Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 907628 alkalommal)

0 Felhasználó és 18 vendég van a témában

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Avengers képregények
« Válasz #651 Dátum: 2006. Március 03., 10:37:37 »
NYP2 Így másodikra már régi ismerősökként üdvözölhettem a csapatot. Harmadikra már jobban fogom őket bírni, mint az eredeti gárdát.  

Energikon: Thor esetében egy mélyenszántó történet, Energikonnál egy humoros sztori kellett ahhoz, hogy egy korábban furcsán méregetett karakter esetében belássam, erre a palira is lehet jó sztorikat írni. Mondjuk Atlasz taktikája nem volt túl megalapozott, de Rick és Energikon szerencsétlenkedése mindent vitt. Erre mondják, hogy a vígjáték lehet logikátlan, ha a közönség nevet.

GV: Kicsit lassan indulnak be a dógok. Gondolom ez még olyan vihar előtti csend.

Nem elérhető regnar

• Galactus
Avengers képregények
« Válasz #650 Dátum: 2006. Március 03., 10:04:32 »
A nyugati part bosszú angyalai - 2/4

Úgy látszik a parti végleg elmarad  

Borító. Tetszik, jó a színelosztás, azaz a fekete és szürke jól kiegyenlíti egymást. A kompozíciót azért már nem tudtam befogadni teljes mértékben.. ugyanis - a szőke hölgy    lába már átfonja a figura lábát, tehát nagyon közel van hozzá, viszont a hátsó lába már a "cicus" lába mögé ér, azaz ő is szinte előtte áll (és bizony nem a fejét nézi   ), ha vonalat húzunk, akkor íjjazó barátunk is igencsak közel áll, szinte mellette, de mégis kifeszíti az íjjat (a vessző helye elvileg már a figura combja mellett van)... vagy egyszerűen csak hülye vagyok   .. szóval én nem így helyeztem volna el a karaktereket, persze ez az én véleményem. de amúgy jó borító, szimmetrikus elrendezésű és a feliratok is jól sikerültek rajta.

Képregény. Továbbra is tetszenek a rajzok, a figurák nagyon jól eltaláltak, arányosak, és főleg az arcuk sikerült jól. De a hátterek is szépen kitöltöttek.

Történet. Mondhatni klasszikus vonalon haladó történet. Akár önálló sztori is lehetne, igazából kissé elsikkadt a csapatalakítás és személyes problémák/konfliktusok előtérbe helyezése. Azt hittem, pl. Tigra gondjaival többet foglalkozik majd a füzet. De nem volt rossz, egy fontos dolog került azért előtérbe, ez pedig az egymásra utaltság, és a közös munka. azaz "együtt erősebbek vagyunk", talán ez volt a füzet mondanivalója, és ez volt a következő lépés a csapat életében. A "főgonosz" számomra nem volt túlságosan hiteles, nem éreztem az erejét, bár gátlástalanul gonosz (például simán rálő az emberekre, és veszélybe sodorja őket), ugyanakkor egy nimad. A végére azért érkezik Graviton, aki nyilván megfelelő ellenfél elsz a csapat számára.
A történet elején a tréning azért kemény, ha belegondolunk, azért benne van a hibázás lehetősége, és akkor akár súlyos sérülés is lehet a vége, vagy halál. Nem tudom, hogy mennyire tudják kizárni ezt az érzést miközben egymásnak esnek, ha csak "játékból" is. Persze ez csak utángondolás..
Tetszik, hogy Seregély piros kabriót kapott.. Illik hozzá  

Beírás/fordítás. Csakúgy, mint az előző rész, szerintem ez is jól sikerült. Szépen szerkesztett, jól követhető mondatok.

Dokumentáció. Azt azért megnézném, amikor férjül kéri sólyomszemet. Gondolom azért megpróbálta elpoénkodni a dolgot az íjjász... (Meg persze hájjal kenegették a "nagy arcát", hogy nem neki kell megkérnie, hanem úgy odavan érte a nő, hogy megkérje   )

Összességében. talán kicsit több "gondolatiságot" vártam, de így sem volt rossz, az akció összehozza a csapatot, szóval halad a dolog. Tetszett.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 03., 10:06:39 írta regnar »

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #649 Dátum: 2006. Március 02., 16:08:04 »
Idézet
Kár, hogy kéthavira ritkult...   egyik kedvenc sorozatom.
Nem csak neked. De az valóban gáz, hogy amíg minden Ultimate cím ki tud jönni havi rendszerességgel, addig ez legjobb esetben is csak kéthavonta jön. Ráadásul az első sorozat utolsó, 13. része majd fél évet váratott magára. Nem tudom, hogy ez miért ilyen mostohagyerek.  

