Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 918547 alkalommal)

0 Felhasználó és 14 vendég van a témában

Nem elérhető benya11

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1371 Dátum: 2007. Október 28., 17:57:53 »
Farek, kösz a jó sok választ, ennyivel okosabb lettem.  

Időközben már elkezdtem olvasni a GVH-t. Az első résszel már a Chronopolison végeztem, a másodikkal meg itt. Méghozzá a Nyugati Parti Angyalok #80-al. Tetszett ez a rész is, itt már jócskán beindunak a történések. Felébred az a kree őrszem stb.
Ez a kree-skrull háború folytatása, igaz? És Ricknek gondolom itt is lesz jelentősége...

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1370 Dátum: 2007. Október 28., 15:33:04 »
Na, igyekszem kimerítő választ adni minden kérdésedre. Szóval:
Igen, a nyugati parti angyalok első minijének az utolső részében negem is elég komoly meglepetésként ért, hogy Álarc úrnő valójában Tigra, Sólyomszem pedig csak játszotta az inast. Azért egy olyan bárpultos, mind Seregély, hozzám is eljöhetne keverni az italokat...  
Graviton nagyon komoly ellenfél, igazán komoly hatalommal, akinek a legyőzése mindenképpen komoly fegyvertény az angyalok eme újdonsült csapatának a számára.
Rhodey őszinteségére is szükség volt, hiszen az egy dolog, hogy valaki nem tudja, hogy civilben ki a csapattársa, de ha TUDNI VÉLI, és mégsem az, akkor az komoly problémákhoz vezethet. Egyébként Rhodey volt a Vasember páncélban a magyarul is megjelent Titkos Háborúban is, ami ugye szintén nem volt köztudott a résztvevőknek.
A 2. sorozat, ami már rendes, folyamatosan menő volt, egy évvel követte ezt a minit, és a csapat, bár saját füzetben nem jelent meg, de részt vett pár kalandban, és átélt pár kalandot, és volt egy minimális változás. A kezdőcsapat ugyanúgy Sólyomszem, Seregély, Energikon, Tigra és Vasember, de már a Marvel Extrában is megismert (és szernitem nagyon gyengén kinéző) vörös-fehér páncélban, és Tony van benne, vagyis a két sorozat között vette vissza a szerepet. A csapathoz csatlakozik dr. Pym is, aki de ő még sokáig nem vesz részt a kalandokban, csak egyfajta technikai tanácsadói szerepe van.
Ahogy korábban már említettem, tervezem ezt a sorozatot is, de szeretnék előbb elérni odáig a hagyományos Angyali történetekkel is, hogy ne legyenek nagy időrendi kavarások. De megéri várni, nagyon jó sorozat, az egyik legkedvesebb BA történetem is itt szerepel.

BA 281.: Thornak azért volt ekkortájt szakálla, hogy elrejtse az arcát éktelenítő sebeket. Ugyanis, mint ahogy később ki is derül, Hela megátkozta, hogy ne tudjon sem gyógyulni a sebeiből, sem pedig meghalni, így pedig elég szar lehetett élni.
BA 282.: A kopasz ember Anthony Druid doktor, aki civil foglalkozás mellett (talán pszichológus), Dr. Druid álnéven kalandor is. Ereje elég sokrétű, kicsit druidás-mágikus, kicsit pszichés-mentális. Én nagyon utáltam, egyrészt a kinézete, másrészt pedig a karaktere miatt. Egyébként már az Ostrom végén is szerepelt, ő szabadította fel Áramszünetet Zémó mentális befolyása alól. Ja, és annak idején ő volt az Ősöreg (Ancient One) egyik jelöltje, illetve ő volt Dr. Strange előfutára. Szóval nem sokon múlt, hogy most nem ő a fővarázsló  
BA 283.: Zeusz egy tipikus keményfejű főisten. Az ő szava és elgondolása szent és sérthetetlen, és amit ő tesz, az természetesen hibátlan és tökéletes. Sebaj, lesz ez még így se. A fickóról a végén igazából nem tudok én sem többet, mint amennyi ezekből a füzetekből kiderült, ha volt is még vele történés, az már nem ezekben a füzetekben játszódott.
BA 284.: Nekem tetszett, hogy amikor már azt hinné az ember, hogy egyenesbe kerültek a dolgok, akkor Herkules még egy kicsit bekavar a részleges amnéziájával.
BA 285.: Torpedóég egészen az Angyalok 293-as számáig maradtak az Angyalokkal, amikor is aztán tragikus események miatt búcsút kellett nekik inteniük.
Kapiban nem vagyok teljesen biztos, de talán ekkor volt az, hogy a kormányzat azt akarta, hogy nekik dolgozzon kormányügynökként, de ő ezt megtagadta, inkább letette az Amerika Kapitány ruhát, és új szerelésben tűnt fel, mint a Kapitány. Ekkoriban egy ideig a későbbi USA Ügynök lett a hivatalos Amerika Kapitány, de aztán Kapit visszaszerezte tőle a ruhát és a nevet, miután az megzakkant.
Thor sikerrel, de nem egyszerűen vetette le magáról az átkot Hela-val. Először megküzdütt a Midgard Kígyóval, akit ugyan sikerült megölnie, de az gyakorlatilag egy pépes kocsonyává verte Thor-t, aki voszint Hela átka miatt nem tudott meghalni. Azonban a lelke beleköltözött az elpusztathatatlan asgardi automatába, az Odin által az Égiek (Celestials) ellen alkotott Rombolóba, aki kb. annyira legyőzhetetlen, mint egy istenek által készített Ultron. Szóval ebben a testben halállal fenyegette meg Hela-t, aki ezért levette róla az átkot, ő visszatért a saját testébe, és mindenki ment a maga útjára.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető benya11

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1369 Dátum: 2007. Október 24., 16:27:43 »
Na, megvolt a Nyugati Parti Angyalok 3. száma is. Tetszett. Meg az is jó volt, hogy ebben a számban szinte csak Energikon és Tigra volt a főszereplő.

