Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 910542 alkalommal)

0 Felhasználó és 17 vendég van a témában

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
Avengers képregények
« Válasz #891 Dátum: 2006. Október 09., 20:18:18 »
Az új Moonknight képregények amiket FAnAtiC honosít azok jók. Nagyon idegesitő karakter? Nálam azthiszem Ms.Marvel.

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #890 Dátum: 2006. Október 09., 20:04:56 »
Idézet
Idézet
...a Marvelnél feltűnő leginkább ellenszenves karakterrel!
Nofene, Punisher vendégszerepel?  
Tessék, Talgaby, itt van hát a korábban már említett szereplő!

Nem tudom, ki hogy van vele, de számomra Holdsárkány talán az egész Marvel Univerzum legnagyképűbb és legidegesítőbb szereplője. Hozzá képest még Thanos is csak egy szerény és halk szavú kiscserkész, legalább is ami az arcát illet. És mindezt egy olyan karaktertől, akit Rick Jones (akit szintén nem szívlelek, de a Spidertom oldalain megjelent Csodakapitány - szia Kaine   - képregényben egészen elviselhető volt) is képes sakkban tartani egy walkmannel.   És ezennel meg kell hogy emeljem a kalapom a Marvel alkotói előtt. Nem mindennapi, hogy egy kitalált képregénykarakter kiváltsa belőlem azt az érzést, hogy legszívesebben olyan bevernék neki, hogy az is hülye lenne, akinek elmeséli. De Holdsárkánytól még a lábam is ökölbe szorul. Komolyan mondom, miközben fordítottam ezt a részt, az ideg majd szétvetett az arcától.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy kinek mi a véleménye erről, illetve van-e ennyire utálatos karakter számotokra a Marvelnél?
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #889 Dátum: 2006. Október 08., 20:35:33 »
Frissülés!

Bosszú Angyalai v1 #211
gyengéd barbár

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #888 Dátum: 2006. Szeptember 25., 15:08:09 »
Ezt majd a Comoron tudod meg valamivel azután, hogy kijöttél a 250-el...  

Addigra talán meglesz hozzá egy másik alapozó történet is, és a beíró helyzetem is rendeződik...

Annyit igérek, hogy kemény egy kozmikus sztory lesz !
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 25., 15:08:43 írta Fairlight »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #887 Dátum: 2006. Szeptember 25., 13:27:51 »
Idézet
Idézet
Ugyan már! Punisher maximum idegesítő, de nem ellenszenves. Majd meglátod.

Fairlight: ja, szóval a másik. De hát őt megszopatják a 250-ben és eltűnik a fenében, nem? Persze nyilván visszajön, hiszen Marvel, de hogyan?
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 25., 13:28:41 írta Farek »

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #886 Dátum: 2006. Szeptember 25., 12:54:45 »
Farek: nem-nem...a másik figura kell a #250-ből...  ...hogy Kvazár később izzadjon egy nagyot...szal,  nem a már kintlévő #1-2-ben...  ...mert pont ő lesz az, akit szépen körülírtak...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Avengers képregények
« Válasz #885 Dátum: 2006. Szeptember 25., 12:41:57 »
Idézet
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #884 Dátum: 2006. Szeptember 25., 09:02:04 »
Idézet
A #250-et meg nagyon várom Farek, mert amíg ott valaki nem , addig Kvazárnak később a saját sorozatában nem lesz kit....
Ja, ja, értelek. Nálatok Kvazár már találkozott vele  

Köszi mindenkinek a dicsérő szavakat. Szerintem is jó ez a történet, és tényleg nem egy sablonos megoldással győzték le Ultront. De volt pár dolog, amitől egy kicsit elborult az agyam. Pl. az 5. oldalon, amikor Vas elmondja, hogy Ultron milyen kemény, meg az adamantium mekkora egy übertáp dolog, és kibírja egy hidrogénbomba találatát is, akkor mi a fenének kell kitárt karral, Krisztus pózban tetszelegnie? meg a 13. oldalon, amikor Ultron gratulál Starnak, hogy milyen okos, hogy belebújt Vasember páncéljába. Ehhez a fordításnáél csak annyit fűztem: "Aha. Ultron meg ennyire ostoba. Ha ez így lenne, akkor a saját cipőjét nem tudná befűzni, nem hogy a világot leigázni, meg mindenféle ügyes robotokat építeni. Ja, hogy nincs cipője? Lényegtelen."
Valamint 15. oldal, amikor Vasember leforrasztja a páncélterem ajtaját. Aha. Ahelyett, hogy bemenne és elpusztítaná a kütyüt. Nem lett volna egyszerűbb? Na jó, azt mondjuk elfogadom, hogy Tony tudatos énje itt működött egy kicsit, és meg akarta hagyni a lehetőséget a többieknek, hogy megtalálják őt.