Nitro: én mondtam  
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
Avengers képregények
« Válasz #648 Dátum: 2006. Március 02., 15:49:58 »
Idézet
A nevet pedig meg fogjuk változtatni, az olvasói igényeknek megfelelően, Nyugati Part Bosszú Angyalai-ra. Csak hogy ne mondhassátok, hogy nem veszük figyelembe a véleményeteket.
Köszönöm.  Már látom is.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 02., 15:50:27 írta Nitro »

Nem elérhető Vlad

• Garfield
  • **
Avengers képregények
« Válasz #647 Dátum: 2006. Március 02., 11:50:00 »
Örülök, hogy valahol szóba került az Ultimates, mert nekem is nagyon bejön, ez a 9. rész tényleg nagyot ütött  . Bár már a 7. rész végén a Sólyomszemes rész, illetve a 8. borítója se volt semmi. (nah, asszem sikerült spoilermentesnek maradni  )
Kár, hogy kéthavira ritkult...   egyik kedvenc sorozatom.
With no power comes no responsibility

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #646 Dátum: 2006. Március 02., 10:19:17 »
Idézet
Elolvastam a spoilered, Farek és az általam eddig sem igazán kedvelt Ultimate univerzum még kevésbé lett kedvelt. Ebben az Ultimates sorozatban jópár karakter újradefiniálásával nem értettem egyet, hát ez sem tetszik. Igaz, Jarvis-nak ebben a sorozatban nincs túl nagy szerepe. Ez az egész már arra megy, hogy minél megdöbbentőbb legyen?
Nost, meg kell hogy mondjam, először teljesen megdöbbentem ezen a véleményen   , mert eddig eszembe sem jutott ilyen szemszögből nézni a dolgokat. Én örültem az Ultimates-nek, mert számomra mai szemmel hihetőbb, életszerűbb karaktereket alkottak, és eltűnt ez a "nálunk senki sem hal meg" hozzáállás is.
De az első döbbenet elmúltával megpróbáltam megvizsgálni a Te szemszögedből is a dolgokat, és be kell hogy lássam, hogy így is lehet ezt nézni, saját oldaladról igazad is van. Végül is eléggé körülvesz minket a való világ.
Ez a szép ebben az egészben, ízlések és pofonok. És ráadásul itt nem arról van szó, hogy keedveled ugyan, de a mostani történet alakulása nem tetszik, hanem az alapkoncepcióval van bajod. Ezt én tiszteletben is tartom, és nem is próbállak meggyőzni.
A megdöbbentésben pedig lehet valami, mert a korosztályos jelölése a "Parental Advisory".

TOM1: Ne felejtsd el a GVH-hoz a CoMor megelőző részeit is elolvasni, valamint azt OTT VÉLEMÉNYEZNI, rendben? És ez mindenkire áll.

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #645 Dátum: 2006. Március 01., 21:49:24 »
Dupla öröm!! Ma is próbálkozom a HZs fórummal és láss csodát!Há-háá!  Már éppen megkezdeném írásomat a GalaktikusVihar rátok eső részéről(de komolyan  ) errefől gondolok egyet, hátha van valami friss, amiről még senki se informált. És újfent Há-háá!  Szépen belopózott ide a West Coast 2. része és az Energikon (is)! És senki se szól! Még csak említés se! Aztán újra töltöm az oldalt és láss csodát!  Egy atom-dekoratív illusztráció egy szívmelengető frissítéshez! Na így kell ezt csinálni! Ja és itt jegyezném meg, hogy az oly kedvesen kért borítót lecserélem a régi pedig bekerül a "HálóZsák Alkotóinak Súlyos Hibái" című, népes gyűlyteményembe!  
Hamarosan jövök egy "rövidke" írással, készítsétek a helyet!
Szerk.: Élnézést kérek a "senkise szól"-ért! Mint szavaimból(és az időpontokból) kivehető, amíg írtam, Dórika volt olyan kedves és jelezte a frissítést! Köszönjük, a többi olvasó nevében is!
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 01., 21:52:23 írta TOM1 »

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
    • http://
Avengers képregények
« Válasz #644 Dátum: 2006. Március 01., 21:39:57 »
Frissültünk!

