Szerző Téma: DC kiadó magányos hősei  (Megtekintve 381718 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #962 Dátum: 2009. Június 21., 15:04:31 »
Szintén a teljesen esélytelen kategória. Vele viszont találkozhatsz a NewGenen, ott jeneleg is fut egy minisorozata tudtommal. Meg úgy általában annyiban reménykedhetsz, hogy én foglalom a DC nagy, ünnepi különszámait, amiben több, rövidebb sztori is van egyszerre, és ha ezekben előfordul bármelyikük is, akkor lesznek az oldalon, ha nem akkor nem.

Nem elérhető Shazam!

• Sólyomszem
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #961 Dátum: 2009. Június 21., 13:58:40 »
még egy utolsó hőst  

Zöld Íjász????? vele mi a helyzet?

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #960 Dátum: 2009. Június 20., 23:21:03 »
Idézet
és az önálló Flash képregénnyel mi a helyzet?
Ugye nem tervezed végigkérdezni az egész DC Univerzumot?  

Mondjuk vele szerencséd van, mert egyetlen egy történetet tervezek vele karácsonyra. Pusztán azon az alapon, hogy ha már őt is utálom, meg a Zöld Lámpást is, de a Zöld Lámpás is kapott egy karácsonyi sztorit, akkor ő se maradjon ki a jóból...

Nem elérhető Shazam!

• Sólyomszem
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #959 Dátum: 2009. Június 20., 22:36:23 »
huhh joly jack
kikönnyezett a szemem mire elolvastam  
kössz a felvilágosítást  
de akkor is jó lenne itt a hálózsákon egy saját története még ha nem is olyan népszerű.

és az önálló Flash képregénnyel mi a helyzet?

ja + zerit kössz a képet
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 20., 22:45:41 írta talgaby »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #958 Dátum: 2009. Június 20., 21:17:12 »
Heh, a DC szenvedése a Captain Marvellel önmagában megérdemelne egy kiadósabb cikket. Kavartak a Fawcettel, kavartak a Marvellel, kavartak önmagukkal... kavartak mindennel.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #957 Dátum: 2009. Június 20., 20:29:12 »
Bagóért vettem anno egy 1981-es Superman Anniversary kiskötet.

gyengéd barbár

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #956 Dátum: 2009. Június 20., 20:04:37 »
Hú, banyek, ez volt aztán a kimerítő elemzés...  Na ezek után semmi szükségem egy Shazamos DC szuperhősök sorozatra, köszi, hogy ezt így leírtad...  

Idézet
...amiben van egy kis hiba, mivel Billy Batson szülei nem autóbaleset áldozatai lettek, hanem Theo Adam (Black Adam) ölte meg őket (The Power of Shazam!)
Itt megvédem Bent, ez csak félig az ő hibája. Elvégre ő nem mindig tudja ellenőrizni a netről szedett információk helyességét és elsősorban az én feladataom, hogy kiszürjem a hülyeségeket a béta verziós írásaiból. De sajnos mindent én sem tudhatok, de azért igyekszünk a legjobb leírásokat összehozni, ami tőlünk telik.

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #955 Dátum: 2009. Június 20., 19:17:22 »
Idézetet írta: dr samson
nem is tudom, hogy neki mikor volt utoljára önálló sorozata vagy minije
Utoljára a The Power of Shazam! sorozat címszereplője volt Cap, melyet szintén ezen a címen egy történet vezet fel, ami mind a mai napig Captain Marvel hivatalos eredettörténete a kontinuitásban. Ráadásul a Black Adam and Isis (JSA) című történetben Jerry Ordway utalt is a művére jópárszor. Cap utolsó saját története pedig a Judd Winick által írt 12 részes The Trials of Shazam! volt, mely rendesen megváltoztatta a Marvel Famíliát (más kérdés, hogy ezután Winick semmit sem kezdett velük), ugyanis ez már a Day of Vengeance után játszódik. A sztori érdekes, de ami leginkább egyedivé teszi, hogy festett képregény. Howard Porter és Mauro Cascioli (Justice League: Cry For Justice) gyönyörű munkája pedig remekül átadja a történet hangulatát. Aztán érdemes még szót ejteni Geoff Johns és David Goyer zseniális JSA sorozatáról, mely Captain Marvel és Black Adam történetét folytatja a Power of Shazam! című sorozat után. Ebben van egy Day of Vengeance tie-in is: Black Vengeance, ami leginkább Black Adam és a JSA (viharos) kapcsolatát mutatja be. Aztán van még a Lightning Strikes Twice című sztori, ami a Bosszú Napjának felvezetője, amit Winick írt a Superman címekben (Action Comics #826, Adventures of Superman #639, Superman #216). A harmadik alkotása (nem időrendben persze) a 4 részes Superman/Shazam: First Thunder, amiben Superman és Captain Marvel első találkozását írta újra. Ez inkább a fiatalabb korosztálynak szól, egyetlen kiemelkedő pozitívuma, hogy a régi Shazam! képregények hangulatát idézi fel. Az utobbi években azonban a DC Black Adam-ből egy sokkal érdekesebb és eladhatóbb karaktert csinált (52, Black Adam: The Dark Age), mint Marvel Kapitányból. Ezen fog majd változtatni remélhetőleg Jerry Ordway, a Blackest Night után.  