De természetesen nem az Angyalok ellen akarok beszélni, hanem mellettük. És a következő szám is igen érdekes lesz, ráadásul a számomra a Marvelnél feltűnő leginkább ellenszenves karakterrel!

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #883 Dátum: 2006. Szeptember 24., 19:49:00 »
GVH  ....  .... kb. 3 * -ra kell írnom...a GVH ügy nem rajtam múlik...hanem beíró kérdés...én lefordítottam a dolgokat....szal köszi, de nem fogom  a már elkészült munkáimat sutbadobni...  

No a Thor projectet meg majd meglátjuk...

A #250-et meg nagyon várom Farek, mert amíg ott valaki nem , addig Kvazárnak később a saját sorozatában nem lesz kit....

Nem elérhető Ryder

• Kázmér
  • **
    • http://
Avengers képregények
« Válasz #882 Dátum: 2006. Szeptember 24., 15:38:21 »
Behozom a lemaradásomat:#201

Bosszú Angyalai #201 szerintem:

Kezdem az elején:Az eleje a legjobb!  
Bepillanthatunk a csaták utáni órákba, Thorék szemetet szednek, ilyenek.Ez nagyon bejött.Ebben a számban szokatanul sok a civil, akivel még dumálnak is az Angyalok!
Haláliak a Vasember-Tony Starkos dolgok, de a legjobb kép mikor beleshetünk Vas búravédője alá és láthatjuk a pontos időt!Az mekkora!  
Mindenkinek van valami remek beszólása!
Mikor már valami kezdett kialakulni, láttam, hogy "A Következő számban.....".Mondon, na nemárhogy vége!Mindössze 15 kép volt ez a rész?De nem, pfuu, mégsem lett vége!
Azután csak mégjobb lett.Jarvis idős korára való tekintet nélkül elpüfölt egy gengsztert, Kapitól vett leckéinek hála!
Szóval nagyon nagy rész volt!Köszönet érte!  

#202 szerintem:

A borítóról ezúttal hiányzott a jóöreg Marveles felkonferálós szöveg, de nembaj.
Megin' az elején:az 1.oldalon a "mesélő" aszongya:"...a 3cm vastag hőálló üvegfal betörik...", na most komolyan ki ellen volt ez?Talán csak a BA rajongó kislányoktól védte meg "a föld leghatalmasabb szuperhőseit" És Sólyomszem majdnem káromkodott egyet,de üvegszilánk repülhetett a szájába, mer gyorsan abbahagyta.  
A 7.oldal szuper:Vízió milyen ünneprontó feleségével szemben, aki megis dorgálja azért!Aztán a csók!    
Aztán jönnek a misztikusabb részek, Vasember hangfelvétele, aztán ahogy kiiktatja Sakrlát Boszit, kezd emelkedni a hangulat!Hál'istennek Jarvis agya megint helyén van.Dettó mint Darázsé, úgyhogy a végén minden jóra fordul, pedig már kezdtem reménykedni, hogy egy jókis 2részes BA-val lesz dolgunk, de nem.No, ez sem baj, mert egy újabb remek sztorival lettünk gazdgabbak, köszönjűűk!

« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 24., 15:42:08 írta Ryder »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #881 Dátum: 2006. Szeptember 24., 11:29:55 »
Vélemény a számról:
Ismét visszatér az elpusztíthatatlan ellen, és hogy szép kerek legyen a világ, még a CoMoron is ő kavar, így az Angyal-rajongóknak most kijutott belőle annyi, amennyi csak kell. Vasember poszthipnotikus állapota ugyan kicsit fura volt nekem, különösen az, hogy milyen remekül felismerte a jeleket magán, továbbá az is, hogy pont akkor múlik el a hatása, mikor Ultron el akarja intézni Wandát, de ezt még beveszem a szokásos sors közjátékának. Az viszont nagyon tetszik, hogy a páncél hálózati ármaforrásról úgy leszívja az energiát, hogy fél perc alatt feltölti az akkukat, és még egy marha nagy taszítócsapás is belefér útközbe. Thor is hozta a formáját, fejjel (vagyis kalapáccsal) ment a falnak, de ez  a módszer ismét bevált. A legvége viszont, ahogy elintézik Ultront, nagyon kreatív, tetszik.
És szegény Jarvis is majdnem jól megjárta megint, kellett neki pont akkor bemenni a kis szervízkocsijával!  
A fordításnál már elmondhatom, hogy megszokott Farekes. A narrátornál megint jól visszajön a kissé emelkedett, de ugyanakkor pöttyet lazán, humorosan megmondó hangulat, a karakterek is úgy beszélnek, ahogy elvárjuk tőlük (Víziónak is elég érdekes elképzelései vannaka romantikáról, az is biztos...). Hiba egy szál se.
A beírás is a megszokott remek minőség. Igaz, a borító/kredit párosításon kívül nincs spéci szöveg, de a mennyiség miatt már egyedül megérdemlika dícséretet a beírók (hogyhogy ketten?). Szép munka volt!
Összességében teszett a szám, bár hiányoltam belőle Bestiát. De valahogy Ultronnál a készítők nem túl gyakran rakják be a túlzott humorizálást, talán ezzel akarják kihangsúlyozni, hogy milyen komolyan veszélyes ellenfél is ő. Mindenesetre a #202 egy igazán méltó darabja a HZS Bosszúangyal-történetek gyűjteményének, köszönet érte
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 24., 12:01:02 írta Troll »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Avengers képregények
« Válasz #880 Dátum: 2006. Szeptember 24., 11:13:39 »
Frissülés!
Bosszú Angyalai v1 #202

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Avengers képregények
« Válasz #879 Dátum: 2006. Szeptember 23., 23:45:20 »
Idézet
mondjuk úgy, hogy nem éppen überprofi.
She-Hulk magyar neve ott Miss Hulk lett, szerintem ez sokkal jobb az Amazonnál.
de hogy Jamesont miért kellett lefordítani Ivanovra...   lehet még a kommunista rendszer hatására történt
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #878 Dátum: 2006. Szeptember 23., 23:39:37 »
Hmm, és ez fenn van valahol angol scannben? Mert az alfás verzió kicsit...háááááát...mondjuk úgy, hogy nem éppen überprofi.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #877 Dátum: 2006. Szeptember 23., 23:37:34 »
Idézet
"Monolit bosszúja" fantázianév alatt kell keresni az "m" betű alatt.
lehet... nem tudom, milyen szisztéma szerint tették fel  
eredetileg pedig ez volt

+++
(mr. Ivanov rulez)  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 23., 23:39:52 írta Micho »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #876 Dátum: 2006. Szeptember 23., 23:34:31 »
Az nem a Monolit bosszúja volt? Mert akkor a "Monolit bosszúja" fantázianév alatt kell keresni az "m" betű alatt.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #875 Dátum: 2006. Szeptember 23., 23:29:31 »
Idézet
Sziasztok segitséget kérnék
Alfa magazin 1989 különszám.. a kepregeny.net-en megtalálod, de nem biztos, hogy ezen a címen van, keresd esetleg Marvel Extra vagy Bosszú Angyalai címszavak alatt.

Nem elérhető kisboni

• Donald kacsa
  • *
Avengers képregények
« Válasz #874 Dátum: 2006. Szeptember 23., 23:19:54 »
Sziasztok segitséget kérnék kb 1994-ben jelent meg a haverom szerint az alfa magazin mellékleteként egy képregény bosszú angyalai + f4 +hulk + pókember együtt küzdöttek egy fáraó kinézetü emberke ellen (kb 15m magas volt) ha valaki tudná , hogy mi a cime illetve hol lehetne megszerezni vagy letölteni lécci segitsen elöre is kösszi.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #873 Dátum: 2006. Szeptember 22., 10:43:27 »
Az F4-es csatlakozás jó volna, kialakulna egy szép kis összefonódás akkor a Marvel-részlegben.  Léccilécci csináld meg!
(Ha minden kötél szakad és a CoMoron nagyon leáll a GVH, akkor ha szükséges, egy-két rész erejéig beszállhatok fordítói oldalon. Most még kicsit laza az egyetem...)