•A Nyugati Part Bosszú Angyalai 2/4 - Árad a Homály

•Energikon #7 - Osztott élet (GVH folytatás!)

« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 01., 21:40:20 írta Dórika »

Nem elérhető molzo

• Sólyomszem
  • *
Avengers képregények
« Válasz #643 Dátum: 2006. Március 01., 20:19:50 »
Elolvastam a spoilered, Farek és az általam eddig sem igazán kedvelt Ultimate univerzum még kevésbé lett kedvelt. Ebben az Ultimates sorozatban jópár karakter újradefiniálásával nem értettem egyet, hát ez sem tetszik. Igaz, Jarvis-nak ebben a sorozatban nincs túl nagy szerepe. Ez az egész már arra megy, hogy minél megdöbbentőbb legyen?

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #642 Dátum: 2006. Március 01., 18:52:13 »
Na, végre újra jó a fórum! Szóval jöhetnek azok a vélemények, amiket az elmúlt két hétben kénytelenek voltatok magatokba folytani! Ne fogjátok vissza magatokat!  

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #641 Dátum: 2006. Február 21., 10:33:17 »
Idézet
mindig is tudtam, hogy egy állat vagyok  de mégsem... ott a pont, Farek még most fordítja, ha jól tudom 
Nem, rosszul tudod. Már lefordítottam  
Idézet
bezony   és próbáljátok úgy, hogy minden részt az illetékesnél véleményezni, tehát a CoMor részeket a CoMor fórumán, itt pedig már bátran  lehet a 80-as számról véleményt alkotni :fanboy2
Így van, szóval csak folyvást, csak folyvást! Persze biztos vagyok benne, hogy Kaine csak a végén fog osztályozni, ahogy a kree-skrull háborúval is tette. Remélem, hogy nem fogja lehúzni, csak mert rávilágítottam, hogy az Avengers klón sikeresebb volt (és lesz itt az oldalon), mint a Pókember klón.  

A nevet pedig meg fogjuk változtatni, az olvasói igényeknek megfelelően, Nyugati Part Bosszú Angyalai-ra. Csak hogy ne mondhassátok, hogy nem veszük figyelembe a véleményeteket.  

Ha pedig valaki szereti a keményebb, mondhatnám Ultimate vonalat, annak ajánlom a jelenleg futó Ultimates 2. sorozatot. Sajnos magyarul még nincs fent, és nem tudom, hogy Quicksilver mikor ér el odáig de nagyon jó. Csak egy kis

SPOILER
Fekete Özvegy pont most lőtte fejbe Jarvist, de csak miután elárulta az (Ultimate)Angyalokat, és most igen nagy a kaki. Ja és Nick Fury fél keze már a múlté  
SPOILER END

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
Avengers képregények
« Válasz #640 Dátum: 2006. Február 19., 15:50:52 »
Idézet
Hát, a nyakamat teszem rá, hogy a 81-dik számot senki ember fia nem olvasta még magyarul
mindig is tudtam, hogy egy állat vagyok  de mégsem... ott a pont, Farek még most fordítja, ha jól tudom  

Idézet
Egy HZs-CoMor koprodukció megérdemel ennyit!

bezony   és próbáljátok úgy, hogy minden részt az illetékesnél véleményezni, tehát a CoMor részeket a CoMor fórumán, itt pedig már bátran  lehet a 80-as számról véleményt alkotni
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 19., 15:51:10 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #639 Dátum: 2006. Február 19., 00:47:18 »
Idézet
És a 81. számot már olvastátok?
Hát, a nyakamat teszem rá, hogy a 81-dik számot senki ember fia nem olvasta még magyarul, mivel még nincs kint az oldalon  Esetleg a 80-dikra gondoltál?
Természetesen én se bírnám kivárni, hogy egybe olvassam el az egészet. Külön is, meg majd egybe is  Egy HZs-CoMor koprodukció megérdemel ennyit!

