Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 913894 alkalommal)

0 Felhasználó és 14 vendég van a témában

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Avengers képregények
« Válasz #981 Dátum: 2006. December 08., 22:51:50 »
Én is nagyon várom a folytatást, és remélem el fogja oszlatni a kérdőjeleimet.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #980 Dátum: 2006. December 08., 22:41:22 »
Idézetet írta: talgaby
Fordítás: Khm, "Janet Pym, alias Darázs"??? A "másnéven" szó mit vétett, hogy száműzetésre került attól az embertől, aki a nevek magyarosításának egyik legnagyobb támogatója?
Jajj. Azt hiszem, most elbujdosom.    Teljesen jogos.
Igazán örülök, hogy tetszett, igazán nagy reményeket fűzök a történet honosításához.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
Avengers képregények
« Válasz #979 Dátum: 2006. December 08., 21:10:14 »
Szerintem a Zsák az egyetlen, ahol ez  a fajta honosítás működik.

igen... más honlapon is működne, csak ahhoz át kellene mennünk    
(vicc vót! de tényleg csak kreativitás kérdése, itt a HZs-n pedig mindig is szerettük az ilyesmit   )
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Avengers képregények
« Válasz #978 Dátum: 2006. December 08., 19:57:50 »
Az Oper-- izé, fórum Fantomja kísért minket... Micho, jó újra látni.  Akkor látom, a Te kezed volt már megint ebben a tpb-őrületben. Szerintem a Zsák az egyetlen, ahol ez  a fajta honosítás működik. És hogy mekora ötlet volt ez...  

+++

És akkor vélemény az Avengers Forever #1-3-ról:
Sztori: Hűdenagyonkavarós! Busiek itt aztán mindent beleadott, ami még nem meríti ki a kozmikus jelző fogalmát, az itt aztán benne van. Idősíkokból kiragadott Angyalcsapat (persze szigorúan zűrös időszakból, hogy ne legyen olyan egyszerű a helyzet), Kang vs Immortus (vagyis önmaga), gigantikus csaták, idővonalak és a velük való kavarás, üldözött civil, mérhetetlen hatalom... komolyan, már azt se tudtam, hova kapjam a fejem, és ez még csak a negyede. Ha a sztori ilyen eszeveszett tempót produkál a legvégéig, akkor elmehet az egész Ultimate-stáb a széthúzott, lapos történeteikkel a jó... szóval messze. Komolyan, lehet, hogy egy teljesen új olvasónak zavaros (nekem is vannak erős homályos foltok, de ezeket majd akkor, ha a teljes sorozat nem tisztázza), ám ennek ellenére pazar. Rég volt az, hogy ennyire izgalmasnak találtam egy sztorit az elejétől a végéig.

Fordítás: Khm, "Janet Pym, alias Darázs"??? A "másnéven" szó mit vétett, hogy száműzetésre került attól az embertől, aki a nevek magyarosításának egyik legnagyobb támogatója?
És most, hogy sikeresen belekötöttem a fordításba (igen, nagyítóval vizslatom át mindig, szeretek kötözködni  ), lássuk a maradékot: Jó. Tipikusan Farekes.  Ügyesen lett megoldva a magyar szöveg, talán egy helyen nem értettem volna vele egyet magyarosági szempontból, de tekintetbe véve a rettenetes mennyiséget, amit le kellett ehhez fordítani, ez teljesen elfogadható hibaszázalék. Nem tudom, meddig tartott ezt megcsinálni, de csak gratulálni tudok a teljesítményhez.

Beírás: Heh, Dórika írta be, ez már szinte mindent elárul (legalábbis van egy sanda gyanúm, hogy Micho a projectet vezette csak....).  Úgy jó, ahogy van. SZépen elhelyezett szövegek, kiváló tördelés, jó is szép is.

