább egy X-Men One-shot-ra hasonlított Angyalos mellékszereplővel....
+ Kicsit ostobácska felhasználása a Szovjeteknek...szerintem jópofa karakterek...és erőssebbek is , gondoljunk, hogy Vörös Dinamó, és a Titániumember mennyi kellemetlen percet okozott Vasembernek...
+ NAGY HIÁNYT /űRT- a két csapat összecsapásáról még nem töltötték ki vele...

Pozitívum: A Bosszú Angyalai csapatmunkája tökéletes, teljesen illik a Föld legnagyobb hőseire...Dr. Druid is  nagyot alkotott sztem...
+Bírom a Szovjet karaktereket (általánosságan az össze nemzeti cspatot)...nagy poénokat sütögetnek benne Nagymedve, Sarló és Kalapács
+ Jól ki lett most találva Amerika Kapitány, az nagy alakítás volt, amikor Magneto megszondázta, és kiderült, hogy nincsenek előítéletei...
+  fordítása/beírása is korrekt munka volt....kivéve hogy az egyben nemtudom, hogy miért let Titánembernek fordítva Titániumember ?,

Összességében azonban szódával elmegy a mű, jó volt látni a ritkábban látott karaktereket....
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 28., 15:50:13 írta Fairlight »

Nem elérhető kaine

• Hulk
Avengers képregények
« Válasz #693 Dátum: 2006. Március 28., 15:31:42 »
Idézet
Szerinted tetszik olyan fordítás, amit nem én találtam ki?
     Szóval ez így megy nálad?    Akkor hát Jack of Hearts és Captain Marvel forever!  

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #692 Dátum: 2006. Március 28., 10:25:03 »
Idézet
Remélem tetszik valamennyire.  
Te kis örök optimista   Szerinted tetszik olyan fordítás, amit nem én találtam ki?   De azért aranyos a naivitásod  
Egyébként annyira nem rossz. Bár nekem a MÉH is tetszett, mert tényleg olyan méhész kinézetük volt, meg ugye a főhadiszállás neve is. De rendben, akkor ezt fogom ezentúl alkalmazni, ha megjelenik.

Fairlight: igazad van, valóban az Eknlávé készítette Him-et. Her-ben még csak ennyire sem vagyok biztos.
És hogy benne volt-e Viharcsapás leírásában??? Mi van, nem olvastad el?    

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #691 Dátum: 2006. Március 27., 17:44:12 »
Üdv.

Engem már rádumált erre az AIM verzióra, szóval nálam ezentúl már ez lesz (azelőttiben azonban MÉH marad)

+ Ő ...szerintem a csajt nem az AIM kotyvasztotta, Warlockot legalábbis biztos nem, mert őt az Enklávé gyúrta össze...

+ Űr bidli a fejen: Jó és jogos észrevételek Tom1...Kvazárnál nem lehet azt mondani, hogy a rádió miatt kellene neki, mert van fülre akaszthatós cuccosa is...lásd a Kvazárt nálunk...

+ Viharcsapás doku: Farek benne volt a leírásban, hogy Titkos Oltalmazó tag volt ??    

+ Sersi: Hát mit fog még kavarni, és annak ki fog nagyon nem örülni...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 27., 17:46:31 írta Fairlight »

Nem elérhető kaine

• Hulk
Avengers képregények
« Válasz #690 Dátum: 2006. Március 27., 17:15:30 »
Farek, Molzo előjött egy tökéletes fordítással AIM-ügyileg. Marad AIM és a fordítása: Alkalmazott Ideológiai Mechanizmusok. Mivel a MÉH sem pontos fordítás (ahogy ez sem), de ennek mégis több köze van az eredetihez, nálam mindig így fog szerepelni, sőt, egy hamarosan újságban megjelenő történetben is ez a fordítás lesz, szóval ez lesz a "hivatalos". Remélem tetszik valamennyire.  