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
Avengers képregények
« Válasz #638 Dátum: 2006. Február 18., 14:06:13 »
Idézet
miért Nyugati Parti Bosszú Angyalai a cím? Eléggé értelmetlennek tűnik így nekem.
nem is tudom, sztem annyira nem gáz, bár lehet már túl sokat hallottam így Farektől     de, a cím: Bosszú Angyalai és előtte egy  milyenség jelző: Nyugati Parti. szóval nyelvtanilag rendben van, de hajlok rá, hogy A Nyugati Part Bosszú Angyalai legyen... ha Farek is rábólint, átjavítom. És a 81. számot már olvastátok? (ott már a címfelirat is más, Bosszú Angyalai: Nyugati Part, de ott az eredetiben is változott) Javaslom ne egyben olvassátok el majd fél év múlva a Galaktikus Vihart, hanem haladjatok folyamatosan, úgy izgalmasabb   és a srácoknak is jobban esik a folyamatos véleményezés, radásul két honlap fogott össze, hogy olvashassátok a sztorit  
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
Avengers képregények
« Válasz #637 Dátum: 2006. Február 18., 13:38:30 »
Jónapot!

Csak annyit szeretnék kötekedő módon kérdezni, hogy miért Nyugati Parti Bosszú Angyalai a cím? Eléggé értelmetlennek tűnik így nekem. Talán "A Nyugati Part Bosszú Angyalai" jobb lenne, nem?  
Vagy Bosszú Angyalai: Nyugati Part. (Bár ez utóbbi is elég sánta.)  

Nem elérhető kaine

• Hulk
Avengers képregények
« Válasz #636 Dátum: 2006. Február 17., 23:16:41 »
Affranc. Kijelentkeztem?

Guest

• Vendég
Avengers képregények
« Válasz #635 Dátum: 2006. Február 17., 23:12:44 »
Idézet
Hm, kötekszel, kötekszel? Vigyázz, mert minjárt keresek valami történetet, amiben Kőrbubi is szerepel  
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ne! Visszavonok mindent!    

Idézet
Egyébként meg pont az volt a lényeg, hogy elternatívát kínáljanak, és az emberek jobban megismerjék ezeket a kevésbé ismert karaktereket is. És nekem nagy kedvenceim is lettek pl. Tűzmadár és Póknő (Julia Carpenter)
Erre tényleg jók.  

Idézet
Vízió BA főnök volt?
Idézet
Igen, volt bizony. És terveim szerint a Galaktikus Vihar után hamarosan megtudhatjuk, hogy hogy is iskerült ezt elérnie.
Tuti valami robotos trükkel.  
Idézet
Mindent egybevetve érdekel a folytatás, meglátjuk mit tudnak kihozni egy klónból.
Idézet
Szerintem többet, mint Pókemberék.   
  Azt kötve hiszem!    

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #634 Dátum: 2006. Február 17., 17:58:53 »
Bocsi a nyomulásért  
Én közben kutattam és találtam egy oldalt. Tudom hogy nem 100% angyalos, de azért ideírom ha megengeded.
http://marvel.jouwpagina.nl/
Innen azért el lehet indulni

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #633 Dátum: 2006. Február 17., 12:01:07 »
Idézet
Elsiklottál egy kérdésem fölött:
Fanart, fanpic, pinup, artwork tartalmú oldal Avengers témában(ingyenes). Fellelhető?
Nem siklottam el. Csak sajnos nem tudok ilyen oldalakról. Bocsi.  

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #632 Dátum: 2006. Február 17., 11:41:03 »
Bizony, most hogy jönnek a néhányunk számára ismeretlen karakterek, kezdhettek elhalmozni minket doksikkal róluk. Nem kell feltétlenül ragaszkodni a 2004-es Avengers Official Handbookhoz(főleg, mert ezek benne sincsenek), erre jó lenne pl. a tipikus '85-ös is. Tudom, hogy nem olyan dekoratív, de az információ tartalom a lényeg. Meg csinálni is könnyebb lenne, így több készülhetne el.
Elsiklottál egy kérdésem fölött:
Fanart, fanpic, pinup, artwork tartalmú oldal Avengers témában(ingyenes). Fellelhető?