Nah, elolvastam a Nyugati Parti Angyalok minisorozatának az utolsó részét is.
Először is, nekem tetszik, hogy szinte mindegyik Angyalos füzet elején az egyik szereplő visszaemlékezik, hogy mi történt az előző számban. Így mindig képben vagyunk.
Másodszor is, nagyon tetszett, ez a 4 részes mini. Azért is, mert ez a 4 rész teljesen egybefügg, így egybe elolvasva nagyon élvezetes. És végre Vasember is elmondta, hogy nem Tony van a páncél alatt. Ebből a miniből nekem a 4. rséz tetszett a legjobban. Nagy meglepődés ért akkor engem, amikor például Tigra ledobta a vasálarcát és kiderült, hogy ő nem is az, akinek hisszük. De ugyanez volt Sólyomszemmel is. Én soha nem gondoltam volna, hogy ő igazából az ál "vasálarcos" ál inasa. De még jó, hogy Sólyomszem volt az inas, mert annak azt a másik bábut megnéztem közelebbről és láttam, hogy össze van varrva a szája...  Na, szóval tetszett ez a mini!!
A 2. sorozat elején még ugyanez a csapatfelállás? Tony egyébként mikor tér vissza a páncéljába? A 2. sorozat 1. száma nem lesz valamikor honosítva?

Elolvastam az Angyalok 281. számát is. Mivel olvastam a magyarul is megjelent Ostromot, ezért jobban tájékozottabb voltam a körülményekkel szemben. Thornak most hogyhogy van szakálla? Vagy tíz évig nem nőtt, de most megtáltosodott.  Biztos Loki műve...  Először nem tudtam, hogy az istenek miért akarják legyőzni az Angyalokat, de a végére kiderült. Zeusz fogta volna el inkább a Mesterbűnözőket!  Kíváncsi vagyok, hogy majd mi sül ki ebből a sztoriból.

Na, elolvastam az Angyalok 282. számát is. Tetszett, igazi rideg hangulata volt. Mármint, hogy az ellenség várában játszodott, meg ahogy elindulnak azon az úton a végén... Remélem a sztori végére sikerül tisztázniuk Zeusszal ezt a félreértést. Mondjuk úgy, hogy Herkules felébred, és elmondja a dolgokat az apjának. Egyébként ki az a kopasz ember? Mármint a Bosszú Angyal tag. Farek, mondanál róla pár szót?

Végeztem a 283. számmal is. Na, végre Héphaisztoszt, meg Afroditét sikerült meggyőzni Zeusz tévedéséről. De Zeuszt nem... Az az ember is érdekes, aki se Zeusszal, se nem az Angyalokkal van, csak híreket közöl. Meg a füzet végén lévő kijelentése is vészjósló volt...

Nah, elolvastam a Bosszú Angyalai 284. és 285. számát is. A befejezés szerintem jóra sikeredett, Zeusz megpróbálta helyretenni a dolgokat. Kérdéseim: Torpedó és felesége meddig maradtak a szárazföldön? És Kapi a füzet végén milyen ügybe keveredett? Mi lett a vége annak a sztorinak, amikor Thor elindul, hogy szembenézzen Hélával?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Október 27., 19:07:20 írta benya11 »

Nem elérhető benya11

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1368 Dátum: 2007. Október 23., 19:12:32 »
Szerintem is jó. Csak szegény Jarvis...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Avengers képregények
« Válasz #1367 Dátum: 2007. Október 23., 18:50:53 »
Idézetet írta: benya11
A magyarul megjelent Ostrom című történet a Marvel Extra 2. számában kezdődik, igaz? Mert akkor elolvastam.
Igen, abban kezdődik. Nagyon jó kis történet volt, jó hogy megjelent nálunk.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető benya11

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1366 Dátum: 2007. Október 23., 18:48:14 »
Köszi a válaszokat, időközben elolvastam a Nyugati Parti Angyalok 2. számát is. Ez is tetszett, ez a Homály is érdekes alak. Meg ez a Graviton is érdekes, a következőben biztos több minden kiderül róla. Jim Rhodes meg szerintem "elég jó" Tony páncéljában. Vagy hogy mondjam.  

A magyarul megjelent Ostrom című történet a Marvel Extra 2. számában kezdődik, igaz? Mert akkor elolvastam.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1365 Dátum: 2007. Október 23., 17:29:21 »
A 217-es szám már elkészítés alatt van, pár oldalt már lektorálni is tudtam. Remélem, hogy hamarosan olvashatjátok.
A 216-os valóban aranyos volt, tulajdonképpen nem a hagyományos módon végződött. De szerintem jó volt. Persze egy Molekulaember szintű karaktert nehéz is lenne máshogy kiiktatni, anélkül, hogy ne ölnék meg. Tigra távozása pedig annyira ne szomorítson el, mert a nyugati parti angyaloknál láthatod őt. A személyazonosság kérdése mindig is egy kényes pont volt az angyaloknál, volt, aki mindig is nyíltan vállalta a többiek előtt, volt, aki végtelenül titkolózó volt. De az ilyen kalandok akarva-akaratlanul is összehozták őket.