Összességében:  Wow. Első reakcióm. Komolyan. Sokan írtak negatív(abb) véleményt, de én ezzel nem tudok kicsit se egyetérteni. Bár a sorozat nekem kiragadott mivolta miatt nem fog felérni egy igazi, vérbeli Angyal-történettel, de a maxik közül igen magas helyezést kapott most nálam (első sose lehet, ezt előre kijelentem... azt egy szívemhez közel álló karakter maxija fogja vezetni mindig  ). Bár tudom, hogy mikor jöna  folytatás, de már alig várom. Komolyan. (Nem lehetne lelektorálnom előtte? Léccilécci!!!  ) De a következő megjelenés(ek)ig is egy haaatalmas köszönet az elkövetőknek: Fareknek, Dórikának és a fórumon még itt ólálkodó bajszos Fantomnak is.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 08., 21:08:12 írta talgaby »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
Avengers képregények
« Válasz #977 Dátum: 2006. December 08., 19:54:39 »
Idézetet írta: beigli69
Iletve lenne egy kérdésem még. A KN-en fentlévő verzióban van egy oldal az elején amin egy földgömb látható körötte koncentrikusan(?) kis képkockák vannak. Ez a kép nem volt benne vagy tudatosan maradt ki vagy máshová való ?

bár Farek már elárulta, mi az, de én voltam a ludas, aki végül kidobta a könyvből...  
mikor kialakítottuk Farekkel a Mindörökké megjelenését, elhatároztuk, hogy a 12 részt egy TPB-ben adjuk le. akkor már ment egy ideje a Byrne féle F4 és úgy döntöttem, legyen annak a mintájára. azaz egy közös magyar borító + a füzetek, közéjük elválasztónak az eredeti borik + a legvégére az extrák - jelen esetben "több oldalas lábjegyzetre" számíthattok majd, ami könnyebb eligazodást jelent a történetben, és egyszersmind bizonyítja Kurt Busiek alapos ismeretét a Marvel univerzumról. -
szóval ezeket a hátsó borikat én kissé (nagyon) giccsesnek találtam, és mivel még angol buborékokat is tartalmaztak, amiket nem akartunk honosítani, menniük kellett.  
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
Avengers képregények
« Válasz #976 Dátum: 2006. December 08., 18:16:53 »
Hello nagyon jó ez az új Avengers történet. Érdekes szereplő válogatás.Remélem Immortus fog győzni.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Avengers képregények
« Válasz #975 Dátum: 2006. December 08., 15:07:05 »
Akor megnyugodtam   Esteleg a legeslegvégén, ha nagyon jó kisfiúk és kislányok leszünk (és rajtam kívül mást is érdekel) nem lehetne-e bele tenni????

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #974 Dátum: 2006. December 08., 14:16:09 »
Idézetet írta: beigli69
Iletve lenne egy kérdésem még. A KN-en fentlévő verzióban van egy oldal az elején amin egy földgömb látható körötte koncentrikusan(?) kis képkockák vannak. Ez a kép nem volt benne vagy tudatosan maradt ki vagy máshová való ?
Az a hátsó borító volt, ami minden számnak a végén más volt, de nem hiszem, hogy különösebb jelentősége lenne. Legalább is a történet szempontjából nincs.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #973 Dátum: 2006. December 08., 10:45:06 »
Gorgonita: Nem, nem akarom lebeszélni mindenről. A JLA/A-nak örülnék, csak nem tudom, az olvasók hogy fogadnák azt, mikor az teljesen hasonló történetvezetéső, mint a Forever, csak ott két teljes univerzumban folyik a kavarás és harmadakkora oldalszámon. Én kedvelem azt a minit, csak kérdés, hogy bírják majd az olvasók? A Last A Story viszont szerintem olyan, hogy tényleg inkább azzal kellene lezárni a HZS Anengyal-részlegét (értsd: ráér még jópár év múlva ).
Farek: szerintem olvasd el. Ha az X-Men The Endet sokan mindentbele egyvelegnek tartották, ahol Claremont már nem tudja, mit rakjon bele, hát ez ugyanaz csak Angyalban.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Avengers képregények
« Válasz #972 Dátum: 2006. December 08., 09:30:57 »
Avengers Forever:

Köszönet  . Nagyon klassz sztori, Még így is hogy néha kapkodom a fejem hogy ki, honnan jött, nagyon tetszik. Nem zavar ez a kaotikus állapot, elvégre maguk az idősíkok is össze vannak keveredve (legalábbis ebben a 3 részben).  Nagyon szépen köszönjük a KRAMPUSZOKNAK  (vigyorgó ördögöt nem találtam  
Lehet hogy nincs igazam, de a 017-es kép második kockájában a "mikronnyi szót biztos hogy így kell elválasztani ? (nekem valahogy a mikron-nyi variáció jobbnak tűnik, oké, oké, nem vagyok egy ász hejesírásból  csak megkérdeztem)

Remegve várom a folytatást !!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #971 Dátum: 2006. December 08., 07:39:12 »
Idézetet írta: Farek
A Negatív Zónát Reed Richards fedezte fel és keresztelte el Negatív Zónának. Egy teljesen külön univerzum, amit egyfajta negatív, vagy antianyag alkot.
Ja tényleg (magát homlokon csapó smiley helye). Hogy lehetek ennyire hülye? Pedig rá kellett volna már jönnöm amikor Reed Richards is látható volt az egyik képkockán. De úgy néz ki túlságosan is belemerültem abba amit Rick és Marvell mondott.

Szóval akkor elemzem egy kicsit az Avengers 089-090-es számát.

Bár amennyire észrevettem még nagyon az elején tartok ennek a történetnek, de eddig tetszik. Még a 89-es szám végéig nem igazán gondoltam volna, hogy ennyire be fog indulni a sztori. Mert hát azon kívül, hogy Rick megpróbálta megmenteni Marvelt a negatív zónától, avagy Annihilustól, sok minden nem történt, bár már elvetették a történet apró magvait. A 90-es szám viszont már jobban ecseteli ezt a történetet, és jó volt egy kis betekintést nyerni a Krull történelembe (legalábbis, hogy miket műveltek itt a Földön). Egy kicsit közelebb került így már az Avengers Forever történet is. Kiváncsian fogok belekezdeni a folytatásba, eléggé érdekes ez a Ronan által végrehajtani készülő Avatus terv. Valamint, hogy Fullánk hogy visszafejlődött ősemberré, az szintén érdekes húzás volt.
Hibát egyáltalán nem vettem észre olvasás közben, mert nagyon jól lekötött a sztori, a dokumentáció pedig szokás szerint nagyon jóra sikerült  . Szokás szerint köszönet érte Farek, Micho és Troll. Aztán ha sikerül tovább olvasnom a történetet akkor majd folytatom...  
Mégegyszer köszi.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 08., 07:39:34 írta Sepi »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #970 Dátum: 2006. December 08., 01:04:37 »
Idézetet írta: Sepi
Volna egy kérdésem, ami az Avengers 089-es számának olvasása közben merült fel bennem. Ki ez az Annihilus, azon kivül, hogy ő a negatív zóna ura? Valamint mi ez a negatív zóna?
Hm, ez fogós. Ezért, mert ez főleg F4-et érintő téma. SZóval, amíg valami F4 guru ide nem ér: a Negatív Zónát Reed Richards fedezte fel és keresztelte el Negatív Zónának. Egy teljesen külön univerzum, amit egyfajta negatív, vagy antianyag alkot. Ennek az egyik önjelölt ura Annihilus, aki a kozmikus irányítórúddal (ne is monnd   ) nagy hatalomra tett szert. Egy másik ottani zsebdiktátor még Blastaar, aki a Marvel Extrában, egy BA történetben, meg a régi pók sorozat 120onvalahanyadik részében jelent meg.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #969 Dátum: 2006. December 07., 23:18:02 »
Volna egy kérdésem, ami az Avengers 089-es számának olvasása közben merült fel bennem. Ki ez az Annihilus, azon kivül, hogy ő a negatív zóna ura? Valamint mi ez a negatív zóna?

