Az Oper-- izé, fórum Fantomja kísért minket... Micho, jó újra látni. Akkor látom, a Te kezed volt már megint ebben a tpb-őrületben. Szerintem a Zsák az egyetlen, ahol ez a fajta honosítás működik. És hogy mekora ötlet volt ez...
+++
És akkor vélemény az Avengers Forever #1-3-ról:
Sztori: Hűdenagyonkavarós! Busiek itt aztán mindent beleadott, ami még nem meríti ki a kozmikus jelző fogalmát, az itt aztán benne van. Idősíkokból kiragadott Angyalcsapat (persze szigorúan zűrös időszakból, hogy ne legyen olyan egyszerű a helyzet), Kang vs Immortus (vagyis önmaga), gigantikus csaták, idővonalak és a velük való kavarás, üldözött civil, mérhetetlen hatalom... komolyan, már azt se tudtam, hova kapjam a fejem, és ez még csak a negyede. Ha a sztori ilyen eszeveszett tempót produkál a legvégéig, akkor elmehet az egész Ultimate-stáb a széthúzott, lapos történeteikkel a jó... szóval messze. Komolyan, lehet, hogy egy teljesen új olvasónak zavaros (nekem is vannak erős homályos foltok, de ezeket majd akkor, ha a teljes sorozat nem tisztázza), ám ennek ellenére pazar. Rég volt az, hogy ennyire izgalmasnak találtam egy sztorit az elejétől a végéig.
Fordítás: Khm, "Janet Pym, alias Darázs"??? A "másnéven" szó mit vétett, hogy száműzetésre került attól az embertől, aki a nevek magyarosításának egyik legnagyobb támogatója?
És most, hogy sikeresen belekötöttem a fordításba (igen, nagyítóval vizslatom át mindig, szeretek kötözködni ), lássuk a maradékot: Jó. Tipikusan Farekes. Ügyesen lett megoldva a magyar szöveg, talán egy helyen nem értettem volna vele egyet magyarosági szempontból, de tekintetbe véve a rettenetes mennyiséget, amit le kellett ehhez fordítani, ez teljesen elfogadható hibaszázalék. Nem tudom, meddig tartott ezt megcsinálni, de csak gratulálni tudok a teljesítményhez.
Beírás: Heh, Dórika írta be, ez már szinte mindent elárul (legalábbis van egy sanda gyanúm, hogy Micho a projectet vezette csak....). Úgy jó, ahogy van. SZépen elhelyezett szövegek, kiváló tördelés, jó is szép is.
Összességében: Wow. Első reakcióm. Komolyan. Sokan írtak negatív(abb) véleményt, de én ezzel nem tudok kicsit se egyetérteni. Bár a sorozat nekem kiragadott mivolta miatt nem fog felérni egy igazi, vérbeli Angyal-történettel, de a maxik közül igen magas helyezést kapott most nálam (első sose lehet, ezt előre kijelentem... azt egy szívemhez közel álló karakter maxija fogja vezetni mindig ). Bár tudom, hogy mikor jöna folytatás, de már alig várom. Komolyan. (Nem lehetne lelektorálnom előtte? Léccilécci!!! ) De a következő megjelenés(ek)ig is egy haaatalmas köszönet az elkövetőknek: Fareknek, Dórikának és a fórumon még itt ólálkodó bajszos Fantomnak is.