Szerző Téma: Horror és felnőtt képregények  (Megtekintve 472771 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető kaine

• Hulk
Re:Horror és felnőtt képregények
« Válasz #277 Dátum: 2006. Április 18., 23:33:17 »
A Gaiman novellás gyűjteményből ez volt az, ami a második legjobban tetszett. Képregényben is tök jó volt, köszi érte.  

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #276 Dátum: 2006. Április 18., 14:48:18 »
Troll

A három közül eddig ez a legjobb. Nagyon jó a történet szövése, bár én azt hittem, hogy ki akarja játszani a Troll-t, de ez így sokkal érdekesebb volt, egyfajta predestinációt hordozott magában. Nem volt túlmesélve, de mégis kellően mély volt.
A grafikai stílus érdekes volt, ez a kevert stílus bejött, de azért furcsa  is volt. Mivel szeretem ezeket a kis, általában meglepő végű történeteket nekem tetszett, függetlenül a szerzőtől.
A beírás mint mindig, most is jól sikerült.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 18., 14:52:11 írta regnar »

Nem elérhető Zspider

• Garfield
  • **
« Válasz #275 Dátum: 2006. Április 17., 07:44:22 »
Sose voltam válogatos ezért a mostanság több ismerösöm által emlegetett Neil Gaiman műveknek feküdtem neki, mert már annyian dicsérték, hogy gondoltam nem lehet olyan rossz és megérhet minimum egy misét. Örömmel láttam, hogy jókor kezdet érdekelni hisz a Hzs mostanság hozzám hasonlóan rákapot a dologra és ez külön öröm hát lássuk mit olvastam.
Babahús
Hát igen.. forditás és beírásterén nekem bejött. A rajz nem volt velemi nagyszám ám ehez a rövid és abszurdan morbid kis sztorihoz jó volt. maga a sztori realizmusát nézve cinkes, de alapjában jó és érdekes. Kellemes aprópó a sok Star Strek és Kiborg jövő  kép között.
Az ajándék
A forditás beírás itt is jó tetszenek a szófordulatok tényleg. A rajz még szimpibb talán a három közül a legjobban a leginkább az a macska tetszik, már-már varázslatosra sikeredett. A sztori még remekebb ha valaki emlékszik még a Macska szeme című  darkos filmre ami három apró és durva sztorit mesél el? na engem arra emlékeztett egy aprót tényleg tetszett maga a sztori nem is volt egy nagy és zseniális huzzás hisz csak a macska mitoszt használta fel kicsit modernizálva mégis a végét imádtam... szeretem ha valamienk ilyen félig van csak vége. Nah ez meggyőzött!  
Troll
A beírás és forditás még mindig jó. A rajz érdekes, de számomra kicsit hanyag még akkor is ha csak pár képsorrol van szó...A sztori más tészta, érdekes ötlet és jól van felvezetve. Engem maga az egész a magyar népmesékre emlékeztet ha leszámitjuk a végét szerintem erősen arra ütöt a kicsike. Amugy jó lett, igazi szőrnyes és lelkis.
Össze foglalva nem lettem Gaiman fan és nem én leszek az aki térden állva könyörgök neki a következő alkotásért, de mután van aki ezt megteszi így lesz mit olvasnom és ez így rendben van.
Különben tényleg köszi ezekért az alkotásokért és még sok ilyet.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 17., 08:58:07 írta admin »
Oldalaim:
- http://zspider.fw.hu/ --> Alkotói oldalam
- http://exiles.try.hu/ --> eXiles fanpage oldala
- http://xmenoutsiders.proboards77.com/ --> X-men fórumos rpg oldal

Nem elérhető Margali

• Sólyomszem
  • *
    • http://
« Válasz #274 Dátum: 2006. Április 16., 17:00:36 »
Már az előző kettő is rendkívül tetszett. Az Ajándék szép és megható volt. Mindig is biztos voltam benne, hogy hasznos macskával aludni a gonosz fenyegetése ellen, (bár ez a biztonság csak részben kompenzálja a félelmem, hogy megfulladok álmomban a macskaszőrtől   ) A Babahús meg tanulságos (Valóban, miért ne ehetnénk a saját lábunkat a gyerekünk helyett?), habár amilyen abszurdnak tűnik annyira reális is... szóval talán pont azért ilyen aggasztó, végül is a Jancsi és Juliska sem olyan nagyon régi történet... más korokban is hitték már magukat civilizáltnak az emberek, a tudomány is olyan fejlett dolog, éhezni is rossz szóval... akár...  
De! Ezen utóbbi megérintette a szívem! A képek is (a gyerek rajz napocska... hát ), a hangulat is... "awww" és még sok "awww"   Most nem jutok szóhoz sem! Kiváló! Még!
[span style='font-family:Courier'][span style='font-size:8pt;line-height:100%'][span style='color:green']a képregény háttérpszichologóia professzora [/span][/span][/span]

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #273 Dátum: 2006. Április 16., 03:54:12 »
FRISSÜLTÜNK!

