West Coast Avengers v1-ről:
Én is kezdem a borítóval. Imádom. Ezt a "repülő fejek" megoldást szinte minden Marvel címben elsütötték legalább egyszer azidőtájt, és azokban is nagyon tetszett. Már a borító annyira lázba hozott, látva hogy olyan arcok vannak rajta, mint Lepel, Tigra, Seregély(mivel a Csalimadárról, azt se tudom mi az, nekem mindig Seregély lesz). Nem tehetek róla, imádom a másodvonalbeli hősök újra meg újra előhozását. Megjegyzések a borihoz:
"Nyugati parti bosszú angyalai" Ez nekem olyan kitekert, és egyáltalán nem magyarosan hangzó. "Nyugati parti bosszú angyalok" vagy "Nyugati part bosszú angyalai" szerintem jobban hangzana
Ha Regnar nem említi elsiklok felette és a végén nem írok semmi negatívat, de direkt megnéztem és tökéletesen igaz, szerintem is. A cím azt sugallja, hogy van "nyugati parti bosszú", meg "keleti parti bosszú" és azoknak vannak angyalaik. Szóval tényleg nem egészséges.
Általában álszerénységből azt mondom mindenkinek aki kérdezi, hogy abszolút nem ismerem a Marvel világot, na de azért egy kicsit mégis... ám volt néhány arc, akivel nem vagyok tisztában, vagy legalább is azzal nem vagyok tisztában, hogy miért került ide. Pl. az alján mit keres Sámson Doki(ha ő az) és Küklopsz? Doc Samson tudtommal erősen Hulk karakter(na jó volt saját sorozata is), plusz hogy Küki mit keres itt? Ha eljön az az idő, amikor Küki Bosszú Angyal lesz, hát... inkább nem mondok semmit. Vagy oda már nem volt ötletük, kit rakjanak? Meg a bal oldal is egy kicsit kevert. ROMot(milyen vicces csak a kocka fejét látni ), meg Puck-ot még talán, de hogy kerül ide Shanna, a Nőstényördög? Róla aztán semmit se tudok, csak azt hogy Ka-Zar nője. Ha ő beállna, akkor azt hiszem én is megpályázhatom, mert kábé ugyanannyi közöm van hozzájuk és ugyanakkora eslyem lenne rá, hogy bekerülök . Bár aztán utánanéztem a Vörös Farkasnak is és ő is szerepelt Avengersben(80). Farek Úr, nyilatkozzon kérem az említett személyek kapcsolatáról az Angyalokkal!
Általánosan a rajztechika tényleg nem hagy maga után kívánnivalót. Nem is olyan rég beszéltük, hogy a BA az egyetlen olyan cím, ahol egyszerűen szinte mindig jól rajzoltak(vagy legalábbis abban megegyeztünk, hogy mindig tartottak egy szintet) és egész napjainkig nem találkoztam olyannal, ahol a rajz elvette volna a kedvem(bezzeg az X-ek, hajh). Ez a korszak meg különösen kedvemre való, rajz szempontjából is. Tetszik a történetben a kapcsolat bemutatása Seregély és Solymi között. Eleinte, amíg csak ketten vannak a házban még nagyba megy bájcsevej, bírom ezeket a romantikus szálakat. Itt elhangzik hogy "ha én Bosszú Angyal lehetek, akkor bárki lehet". Na ez az igazi, Kapi által nem elnyomott, állandó bizonyítási kényszerben nem szenvedő Sólyomszem. A beszámoló Viziónak éppen eléggé felcsigázza azokat is akik nem tudják az előzményeket. Vizió még a szokásosnál is kimértebb, már szinte sugárzik róla hogy "ennek rossz vége lesz". Csodálom hogy ez a tagoknak nem tűnik fel. A bemutatások is elsőosztályúak. Póknő és Tigra is elég nőiesre sikerült! Tigra amúgyis a kedvenceim közé tartozik alaktanilag, de itt különösen jó(esőkabát alatti bikini rulez!) Meg ez a butuska hangnem. Főleg az tetszik, hogy "mennyi pénzért?" Ilyet se hallottam még. Aztán az Energikonos résznél végre megtudom, hogy is szokott kaszkadőrködni Simon. Nem rossz , bár kicsit klisés "az égő autó" eset.Meg nem túl szerencsét egy égő, törött kocsit csak úgy hajigálni. Itt szólnék a fordításról, ami a szokásosnál is életszerűbbre, magyarosabbra és lazábbra(jó értelemben) sikerült. Gratulálok. Esetleg ezt a "basszust" lehetett volna kicsit finomabban, bár megértem hogy meg volt ijedve a tag, csak ne szokj rá
Amúgy a humor, a lazaság szerintem pont megfelelő szinten van. Ezen tényleg csak rontana egy korabeli Thor vagy Kapi. A Rhodes féle megjegyzések is tetszettek, meg ahogy Tigra vetkőzik előtte Kérdés: Nem tud valaki Avengers fanpic oldalt? Nem feltétlenül "olyan" képekkel, de az se árt ha van olyan is. De komolyan én még minőségi képes oldallal nem találkoztam, pedig azért kerestem néhol. Ja és nem fizetős!