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #968 Dátum: 2006. December 07., 23:11:43 »
Ajjaj!!! Szétszakadok itt ebben a véleménykülönbségben! Tedd-ne tedd-tedd-ne tedd! De jó is ez!  

talgaby:Megmondom őszintén, a Last Avengers Story-t még én sem olvastam, csak egy összefoglalót, de az alapján nagyon jónak tűnik. A rajzai valóban érdekesek, de meg lehet szokni.

Gorgonita: Az egyik legnagyobb és legmeghatóbb dícséret,amit valaha is kaptam. Köszönöm.

Frogen: Köszi, jön hamarosan a többi rész is.  

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #967 Dátum: 2006. December 07., 21:15:08 »
(Btw, Farek, Te komolyan meg akarod csinálni az Avengers - The Endet (Last Avengers sztori)? Eléggé... elvont egy dolog, történetre, de képi világra főleg (a szereplők felét fel se ismertem, csak mikor megmondták, kik is lennének valójában). Bár Te tudod...  )

Te mindenről le akarod beszélni Farek-et? Persze, hogy meg akarja csinálni! Mi meg el akarjuk olvasni! Tejesen kattogok érte, hogy végre a JLA beEndelje az Avengerseket -bármiről is legyen szó.    Nekem kell az összes sztori, amiben Ami Kapi vagy akár egyetlen AA (nem Anonim Alkoholista!) is benne van! És ha belegondolok hogy amikor először ide tévedtem, még nem is ismertem őket. A HZs függőséget okoz!
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 08., 00:03:15 írta Troll »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #966 Dátum: 2006. December 07., 19:48:36 »
Hm, kösz. Magamtól sose jöttem volna rá.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #965 Dátum: 2006. December 07., 19:42:37 »
Ó, és a puszta kíváncsiság hajt, de ezt vki dekódolná nekem:
Idézet
tejes katogok hogy mi lesz a folyt.....
Mert ez így számomra iciri-picirit teljesen érthetetlen...  
Szerintem arra gondolt, hogy teljesen kattog, hogy mikor lesz a folytatás. Ez valami olyat jelent, hogy be van pörögve, be van indulva.

Nem elérhető Frogen

• R2-D2
  • *
    • http://
Avengers képregények
« Válasz #964 Dátum: 2006. December 07., 19:16:36 »
Jó ez az újabb BA. Durva sztori, zsír rajzok, kérünk még!
A tolerancia az, amit mindig a másiktól várunk el.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #963 Dátum: 2006. December 07., 18:09:57 »
Hm, most látom Farek válaszát. Ez alapján inkább úgy tűnik, öszekeverte a kettőt. Vagy még Stan Lee se tudja.  
Idézet
Nna annyira azért nem volt rossz, hogy az Avengers vs. JLA-t jegeljük miatta.
Ott oldalanként cserélődik a végefelé a gárda fele, egyedül talán 2 ember az, aki a legelejétől a legvégéig ott van. Úgyhogy mindenki döntse el maga.  

(Btw, Farek, Te komolyan meg akarod csinálni az Avengers - The Endet (Last Avengers sztori)? Eléggé... elvont egy dolog, történetre, de képi világra főleg (a szereplők felét fel se ismertem, csak mikor megmondták, kik is lennének valójában). Bár Te tudod...  )

+++

Ó, és a puszta kíváncsiság hajt, de ezt vki dekódolná nekem:
Idézet
Mert ez így számomra iciri-picirit teljesen érthetetlen...
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 07., 18:12:16 írta talgaby »

