huh...
eloszor is koszonom azoknak, akik javitast kuldtek... igyekszem kijavitani, mondjuk bosszanto, hogy korrektura utan kerultek be a hibak, mea maxima culpa
Babszem: a feltetelezesed helytallo de ha attanulmanyozod Micho altal gondosan szerkeszett boritot, akkor nem lett volna szukseg megerositesre es nem kellett volna eddig ketsegek kozt elned
ho, tukor, almak... letezik egy illusztralt kiadas, charles vess (stardustot is o illusztralta, ha mar gaimanrol van szo) rajzaival, azaz csak 1 teljes oldalas rajz talalhato ebben a fuzetben... na meg a novella. ellenben egy gaiman-vess kepregenyszeruseg tervben van... tudom, sovany vigasz
Tikos: tolem szarmazik ez a franya mondat, nem irtam volna, ha nem kernek meg ra valahol azert meg kell vedenem magam, szal ha azt irom hogy vilaghiru, akkor ilyen kommentart kapnek, hogy "mer' ki a franc az a gaiman", igy meg orommel konstatlom, hogy sok szamara ismert a ficko es munkassaga... a zarojeles mondat felejtheto, a tobbi allja
az urge 88ban irta elso konyvet, don't panic (mondhatni adams arnyekaban), hat ettol nem valt vilaghiruve, nekem elhiheted 90es evekben kezdte a sandman-es sorozatat (dijat is nyert vele, sot az elso kepregeny ami felkerult egy konyves bestseller-listara – na ilyen is csak az amcsiknal van), kozben osszeutottek pratchettel egy konyvet illetve kezdte osszegyujteni novellait egy kotetbe (pl ilyen kotet a smoke and mirror), es tobb kepregenynel babaskodott, de az igazi attorest az amerikai istenek cimu regenye hozta (na ezt mar egyedul sikerult osszehoznia)... ezzel a konyvvel valt vilaghiruve mint iro, merthat sandmannel mar vilaghiru volt a konyv 2001ben adta ki... hat ennyit errol.
Zodiak: azert erzodik mindket kepregenyen, hogy inkabb a szoveges mufajhoz huz, mert ezek valojaban novellak es nem kepregenynek irta oket, csak kesobb adaptaltak. bar gaimanek egesz egyedi elkezelesei voltak/vannak a kepregenyrol
kaine: hm, hat ezeket az apro szosszeneteket nem fogom komparalni a hellblazerrel, talan a sandman-nel megtehetnem, de nem vagyok hivatott ra, igy csak annyit irok: igazad van