A 221-es az egyik kedvencem, szerintem nagyon ráfért már az Angyalokra egy kis könnyedebb történet, egy apró lazítás. És a csajok igazán rendben voltak! Nyami!

A Nyugati Parti Angyalok tényleg jó ötlet, de nem Sólyomszem, hanem Vízió agyából pattantak ki, akkortájt, amikor a világuralomra tört, ahogy az a dokumentációkban is szerepel. Nekem talán jobban is tetszett az a sorozat, mint a fővonal, illetve voltak olyan történetek, amik nagyon megfogtak. És olyan szereplők is, akiknek nem nagyon jutott hely a sima vonalban, de itt kiteljesedhettek. Pl. Julia Carpenter, a 2. Póknő, vagy Bonita Juarez, Tűzmadár. Nagy kedvenceim. Remélem, egyszer tényleg eljutunk odáig a fővonalban, és tényleg belekezdhetek azokba a történetekbe is. Ja, és igen, ekkortájt a Vasember páncélban Jim Rhodes volt, csak erről a többiek sem tudtak. De hamarosan meglátod a folytatásban. Ja, és Lepellel nagyjából ennyit foglalkoztak itt. Magyarul is már lehetett látni a régi Marvel Extrában, az Ostrom történetbe vendégszerepelt egy kicsit.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Október 23., 17:31:08 írta Farek »

Nem elérhető benya11

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1364 Dátum: 2007. Október 21., 10:21:23 »
Elolvastam az Angyalok 215-ös számának a fergeteges folytatását, a 216-ost!! Fogalmam sem volt, hogy hogy fogják legyőzni Molekulaembert... Tigra nélkül nem is sikerült volna. És végre megtudták az Angyalok, hogy Tony Vasember és Blake Thor. Ebben hasznos volt ez a kaland. A végén picit meglepődtem, hogy Molekulaember így "helyrejött". De a lényeg, hogy kedvenc hőseink visszakapták a dolgaikat. Én picit sajnálom, hogy Tigra kilépett, de sebaj. A következő szám kb. mikor kerül fel az oldalra?

BA v1 #221
Egy lazább, könnyedebb, viccesebb szám volt, tetszett.

Nyugati Parti BA v1 #1
Elolvastam, tetszett. Sólyomszemmel együtt én is jó ötletnek tartom, hogy a nyugati parton is legyenek Angyalok. Mert Kapiék sem tudnak mindenhol egyszerre ott lenni. Abban is hasznos volt ez a szám, hogy én csak most ismertem meg Lepelt. Vasember páncéljában most Jim Rhodes volt, ugye?
« Utoljára szerkesztve: 2007. Október 23., 11:02:56 írta benya11 »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Avengers képregények
« Válasz #1363 Dátum: 2007. Október 18., 11:17:06 »
Most tudta meg a családja, hogy él. Eddig csak páran tudták, hogy ki valójában Oroszlánszív.
Strange meg mindig ilyen szerethető, visszafogott ember volt. Ezért kedveljük.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1362 Dátum: 2007. Október 18., 10:53:32 »
Oroszlánszív: király. Mehet az ügy ad acta. Illetve még annyi, hogy akkor most csak a gyerekek tudják, hogy ált az anyjuk. VAgy az ismerősei is tudják, csak abban a hitben élnek, hogy halott?

Viszont Strange-nek ezt a nagyképűséget nagyon nem tudom megbocsátani. Bár most a New Avengers-ben igyekszik rendbetenni a dolgokat. De a Káoszban akkor is kinyílt a bicska tőle a zsebemben.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Október 18., 11:01:23 írta Farek »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1361 Dátum: 2007. Október 18., 10:43:26 »
A doki Wanda műve volt, tudat alatt azt akarta, hogy megállítsák, ahogy a HoM-ben is ezért maradt meg Layla Miller és volt képes ráébreszteni a hősöket a helyzetükre. Magneto viszont passz.
Oroszlánszív problémája megoldódott. A New Excalibur mostani részében visszakapta a gyermekeit. Gond elhárítva, küldetés teljesítve.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1360 Dátum: 2007. Október 18., 09:52:24 »
Akkor viszont teljesen meg vagyok kavarva. Ha Strange nem volt ott, és az valóban Wanda műve volt, akkor igazából hogy is ért ez véget? Wanda tudat alatt érezte, hogy rosszat tett, és kiütötte magát egy általa megidézett képpel? VAgy Magneto is csak az ő műve volt? De akkor hogy került az igazi Magnetohóz és Xavier-hez Genoshára? Teljesen zavarban vagyok  

Oroszlánszív: így már egy fokkal érthetőbb. De hogy-hogy mindenki megfeledkezett róla? Ha megval valaki, attól még élt, és nyomott hagyott a világban! Vag mit hittek például a gyerekeiről? HOgy a midikloriánok nemzették őket maguk között   ?

A gyerekekkel ezek szerint megint jól bekavartak. Kíváncsi vagyok, vajon sikerül-e valahogy jól kijönni belőle. Nehéz jó retcon-okat készíteni. Az Angyalok Mindörökké még a jobbak közül valók, szerintem, de nem tudom, hogy itt hogy oldják meg.

