nem is tudom, hogy neki mikor volt utoljára önálló sorozata vagy minije
Utoljára a
The Power of Shazam! sorozat címszereplője volt Cap, melyet szintén ezen a címen egy történet vezet fel, ami mind a mai napig Captain Marvel hivatalos eredettörténete a kontinuitásban. Ráadásul a
Black Adam and Isis (JSA) című történetben Jerry Ordway utalt is a művére jópárszor. Cap utolsó saját története pedig a Judd Winick által írt 12 részes
The Trials of Shazam! volt, mely rendesen megváltoztatta a Marvel Famíliát (más kérdés, hogy ezután Winick semmit sem kezdett velük), ugyanis ez már a
Day of Vengeance után játszódik. A sztori érdekes, de ami leginkább egyedivé teszi, hogy festett képregény. Howard Porter és Mauro Cascioli (Justice League: Cry For Justice) gyönyörű munkája pedig remekül átadja a történet hangulatát. Aztán érdemes még szót ejteni Geoff Johns és David Goyer zseniális JSA sorozatáról, mely Captain Marvel és Black Adam történetét folytatja a
Power of Shazam! című sorozat után. Ebben van egy Day of Vengeance tie-in is:
Black Vengeance, ami leginkább Black Adam és a JSA (viharos) kapcsolatát mutatja be. Aztán van még a
Lightning Strikes Twice című sztori, ami a Bosszú Napjának felvezetője, amit Winick írt a Superman címekben (Action Comics #826, Adventures of Superman #639, Superman #216). A harmadik alkotása (nem időrendben persze) a 4 részes
Superman/Shazam: First Thunder, amiben Superman és Captain Marvel első találkozását írta újra. Ez inkább a fiatalabb korosztálynak szól, egyetlen kiemelkedő pozitívuma, hogy a régi Shazam! képregények hangulatát idézi fel. Az utobbi években azonban a DC
Black Adam-ből egy sokkal érdekesebb és eladhatóbb karaktert csinált (52, Black Adam: The Dark Age), mint Marvel Kapitányból. Ezen fog majd változtatni remélhetőleg Jerry Ordway, a Blackest Night után.
minden olyan képregényt letöltöttem amibe szerepel és el is olvastam de azokban csak vendégszereplő volt. Olyanra gondoltam ahol ő a főszereplő.
Akkor mindenképp ajánlom figyelmedbe a
The Power of Shazam! című eredettörténetet és a sorozatot, a
Superman/Shazam: First Thunder,
Lightning Strikes Twice, valamint Johns és Goyer
JSA szériáját.
The Trials of Shazam! című történetben Cap valóban mellékszereplő, mivel a sztori középpontjában Freddy Freeman (aki a néhai Elvis kedvenc képregény-karaktere volt) és az istenek állnak. A Marvel Família szempontjából a
Final Crisis is fontos állomás, hiszen annak levezetése a
Black Adam and Isis (JSA #23-25 + 26) sztori.
Valamint van még a
Shazam! The Monster Society of Evil című 4 részes mini, ami a fiatal korosztályt célozza meg. Ez egy nem hivatalos eredettörténet. A
Billy Batson and the Magic of Shazam! sorozat pedig bizonyos tekintetben előbbi folytatásának is tekinthető. És végül a rajongók által sokat kritizált szintén 4 részes eredettörténet, a
Shazam! The New Beginning. Ez egy komolyabb értelmezése a karakternek. (E nem hivatalos eredettörténet elején halnak meg Billy szülei autóbalesetben.)
Cöcö. Ezek szerint nem olvastad a róla készült karakterleírást a Newgenen.
...amiben van egy kis hiba, mivel Billy Batson szülei nem autóbaleset áldozatai lettek, hanem Theo Adam (Black Adam) ölte meg őket (The Power of Shazam!)
Shazam(Captain Marvel) képregény miért nincs?
Noha nem ez volt az első kérdés, mégis ezt hagytam a végére. A felvetésed jogos, de ennyi erővel az összes honosító oldal fórumán feltehetnéd a kérdést. A probléma sajnos az, hogy itthon kevésbé ismert a karakter. (Pedig az 1940-es években népszerűbb volt, mint Superman.) Amikor egy cikket írtam a készülő Captain Marvel filmről (sajnos azóta is ebben a stádiumban van), mindenki összekeverte a Marvel Comics karakterével. Arról ne is beszéljünk, hogy mostanában a DC is elég méltatlanul bánt a Kapitánnyal. Szóval nem biztos, hogy olvasott lenne egy Shazam! honosítás. Ezért is tisztelem azokat, akiknek sokan még azt sem mondják, hogy "Köszi!" (illetve azokat is, akiknek mondják), mégis áldoznak szabadidejükből, és szüntelenül tálalják elénk magyarul a nyugati képregényeket, méghozzá ingyen!