Nekem is bejönnek a személyes gondolatok a "csata" előtt, tényleg illenek hozzájuk. Maga a harc jó, nem "sokkolja"(nem találtam gyengébb kifejezést) az olvasót bukásokkal, hamar észrevehető, hogy nem vérre megy és valahogy jobb is így. Lepelről igazság szerint semmit sem tudok, egyszer se olvastam(kivéve az Ostromnál, amikor CSK belőle tér vissza, ha jól emlékszem). Ő is a Sötét Dimenziót használja, mint Köpeny és a néhai Áramszünet? Összesen hányan és milyen formában használták eddig a Sötét Dimeniót? Lepel pontosan mit csinál? Csak légnemű formában tudja előhozni, vagy szilárdan is?
Bár a küzdelem végén az a mentegetőzős rész kicsit nyálasra sikerült, de egy érzelmesebb embernek(mint én is ) beveszi a gyomra.
És most, magamat meghazudtolva írok a beírásról(márhogy "mindig tökéletes" és hogy sose "veszem észre"). Mert most a tökéletesnél is tökéletesebb!(ha létezik ilyen) Állandó problémám hogy néhány magyarításban túl aprók a betűk(az illetékes tudja miről beszélek, már említettem neki, de azt is mondtam, hogy inkább ez, minthogy egy szót is kihagyjon). A szemem se a régi már, szóval ilyenkor nagyjából kockánként olvasom a művet. Ebben a munkában sikerült megtalálni a megfelelő egyensúlyt! A betűméret kiváló! Egy 17"os moncsira téve egy oldalt, tökéletesen olvasható! A bubik tökéletesen ki vannak töltve! Nem kell nagyítgatni! Végre látom egyszerre az egész oldalt!(na jó, ha biztosra akarok menni egy-egy +t azért nyomok,de még igy is látom az oldal 90%át) Lehet hogy ez a régebbi számoknál is így volt, de nekem csak most tűnt fel igazán. És a betűtípus is állat. Nekem az igazi etalon betűben a régi SEMIC munkák.(szerintem sokunknak). Na ez amit most olvastam, megfelel annak a szintnek. Egyszerűen és őszintén kiváló!
A Sólyomszem leírás pont elég, nincs benne semmi zavarosság, tökéletesen líneáris. Amikor megláttam a képet Solymiról elmosolyodtam Ahogy tartja a szájában a nyilakat, meg az a grimasz . Esetleg a képességekre jobban rámehettek volna az írók, bár neki nem is igazán vannak különleges képességei, nem igaz?(persze a nyilazást leszámírva)
Ha borász lennék, így mondanám:
Oui, monseiure! Egy nyolcvannégyes Shatevu' La Fer! Kivá'ó évjá'at!
(ejtsd:sáto lö fe, persze ilyen bor nincs, ezt a jó nőkre szoktam mondani )
Záromondat:(szerény véleményem)
Ez a történet egyszerűen nekem való. Kora, minősége, rajzolása, története és persze a magyarítása tökéletes olvasmánnyá teszik. Ez az eddigi legjobb képregény ami a HáloZsákra felkerült!
Köszönöm, csillagos ötös. Leülhet.
Uff, beszéltem
Ja és az A-Next-hez:
Háát, én elsőként csatlakoznék az ellenzékhez. Nem kenyerem a Marvel 2 cucc. Egyedül talán a Póklány fekszik, de a többi tényleg nem.Most nem részletezem miért, ez így is elég hosszúra nyúlt. Én amellett vagyok, hogy erőiteket továbbra is klasszikusok magyarítására használjátok fel.