Azt még el tudom képzelni, hogy Magnetonak a prof szólt, hogy valami gázt érez, azért ment. A telepatikus képességeiről pedig valóban jól elfelejtkeztek, bár amennyier én tudom, az soha nem úgy működött, mint egy "átlag" telepatáé.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1359 Dátum: 2007. Október 18., 08:51:29 »
Farek: Nem, mivel Strange azóta sem tett semmilen utalást rá, elvileg a valós világban is úgy volt. A WI-t pont azért adták ki, hogy ezt a káoszmágia-kavarást rendbe tegyék. Ott a What if... része csak Kapira vonatkozik. Történetben nem adtak erre megerősítést, de vmelyik alkotói fórumban emlékeim szerint igen.
 Oroszlánszív: Azért a gyerekei, mert ők állnak a legközelebb hozzá, az ő emlékeikben él a legélénkebben az egykori élete. Nem emlékszem, hogy mindenki más megfeledkezett-e a nőről vagy sem, de a gyerekek voltak az egészben a gyenge pont. A lényeg az volt talán, hogy tényleg meghalt a Kapitánnyá válása előtt és ennek a külvilág számára úgy is kellett maradnia, az egykori élete teljesen a semmivé lett.
A gyerekek... sajna ez még mindig kusza téma. Nem voltak Mefisztó részei, de a jelek szerint volt vmennyi hatalma a lelkek felett. Az emlékezés dolog sem tökéletesen tisztázott. Elméletileg az egészet most felgöngyölítik a Young Avengers v2-ben, de erre nem vennék még mérget.

Magneto: Passz. Ha a későbbiekben elővették volna, akkor azt mondanám, hogy megérezte telepatikusan, ugyanis régen ő egy majdnem Xavier-szintű telepata volt, de erről megfeledkeztek az idők során, akárcsak Vadóc és Ms. Marvel "hatodik érzékéről", ami gyakorlatilag egy pókösztön volt lebutítva. A Magnetos rész sok vita tárgya, mert ugyan a What Ifben adtak rá magyarázatot, de ez a 616-ban a HoM eleje miatt nem működik.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Október 18., 08:53:42 írta talgaby »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1358 Dátum: 2007. Október 18., 07:13:42 »
Idézetet írta: Farek
Azért Magneto-tól csak megkérdeztem volna, hogy hova viszi, eltemetni, vagy feltámasztani? És ha eltemetni, akkor mi miért nem mehetünk?
Egy másik érdekes kérdés: Magneto honnan a francból tudta, hogy ott valami baj van, és oda kell mennie Wandához??  
Mert az addig oké, hogy esetleg a tévéből tudta, hogy valami probléma van az angyaloknál, és azért ment oda, de ha akkoriban Magneto az Excalibur tagja volt, akkor ha már ekkora gond van, miért nem vitte magával a csapatot is. A másik, hogy honnan tudta, hogy az egész Wanda műve? Mert gondolom nem csak teázni ment volna a lányához, hanem azt lehet érezni, hogy pontosan tudja mi folyik ott.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1357 Dátum: 2007. Október 17., 23:18:14 »
Sepi: örülök, hogy segíthettem tisztába tenni a Hangya dolgát.
Egyébként nem tartom bűnrossznak a történetet, de olyan hű de haj de nagynak sem.

