Szerző Téma: Horror és felnőtt képregények  (Megtekintve 457623 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető Petyaman

• Sólyomszem
  • *
    • http://
Re:Horror és felnőtt képregények
« Válasz #667 Dátum: 2006. December 07., 00:03:13 »
Most olvastam a Nekromantát (Thanks to chi), nos, érdekes. Tulajdonképpen egy alapsztori, ami már igazság szerint a könyökömön kéne folyjon, valamiért végigolvastam, sőt a folytatás is érdekel. Talán az a poén tetszett az elején: "egy perverz démon előtt állok, aki az öngyilkosságra indul be", és akkor már végigolvastam az egészet.

De észrevettem valamit: Mikor a csaj az apjával veszekszik aki lelkész, akkor mond egy ilyet: "tudom..., aki kíméli botját..."  erre az apja: "hogy mondtad?" és rögtön utána: "kíméld a botod, tudod, verd meg a gyerekeidet ha önállóvá akarnának válni."

Sztem inkább "ne kíméld a botod", úgy értelmesebb, mert hogy lehet úgy verni bottal ha kíméled a botot?
(Amúgy tényleg van egy ilyen rész a Bibliában)

Ez nem kritika csak vélemény.(Amúgy ezt lehet nem ide kellett volna írnom, nemtom ez mennyire számít horrornak, de már mindegy)
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 07., 00:06:40 írta Petyaman »

Nem elérhető hegyitomi

• Kázmér
  • **
« Válasz #666 Dátum: 2006. December 06., 23:23:17 »
Én is Blixxxa és Szimonz's koprodukcióját (ezúton is köszönet érte) az Aleister Arcane-t olvastam el ma este. Mint horrorajongó nem akadtam fent a sablonos indításon. Szerencsére a második részben már beindultak az események;   így unatkozni egy pillanatra sem volt időm

A képregény erőssége mégis a vizualitásában keresendő. A képi világ mint egy nagy halom aqarell, vagy mint egy Monet festmény.( Utóbbival ösze is hasonlítottam.    Tisztelt fórumozótársak eldönthetik, hogy mennyi hasonlóság van a képregény és a festő alkotásai között  

íme egy képregény kocka:

és egy Monet:

Egy szó mint száz: MInden horrorrajongónak elolvasásra ajánlom ezt a művet!

Ja és Blixxxa! Nikneved és az Einstürzende Neubaten énekese között van vmi összefüggés?

Nem elérhető majominia

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #665 Dátum: 2006. December 06., 21:50:23 »
Ez az Alaister.... Mindent visz. Majd holnap a többit is elolvasom. Még sok ilyet!

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
    • http://www.enactment.uw.hu
« Válasz #664 Dátum: 2006. December 06., 20:31:54 »
NO akkor mint az antarktiszi éjszaka, 30 percre legalább ráborulok egy frenetikus képregényre, ami hozta a horror müfaj minden vámpiros követelményét, klisék nélkül (!!!)

Tehát, az Éjszaka 30 napja.
Érdekes kis sztori, szerintem méltán megérdemli a hirét, hallottam már sokszor felöle, mikor megláttam megörültem nagyon, de akkor csak az első rész volt fenn, és azt hittem annyi az egész. Csalodottságombol egy finn gyerek ébresztett ki hogy nem is annyi, van vége is.
És hát ittt van. A vámpirok (vagy mik) mint ábrázolásban, mint a köztük lévő ugymond 'politikai rendszerben' nagyon megállják a helyüket. Logikusabb a létük kétségbevonása, pl. Vincent szavaibol kivehető minden egyes indokuk és alapelvük. Valahogy hihetőbb mint pl. a Maskarádé vagy a 'Drakula halott és élvezi' (viceltem, na, de kedvenc filmparodiám, nem hagyhattam ki)
A kiscsaj vámpir aki csak játszani akar, meg az öldöklés közben örülten ordibálo vámpir, a képek hangulata, a kétségbeesés, ja, és egy kisváros(a lehető legeldugottabb). Na ez horror, de tényleg (szerintem).
Mikor olvastam, mind ilyen Resident Evil féle survival horrorra gondoltam befejezésnek, csöppet meglepett a seriff fellépése, csak ahogy ugyancsak Vincent mondta: Pillanatnyi düh pár több száz éves tapasztalat ellen. És még le is győzi a seriff a főnököt, és még a tudata is megmarad. Nah szerintem egy kicsit eröltetett igy, de hihető. Talán mert nem természetes modon lett vámpir (ha lehet olyat)
A vége szép, nagyon szép, csak hogy mi lett a felvétellel amit a helikopteres kiküldött, mert hát ott volt a Sending mielött felrobbantak... AZ érdekelt volna...
Összességében gratulálok, nagyon jo lett, a forditással sehol sem éreztem szájbarágós izét, amit néha itt hangsulyoznak, fasza lett, nagyon. (szerintem)

