Itt vagyok, olvasok és írok. Hívd vissza a quinjet-et, ami a házam felett kőröz!
Szóval: először mikor megpillantottam a címlapot, hirtelen fellelkesültem, hogy csak nem Holdsárkány első megjelenése, aztán rájöttem nem lehet az... mert az már régebben volt és mélyen elszégyeltem magam, hogy elbutultam a témában.
Az eleje tényleg lenyűgöző, Vidallal, meg a zsepibe csomagolt Darázzsal, végre életszerű! Sose szerettem mikor a ruha automatikussan változik a szereplőkön, vagy ha átváltoznak valamivé, mondjuk egy nagy narancssárga bundájú szörnyé vagy ilyesmivé és nincs rajtuk ruha, majd visszaváltozáskor ismét, ez bosszantó! Például azt se értettem sose, hogy a Hulkról miért nem szakad le a gyatya a derékánnál is, mikor engem mindig ott szorít a legjobban és nem a lábszáramon...
Azért egy kicsit olyan fura ez a mit csinálnak a szuper hősök a szabadidejükben téma, Janet fodrászhoz megy ez teljesen ok, Amerika Kapitány piti bűnözöket vadászik, ez is ok, bár azért valahol mélyen belül fáj Vasember meg... hát... azért az gáz volt, nem? A Tony Stark jobb pasi, mint 50 ezer dollár? Jaj a realitás... vagy pénzéhes vagyok, mert ugyan nem bántam volna, ha leléphetek a pénzével? Az ábrándos lelkű képregényolvasók nem tenénnek ilyet? Így nekem az hogy az asgardi istenek meg unalmukban kosárlabdát néznek, e mellett szintén elfogadhatóbbnak tűnik.
Azért bájos az a rész mikor szállnak fel az űrhajó sugarában és leesik neki, hogy ez egy csapda is lehet és ha valaki mentálisan irányítja őket egy idegen űrhajóhoz talán nem kéne rögtön beszállni. Aranyosak.
Viszont, azon töprengetem mennyire érdekes, hogy ebben a néha kissé gyermetegen bohókás légkörben milyen kiemelten kezelik Janet válását, meg ezt a témát, ez nagyon tetszik. Az "építek egy őrült robotot és minden jó lesz" hangulatban remek, hogy az író ilyen körül tekintően kibontja ezeknek az eseményeknek a lelki, érzelmi oldalát. Ez azért nem gyakran valósul meg ilyen jól.
Vagyis a megérkezésükkor a beszélgetés Darázs és Holdsárkány között, a kedvenc részem. Olyan sok rétegű! Öhm... ezen rétegek mentén elindulva, Holdsárkány nem leszbikus? Én mintha azt olvastam volna valahol, valamikor... De mintha azt is olvastam volna valahol, hogy újabban tényleg sárkány alakja van?
A fordításról pedig: Thor azt mondta "Piha!" Imádom!