talgaby:
Olvastam a Waht if...?-et, és jobban is tetszett volna az a megoldás, de legalább is az alaphelyzet. De az, hogy Strange valahol a világ tulsó felén volt, csak ebben a WI-ben volt így, vagy tévedek?    Javíts ki, ha nem így van, hogy hol derül ki, hogy valóban Wanda szórakozott végig mindenkivel.
Igen, Sólyomszem és Wanda sztoriját már olvastam a New Avengers 26.(?) számában. Ezt a hozzászólást hónapokkal ezelőtt írtam, amikor még nem vágtam a dolgot.
Sólyomszem azért adhatott volna legalább egy szemernyi bizalmat TOny-nak. hiszen már ennél rosszabbakat is látott tőle (alkoholizmus, árulás, gyilkosság, amivel őt vádolta meg, stb.), de mindig visszatértek a jó alapokhoz. De még mindig ez a legreálisabb része a dolognak, elég feszült lehetett akkor a hangulat, mindenki kicsit zaklatott volt.
Oroszlánszív: oké, így már jobban értem. De ezt nem lehetett volna elmagyarázni szegény mezei BA olvasónak, aki erről mit sem tud? Meg ha nekem nem is, de magának Casey-nek? Mert ő is csak lesett, mint a luki nyúl, amikor magyarázat nélkül egy ilyen kijelentés zúdult a fejére. Egyébként az is megérne egy misét, hogy miért pont a gyerekei. A halá lragaszkodik a családhoz? Ugyan már.
Hangya halála nem lep meg, mármin hogy jelenleg is úgy van. Ez a Hangya nem volt egy egetrengető karakter, szóval várható volt, hogy ő halott marad.
ENSZ, feloszlatás. Egye fene, legyen igazad.   Tulajdonképpen lényegtelen.
Ezt a gyerek témát viszont továbbra sem értem. Ha végül is nem Mefisztó részei voltak, akkor miért függtek tőle, hogy ki emlékszik rájuk, meg ki nem? Meg hol van erről szó? És akkor most miért beszélték meg ilyen vidáman, mindenki által köztudottan a dolgokat a mágussal?
Azért Magneto-tól csak megkérdeztem volna, hogy hova viszi, eltemetni, vagy feltámasztani? És ha eltemetni, akkor mi miért nem mehetünk?
És persze továbbra is ott van Dr. Strange, meg a nagyképű kijelentései.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1356 Dátum: 2007. Október 17., 22:09:53 »
Farek, *nagyon* sürgősen olvasd el a Disassembled What If-jét, mert irtó sok kérdésre választ kapsz, ami ráadásul a 616-ba is visszament, mert kaptunk rá utalásokat:
Strange akkoriban egy másik dimenzióban vagy vmelyik sarkkörön túl volt és végig ott is maradt. Sose volt ott a csatában.
Wanda tudathasadásban szenvedett akkor valószínűleg. Az egyik tudata a HoM végén úgy tűnik, megsemmisült. Jelenleg amnéziásként él a Wundagore közelében. A Young Avengers v2 vele foglalkozik majd.
Sólyomszem csak pár pillanatig volt halott, kiragadták az időből, jelenleg él és virul, ő a második Ronin.
Sólyomszem azért nem hitt Tony-nak, mert az apja alkoholista volt. Ez akármilyen fura, egy teljesen hihető dolog, akármekkora haverok is voltak.
Britannia kapitány - pontosabban Oroszlánszív történetéhez ismerni kell a Moore és a Claremont által felépített Captain Britain-mitoszt, ami inkább X-Men. A gyermekei azért halnának meg, mert ő Kapitányként a Halált játszotta ki, és amíg hűen szolgálja az általa - rosszul - kiválaszott Kardot, addig az egyensúly rendben van, ha viszont kiderül, hogy él, a gyermekei lennének a kiegyenlítő áldozatok. Ajánlom figyelmedbe a mostani New Excaliburt.
Hangya halott maradt, ez egy másik sorozat miatt fontos és így is marad. Nincs tervbe véve a feltámasztása, van jelenleg egy újabb állandó Hangyánk.
Az ENSZ-alapítólevélben emlékeim szerint többször utaltak arra, hogy bármikor azonnali hatállyal megvonhatják a kiosztott jogokat az Angyaloktól, ezt alkalmazták most. Az Earth's Mightiest Heroes-ban erre a záradékra sokszor utalnak.
Wanda gyermekeiről sokan nem tudtak, mert eredetileg Mefisztó uralma miatt csak akkor tudott bárki is róluk, ha ő úgy akarta. Azt hiszem a Bendis-féle mostani visszamagyarázás lényege az volt, hogy aki sokat volt ilyenkor a közelében, annak megmaradt az emlékeiben a többiekében nem. De ez sajna tényleg elég zavaros és áttekinthetetlen.
Magneto akkoriban egy elismert hős volt, az Excalibur tagja, ami viszont sajna egy roppant érdekes hármas ellentmondást kavar Claremont, Morrison és Austen között, jelenleg a "Xorn"-problémát nem sikerült teljes mértékben megoldani, Bendis kavarta meg legutoljára, és egyszerűen úgyhagyta.
Austen a Marvelnél gyakorlatilag utó-takarítóként működött, vagy terepet készített elő vagy kisöpört maga mögött. Vannak ellentmondásos pillanatai.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1355 Dátum: 2007. Október 17., 21:25:16 »
Azóta Scott volt a Hangya, és becsülettel helyt állt, tagja volt többek között egy időben az F4-nek is, amikor Reed-et (ismét) halottnak hitték.
Szóval ő volt az. Én azt hittem, hogy az is Pym volt.  
•   És persze a végén Wanda testét nyugodtan odaadják Magneotnak, majd „…végét vetik a zenének, s hazamennek a legények.” Hogyne.
Nos, szép kis összefoglalója ez a könyvnek. Nagyon sok olyan információt is tartalmazott ami nekem is új volt, mert nem olvastam a közvetlen előzményeit ennek a történetnek. Akkor én, mint az átlag olvasó szintén kifejtem a véleményemet. Ez a fentebb idézett menüpont nálam is érdekes pillantásokat okozott. A nagy átlagban egészen jól összerakott történet szokás (vagy Bendis) szerint hirtelen végeszakad anélkül, hogy kimerítőbb magyarázatot kaptunk volna a mikéntekre. Ha alapból nézem a sztorit, akkor azt mondom, hogy nem rossz, bár valahogy nem igazán ilyen befejezést érdemelt volna ez a sorozat sem, mégha csak ezzel azt akarták elérni, hogy egy picit átalakított tartalommal és névvel újjá szervezzék ezt is. Persze a látványvilág nem jó volt, még a klasszikus rajzokat felvonultató vége rész is jól odaillett. Mindazonáltal szerintem is Dr Strange nem illett a képbe, bár gondolom, hogy ha miosztikus dolgokról, meg varázslatokról van szó, akkor őt kell előcibálni, de ennyi erővel Reed is megoldhatta volna a fennálló problémát.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1354 Dátum: 2007. Október 17., 20:47:51 »
benya11: Fairlight igen velősen, de élnyegében összefogllata azt, amit Thor-ról tudni érdemes.
Az a Hangya, aki itt meghalt, ugyanaz, aki magyarul a Marvel Extra számaiban, az Ostrom történet alatt megjelent és segített nekik. Ő Scott Lang, egy mérnök, aki betört Pym-hez, és elopta a ruhát, hogy annak segítségével visszaszerezhesse elrabolt láynyát. Pym követte a tolvajt, ade amikor látta, hogy milyen célra használja a ruhát, akkor nekiadta, hogy használja egészséggel és méltón. Azóta Scott volt a Hangya, és becsülettel helyt állt, tagja volt többek között egy időben az F4-nek is, amikor Reed-et (ismét) halottnak hitték. A feleségétől elvált, és a lányát az anyának ítélték, mert ő a szuperhős élete miatt nem volt alkalmas. Röviden ennyi.
Most pedig jöjjön a vágatlan vélemény a Káoszról, illetve az odavezető útról.