Danke SÖr  
'Az érzéki szexhez ha akarsz, használsz egy tollatt, de akkor a perverz szexhez már egy egész csirke kell... '

Nem elérhető exOrcist

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #663 Dátum: 2006. December 06., 19:41:06 »
Aleistr Arcane 2. rész: Szintén nagyon rövid, de annál szórakoztatóbb rész. Jó arc ez a Breehn Burns nevű muksó, nagyon tud rajzolni. A szörnnyé válás előtt tetszik, hogy a gyerekek szinte mindig színesebben vannak megrajzolva, mint a "szürke hétköznapi" szülők ( bár ők itt vöröses-sárgában pompáznak, szürkeség helyett ). A felhőkből kirajzolódó hegyes fogú koponyák is jók. A fordítással semmi gond, eddig is, csak szőrszálhasogatás-szintű problémáim voltak vele. A beírás szintén nagyszerű, semmi gond korrekt munka, bár a lapok alján lévő sorszámozás mintha el lenne írva, nekem az 5. lap után a 8. sorszámú van, továbbá a 14,15, 21.sorszámú lap hiányzik. Szerintem csak elírás, de azért érdemes lenne szánni rá pár percet, biztosan nem maradt -e ki lap a feltöltés közben. A tartalom jó, bár a (lapon) 22. oldal bal alsó képkockáján, a lány már a fejét fogja(?), aztán valam oknál fogva az anya-szörny lerepül a tetőről és szétplaccsan. Azt valaki mondja már meg mitől esik le, és, hogy a lányt jól láttam, hogy a fejét fogja? Összességében hozza az első szám színvonalát.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 06., 19:44:07 írta exOrcist »
[img]http://kepfeltoltes.hu/061102/cw-banner-alap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #662 Dátum: 2006. December 06., 19:26:33 »
Hú, de jó, hogy ennyien írtatok a HellSpawnra, egész megmelengettétek a lelkemet.
Akkor sorban a válaszaim:
Idézet
olyan hangulata van mintha egy hulla az orrod előtt gyujtana rá
Hú, yosha, ez nagyon morbid volt, de tetszett.  Valóban mnident én csinálok rajta, talán azért se haladok sokkal gyorsabban. Viszont a 6. rész fordítása kész, talán karácsonyra megcsinálom a beírást.

Bundy2020: Hm, szerintem valóban túl komolyan vetted. Egyrészt, mivel a sorozatnak eléggé sajátos felfogása van, szóval nem hiszem, hogy katolikus szemmel kéne közelíteni hozzá, mert egy attól azért jócskán eltérő rendszert alkot magának, ami elég apokaliptikus, de a célja nem a káromlás, hanem egy egyedi világ létrehozása. Másrészt, ha horrort olvasol, akkor eléggé másképp érdemes hozzáállni. Pl. a vér és élet szentsége ilyen esetekben szerintem nem egészen felhozható szempont, hanem a történet része, bár hangsúlyozom, én tök ateista vagyok, úgyhogy engem ezek egyáltalán nem bolygatnak meg, de igyekszem tiszteletben tartani mások meggyőződését. Ja, egyébként az öngyilkos csaj meg aki a moziban van, az más, és a moziban is több különböző lányról van szó. Ezeken kívül az is látszik, hogy nem ismered a Spawn eredeti történetét, mert nem nagyon tudod elhelyezni a szereplőket, gondolok itt a Bohócra, aki nem A Sátán, hanem a Pokol kilenc köréből az egyiknek a küldötte, és a Spawn rendszere szerint minden körnek külön ördöge van. Esetleg javaslom a K.neten a Spawn 101. részét, ahol Spawn elég keserűen, de összegzi a dolgokat (illetve olvasd el az eredeti első pár számot, mert azokban van felvázolva az egész, és akkor ehhez is másképp tudsz hozzáállni.) Remélem, ezzel nem sértettelek meg téged vagy a hitedet, nem ez volt a cél.

Mindenki másnak köszönöm a kommentet és a véleményt.

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
    • http://www.enactment.uw.hu
« Válasz #661 Dátum: 2006. December 06., 15:02:56 »
Nos, akkor én is:

Ez az Aleister mindent visz eddig. Elöször azt hittem hgoy csomo szörny feltámad amikor meghal az öreg és ellepik a várost, meg minden, de ez igy teljesen más. Elég eredeti az ötlet hgoy a szülök lesznek a saját hibájuk okai. Na, fasza. Amugy a forditotol poén lenne a kis rim a 7. oldalon? 'Hallottad apádat / fogd be a pofádat!' ???
nagyon bejön hgoy a rajzok inkább a sötétebb kontrasztokba helyezik a szörnyeket, és a vért, gyerekeket a többinél világosabban emelik ki. Természetellenes az egész összhang, az elmosások meg... huu.  
Mindenesetre jo gyorsan haladtok vele, de ez Horror képregény a javábol, a zsákos ember tényleg ütös, a darázstestü muki meg a többi.