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #689 Dátum: 2006. Március 27., 13:36:27 »
Nyugodj meg, Vízióra - igaz, jóval később - megkapod a magyarázatot. De lehet, hogy csak megirigyelte Superman-t nem?  
Idézet
Két név: A második és a nyolcadik oldalon Sersi Menydörgőnek hívja. Nem lenne baj ha ez a szinoníma is a neve lenne, csakhát ugye már van egy ilyen csoport...(bár akkor még nem volt)
Az csak becenév, ugyanis eredetiben ott azt mondja neki, hogy Thunderer. Szóval ezért

Idézet
Igen, igénylem a választ. Minden egyes mondatra egy válaszmondatot!
Sajnos ezt nem ígérhetem meg, amíg az irodai gépek szarakodása miatt egy netcaféból kell írnom, mint most is. Illetve a válaszom minden mondatodra: Igen!    

Idézet
NYPA3: Nem ígérem...
Pedig jobban tennéd...  

Ja, és még valami: ez az Ő, aki a végén megjelenik, nem azonos az Adam Warlock féle Ő-vel. Adam eredetiben Him volt, a csaj pedig Her. De az eredetük azonos, mert a MÉH (vagy eredetiben AIM) Adam kudarca után készített egy újat. Hogy ezek soha nem tanulnak!  

nickfury: Üdv a fedélzeten. Örömmel olvastam a véleményedet, ne fogd vissza magad a kérdéseiddel kapcsolatban.
Herki és Thor csaták: ha komoly, vérre menőre gondolsz, volt pár, de általában a saját füzeteikbn. Meg persze állandó erőfitogtatás és annak bizonygatása, hogy ki a tökösebb legény, de ezek nem voltak komolyak.

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #688 Dátum: 2006. Március 27., 06:25:43 »
A császár új ruhája!!!    Szószerint! Merthogy ez is meztelen, meg az is az volt. Nem hiszem el, hogy ennek a viseletnek van logikus magyarázata. Állandó jelleggel áteresztő lett, így nem tudja magára húzni a kezelábast, vagy mi?
Űrruha: Erre még nem is gondoltam. Teljesen igazad lehet. Arra emlékeztem, amikor a ".Titkos Háborús űrcsatában Herkules hordott valami üveggömböt, aztán azt hittem, ez is ilyesmi.
Két név: A második és a nyolcadik oldalon Sersi Menydörgőnek hívja. Nem lenne baj ha ez a szinoníma is a neve lenne, csakhát ugye már van egy ilyen csoport...(bár akkor még nem volt)
Igen, igénylem a választ. Minden egyes mondatra egy válaszmondatot!  
NYPA3: Nem ígérem...

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #687 Dátum: 2006. Március 26., 20:00:17 »
Tom1: Most csak egy kicsit tudok véleményezni a hozzászólásoddal kapcsolatban, de nem venném a szívemre, ha napokig bizonytalanságban élnél. Szóval:

Vízió azért olyan, amilyen, mert ebben az időben így nézett ki, ilyen fehéren. Majd ha eljutunk odáig, akkor megtudod, hogy miért. (Ez a baj, az ilyen előre kiragadott történetekkel   ). Szóval hidd el, most ez a kinézete.
Az űrruha. Alapvetően azt hiszem, hogy azok a maszkok nem annyira az oxigénfelvétel elősegítésére szolgálnak, hanem a kommunikáció megkönnyítésére. Szerintem azokban van a beépített rádió adó-vevő. Hiszen különben hogy értekeznének?
Viharcsapár két néven? Hol? Az egyik nem csak becézés?
Szóval egyelőre csak ennyi, majd hétfőn, az irodából tisztességesen is reagálok, ha igényled. De nagyon szépen köszi az igen alapos és terjedelmes hozzászólást. Jöhet egy ilyen a NYPA 3-ra is.