Szóval akkor hadd mondjam el, hogy mi nem tetszett az Oszolj!-ban.
Ahogy korábban már említettem, pár résszel korábban kezdődött, szóval egy pár szóval  összefogalnám  a Bendis előtti érát. Lehet, hogy SPOILER, de mivel kb. 60 résszel van még addig a CoMor-on, ezért szerintem nem gáz.
Szóval: A vol3. elejétől kezdve nagyon szépen felépítette a történetet és a karaktereket a George Perez – Kurt Busiek páros (talán a legnagyobb kedvenceim Angyal vonalon), majd az utánuk jövő Geoff Johns. Szépen, fokozatosan újra összehozták pl. Darázst és Fullánkot – igaz, Darázs nemet mondott egy újabb lánykérésre egy baromira jó részben – és szép kerek volt az egész.
Na és ekkor jött Chuck Austin. Jött, és mindent lerombolt, amit addig felépítettek. Hogy mindezt a saját erejéből tette, vagy már Bendis keze alá dolgozott, és neki készítette elő a terepet, azt nem tudom – bár szeretném tudni, hogy BMB-nek volt-e köze hozzá – de kriminális munkát végzett.
Kezdődött egy történettel (Lionheart of Avalon), aminek a végén színre lépett egy új Britannia Kapitány. De közben volt pár probléma:
•   A karakterek legtöbbje szöges ellentétben viselkedett a tőle addig megszokottól, vagy pedig – ami még rosszabb – visszasüllyedt akár több évtizeddel ezelőtti szintre és viselkedésmódra.
•   Darázs és Fullánk viszonya. Említettem, hogy volt egy visszautasítás, de itt, minden átmenet nélkül már egymás torkának voltak ugrasztva.
•   Egy rakat megválaszolatlan kérdés merült fel, hogy most akkor mi történt (a régi) Britannia Kapitánnyal, hogy került oda, ahova, és pár Angyal is csak úgy hirtelen kikerült a képből egy rész erejéig.
•   Amikor az új Britannia Kapitány ki lett választva, a régi egy ilyet mondott neki: „Ha felfeded magad a gyermekeid előtt, akkor az életük fájdalmasan és borzalmasan véget ér.” És ezt a következő részben még egyszer. Mi van? A régi Britannia Kapi megfenyegeti az újat? Hogyan? Miért??? És a következő részekben sem derül ki, hogy ennek mi az oka, tehát teljesen értelmetlenül bekerült egy abszolút hiteltelen életveszélyes fenyegetés. A JÓ oldalról!!!
•   Az utolsó részben, Sólyomszem Thor által készített nyílvesszőkkel száll szembe a Roncsbrigáddal. Hogy mi van? Thor, aki alapban sem kovácsmester, de ekkor már az asgardi istenek ura volt, nekiáll nyilakat farigcsálni? Mi jön még, dobócsillag?
•   Ráadásul a végkifejletnél ott volt Wanda, de nem volt más szerepe, mint hogy üssék-verjék, majd szerencsésen megmentsék. Miért nem csinált semmit a híres varázserejével?
Utána jött egy újabb történet (Once an Invader), ami csak tovább mélyítette a ráncokat rajongói homlokomon.
•   Sólyomszem itt mozdult rá Darázsra. Oké, szíve joga. Én is megtenném. De amikor Sólyomszem kijelentette Darázsnak, hogy „Nem vagyok Hank barátja. Nem, amióta megütött  téged.” Aha. Ezt már hosszú évek óta tudja, ehhez képest a Nyugati Parti Angyaloknál mindent elkövetett, hogy meggyőzze Hanket, hogy – az akkor éppen rakoncátlankodó ereje nélkül is – értékes tag lehet és beálljon a csapatba. És nem éreztem rajta ezt a hozzáállást egyszer sem. Azóta sem. Higgyétek el, tudom, miről beszélek, olvastam a sorozatot.
Ettől eltekintve ez nem volt olyan gázos, igazából több bajom nem volt vele. És itt érkeztünk el az Oszolj!-t képező részekhez, a ’Káosz’-hoz.
•   Hangya halála egyértelműen csak sokkoló elem volt. Talán ő tényleg halott marad, mert nem volt jelentős karakter. Vagy csak hosszab ideig tart a feltámadása. Egyébként Austin és Bendis előtt neki is egész jó történetet kerítettek, amiből persze aztán elmaradt a klimax emiatt.
•   A 2. részben, amikor kiderül, hogy Vasember részeg volt az ENSZ-ben (még ha nem is ivott), Sólyomszem egy szavát sem hiszi el neki. Meg se próbálja. Ő, aki bűnözőként és ellenségként esélyt kapott Tony-tól, hogy Angyal lehessen és azóta is elég jó viszonyban voltak, ráadásul nagyon régeóta ismerik egymást.
•   3. rész: Kapinak fogalma sincs, hogy miért gyűlt össze az összes ex- és tartalékos Angyal? Könyörgöm, ők hívták őket össze a fehér kóddal!!! Hiába, öreg és szenilis. Ráadásul akkor üvölti el, hogy ’Angyalok Előre!’, amikor már majdnem vége a csatának? Kicsit elkésett vele, nem?
•   Még a 3. részben: Sólyomszem halála. Ja. Már alig várom, hogy visszatérjen. (Vagy a House of M-ben vissza is tért? Nem tudom, azt nem olvastam.)
•   Még mindig 3. rész: az ENSZ, amint egy ilyen gyors szavazáson visszavonja az Angyalok jogait? Egyrészt nem szoktak titkosan és egységesen szavazni, másrészt nem órák alatt. Hónapok alatt esetleg.
•   És végül, de nem utolsósorban a 4. rész: hogy-hogy Wanda nem emlékezett a gyerekeire és ez eddig soha nem derült ki? És azóta vajon minden újonnan belépővel az elsők között közölték, hogy tartsa a száját a gyerekekről? Bevallom, lehetséges, hogy valahol egyszer Agatha Harkness gondoskodott erről a kérdésről Wanda agyában, de nagyon nem emlékszem erre. De oké, fogadjuk el, ez valóban így volt, és évek óta soha senki nem szólta el magát.
•   Az Angyalok mást se csinálnak, mint hogy állnak, és hagyják, hogy történjenek velük a dolgok, mire jön Dr. Strange és egymaga lerendezi az egészet. Soha életében nem volt Angyal, köze nincs a füzethez.
•   És jöjjön az, ami után szívből megutáltam Dr. Strange-t, illetve a mögött álló erőt (Bendis), ami a legjobban felidegesített és higgyétek el, tényleg fel tudom magam kúrni rajta: jön Dr. Strange és meghallgatja, hogy mi történt Wandával, mióta megszülte a gyerekeit. Egyrészt teljesen hihetetlennek tűnik, hogy ne tudjon róla, mert a képregényekben nem hogy a csapattársak és a hősök, de még az ellenségek is ismerik egymás összes gyenge pontját, valamint tisztában vannak a családi állapotokkal. Ehhez képest történik egy ilyen esemény évekkel korábban, és a mágia nagyura azt mondja, hogy erről fogalma sem volt? Ráadásul lebassza az Angyalokat, hogy miért nem szóltak??? De a csúcs: amikor elmondják, hogy Wanda ereje hogy nőtt, miután hozzáfért a káosz mágiához, kijelenti, hogy ilyen mágia nincs, mert ő a Legfőbb Varázsló és még soha nem hallott róla. MI VAAAAAN???? Hát mit képzelsz, ki a kis faszom vagy te? A mindenható? Csak azért mert Te nem tudsz róla, már nem is létezik?…. Bocsi, kicsit lehiggadtam. Szóval ez volt számomra a legnagyobb csalódás. Olyan szépen fel volt építve az évek folyamán ez a káosz mágiás dolog, nagyon szép alapjai és hihető háttértörténete vol, a JLA/Avengers cross-overben is lényeges szerepet kapott, erre jön egy balfasz, aki azt mondja, hogy ilyen nincs? Köszi szépen Strange & Bendis. Igazán köszi.
•   És persze a végén Wanda testét nyugodtan odaadják Magneotnak, majd „…végét vetik a zenének, s hazamennek a legények.” Hogyne.
Na, összefoglalva ennyi bajom volt azzal, ahogy az Angyalokat befejezték, hogy aztán egy új kezdetet vegyenek. Nyilván sokan nem értenek velem egyet, de szerettem volna a nézőpontomat és a véleményemet megosztani mindenkivel. Aztán lehet egyetérteni, vagy megcáfolni.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1353 Dátum: 2007. Október 17., 19:50:22 »
Az új Hangya elég érdekes figura, de jó volt a sorozata. Remélem nem cseszik el nagyon az Initiative-ben.
 Vízió maradt is halott. A jelenlegi Vízió nem energikon tesója, hanem Kangé. És jóval fiatalabb is. Sólyomszem meg... nos, azt tudjuk.
 Farek, tényleg előkeresheted majd azt az irományt, vmire részemről emlékszem, de nem sokra.