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #631 Dátum: 2006. Február 17., 11:05:41 »
Üdv.

Csak mert megszeretneém előzni Micho Inkvizítor-BajszosFantom úr újabb kinvallatását...  ...az előző Guest hozzászólás nem az én művem....  

Akinek meg baja van Kőrbubival...  

Az ismeretlen karakterek: igen jó, hogy olvashatunk róluk...Lepel-t azonban még mindig nem nagyon tudom hova-tenni...kicsit kevés róla az infóm...(Hallod Farek ? Ez dokumentációért kiállt !!)

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #630 Dátum: 2006. Február 17., 10:50:29 »
Idézet
A csapat fura. Wonder Man 
Hm, kötekszel, kötekszel? Vigyázz, mert minjárt keresek valami történetet, amiben Kőrbubi is szerepel  

Egyébként meg pont az volt a lényeg, hogy elternatívát kínáljanak, és az emberek jobban megismerjék ezeket a kevésbé ismert karaktereket is. És nekem nagy kedvenceim is lettek pl. Tűzmadár és Póknő (Julia Carpenter)

Idézet
Vízió BA főnök volt?
Igen, volt bizony. És terveim szerint a Galaktikus Vihar után hamarosan megtudhatjuk, hogy hogy is iskerült ezt elérnie.

Idézet
Mindent egybevetve érdekel a folytatás, meglátjuk mit tudnak kihozni egy klónból.
Szerintem többet, mint Pókemberék.    

Idézet
Farek Úr, nyilatkozzon kérem az említett személyek kapcsolatáról az Angyalokkal!
Nos, kérlek szépen, a legtöbb fejet egyértelműen csak a közönség felcsigázása miatt tették rá a borítóra. Sámson dokinak Vízió felajánlott egy újabb BA csapat vezetői posztot, de az nem fogadta el. Erről majd reményeim szerint olvashatunk.
Ahogy említetted, Vörös Farkassal találkoztak, de a többiek tényleg csak arra szolgáltak, hogy az ember felkapja a fejét.

Simon kaszakdőrmutatványai talán már nem is azok, hiszen őt valóban lelövik, felrobbantják, lezuhan, stb. Az csak külön jó, hogy neki ettől nincsen baja.  

Idézet
Összesen hányan és milyen formában használták eddig a Sötét Dimeniót? Lepel pontosan mit csinál? Csak légnemű formában tudja előhozni, vagy szilárdan is?
Hát, Köpeny, Lepel és Áramszünet biztosan, és szerintem Éjcsillag (Darkstar) is innen nyeri az erejét. Aztán lehet, hogy több tötét dimenzió is van, mert szerintem Köpeny eléggé más. Lepel tudomásom szerint csak ilyen ködöt tud, de őt nem igazán ismerem, szóval tessék nyugodtan megcáfolni és felvilágosítani.

Idézet
Elrabolták Sólyomszem nőjét, és megerőszakolták??? Ez azért kicsit durva.. 
Mindent elolvashatsz majd WCA saját sorozatában. És az az egyik legjobb történet. Nem igazán a rúgkapálós nemi erőszakra kell gondolni, de majd kiderül.

Idézet
A csapat elsőre kicsit nkem is fura, de valszeg csak azért mert még nem ismerem a karaktereket. Így aztán persze adódnak az olyan kérdések mint pl Tigra vajh mitől szőrös?
Hm, ezen majd segítünk a következő részekben megjelenő karakter leírásokkal. És minden egyéb kérdésedre is választ fogsz kapni.