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #686 Dátum: 2006. Március 26., 14:12:18 »
Kaine, válasz a SpiderTomon.
Idézet
Aza kezdeneka dolgok forróvá válni" nekemis egy kis melegség jutott róla eszembe.
Ugye? Nem is az hogy csak melegség, azzal még nem lenne gond, de úgy az egész jellemén átüt valami(elnézést a kifejezésért) gennyesség. Szerintem ezt az ábrázoláson is megmutatták, az árnyékoláson és az arckifejezésén. Lehet hogy valami roszra kell számítanunk tőle?
Thor és Herkules között biztos, hogy történt párbaj, szerintem nem is egyszer. A pontos számokat nem tudom, ezzel meg kell várnunk a szakértő urakat  

Igen ez valóban jobb mint ami a K.net-en van. Hosszú és fáradságos munka árán nemrég végigolvastam az összes hozzászólást ott és meg kell mondjam, ez a párszáz hozzászólás ami itt van, nagyságrendekkel több információt tartalmaz.

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
Avengers képregények
« Válasz #685 Dátum: 2006. Március 25., 22:14:54 »
Aza kezdeneka dolgok forróvá válni" nekemis egy kis melegség jutott róla eszembe.Sokkal jobb ez az Avangeres topic mint amia k.neten van.Ha kérdésem lesz a Bósszú Angyalairól már csak ide jövök.Thor és Hercules között soha sem történ semmilyen komolyabb "párbaj" a bósszu angyalainál?

Nem elérhető kaine

• Hulk
Avengers képregények
« Válasz #684 Dátum: 2006. Március 25., 18:55:32 »
Atyaég, Tom! Te miért nem írsz a Semic Pókemberbe történet kiveséző leveleket? Egy csapásra megoldódna a gondom azzal, hogy nincs elég levél a levelezési rovatba!    

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #683 Dátum: 2006. Március 25., 17:32:04 »
Üdv mindenkinek!