Gratulálok és kösz, nagyon várom a folytatást.
Blixxa és Szimonz, köszi és gratula. na most az Éjszaka 30 napja.    
'Az érzéki szexhez ha akarsz, használsz egy tollatt, de akkor a perverz szexhez már egy egész csirke kell... '

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #660 Dátum: 2006. December 06., 14:37:02 »
Aleister #2

JUHUUUU!!! Tanke*100000

Nem semmi ami kezd kibontakozni, éngemet is érdekel hogy mi lessz a végeredmény, hogy fogják lezárni (azért kicsit irónikus hogy Aleister halálakor a szülők azokká a szörnyekké változnak, amik a saját gyerkőceik életét fenyegetik  a zsákos ember brillliiiááánnnnsssss !)

Csak a már milliószor elismételt klisét tudom ismételni:

Köszönet mind a fordítónak, mind a beírónak !!!  

Végre elolvashatom az Éjszaka 30 napját is (mikor Killjoy pihizett végig reménykedtem benne hogy be lessz fejezve) Köszönet érte !!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #659 Dátum: 2006. December 06., 12:24:40 »
A képregény 3 részes: link
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #658 Dátum: 2006. December 06., 12:16:38 »
Alistaire Arcane 2

Alakul ez, alakul. Kevés szöveg, lendületes képek, pörög az egész ezerrel. Gondolom a harmadik (utolsó?) részben kapunk magyarázatot majd arra, hogy mi is történt és ahogy a sztori áll, nagyon elkeserítene valami visszaváltoztatós, happy endes befejezés. Direkt nem néztem meg az angolt  Na most akkor tegyük tisztába a dolgot: három vagy négy részes, mert láttam már mind a két infot.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 06., 12:18:48 írta killjoy »
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető Blixxxa

• Batman
    • http://-
« Válasz #657 Dátum: 2006. December 06., 11:49:42 »
Köszi a dicsérő sorokat továbbra is. Én meg a Hellspawn-t szeretném megköszönni. Nekem nagyon tetszik.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 06., 11:50:20 írta Blixxxa »
THIS IS NOT THE END
[img]http://halozsak.tlof.hu/_mas/upload/blixxxa/BlxHZS.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #656 Dátum: 2006. December 06., 11:04:59 »
A fordítás gyakorlatilag a második rész után pár nappal elkészült. Csak az én visszavonulásom miatt késett ennyit. De aki nem akar mindenhol halivúdi cukrostakony hepiendes befejezéseket, annak ez a darab kötelező. Nem véletlenül került rövid idő alatt kult státuszba a történet és nem véletlenül készült több folytatása is. (És pletykák szerint tervben van a filmváltozat is!)
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető neurath

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #655 Dátum: 2006. December 06., 10:58:10 »
Ez az éjszaka 30 napja elég durva, nem mindig sülnek el jól az ilyen festői képregények, de ez tetszett, kár hogy ilyen szomorú a vége, vártam hogy a vudu mama embere lesz esetleg a durvítós vámpírvadász... Nagyon hangulatos, és tengermély köszönet a fordításért, mert már lemondtam a folytatásról ennyi idő után.

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
« Válasz #654 Dátum: 2006. December 06., 10:14:26 »
Most olvastam el a második részt, és persze, hogy a legizgalmasabb helyen hagyják abba! grrrr... Nagyon jó! Igaz, hamar túllettem rajta, mert olvasnivaló nem sok volt benne (honosítók álma) de tetszik. Határozottan egyre jobban! Még kell!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #653 Dátum: 2006. December 06., 10:10:50 »
Lehet, hogy így akartak utalni a képregény-beli fekete mágiára. Bár a történet inkább a régi horrorokra hajaz, mintsem az okkultista dolgokra. De bármi lehetséges.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető MasTer

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #652 Dátum: 2006. December 06., 09:58:35 »
Még nem olvastamaz Aleister második részét, csak megkédezem: véletlen a névhasonlóság Alistair Crowley- val?

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #651 Dátum: 2006. December 06., 08:12:55 »
Frissülés: Aleister Arcane #2 és Az éjszaka harminc napja TPB
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 06., 08:20:04 írta talgaby »

Nem elérhető eagle

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #650 Dátum: 2006. December 05., 21:31:41 »
Elolvasam a Tarot mind a 8 részét (ebből kiderült, hogy eddig csak nézegettem  ) és állíthatom,hogy van olyan jó a történet, mint amilyen szépek a rajzok! A magyar változat készítőinek: Dórikának és talgabynak hála és köszönet  !