Összességében örülök, hogy ilyen nagy sikert aratott ez a szám, kicsit féltem a fogadtatástól. De most már nem. Köszi a dicséretet, ez a mi éltető erőnk.   Na mag a  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 17., 10:57:16 írta Farek »

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #629 Dátum: 2006. Február 17., 02:08:34 »
Idézet
Tigra vajh mitől szőrös?
Tudod, túl korán kezdte borotválni és hamar megerősödött a szőr ott(is)

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #628 Dátum: 2006. Február 16., 22:04:58 »
Meddig volt nyugati party? A doksiban annyi áll, hogy amikor Hawkeye visszatért (na jó Sólyomszem   ), akkor már megint csak egy csapat volt. Miért? Kik voltak tagok az idők során? Miért oszlottak fel? Miért nem lettek inkább még déli, északi, északkeleti, sarköri satöbbi partik is?
 Küki igenis yo Bosszú Angyal lenne. Van akkora arca mint Capnak és Clintnek együttvéve.  
 A csapat elsőre kicsit nkem is fura, de valszeg csak azért mert még nem ismerem a karaktereket. Így aztán persze adódnak az olyan kérdések mint pl Tigra vajh mitől szőrös?  
 De hát ez van. Úgy tünik Marvel ügyben örökös kezdő maradok. Ti csak folytassátok. Tudásra vágyom...  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 16., 22:06:25 írta Gorgonita »

Guest

• Vendég
Avengers képregények
« Válasz #627 Dátum: 2006. Február 16., 17:00:29 »
Dúl a Galaktikus Vihar, már a Hálózsákot is elérte! Jövő héten folytatás a CoMoron, Kvazár szereplésével.

A nyugati parti Bosszúangyalos történetekről nem tudok túl sokat írni, a szokásos kiváló minőség.

Nem elérhető szam

• Venom
    • http://szam42.uw.hu
Avengers képregények
« Válasz #626 Dátum: 2006. Február 16., 16:54:50 »
Én is elolvastam mindkét történetet. Az 1. rész jobban tetszett, az intergalaktikus eksönök nem a szívem csücskei.
Mondjuk a Sólyomszem dolsinál kicsit ledöbbentem. Elrabolták Sólyomszem nőjét, és megerőszakolták??? Ez azért kicsit durva..
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 16., 16:55:09 írta szam »

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #625 Dátum: 2006. Február 16., 16:51:11 »
West Coast Avengers v1-ről:

Én is kezdem a borítóval. Imádom. Ezt a "repülő fejek" megoldást szinte minden Marvel címben elsütötték legalább egyszer azidőtájt, és azokban is nagyon tetszett. Már a borító annyira lázba hozott, látva hogy olyan arcok vannak rajta, mint Lepel, Tigra, Seregély(mivel a Csalimadárról, azt se tudom mi az, nekem mindig Seregély lesz). Nem tehetek róla, imádom a másodvonalbeli hősök újra meg újra előhozását. Megjegyzések a borihoz:
Idézet
"Nyugati parti bosszú angyalai" Ez nekem olyan kitekert, és egyáltalán nem magyarosan hangzó. "Nyugati parti bosszú angyalok" vagy "Nyugati part bosszú angyalai" szerintem jobban hangzana
Ha Regnar nem említi  elsiklok felette és a végén nem írok semmi negatívat, de direkt megnéztem és tökéletesen igaz, szerintem is. A cím azt sugallja, hogy van "nyugati parti bosszú", meg "keleti parti bosszú" és azoknak vannak angyalaik. Szóval tényleg nem egészséges.
Általában álszerénységből    azt mondom mindenkinek aki kérdezi, hogy abszolút nem ismerem a Marvel világot, na de azért egy kicsit mégis... ám volt néhány arc, akivel nem vagyok tisztában, vagy legalább is azzal nem vagyok tisztában, hogy miért került ide. Pl. az alján mit keres Sámson Doki(ha ő az) és Küklopsz? Doc Samson tudtommal erősen Hulk karakter(na jó volt saját sorozata is), plusz hogy Küki mit keres itt? Ha eljön az az idő, amikor Küki Bosszú Angyal lesz, hát... inkább nem mondok semmit. Vagy oda már nem volt ötletük, kit rakjanak? Meg a bal oldal is egy kicsit kevert. ROMot(milyen vicces csak a kocka fejét látni   ), meg Puck-ot még talán, de hogy kerül ide Shanna, a Nőstényördög? Róla aztán semmit se tudok, csak azt hogy Ka-Zar nője. Ha ő beállna, akkor azt hiszem én is megpályázhatom, mert kábé ugyanannyi közöm van hozzájuk és ugyanakkora eslyem lenne rá, hogy bekerülök   . Bár aztán utánanéztem a Vörös Farkasnak is és ő is szerepelt Avengersben(80). Farek Úr, nyilatkozzon kérem az említett személyek kapcsolatáról az Angyalokkal!