Megint jöttem firkálni egy kicsit  
Mindenféle "nevesítés" előtt had jegyezzem meg, hogy igazán kellemes meglepetés volt látni, hogy megtaláltátok a módját, hogyan juttasatok minket, képregényfüggőket egy kis anyaghoz ezekben a szűkös időkben. És ismét 50% Angyalos kaland(fúj, már én is százalákolok  ), helyes. Ez már csak növekedhet!
Na akkor kérem szépen. "Különös eredmény érkezett stúdiónkba", ugyanis felrúgva minden papírformát és eddigi tapasztalatot, a mostani megmérettetésből a Galaktikus Vihar újabb része került ki győztesen!
Borítóját megtekintve felmerül egy érdekesség. Nem azért mondom,de...khm...megmaradt a vonalkód(helye)...khmm... Azt hozzá kell tenni hogy mivel nem vonalkódról van szó, ezért egyáltalán nem csúfítja az összképet. Az igazság az hogy a vonalkód se csúfítja, ez csak a ti fixa ideátok  Amint megláttam rajta Sersit, egyből tudtam hogy nem lehet rosz a történet. Ha ő ott van valahol, ott mindig fennforgás van. Az a csaj mindig vagy dühöng, vagy szerelmeskedik. Kedvemre való lenne a valós életben is  Főleg ha velem mindig csak szerelmeskedne, a rosszakaróimmal meg mindig csak dühöngene. Jól be lennék védve  
Már az első oldalon feltűnt a szám legnagyobb következetlensége és bár tudom, hogy ezt rajtam kívül sokan mások, máshol is észrevételezték, hogy milyen vacak módon van kitalálva az Angyalok űrben zajló csatáinál az "űrruha", ez azért már kicsit tényleg nevetséges. Értem én, hogy nem akarták egy, mondjuk a valódira csak kicsit is hasonlító, egész testet borító ruházattal eltakarni a karakterek jellemvonásait, jogvédelmi okoból, vagy hogy a rajongók mindenkit felismerjenek, nem tudom, de ez  már baromság. Valószínüleg Stevey-nek meg lett mondva, hogy csak minimálisan, néhány vékony vonással, szinte "jelzés értékűen" tegyen oda egy maszkot. Ezt még talán elfogadnám, mert már megszokhattuk a különböző akváriumokat, meg maszkokat az Angyaloknál, de: olyanokon van ilyen "készülék", akiknél nem értem minek! Sorolom. Kvazáron van, pedig nem értem minek! A jelenlévők közül neki van a legnagyobb hatalma és tapasztalata légüres térben, néha fénysebességgel utazik a mélyűrben, kozmikus csatákban vesz részt, egyszóval egy igazi űrgolyhó. Eddig egyszer se kellett neki maszk, most Stevey gondolt egyet és oda firkantotta. Vagy ha már tegyük fel elhatározták, hogy neki bizony oxigén kell, akkor is, könyörgöm! A pali képes bolygóméretű dolgokat burokba zárni, erőtereket létrehozni! Ezt miért nem használták ki?!Miért nem burkolta be az arcát, meg egy kis oxigént? Vagy mindjárt az egész csapatot! Aztán ott van Vízió. Tudtommal neki nem lételeme az oxigén, mégis van rajta maszk. Az addig rendben és logikus, hogy az űrben "bekeményített" a vákum miatt, vagyis sárgásfehér. De Stevey ismét félreértemezett valamit. Vízió nem meztelen!! Nem csak egy fecskét meg egy palástot hord! Az arcán kívül mindene zöld és sárga ruhában van. A negyedik oldal utolsó kockáján tisztán látni, hogy ő bizony ebben a részben Mr. Epting elképzelései szerint csak egy alsógatyát hord!És mivel ezt későn vették észre, ezért az egész újságban fehér marad, hogy elfedjék a gondatlanságot. És itt van Sersi. Elismerem sokat vesztenénk, ha nem csodálhatnánk dús kebleit és tökéletes csípőjét, de azért itt se ártott volna egy kis következetesség. Ő ugyebár egy örökkévaló hihetetlen képességekkel. Akkor megkérdezném, ha valaki egy fürdőruhában és egy térdcsizmában repül az űrben, annak kell légzőmaszk? Mert itt úgy látszik igen. Ha ezeket a következetlenségeket nem számítom, akkor viszont a grfikus brigád nagyon jó munkát végzett. Különösen az arcok és a színek kiválóak, valamint a "beállítások"(nem tudom ezt hogy mondják  ) feltűnően jók. Erre rövidesen mondok példát.