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #962 Dátum: 2006. December 07., 16:07:40 »
Nna annyira azért nem volt rossz, hogy az Avengers vs. JLA-t jegeljük miatta.   Supermant csak megismerjük, ahogy Thor haját tépkedi, miközben Batman megeszi Kap pajzsát sajtos sonkás feltéttel.    
 Egyébként a Marvelnek van néhány olyan jópofa gonosza, mint a ez legfőbb Intelligencia, Moyo vagy a Mandarint segítő Pöffeteg, akik a Star Wars vagy a Farscape maszkmestereinek is dícséretére vállnának. Most már Kangot-Immortust is bírom. Jó volt a Power Packban és a Young Avengersben is.
 Nekem nem is annyira a Forever sztorijával, mint inkább a lassú kibontásával volt bajom. Az első füzet végén még semmit se lehetett érteni. Ehelyett az utolsó képkockán megjelenő csapatra bízták, hogy eladja a második számot.
 Elsőre nekem olyan volt, mint amikor a Beyond! indult. De gondolom idővel tisztul a kép, mert valahogy csak el kell jutni az elején látható AA légiókig. Így legalább együttérezhetünk a szereplőkkel. Ők se vágják mi a pálya. Mi se.  
 Az viszont meredek volt, hogy csak úgy beálltak Kang zászlaja alá, egy ilyen erőtlen indoklás után.
 Egyébként meg -tudomisén. Csak véleményezek itt, de lehet hogy csupa hülyeséget írok.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 07., 16:09:19 írta Gorgonita »

Nem elérhető joegery

• Indiana Jones
  • *
Avengers képregények
« Válasz #961 Dátum: 2006. December 07., 10:52:13 »
Hali!

Köszönet a A Bosszú Angyalai - MINDÖRÖKKÉ-ért remek volt!!!!

Gery

Pontositok iszonyat jó volt!!!!

Gery

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #960 Dátum: 2006. December 07., 10:29:20 »
Farek, ez alapján én azt tanácsolnám majd, hogy a JLA/Avengerst jó ideig jegeld ez után. Ha itt zavarja az embereket a különböző idősíkokból jött Angyalok, akkor nem tudom, mit mondanának ott, különösen a végső csatánál...
Ja, valószínűleg igazad van. Bár itt is lesznek problémák...

Ja, és a Tony Stark-os kérdésedre a válasz: arról nem tudok, hogy hirtelen megöregedett volna, ha történt ilyen, az valószínűleg a saját füzetében történt, de (SPOILER) a lényeg, hogy különböző manipulációk hatására Tony megkattant, és megölt pár embert, köztük a tiszteletbeli BA-t, Rita DeMara-t, vagyis Fullánkot is. Hogy megállítsák - mivel egy Stark szintű zsenienk egy másik Stark szintű zseni kell - egy alternatív vonalból elhoztak egy fiatalabb, 18 éves Starkot. Az időset legyőzték, illetve feláldozta magát, és egy darabig a fiatal volt Vasember, amikor is jött Onslaught, akik ellen látszólag mind feláldozták magukat. Azonban, mint az közismert ("Közismert? Safranek, maga gúnyolódik velem!"   ), igazából a kis Franklin Richards egy zsebuniverzumot teremtett és oda rakta a hősöket. Csakhogy mindenkit olyan állapotába, amilyennek ő emlékezett rá. Vagyis Starkot felnőttként, Sólyomszemet teljes értékű hallással, Darazsat pedig emberi, és nem félig rovarszerű formájában. Ott aztán élték az életüket, egészen a visszatérésig, amikor is rájukszakadt a valóság. A konklúzió, hogy ugyan a Franklin által alkotott felnőtt Tony tért vissza, de gyakorlatilag mindhárom életére emlékszik (eredeti, fiatal, Heroes Reborn), szóval nagy a kavar.SPOILER vége

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #959 Dátum: 2006. December 07., 09:16:28 »
Farek, ez alapján én azt tanácsolnám majd, hogy a JLA/Avengerst jó ideig jegeld ez után. Ha itt zavarja az embereket a különböző idősíkokból jött Angyalok, akkor nem tudom, mit mondanának ott, különösen a végső csatánál...