Idézetet írta: Shazam!
minden olyan képregényt letöltöttem amibe szerepel és el is olvastam de azokban csak vendégszereplő volt. Olyanra gondoltam ahol ő a főszereplő.
Akkor mindenképp ajánlom figyelmedbe a The Power of Shazam! című eredettörténetet és a sorozatot, a Superman/Shazam: First Thunder, Lightning Strikes Twice, valamint Johns és Goyer JSA szériáját. The Trials of Shazam! című történetben Cap valóban mellékszereplő, mivel a sztori középpontjában Freddy Freeman (aki a néhai Elvis kedvenc képregény-karaktere volt) és az istenek állnak. A Marvel Família szempontjából a Final Crisis is fontos állomás, hiszen annak levezetése a Black Adam and Isis (JSA #23-25 + 26) sztori.

Valamint van még a Shazam! The Monster Society of Evil című 4 részes mini, ami a fiatal korosztályt célozza meg. Ez egy nem hivatalos eredettörténet. A Billy Batson and the Magic of Shazam! sorozat pedig bizonyos tekintetben előbbi folytatásának is tekinthető. És végül a rajongók által sokat kritizált szintén 4 részes eredettörténet, a Shazam! The New Beginning. Ez egy komolyabb értelmezése a karakternek. (E nem hivatalos eredettörténet elején halnak meg Billy szülei autóbalesetben.)

Idézetet írta: Ben Reilly
Cöcö. Ezek szerint nem olvastad a róla készült karakterleírást a Newgenen.  
...amiben van egy kis hiba, mivel Billy Batson szülei nem autóbaleset áldozatai lettek, hanem Theo Adam (Black Adam) ölte meg őket (The Power of Shazam!)

Shazam(Captain Marvel) képregény miért nincs?    
Noha nem ez volt az első kérdés, mégis ezt hagytam a végére. A felvetésed jogos, de ennyi erővel az összes honosító oldal fórumán feltehetnéd a kérdést. A probléma sajnos az, hogy itthon kevésbé ismert a karakter. (Pedig az 1940-es években népszerűbb volt, mint Superman.) Amikor egy cikket írtam a készülő Captain Marvel filmről (sajnos azóta is ebben a stádiumban van), mindenki összekeverte a Marvel Comics karakterével. Arról ne is beszéljünk, hogy mostanában a DC is elég méltatlanul bánt a Kapitánnyal. Szóval nem biztos, hogy olvasott lenne egy Shazam! honosítás. Ezért is tisztelem azokat, akiknek sokan még azt sem mondják, hogy "Köszi!" (illetve azokat is, akiknek mondják), mégis áldoznak szabadidejükből, és szüntelenül tálalják elénk magyarul a nyugati képregényeket, méghozzá ingyen!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 20., 19:27:12 írta Jolly Jack »

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #954 Dátum: 2009. Június 20., 17:36:02 »
Július 8-án kiderül minden róla a DC sorozatból. Meg lesz Black Adam is belőle

Cöcö. Ezek szerint nem olvastad a róla készült karakterleírást a Newgenen.  

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #953 Dátum: 2009. Június 20., 16:15:07 »
A harckocsikon nincs akkora jogdíj.

Idézet
én is csak azokat veszem amik szimpatikusak
Én nem csak azt nézem, hanem azt is, hogy maga a figura ami belekerül, az is hogyan néz ki. Ezért volt az, hogy bármennyire is nagy kedvencem a Wonder Woman, a figurája valami istentelenül ronda lett, ezért nem is vettem meg. Mert ha már kiadok érte 2500 forintot, akkor legalább nézzen is ki normálisan.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #952 Dátum: 2009. Június 20., 16:10:06 »
Hát, jó neked. Bár idén kifejezetten jó ösztöndíjam volr mind a két félévben, de én képtelen lennék kigazdálkodni kéthetente azt a 2500 ft-ot. Meg őszintén megmondom, nem is nagyon van hozzá kedvem, amióta pl tudom, hogy ugyan ez vagy egy hasonló lengyel cég ad ki egy hasonló kiadványt, ami harckocsikkal foglalkozik, ugyan így minden számhoz van benne egy ólom makett is az éppen aktuális harckocsiról és mégis csak 1000 ft-be kerül kéthetente. Ki érti ezt...