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #1352 Dátum: 2007. Október 17., 18:29:21 »
nem félek Farek...       (no várjcsak, hogy megvegyem a Káoszt...majd jóé végigkritizállak...  )

Thornak agyára ment , hogy övé lett minden felelősség apuci halála után, volt egy kétes kavarása a balkánon is...aztán összerúgta a port Vasemberrel és Amcsi Kapival, amikor is kilépett BA-ból...szóval őt nem is érintette a Bendis Leabálja a Bosszú Angyalait történet, de ő meg kapott az arcába egy jókis ragnarokot, aminek során jól megsemmisült pereputtyostól Asgardostól...

a Civil War és most a JMS alatt van visszatérőben...[span style=\'color:#000000;background:#000000\']ahogy már sólyomszem is visszatért, és Vízió is valamilyen formában...csak Hangyának akaródzott hullának maradni[/span]

De én nem sajnálom Hangyát    ...az új jobban tetszik....  

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1351 Dátum: 2007. Október 17., 17:15:55 »
És ha valakit érdekel, akkor este szívesen előkeresem és bemásolom egy korábbi, máshol (talán már itt is?) hangoztatott véleményemet a Káoszról, illetve annak előzményeiről.
Engem érdekelne, legalább itt is ki tudnánk tárgyalni, hogy milyen.

Nem elérhető benya11

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1350 Dátum: 2007. Október 17., 16:49:28 »
Ja, bocs, Hangyát is akartam említeni, bár őt nem ismerem. Mondanál Scott Lang-ről pár szót?
És Thor hol volt a Káosz sztori alatt? Kimaradt az egész hepajból?

Onnan gondolom, hogy túlélték, mert a Káoszban szerepelt Kapi és Vasember is.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1349 Dátum: 2007. Október 17., 16:44:55 »
Idézetet írta: benya11
Egyébként nekem nagyon tetszik a BA: Káosz is. Jók voltak a dokumentációk, eg a sztori is nagyon. Csak kár, hogy Sólyomszem és Vízió meghalt.
Úgy érted, hogy átmenetileg ők kerültek be a halál rulettjébe, ami aztán azóta már megint kidobta őket  
Ja, és pl. szegény Hangyát nem is sajnálod??? Hát van neked lelked? Ejnye?  