Általánosan a rajztechika tényleg nem hagy maga után kívánnivalót. Nem is olyan rég beszéltük, hogy a BA az egyetlen olyan cím, ahol egyszerűen szinte mindig jól rajzoltak(vagy legalábbis abban megegyeztünk, hogy mindig tartottak egy szintet) és egész napjainkig nem találkoztam olyannal, ahol a rajz elvette volna a kedvem(bezzeg az X-ek, hajh). Ez a korszak meg különösen kedvemre való, rajz szempontjából is. Tetszik a történetben a kapcsolat bemutatása Seregély és Solymi között. Eleinte, amíg csak ketten vannak a házban még nagyba megy bájcsevej, bírom ezeket a romantikus szálakat. Itt elhangzik hogy "ha én Bosszú Angyal lehetek, akkor bárki lehet". Na ez az igazi, Kapi által nem elnyomott, állandó bizonyítási kényszerben nem szenvedő Sólyomszem. A beszámoló Viziónak éppen eléggé felcsigázza azokat is akik nem tudják az előzményeket. Vizió még a szokásosnál is kimértebb, már szinte sugárzik róla hogy "ennek rossz vége lesz". Csodálom hogy ez a tagoknak nem tűnik fel. A bemutatások is elsőosztályúak. Póknő és Tigra is elég nőiesre sikerült!  Tigra amúgyis a kedvenceim közé tartozik alaktanilag, de itt különösen jó(esőkabát alatti bikini rulez!) Meg ez a butuska hangnem. Főleg az tetszik, hogy "mennyi pénzért?" Ilyet se hallottam még.  Aztán az Energikonos résznél végre megtudom, hogy is szokott kaszkadőrködni Simon. Nem rossz  , bár kicsit klisés "az égő autó" eset.Meg nem túl szerencsét egy égő, törött kocsit csak úgy hajigálni. Itt szólnék a fordításról, ami a szokásosnál is életszerűbbre, magyarosabbra és lazábbra(jó értelemben) sikerült. Gratulálok. Esetleg ezt a "basszust" lehetett volna kicsit finomabban, bár megértem hogy meg volt ijedve a tag, csak ne szokj rá  
Amúgy a humor, a lazaság szerintem pont megfelelő szinten van. Ezen tényleg csak rontana egy korabeli Thor vagy Kapi. A Rhodes féle megjegyzések is tetszettek, meg ahogy Tigra vetkőzik előtte    Kérdés: Nem tud valaki Avengers fanpic oldalt? Nem feltétlenül "olyan" képekkel, de az se árt ha van olyan is. De komolyan én még minőségi képes oldallal nem találkoztam, pedig azért kerestem néhol. Ja és nem fizetős!
Nekem is bejönnek a személyes gondolatok a "csata" előtt, tényleg illenek hozzájuk. Maga a harc jó, nem "sokkolja"(nem találtam gyengébb kifejezést) az olvasót bukásokkal, hamar észrevehető, hogy nem vérre megy és valahogy jobb is így. Lepelről igazság szerint semmit sem tudok, egyszer se olvastam(kivéve az Ostromnál, amikor CSK belőle tér vissza, ha jól emlékszem). Ő is a Sötét Dimenziót használja, mint Köpeny és a néhai Áramszünet? Összesen hányan és milyen formában használták eddig a Sötét Dimeniót? Lepel pontosan mit csinál? Csak légnemű formában tudja előhozni, vagy szilárdan is?
Bár a küzdelem végén az a mentegetőzős rész kicsit nyálasra sikerült, de egy érzelmesebb embernek(mint én is  ) beveszi a gyomra.
És most, magamat meghazudtolva írok a beírásról(márhogy "mindig tökéletes" és hogy sose "veszem észre"). Mert most a tökéletesnél is tökéletesebb!(ha létezik ilyen) Állandó problémám hogy néhány magyarításban túl aprók a betűk(az illetékes tudja miről beszélek, már említettem neki, de azt is mondtam, hogy inkább ez, minthogy egy szót is kihagyjon). A szemem se a régi már, szóval ilyenkor nagyjából kockánként olvasom a művet. Ebben a munkában sikerült megtalálni a megfelelő egyensúlyt! A betűméret kiváló! Egy 17"os moncsira téve egy oldalt, tökéletesen olvasható! A bubik tökéletesen ki vannak töltve! Nem kell nagyítgatni! Végre látom egyszerre az egész oldalt!(na jó, ha biztosra akarok menni egy-egy +t azért nyomok,de még igy is látom az oldal 90%át) Lehet hogy ez a régebbi számoknál is így volt, de nekem csak most tűnt fel igazán. És a betűtípus is állat. Nekem az igazi etalon betűben a régi SEMIC munkák.(szerintem sokunknak). Na ez amit most olvastam, megfelel annak a szintnek. Egyszerűen és őszintén kiváló!
A Sólyomszem leírás pont elég, nincs benne semmi zavarosság, tökéletesen líneáris. Amikor megláttam a képet Solymiról elmosolyodtam   Ahogy tartja a szájában a nyilakat, meg az a grimasz  . Esetleg a képességekre jobban rámehettek volna az írók, bár neki nem is igazán vannak különleges képességei, nem igaz?(persze a nyilazást leszámírva)
Ha borász lennék, így mondanám:
Oui, monseiure! Egy nyolcvannégyes Shatevu' La Fer! Kivá'ó évjá'at!
(ejtsd:sáto lö fe, persze ilyen bor nincs, ezt a jó nőkre szoktam mondani  )
Záromondat:(szerény véleményem)
Ez a történet egyszerűen nekem való. Kora, minősége, rajzolása, története és persze a magyarítása tökéletes olvasmánnyá teszik. Ez az eddigi legjobb képregény ami a HáloZsákra felkerült!
Köszönöm, csillagos ötös. Leülhet.