Neil Gaiman - Troll
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 16., 03:55:21 írta Troll »

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #272 Dátum: 2006. Április 13., 20:44:20 »
huh...
eloszor is koszonom azoknak, akik javitast kuldtek... igyekszem kijavitani, mondjuk bosszanto, hogy korrektura utan kerultek be a hibak, mea maxima culpa

Babszem: a feltetelezesed helytallo  de ha attanulmanyozod Micho altal gondosan szerkeszett boritot, akkor nem lett volna szukseg megerositesre es nem kellett volna eddig ketsegek kozt elned

ho, tukor, almak... letezik egy illusztralt kiadas, charles vess (stardustot is o illusztralta, ha mar gaimanrol van szo) rajzaival, azaz csak 1 teljes oldalas rajz talalhato ebben a fuzetben... na meg a novella. ellenben egy gaiman-vess kepregenyszeruseg tervben van... tudom, sovany vigasz

Tikos: tolem szarmazik ez a franya mondat, nem irtam volna, ha nem kernek meg ra  valahol azert meg kell vedenem magam, szal ha azt irom hogy vilaghiru, akkor ilyen kommentart kapnek, hogy "mer' ki a franc az a gaiman", igy meg orommel konstatlom, hogy sok szamara ismert a ficko es munkassaga... a zarojeles mondat felejtheto, a tobbi allja
az urge 88ban irta elso konyvet, don't panic (mondhatni adams arnyekaban), hat ettol nem valt vilaghiruve, nekem elhiheted  90es evekben kezdte a sandman-es sorozatat (dijat is nyert vele, sot az elso kepregeny ami felkerult egy konyves bestseller-listara – na ilyen is csak az amcsiknal van), kozben osszeutottek pratchettel egy konyvet illetve kezdte osszegyujteni novellait egy kotetbe (pl ilyen kotet a smoke and mirror), es tobb kepregenynel babaskodott, de az igazi attorest az amerikai istenek cimu regenye hozta (na ezt mar egyedul sikerult osszehoznia)... ezzel a konyvvel valt vilaghiruve mint iro, merthat sandmannel mar vilaghiru volt  a konyv 2001ben adta ki... hat ennyit errol.

Zodiak: azert erzodik mindket kepregenyen, hogy inkabb a szoveges mufajhoz huz, mert ezek valojaban novellak es nem kepregenynek irta oket, csak kesobb adaptaltak. bar gaimanek egesz egyedi elkezelesei voltak/vannak a kepregenyrol

kaine: hm, hat ezeket az apro szosszeneteket nem fogom komparalni a hellblazerrel, talan a sandman-nel megtehetnem, de nem vagyok hivatott ra, igy csak annyit irok: igazad van
gyengéd barbár

Nem elérhető Raven

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #271 Dátum: 2006. Április 13., 18:15:47 »
Hello!!!

Jó hogy újra beindult a lap! (A Babahús nagyon durva...)
Az én kedvencem a Holló!:-)))Mikor lehet majd újra letölteni a régebbi képregényeket is???

KELLEMES HÚSVÉTOT MINDENKINEK!!!    

Nem elérhető Zodiak

• Garfield
  • **
« Válasz #270 Dátum: 2006. Április 13., 16:34:03 »
Hali!

Bár én annyira nem kedvelem a horrort, ezt a két képregényt már olvastam azelőtt valahol, és már akkor is tetszettek. Mondanivalóban főleg a Babahús az, amelyik igazán  elgondolkodtató, de az Ajándék is jó nagyon.
Egyébként sztem érződik mindkettőn, hogy Gaiman inkább a szöveges műfajban van otthon.
by all

Tikos

• Vendég
« Válasz #269 Dátum: 2006. Április 13., 14:56:00 »
Az ajándék 3. oldalán: "és nem el-egyednek a pórnéppel" rosszul lett elválasztva. Helyesen: e-le-gyed-nek.
Az előző "Guest" is én voltam, bocs.