Nem elérhető Ash

• Garfield
  • **
« Válasz #649 Dátum: 2006. December 05., 21:17:08 »
Chi, Neked pedig a Nekromatáért THX! Várom mi sül ki belőle! Eddig (a papos affért leszámítva) ígéretes a dolog!

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
  • Nem: Férfi
« Válasz #648 Dátum: 2006. December 05., 21:16:26 »
Igazad van pepo05. Mondjuk én pont az ilyen kemény, "megmozgató" dolgokat szeretem igazán.   Könyvben is, képregényben is, filmben is.  Itt meg tényleg jól jön egy kis Spawn előképzettség.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető Ash

• Garfield
  • **
« Válasz #647 Dátum: 2006. December 05., 21:15:41 »
Blixxxa, Szimonz! Köszönet a Aleister Arane-ért! Nagyondurcán bejött!! Életemben nem hallottam róla, de ez az első rész megfogott! Várom a folytatást!    

persze Dórinak és Talgabynak is egy hatalmas KÖSZÖNÖM a Tarotért!
Bár nem olyan fényes, mint a kezdet volt, de ez nem a honosítók hibája. Reméljük felfelé ível a dolog!!    

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #646 Dátum: 2006. December 05., 21:00:17 »
Mondjuk szerintem nem péé a legkönnyebb olvasmány. Többször neki kell esni, hogy teljesen megértse az ember. Ha teszem azt nem ismertem volna korábbról Simmons bácsit a magyar Spawnból, nem igazán tudnám még mit akar itt ez a manus.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
  • Nem: Férfi
« Válasz #645 Dátum: 2006. December 05., 19:02:35 »
Idézetet írta: freakdavE
haHA! Hellspawn! Végre újból találkozunk! Most nem menekülsz, letöltöm az 5. részedet is! haHA!
Ez meg is történt, úgyhogy értékelem: Személy szerint, nekem a Hellspawn jobban tetszik, mint az eredeti Spawn. Imádom a rajzok stílusát, és a történetet is. Az egészet egy sajátos, komor, kicsit beteges atmoszféra lengi körül, ami nekem nagyon tetszik.   A magyar változathoz csak gratulálni tudok, igazán minőségi munka.   Remekül hozza a már említett hangulatot. A szövegek (nem tudom mennyire térnek el az eredetitől) a képi világhoz is passzolnak. Csak így tovább!
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #644 Dátum: 2006. December 05., 18:45:03 »
Idézet
Tud a mai fiatalság olvasni ??? crying.gif

nem
eljen a funkcionalis analfabetizmus
gyengéd barbár

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #643 Dátum: 2006. December 05., 18:32:37 »
Idézetet írta: beigli69
Tud a mai fiatalság olvasni ???

Elenyésző kisebbség még élvezi is az olvasást.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető neurath

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #642 Dátum: 2006. December 05., 17:25:30 »
A nekromanta nagyon felkeltette az érdeklődésem, a rajzok is tetszenek, akik meg dolgoztak a magyarításon, hát elismerésem, arra az apróságra is figyeltetek hogy a csaj kabátján a kosok felirat magyarul legyen. Szép munka.

Nem elérhető Frogen

• R2-D2
  • *
« Válasz #641 Dátum: 2006. December 05., 12:35:05 »
A Nekromanta tetszett. Kíváncsian várom a folytatást.
A tolerancia az, amit mindig a másiktól várunk el.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #640 Dátum: 2006. December 05., 09:54:51 »
Brühühü!!!  
No nem baj Vígasztalódok a maradékkal

Azért köszönöm mindkét info-t

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #639 Dátum: 2006. December 05., 09:48:36 »
Én egy kicsit konkrétabb leszek: Nem, nem tervezi senki. Az egyedüli tervezett, amiben benne van, az a Top Cow Monster War minije, abban van fontosabb szerepe. Ezen kívül felbukkan még  a Tomb Raiderben is, azokat a tombraider.hu címen találod. Sajna az akkori Top Cow címeknek megvan az a hátránya, hogy elég sok szöveg van bennük, általában a scanek se tökéletesek és a rengeteg spéci szöveg és kismillió féle bubi miatt nehéz a beírásuk is. Gondolom ezért nem akadnak tömegével jelentkezők, akik honosítani szeretnék, én is inkább csak angolul olvasom.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #638 Dátum: 2006. December 05., 09:39:02 »
tessek kikagylozni magadnak
ITT van minden honosito oldal tervezett kepregenyeinek listaja
gyengéd barbár