Uff, beszéltem

Ja és az A-Next-hez:
Háát, én elsőként csatlakoznék az ellenzékhez. Nem kenyerem a Marvel 2 cucc. Egyedül talán a Póklány fekszik, de a többi tényleg nem.Most nem részletezem miért, ez így is elég hosszúra nyúlt. Én amellett vagyok, hogy erőiteket továbbra is klasszikusok magyarítására használjátok fel.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 16., 16:55:48 írta TOM1 »

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #624 Dátum: 2006. Február 16., 16:01:07 »
Már nem emlékszem, hogy hogy csinálta de biztos alamilyen trükk volt ... + bár valóban egy szeméthúzás volt, de jót röhögtek rajta végül (Sólyomszem már csak egy ilyen srác)

Nem elérhető kaine

• Hulk
Avengers képregények
« Válasz #623 Dátum: 2006. Február 16., 15:37:01 »
Elolvastam a Nyugatiakat és mint jó fiú, jöttem véleményezni.  
A rajz egészen jó volt, a szokásos klasszikus stílus, nekem tetszik.
Jessica Drew-nak kifejezetten jót tett az Új Bosszú Angyalai alakulása, meg kell, hogy mondjam.  
Sólyomszem szerintem olyan, mint amilyennek Küklopszot mondják: jó nagyra van magával, ráférne pár pofon.
Lepel mindig is az egyik kedvencem volt, rossz történetet még nem olvastam vele. Kár, hogy elhúzott.
A csapat fura. Wonder Man   , Tigra, Seregély, mint Bosszú Angyalok... hozhattak volna ismertebbeket is. Például ha már ott volt a Póknő...
Vízió BA főnök volt?
Magyar változat: meglepve láttam, hogy íme, létezik egy borító, amit nem Troll csinált!  A beírásban egy helyesírási hibát észrevettem, valami rövid, vagy hosszú ő volt, ha jól emlékszem, de ne kérdezzétek, hogy hol volt. A fordítás is rendben volt, néhol ugyan éreztem, hogy fura, de nem volt zavaró (például a "direkt vonal New Yorkkal", ami gondolom "közvetlen kapcsolat" lett volna, vagy közvetlen vonal).

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #622 Dátum: 2006. Február 16., 14:54:15 »
Ja, ez tényleg elég egy aljas történet. De hogy tudott Sólyomszem az időn keresztül menekülni? Szövetséget kötött Immortus-szal? Vagy az is csak trükk volt?