Guest

• Vendég
« Válasz #268 Dátum: 2006. Április 13., 14:48:04 »
Köszi szépen a Gaiman-képregényeket! Mindössze annyit jegyeznék meg, hogy a főoldalon, a beharangozó szövegben szereplő mondatot )Emellett azonban (talán kevesen tudják) kituno novellista, illetve hosszabb lélegzetu muvei is remekbe szabottak.) kissé furának érzem, mivel én úgy tudom, hogy Gaiman alapvetően íróként lett világhírű. Mármint szépíróként, nem képregények szerzőjeként.

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #267 Dátum: 2006. Április 13., 11:01:27 »
Olvastam én is. Babahús: groteszk és durva. Meg persze durva.
Ajándék: számomra ez inkább érdekes, mint jó olvasmány. Hasonló stílusból inkább a Constantine jön be. Átpasszolva yinnek, ő nagy Gaiman fan.  

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #266 Dátum: 2006. Április 12., 19:28:41 »
Idézet
apro hiba erdekel, hatha tudom orvosolni a problemat

Már mondom is

az Ajándék 11. oldalán a második kép szövegében "játékokat ka-pok" szerepel. Szóval tényleg apróság.

Babszem

• Vendég
« Válasz #265 Dátum: 2006. Április 12., 01:25:35 »
Neil Gaiman a kedvenc íróm perpillanat, úgyhogy nagyon örültem a két képnovellának.  A beírás szép munka, a fordítás meg - feltételezem - a magyarul kiadott novellák alapján történt... Javítsatok ki ha tévedtem.

A "Hó, tükör, almák" nincsen meg véletlenül? Nekem az a kedvencem. (Az eredeti mese soha többé nem lesz ugyanaz...)  

Üdv:
Babszem.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #264 Dátum: 2006. Április 11., 22:36:50 »
az elfekvo keszletben van meg egy-ket gyongyszem
erdemes minden frissitesre odafigyelni

regnar: apro hiba erdekel, hatha tudom orvosolni a problemat
gyengéd barbár

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #263 Dátum: 2006. Április 10., 20:34:50 »
Sziasztok.

"Kellemes" kis történetek voltak a horror szekció Neil Gaiman történetei. Nagyon sok hozzáfűzni valója nincs az embernek, főleg a babahús után, bár amilyen alantas egy horror-fan vagyok már láttam magam előtt a filmfeldolgozást. A történetek a "klasszikus" vonalat követik, amelyet már jópáran kijártak előtte, azaz rövid, a végén "csattanóval", vagy némi csavarral. Bármelyik részt el tudtam volna képzelni anno a Meghökkentő mesékben (Jelzem a sorozat újra fut a Filmmúzeumon (x) ), vagy a mesék a kriptából sorozatban, bár ezek sokkal durvábbak.

A képi világot azt hiszem nem kell magyarázni, rendesen büntet, legalábbis nekem nagyon bejön a stílus, bár fekete-fehérben egy hangyányival jobban tetszett, persze a színes se volt rossz.

Beírás jól sikerült, egy apró hibát vettem észre csupán, az Ajándékban.

Ha akad még "elfekvő készletben" efféle dolog, azt szívesen olvasgatnám, nézegetném.    
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 10., 20:46:41 írta regnar »

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #262 Dátum: 2006. Április 08., 15:19:06 »
SZiasztok az Ajándék tetszett, de  a Babahús:SS rosz rá gondolni hogy talán megtörténethe ilyen is.

Julius

• Vendég
« Válasz #261 Dátum: 2006. Április 08., 10:19:34 »
Sziasztok!

Én nagyon szeretem Neil Gaiman műveit, és pont a Babahús és Az Ajándék a kedvenceim, váratlanságukbol fakadva állatira meglepődtem

fokombere

• Vendég
« Válasz #260 Dátum: 2006. Április 07., 23:33:05 »
Beszarás milyen jó volt Az Ajándék!!!!
Király!
Nagyon tetszett.
Köszi!!!!
Neil Gaiman-tól csak pár novellát olvastam de azok nem fogtak meg ennyire!Ez viszont ott van a szeren!!

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
« Válasz #259 Dátum: 2006. Április 07., 21:27:11 »
Frissültünk:
Neil Gaiman Gyűjtemény 1,2
- Babahús
- Az Ajándék
« Utoljára szerkesztve: 2006. Április 07., 21:27:43 írta Dórika »

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #258 Dátum: 2006. Március 26., 14:52:45 »
Köszi, regnar, 4. rész fordítás stádiumában van, szerintem majd csak a visszaállított szerveren lesz elérhető. (Vagyis nem tudom megmnodani, mikorra leszek kész vele, de még tavasszal meglesz, mert nagyon szeretem.   )

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #257 Dátum: 2006. Március 25., 14:06:01 »
Gyakorlatilag is cserélve.