És ha valakit érdekel, akkor este szívesen előkeresem és bemásolom egy korábbi, máshol (talán már itt is?) hangoztatott véleményemet a Káoszról, illetve annak előzményeiről.

És miből gondolod, hogy túlélték a 215 végét? Hiszen annyi BA van, lehet, hogy a többiekkel folytatták a sorozatot, nem?  

Nem elérhető benya11

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1348 Dátum: 2007. Október 17., 16:35:40 »
BA v1 #215: Na, elolvastam ezt is. A füzet elején lévő kis rövid rész tetszett Tigráról, végre valamennyire megismerhettük. MIvel Ezüs Utazónak eljárt a szája tudta nélkül, ezért ugye a "legújabb" ellenség a Molekulaember. Huh, és ami az utolsó képkockában történt.... Kíváncsi vagyok, hogy hogy élték túl.

Egyébként nekem nagyon tetszik a BA: Káosz is. Jók voltak a dokumentációk, eg a sztori is nagyon. Csak kár, hogy Sólyomszem és Vízió meghalt. Pár dolgot írtam még róla a KN-en.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1347 Dátum: 2007. Október 17., 13:29:51 »
Aha. Szép kis retcon már megint.
Pedig nekem nem volt bajom azzal, ahogy eredetileg alakultak a dolgko, bár Wandát nagyon sajnáltam. De most ez a kavarás. Nem rossz, de biztos szükséges?

Ráadásul ezt a visszahozva renbetesszük a dolgokat már eljátszották egyszer, amikor a Heroes Reborn univerzumban a kis Franklin ugye, a magyarázat szerint, úgy tette be az embereket, illetve még inkább úgy hozta őket onnan vissza, ahogy ő emlékezett rájuk. Vagyis Vasember ismét felnőtt volt, de emlékezett az összes életére, Darázs rovaremberből visszament normális emberbe, Sólyomszem pedig kigyógyult a (részleges) süketségéből. Szóval egy kicsit ötlettelennek tűnik. De sebaj.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1346 Dátum: 2007. Október 17., 12:13:22 »
Bár Raziel csak egy füzetnyire van elvileg tőle, de már több, mint fél éve nincs mozgolódás a Könnyek taván, így spoiler nélkül:
A HoM után Wanda elég sok "hibás" dolgot rendbehozott pár karakternél, pl. ugye visszaadta Rozsomák emlékeit és kigyógyította Kapit az őrületből, ami már közel volt ahhoz, hogy kitörjön belőle. És vhogy megtalálta a gyermekei lelkét is, mert fogta őket és az időn kívül helyezve visszahozta az ikreket az életbe. Az egyikük lett a mágiahasználó Wiccan (aki Hulklinggel, Mar-Vell legidősebb fiával jött össze még a csapat megalakulása előtt) a másik meg Speed, aki rejtélyes módon a nagybátyja, Higanyszál képességét birtokolja (őt hozták ki a javítóintézetből). Mindketten tinikorban vannak és teljesen normális (szuper)emberekként élnek, nem pedig a hazugságok hercegének egy darabkái csak. Gyakorlatilag Wanda feltámasztotta őket a múltban, hogy most aktívak legyenek a jelenben.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1345 Dátum: 2007. Október 17., 11:49:41 »
Komolyan mondom, én egy abszolút békés és elfogadható kompromisszumnak tartom a Jackpot nevet. Már csak Csodakapitánnyal kellene dűlőre jutnunk.
MOst akkor mi is a helyzet Wanda gyerekeivel? Azt tudom, hogy akik az Ifjú Angyaloknál feltűntek, azok talán ők, de ezzel a vonallal nem vagyok tisztában. Össze tudod nekem foglalni? Akár Spoiler-ben is? Köszi.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1344 Dátum: 2007. Október 17., 11:23:11 »
Ráadásul ugye tudjuk, hogy nem is vesztette el őket és Mefisztó is - szokása szerint - hazudott róluk, nem is az ő lelkének darabjai voltak...
Igen, tudom, hogy eléggé le kellett rövidíteni őket, én kaine-nek anno Kapinál a Nomádos részt is ajánlottam, hogy tegye bele, a megcsömörlése eléggé komolyan értintette és sokáig befolyásolta a karaktert.
És igen, a magyarítás kifogástalan volt (kivéve a távol-keleti neveket, de azoknál lassan már fel se tűnik, hogy angol írásmóddal látom őket magyar szövegben). Jó érzés volt látni honosított neveket nyomtatásban is. Kivéve azt a fránye Kőrbubit, de az is szép volt, hogy egyáltalán egy névadásra rá tudtuk venni kaine-t a dzsekofhárc helyett.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1343 Dátum: 2007. Október 17., 10:06:20 »
Köszi szépen, igyekeztem.
A magyarításnál nem tagadtam meg maga, remélem, elégedett voltál, talgaby .
Sajnos nagyon szűkre szabta Kaine a lehetőségeket, én jóval bővebb leírásokat írtam eredetileg, de nagyon le kellett butítani azokat. Ezért maradhatott ki pl. egy-az egyben az Átkelés Vasember életrajzából, illetve nem lett egyértelmű, hogy Wanda miért is veszítette el a gyermekeit, pedig ez itt nagyon fontos lett volna. De amikor az utolsó verziót láttam, akkor már nyomdában volt.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1342 Dátum: 2007. Október 17., 08:48:44 »
Tele sok-sok lefordított névvel.  Tényleg nagyon jók lettek a doksik, egyedül Tony-nál hiányoltam egy rövid összefoglalást a Crossingról, ami szvsz a karakter leglényegesebb története volt.