Nem elérhető Shazam!

• Sólyomszem
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #951 Dátum: 2009. Június 20., 15:13:35 »
én is csak azokat veszem amik szimpatikusak
vagyis majdnem az összes

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #950 Dátum: 2009. Június 19., 23:46:24 »
Én is csak a Batmant és a Macskanőt vettem meg belőle. Mert bármennyire is nagy kedvencem Wonder Woman, annyira csúnya volt a figura belőle, hogy inkább kihagytam.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #949 Dátum: 2009. Június 19., 23:30:46 »
Hát, most hadd ne mondjam, hogy én azt a sorozatot mióta nem veszem...  A következő (és lehet, hogy az utolsó) szám amit én meg fogok venni belőle, az a Supergirlös lesz. Meg ha lesz egyszer, valaha is Superboy-s szám belőle. Még a Robint is kihagytam, pedig az nálam már nagy szó.

Nem elérhető Shazam!

• Sólyomszem
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #948 Dátum: 2009. Június 19., 22:10:01 »
Július 8-án kiderül minden róla a DC sorozatból. Meg lesz Black Adam is belőle
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 19., 22:10:24 írta Shazam! »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #947 Dátum: 2009. Június 19., 19:58:14 »
Hát, ha te vagy az igazi Shazam, akkor nem...  Viccet félretéve: nem is tudom, hogy neki mikor volt utoljára önálló sorozata vagy minije, leszámítva a gyerek verziót...  Az utolsó sztori, amiben tudom, hogy mostanában szerepelt, az is a JSA-ban volt. Az mondjuk tetszett is, de nem miatta, hanem Black Adam miatt.

Nem elérhető Shazam!

• Sólyomszem
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #946 Dátum: 2009. Június 19., 19:15:24 »
minden olyan képregényt letöltöttem amibe szerepel és el is olvastam de azokban csak vendégszereplő volt. Olyanra gondoltam ahol ő a főszereplő.
és akk dr samson engem se szeretsz ???  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #945 Dátum: 2009. Június 19., 16:04:29 »
Meg ott a Kingdom Come, abban is elég nagy szerepe van.
Egyébként tényleg annyi a helyzet, hogy egyetlen honosító sincs, aki komolyabban szívügyének tekintené. És amíg nem akad ilyen, nem is lesz Shazam! magyarul.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #944 Dátum: 2009. Június 19., 14:37:00 »
Mert senki sem honosít belőle.  Én konkrétan nem is nagyon kedvelem a karaktert és bár a múltkor nézegettem egy Supermannel közös történetét, de a végén elvetettem a honosítás öteletét és nem is valószínű, hogy tőlem nagyon lehet majd olyan honosítást látni, amiben ő van.
Egyedül a Bosszú Napja minit tudom mondani most neked hirtelen a NewGen-en, amiben ő is szerepel, és jó alalposan helyben is hagyja őt a Szellem.

Nem elérhető Shazam!

• Sólyomszem
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #943 Dátum: 2009. Június 19., 13:58:10 »
Shazam(Captain Marvel) képregény miért nincs?    

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #942 Dátum: 2009. Június 18., 19:37:46 »
Nos, egyrészt mi is köszönjük a véleményeket. Örülök, hogy viszonylag sok megnyilvánulás van itt hozzá a fórumon.  

Idézet
de nekem a 4. oldalnál már sajgott a szemem a stílusváltásoktól.
Nézőpont és megszokás kérdése. Nekem speciel csak némelyik rajzoló stílusával voltak gondjaim...  

Idézet
de egészen idáig csak a The Kid Who Collects Spider-Man című Pókember sztori (ASM #248) váltott ki belőlem olyan mély szomorúságot hogy arra szavak sincsenek. Most már "Sam története" is ebbe a zártkörű, elit kategóriába tartozik nálam
Amikor először olvastam hónapokkal ezelőtt, akkor engem is nagyon megrázott a sztori. Annyira, hogy egymás után háromszor is elolvastam, és még aznap este elkezdetem az egész számot lefordítani. Nem sok képregénnyel esett ez meg eddig nálam...
Igazából amúgy én úgy szerettem volna, hogy egy szép nagy One Year Later frissítés része lett volna ez a képregény és a Teen Titans 34-37. számaival együtt ment volna ki, mert úgy lett volna az igazi az első sztori. Meg az abszolút csúcs az lett volna, ha a Supergirl 9. száma is kikerült volna egyúttal velük, mert az is ezt a témát dolgozza fel...

Idézet
Mindenképp megkísérlem eredetiben is beszerezni.
Nem lesz egyszerű. Magyarországon szinte beszerezhetetlen (csakúgy, mint az F4 vol1 utolsó két száma), én is Párizsból hozattam 5 euróért! Mondjuk ennek is köszönhető, hogy most már van új szkenn belőle, mert ebből csináltuk nektek az 1680-as felbontású szkent, abból meg az 1024-est...  