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #256 Dátum: 2006. Március 25., 11:49:53 »
Hellspawn

Érdekes és sajnos aktuális témákat feszegető történet volt. Sajnos az emberek egy része évezredek alatt sem tudta megtanulni, hogy ember és ember között a tettei és nem származása tesz különbséget. Nekünk európaiaknak ezt nagyon jól kellene tudnunk, hiszen alig 60 éve borította lángba egy őrült elme a világot. De nem tanulunk, és erre sajnos egyre több jel utal. Sokat vagyok közép- és általános iskolások között, akik egyre nagyobb része - bár szerintem fogalmuk sincs igazából mit is takar - hírdeti, isteníti ezeket az eszméket. Úgymond divat lett. Erre persze rájátszanak az egyes televízió adások, éjjel nappal a szégyenletes korral foglalkozó dokumentumfilmeket vetítve, valamint a könyvkiadók is. Elég megnézni egy könyvesbolt kirakatát, és a könyvek 40-50%-a e téma, valamint a világégés körül forog.

Maga a képregény szerintem szintén magas szinvonalú grafikailag. Sötét, morózus, illik a történet gondolatiságához.

A fordítás, beírás is nagyon jól sikeredett, és a betűtípus is jól lett megválasztva.

Tetszik a Hellspawn vonulata, témaválasztásai, szóval remélem jönnek a következő számok is.

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #255 Dátum: 2006. Március 24., 23:49:37 »
Kösz, Pádi, a dicséretet. Oldalt elvileg cseréltük, véletlen volt.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #254 Dátum: 2006. Március 24., 21:32:49 »
én is.

Birdman rokona?  
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #253 Dátum: 2006. Március 24., 21:31:25 »
1. április közepén
2. én kiváncsi vagyok rá

Cain Marko

• Vendég
« Válasz #252 Dátum: 2006. Március 24., 20:43:21 »
mikor lesz újra mukodésképes a letoltés?
kivácsiak vagytok Boardmanre?
nagyon jó karatkteru szuperhos,a Comiccompasson megnézhetitek

Nem elérhető Pádi

• Garfield
  • **
« Válasz #251 Dátum: 2006. Március 23., 18:17:02 »
VTominak sok dicséret. Ez a Spawn nagyon ott a szeren, misztikus történet, misztikus rajz. Kiváló fordítás.
Csak egy észrevétel. Az egyik duplaoldal angolul maradt, nálam nem gond mert én spáholom az inglist. De ha már honosítás...

Amúgy csak így tovább. Várom a következőt.

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
« Válasz #250 Dátum: 2006. Március 22., 08:20:12 »
Frissültünk:
Hellspawn #03  

Nem elérhető [HUN]DEAD

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #249 Dátum: 2006. Február 15., 19:29:44 »
Idézet
Én régen nekiálltam összeszedtem a létező kb 20ból 13at de odavesztek a formatc-nél   
Összesen 20?   Hoppáré... Nekem csak 8 van... Erről beszélnünk kellene... Majd keress meg MSN-en, hogy egyeztessünk...

Továbbá, köszönett a dicsérő üzenetekért. Igyekszem a továbbiakban is hasonló (vagy még jobb) minőséget produkáni. A borítórol meg mit mondjak? Szokásos Troll-minőségű munka. Egyszóval: Professzionális.  

Amúgy igen, tervezem mind a Péntek 13 további, mind a Rémálom, és a Texasi részeit honosítani. De előbb még a Forgotten Realms - Száműzött következik (meg esetleg egy kis  Dragonlance). Csak utána jöhetnek szóba a további sztárok...  

Addig is:
Bye
« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 15., 19:31:47 írta [HUN]DEAD »

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #248 Dátum: 2006. Február 15., 00:58:05 »
Péntek 13: 100%

Nagyon bejött
mind a rajz, mind a sztori, mind a magyaorsítás
minden tiszteletem a tiétek srácok  

kérdésem: készültök e előrukkolni Freddy Kreuger-es képregénnyel?
Én régen nekiálltam összeszedtem a létező kb 20ból 13at de odavesztek a formatc-nél    

...the dark armies then will come, when the SUM is 41