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #958 Dátum: 2006. December 07., 08:52:58 »
Idézetet írta: Sepi
Valamint már az is egy kicsit ámulatbaejtő, hogy miért kell több idősíkból összeszedni az Angyalokat a világ megmentéséért. Gondolom ez majd megválaszolásra kerül a folytatásban, de nekem eddig ez eléggé zavaros.

Idézetet írta: Gorgonita
Hőseink különböző idősikból való előrángatása szintén kihívás elé állíthatja a csapattal még csak ismerkedő új olvasókat, így csak a már meglévő rajongókat célozhatja.

Hm, kicsit meghökkentem így az első reakciókon, mert nekem az egyik kedvenc történetem, de aztán rájöttem, mi a baj. Való igaz, hogy aki még csak pár BA történetet olvasott, az egy kicsit elveszettnek érezheti magát. És megmondom frankón, ebbe így bele sem gondoltam. Bocsi. De természetesen bárkinek szívesen segítek az események megértésében, ha már így belecsaptunk a lecsóba.
Az pedig, hogy érthetetlen, miért is kellett különböző idősíkbéli Angyalokat összehozni? Hm, amennyire emlékszem, a történetben azért egy kicsit lesz jelentősége, míg a kiadók szempontjából meg gondolom, valami olyasmi volt, hogy dobjunk egy rendkívülit, aztán meg dől a lé  

Azért remélem, hogy a folytatás majd jobban elnyeri a teszéseteket, meg azokét is, akik még csal olvasták, de nem jeleztek.

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #957 Dátum: 2006. December 06., 19:00:15 »
Forever.

Negatívumok:

Eléggé túlinformált a sztori. Negyedórás leírások arról, hogy ki mekkora kavarógép a főgonoszok közül, de az igazán hatásos mondat, Kang és Immortus ugyanaz a személy, önmaga ellen vívja harcát csak a második füzetben írattatik le. Az olvasó aki nincs képben skree-skrull stb ügyekben, ásítozik az evolúciós csatatervek útvesztőjében is, hisz nem értheti ki mit akar.
 Hasonló a helyzet a csatajelenetekkel is. Oldalas elemzések a karakterek képességeiről, az ellenséges időtlen seregekről, de egy percig sincs miért izgulni. Személytelen ellenség nem fog hősöket legyőzni, és a főmókusok sem, amíg öndicsőítő monológjaik végére nem érnek. Azzal meg még elvannak pár szám erejéig. Az utolsó csatát át is lapoztam...
 Hőseink különböző idősikból való előrángatása szintén kihívás elé állíthatja a csapattal még csak ismerkedő új olvasókat, így csak a már meglévő rajongókat célozhatja.

Pozitívumok:

Hőseink életük rossz pillanataiban kerülnek ebbe a pro-Exiles helyzetbe, gondjaik miatt szerethetőek. Kár hogy egyetlen vészhelyzet és nem egy Exileshez hasonló cím miatt verbúválódtak.
 Jók a rajzok.
 Darázs csinos.

Szvsz.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #956 Dátum: 2006. December 06., 14:12:39 »
Végre sikerült elolvasnom mai bokros teendőim közepette az Avengers Forevert. Most így elsőre nehéz megfogalmazni a benyomásaimat az első három számról (főleg, hogy nem szeretek úgy elemzést írni egy történetről, hogy még nem látom át az egészet).