A történetről: Az elején érzek egy kis űrt  az ezt megelőző(Energikon, ugye?) befejezés és a mostani kezdés között. A felbukkanó szereplők 2/3ada csak most jött és a Csillagmag megmentése is "hirtelen jött". Mennydörgés szeleburdi viselkedése kicsit meglepett én ugyanis Thornak néztem, de aztán leesett a tantusz. Micsoda ellentét a két szereplő között. Itt két apróságot. A Starcore miért lett Csillagmag? Ezt a csillagvizsgálót többször is szerepeltették már, magyar kiadásokban is és ott is maradt Starcore. Valahogy az ilyen "technikai tulajdonneveket" nem láttam még lefordítva. Illetve az, hogy Viharcsapás két néven is szerepel, mondjuk ez nem is baj  Tetszett az a közjáték Ami Kapival és Feki Özvivel(  ). A precíz páros  .Ezek összeillenének. Aztán visszatérve az űrbe, egy még Víziótól is szokatlan magaviselet. Előbb félbeszakítja, majd magára hagyja a hajótörötteket. Érdekes. Aztán ez az "ugrás" is nagyon látványos, a parancsnokok párbeszéde pedig művészi. Végre nem egy örjöngő Skrull hablatyolás felsőbb rendűségről, meg "emberi férgekről". Ujabb filmbe illő vágás, egy újabb nőiesen megrajzolt nő és egy megmosolyogtató párbeszéd. Majd akcióba csöppenés, rögtön egy kis romantikával és egy tipikus Víziós szöveg. Hát ez sose javul már meg  Aztán ezt a válaszcsapást kicsit túl elsöprőnek találom. Igaz hogy a shiár nem egy harcos faj, de hogy négy Bosszúangyal a flotta tüzével mit sem törődve kipécézze a vezérhajót és megadásra kényszerítse, az kicsit erős. A 12-dik oldalhoz: Aha! Szóval azt hittétek Sasszem TOM törzsfőnök nem veszi észre, hogy csak fölé lett írva a magyar szőveg, mí?  Hát nagyot tévedtek! Sasszem TOM azt se vette észre, hogy ott magyar szöveg van  Megbújt a KRASSHH, meg a WHOSSH között, azt hittem valami hangutánzó ez is. De most hogy felhívtátok rá a fgyelmet: ejnye-bejnye! Tetszik az a diplomatikus szöveg, amit Vízió levág, meg Sersi kitörése is. Aztán jön a kedvencem. Ez a kétoldalas nagy kép nagyon profi. Mindig is imádtam a "tömegjelenetek", de ez még rátesz egy lapáttal: a konfliktus forrásokat külön kis kockában mutatja, ez jellemző az egész részre és nekem nagyon bejön ez a "kép a képben". Valahogy ez az egész megbeszélés dinamikus és életszerű. Nagyon jól megcsinálták. Érdekes, hogy Kapi diplomáciát és óvatosságot javasol, egy merőben új és kellemes megközelítés. Bár tudom, hogy ez már a következő számban ütlegeléssé fog fajulni. Ez a három felé oszlás még sok mókára ad lehetőséget, meg sok váltásra a történet szálak között. Az eloszlás érdekes és valóságos. Nagyjából én is így osztottam volna el, ha én lennék Kapi(Bár ha én lennék Kapi, inkább.... áhh, nem is mondok semmit)Aztán először azt hittem, kimaradt egy oldal Solymi kirohanása előtt, semmi vita Kappal, meg ilyenek, aztán a végére rájöttem a "keretes-ábrázolásra" és tényleg megnevetetett  Csak közben volt egy kellemetlenség:Hank: "a dolgok igazán forróvá és keménnyé váltak..." Boááá! Mi ez az ármánykodó homokos szöveg? Meg úgy az az egész párbeszéd, valami köcsögség bújik meg mögötte. Nem tudom mi volt akkoriban Hankel, de... Ez a Kvazáros "belökés" is jó, meghogy otthagyják őrnek. Az utolsó kocka felvet viszont egy csomó kérdést. Ő lenne az az Ő? Vagyis Adam Warlock? A hasonlóság egyértelmű, de Ő miért nŐ? Hogy kerül Ő ide ilyenkor? Lesz valami komolyabb szzerepe a dolgok menetében? Valahogy mindig ott van, ahol valami igazán nagy buli készül... Végül Halálmadár megjelenése is érdekessé teszi a dolgokat, bár szerintem nem kellene minden kapcsolatot belevonni a dolgokba, mert már így is annyi tényező van... Ja és Megmondtam hogy a Csillagerő! Ugye megmondtam?!
Összességében: Ez egy különleges munka, minden tekintetben. Harras és Epting kiválóan összedolgoztak és egy "filmbe illő" történet született. A "vágások", a "kamera beállítások", "a ráközelítések", és a "nagykockában kiskockák" igazán dinamikus és élethű, valamint izgalmas jelleget kölcsönöznek neki. Kellet volna még valaki(mondjuk én  ), aki megmondja nekik, hogy a rajongók mit szeretnek és min ütköznek meg kedvenc figuráikkal kapcsolatban és maga lett volna a tökély. De így is élvezetes és szórakoztató, remélem ez a stílus és ez a technika még sokáig jellemzi a Galaktikus Vihar további részeit.
Mivel ez már amúgy is hosszúra nyúlt, illetve mivel ma van a képregényes nap a Filmmúzeumon, ezért egy későbbi alkalomra halasztom a NYPA v1 3dik számának véleményezését, ha nem haragszotok.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 25., 18:44:56 írta TOM1 »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #682 Dátum: 2006. Március 24., 21:29:05 »
Idézet
Sebaj, látom, valóban pótolva lett a mulasztás.
és még egy:

legyetek szívesek újra letölteni ezt az oldalt, egy nyers változat került ki helyette, a hibát hirtelenjében orvosoltam. Troll majd kövi frissítésnél kiírja a hírekbe is.  

avengers-v1-345-12. oldal