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #872 Dátum: 2006. Szeptember 22., 10:09:32 »
Idézet
Most olvastam a #200-201-et ...szép munka...(később az értékeléssel is jövök....  )
Gyere csak, várunk sok szeretettel  

Igen, tudom, az Avengers 249-ről beszélsz. Nos, megmondom őszintén, mivel igazából Thor története és ellenségei játsszák a főszerepet, ezért nem terveztem a kapcsolódó címeket honosítani, szóval részemről nincs akadálya. De amennyiben nem sikerül megfelelő beírót találnod, akkor én 'könyörtelenül' megyek tovább és nem várom meg a kapcsolódást.
A GVH meg nagyon elszmorít.   Ha nagyon nem meg, akkor add át, és mi megpróbáljuk befejezni, hogy ne lógjon a levegőben. De sajnálnám, ha nem tudnátok folytatni.

Micho: Épp azon gondolkozom, hogy - a második ugrás alkalmával 4 részt hagyjak ki (egyben Szellemlovas vendégszerepel, egyben pedig Molekulaember és Ezüst Utazó), vagy csak 1-et. Szóval lehet, hogy szépen becsatlakozunk az F4-hez...   De valószínűleg csak 1-et fogok, ami nagyon töltelék.

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #871 Dátum: 2006. Szeptember 21., 23:01:09 »
Üdv.

Most olvastam a #200-201-et ...szép munka...(később az értékeléssel is jövök....  )

Carol történetvonal...milyen igaz, valóban folytatódni fog a Vo.3-ban...a kedvenc történetemben...  

+ ide írom mert itt minden illetékes olvassa:

Ha az Ostromig tervezitek megcsinálni az Ave-t , van ott egy rész, ami szervesen kapcsolódik a Thor egyidejü számaihoz (amiben akkoriban a Bosszú Angyalai , F4 ek is szerepelnek)...

Ezeket a Thor részeket szívesen lefordítanám, csak szkenn/beíró kell hozzá...(akár egy Comor/HZS koprodukcióban...1 rész ide 1 rész oda...)

Jó történet, de elég szövevényes és eltart pár számon keresztül... és erre nincs most beíró kapacításom...

(AHHH pont egy beíró miatt húzódik a GVH is... )

No ha érdekel a dolog, szóljatok időben egyeztetés végett...

Fairlight

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #870 Dátum: 2006. Szeptember 21., 13:55:24 »
Hm, jó tudni. Életemben nem gondoltam volna. Akkor gondolom az a "tárgyalás", hogy most kinyírják nagy G.-t vagy sem. Hm, eltart vagy 2 oldalig... A #257 meg még három és fél számnyira van.
Hú, de sikeresen szétoffol(tat)tam az Avengers-topicot...bocsesz!

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #869 Dátum: 2006. Szeptember 21., 13:53:04 »
Idézet
AZ a Galactus-per?
az utólag kiadott tpb-nek lett ez a címe, hogy Galactus-per, azóta így emlegetik ezt a történetet.

különben majd a #257-262-ben fog folytatódni a dolog.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 21., 13:53:38 írta Micho »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #868 Dátum: 2006. Szeptember 21., 13:46:50 »
AZ a Galactus-per? Na neee. Emlékszem vmi Negatív-zónás mizériára, Frankie kis kalandjára és Julie Angel komolyabb bemutatkozására, de perre hasonlító dologra nem. Fura.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #867 Dátum: 2006. Szeptember 21., 13:22:58 »
Idézet
(Tényleg, a Galactus-per mikor kezdődik, mert én még mindig Negatív-zónás kalandokat fordítok...)
szerintem már lefordítottad, a 242-től volt

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #866 Dátum: 2006. Szeptember 21., 13:13:14 »
Mivel Byrne continuity-mániás egy író, ezért gondolom csak addig cseszegette az Angyalok-szerkesztőt, hogy legyen. Vagy eleve így beszélték meg. Bár ha jól sejtem, akkor elintézik egy lábjegyzettel, mint ahogy "belsőleg" szokták, ha vki nem volt épp ott.
(Tényleg, a Galactus-per mikor kezdődik, mert én még mindig Negatív-zónás kalandokat fordítok...)