Így elsőre nagyon vegyesek az érzéseim erről a minisorozatról. Jó is volt meg nem is  . Mint azt már Troll bejelentése előtt is írtam, pont most kezdtem bele ennek a történetnek valamilyen szinten az előzményének tartott Avengers 089-től 097-ig tartó történet olvasásába is, ezért még vannak szürke foltok amik szükségesek lehetnek ennek a történetnek a teljes megértéséhez. Már azoknál a történeteknél is az volt az első érzésem, amit ebben már rögtön a legelső pillanatban éreztem. Pontosan az, hogy nem igazán értem, hogy egy ilyen történetet miért pont a Bosszú Angyalainak kell átélniük. Mert hát igazából akik ilyen dolgokba szoktak keveredni, azok a Fantasztikus Négyes. Valamint már az is egy kicsit ámulatbaejtő, hogy miért kell több idősíkból összeszedni az Angyalokat a világ megmentéséért. Gondolom ez majd megválaszolásra kerül a folytatásban, de nekem eddig ez eléggé zavaros. A másik dolog amit nehezen értek, hogy Kang és Immortus miért ilyen gyarló módon küzdenek egymással: jelentőségmentes, karakternélküli az időhöz és térhez nem kötött harcosokkal. Mondjuk valószinűleg ezzel akarták érzékeltetni a hatalmas csatát ami köztük zajlik, hiszen egy az olvasó számára érdektelen embertömeg pusztulása nem okoz traumát.
A másik nagy gondom a történettel, hogy az ilyen történetek, melyek legyenek bármennyire is jelentőségteljesek a világ és az univerzum számára, egyáltalán nem hoz semmilyen változást a hősök mindennapi életében. Minden folytatódik tovább, mintha mi sem történt volna, maximum csak akkor kerül elő, hogy valami kisebb dolgot kell megmagyarázni.

De mint mondtam nekem ezek most csak az első benyomások. Még nagyon az elején tartunk a történetnek, és lehet, hogy később már nem lesz ennyire zavaros. Majd kiderül ha így lesz, hiszen a folytatáshoz is írok majd véleményt.

Addig is köszönet érte mégegyszer Dórika és Farek krampusznak  . Kiváncsian várom a folytatást.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 06., 14:14:43 írta Sepi »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #955 Dátum: 2006. December 06., 14:09:12 »
Idézetet írta: kaine
Már nemigen van időm monitoron olvasni, de az Avengers Forevernek örülök. Csak remélem semmi Csodakapitány...    
Ja, és még hiszel a Mikulásban is?   De képzeld oda, miközben olvasod  
OFF: De megértem a fájdalmadat, hiszen a Póki&Macs különszám második részének egyik hivatkozásában szerepelt, Luke Cage, azaz Power Man, magyarul ERŐEMBER!!! (Igaz ugyan, hogy nem Izomember, de már ez is valami!) ON

Különben meg akkor töltsd le, nyomtasd ki - nagylelkű leszek, nem muszáj színesben   - és akkor olvashatod papíron.

Nem elérhető kaine

• Hulk
Avengers képregények
« Válasz #954 Dátum: 2006. December 06., 13:26:28 »
Már nemigen van időm monitoron olvasni, de az Avengers Forevernek örülök. Csak remélem semmi Csodakapitány...    

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
    • http://
Avengers képregények
« Válasz #953 Dátum: 2006. December 06., 13:12:31 »
A jó kislányokat így kirekeszted? (Vagy evidensnek veszed, hogy ők cak jók lehetnek?)
Bizony-bizony, a kislányok mindig jók  Épp ezért minden lány, aki elolvasta az angyalokat, írjon ide róla! (A többi képregényről is természetesen a maga topikjában!) A fiúktól pedig kérni sem kell, hiszen ő kérés nélkül is ontják majd nekünk a hozzászólásokat! Mivel ti is mind jók akartok lenni  Ugye?!!!!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #952 Dátum: 2006. December 06., 11:55:32 »
Idézet
Szívesen. Ha elég sok jó kisfiú lesz, akkor majd jön.  
A jó kislányokat így kirekeszted? (Vagy evidensnek veszed, hogy ők csak jók lehetnek?)  
Idézet
A többi kérdéssel kapcsolatban sajnos nem tudok válaszolni, próbáld a saját témájukban.
A középsőre a válasz az, hogy még lesz. A Hellspawn is szerintem folytatódik még. A Holló viszont passz.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 06., 13:14:44 írta talgaby »