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #941 Dátum: 2009. Június 18., 19:19:37 »
Superman/Batman 26: Az első történet tetszett is meg nem is, értettem a lényegét és a mondanivalóját. Az olyan sztorikat amelyeket több alkotó (rajzoló) készít mindig is zavarónak találtam és persze tisztában vagyok vele, hogy a füzet célja az volt hogy a közös munkával fejezzék ki tisztelgésüket, de nekem a 4. oldalnál már sajgott a szemem a stílusváltásoktól. Azért kellemesen tanulságos, humoros és érzelem gazdag sztori volt, örülök hogy elolvashattam.
A füzet második története viszont teljesen és totálisan mellbe vágott. Rengeteg képregényt olvastam már, tényleg a számát sem tudnám megmondani, de egészen idáig csak a The Kid Who Collects Spider-Man című Pókember sztori (ASM #248) váltott ki belőlem olyan mély szomorúságot hogy arra szavak sincsenek. Most már "Sam története" is ebbe a zártkörű, elit kategóriába tartozik nálam és fogadjátok mérhetetlen hálám azért, hogy honosítva elolvashattam.   Mindenképp megkísérlem eredetiben is beszerezni. Uraim, egy élmény volt.  
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 18., 19:21:00 írta Ben Reilly »

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #940 Dátum: 2009. Június 18., 18:06:23 »
Köszönöm.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #939 Dátum: 2009. Június 18., 17:30:35 »
Én is köszönöm Beigli69-nek,Talgaby-nak és Samson dokinak a Superman/Batman 26.-ot!      
Megható story volt,sajnálom a srácot...  
Úgy érzem,hogy az alkotók méltó módon emlékeztek meg róla!
Superboy és Robin párbeszéde rendkívül poénosra sikeredett!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #938 Dátum: 2009. Június 18., 14:55:17 »
Idézet
De amúgy ilyen írói rendszerben működött a nálunk olvasható Heroes Reborn-sorozatok füzeteinek java része.
Mondok mást is: ha megnézitek a DeFalco-s F4-ek is hasonló rendszerben működnek, csak ott is mindig ott van, hogy cselekmény, zöveg és rajz, mert DeFalco Mester és a rajzoló együtt dolgozik rajta. És igen, ciki, de a rajzoló nevét soha nem jegyeztem meg...

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #937 Dátum: 2009. Június 18., 14:28:57 »
Dupla oldal?
először is nyilvános bocsánatkérés dokitól mert már megint sikerült ellinkeskednem a dolgot.
a feliratpedig azért lett ilyen mert doki változata esetén Robin R betűje nagyon belelógott/takarásba került volna a Superboy logo által, és azt sem szerettem volna hogy kétsoros legyen, és az első oldalra kerüljön a cím. A logókat pedig az eredeti képról kivágtam, majd körvonalazással lettek egyengetve. ja és 2 órán keresztül a Battlefield 2 Armoured Fury kieg témája bömbölt a fülembe  

Nem elérhető -BuB

• Indiana Jones
  • *
    • http://www.newgen.hu
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #936 Dátum: 2009. Június 18., 13:58:32 »
Hm, azt hittem az ilyen esetek csak legendák!
http://www.newgen.hu
SO SAY WE ALL!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #935 Dátum: 2009. Június 18., 12:42:40 »
Mert akkor nem nagyon találkoztatok még olyasmivel, aminek két írója volt (pedig gyakori dolog, filmeknél pláne). Ilyenkor általában az egyikük találja ki a történet cselekményvázlatát (plot), a másik meg a dialógusokkal foglalkozik. Képregényeknél ez sokszor úgy megy - mint itt is - hogy valaki ad egy forgatókönyvvázlatot, amiben vagy benne van a panelenkénti lebontás, vagy nincs, és a másik író belerakja a szövegeket, esetenként meg le is bontja a rajzolónak, mit kell látni az egyes oldalakon. Itt valószínűleg utóbbi történt (bár ahhoz jó lenne látni Sam Loeb eredeti forgatókönyvét).
De amúgy ilyen írói rendszerben működött a nálunk olvasható Heroes Reborn-sorozatok füzeteinek java része.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 18., 12:43:17 írta talgaby »

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #934 Dátum: 2009. Június 18., 12:36:19 »
Először én se értettem Sam Loebról, hogy ő írta azt a képregényt. De most már én is kezdem tisztán látni, hogy mi a lényeg.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 18., 12:36:58 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető -BuB

• Indiana Jones
  • *
    • http://www.newgen.hu
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #933 Dátum: 2009. Június 18., 12:22:41 »
Oké, köszi, kezdek már tisztán látni.
http://www.newgen.hu
SO SAY WE ALL!