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #865 Dátum: 2006. Szeptember 21., 10:58:05 »
Idézet
Egyébként pedig kb. a 250-260-ik rész környékén kapcsolódik be és kezdődik el a nyugati parti sorozat, szóval lehet, hogy megvárom azt, hogy nagyjából egy időben fussanak a történetek
szerintem ez így jó  
amúgy érdekes, hogy a Byrne F4-ünk is majdnem párhuzamosan fut a mostani Avengers szállal  
 a következő Angyalok a #202 lesz, és mint Farek említette, ugrunk egyet a #211-ig, és akkor már csak pár szám lemaradásban vannak az Angyalok az F4-től egy kronológia szerint:

Avengers 218
Fantastic Four 243
(The Avengers and Dr. Strange join the Fantastic Four
in their battle against Galactus.)
Fantastic Four 244 (The Avengers aid the Fantastic Four in reviving the
defeated Galactus.)
Defenders 107
Avengers 219
Avengers 220

Avengers Annual 11

Tehát a HZs-n most a kövi F4 a #241 lesz, mire az kikerül, jön az Angyalok #211, így csak 5 szám lesz a különbség a Galactus-per környékére  

tényleg, az Avengers címben lesz valami utalás a sztorira?
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 21., 11:00:15 írta Micho »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #864 Dátum: 2006. Szeptember 21., 10:50:02 »
Idézet
Akkor ha jól értem, az eljövendő részekkel ki akarod tölteni a mostaniak és az Ostrom közötti üres foltot. Ez jó. De a Nyugati Partot is folytatod, vagy az most kényszerpályára került?
Egyrészt igen, ki akarom tölteni az Ostromig tartó részeket, pár gynegébb és érdektelenebb kivételével, de utána is folytatni akarom, akár jóval 300 feletti részekig is. Szóval ez tényleg jó.  

A Nyugati Partiakat nem adtam fel, folytatni akarom és fogom is, csak először azt szeretném, hogy a hosszú ínséges időszak miatt elszokott emberek visszatértjenek, és lássák, hogy van rendszeres BA frissítés. Aztán, amikor ez már jól beállt, és visszatért az olvasóközönség, valamint az olvasási kedv is, akkor belecsapok abba is. Egyébként pedig kb. a 250-260-ik rész környékén kapcsolódik be és kezdődik el a nyugati parti sorozat, szóval lehet, hogy megvárom azt, hogy nagyjából egy időben fussanak a történetek, és az esetleges kereszthivatkozások egyértelműek legyenek. De semmiképpen nem adom fel, mert a kedvenc BA címem.  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #863 Dátum: 2006. Szeptember 21., 09:53:10 »
Akkor ha jól értem, az eljövendő részekkel ki akarod tölteni a mostaniak és az Ostrom közötti üres foltot. Ez jó. De a Nyugati Partot is folytatod, vagy az most kényszerpályára került?

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #862 Dátum: 2006. Szeptember 21., 08:46:43 »
Szi Regnar! Rég nem mláttunk errefel! Remélem, azért most már itt maradsz egy darabig megint.

Ja, a borítót többen kifogásolták, hogy lehetett volna valami monumentálisabbat is, mint egy rozzant kődarabot. De hát istenem, nem lehetünk mi a szerkesztők.    Energikon jellemzésén igen jól szórakoztam  
Ennek az időszaknak (80-as évek) a rajzai nagyon közel állnak a szívemhez, főleg a magyarul is megjelent Ostrom idején. Buscema nagyon szép dolgokat művelt az Angyalokkal, de már ez az időszak is tetszik.
A sztori meg olyan igazá nagyszabású jubileumi, ami szerintem nem feltétlenül a legjoibban sikerült történetük, de legalább hosszú, mint azt egy ilyen történetnek illik is.   Annyit árdemes megjegyezni, hogy ez a vonal később, főleg az CoMor-on most futó Avengers vol. 3-ban még komoly hatásokkal jár. És legalább egy jó beszállási pont a történetekbe. Jön pár gyengébb rész (amivel nem is kínozlak benneteket, csak kaptok egy kis összefoglalót), de utána huzamosan nagyon jó történetek jönnek.
Megmondom őszintén, már nem emlékszem a Texas Instruments-es részre, de biztosan igazad van, bocsi. Remélem, ezeknél nagyobb hibát soha nem találsz.

Ja, és itt van a 201-es rész is, szóval ne felejtsd el azt is értékelni!