Az én rajzaim amiket beküldtem, átlagos teljesítményűnek számítanak.Na nehogy azt tessék hinni, hogy nagy a pofám...csak megjegyzem, ezek azért nem űber brutál rajzok.Az átlagosan szép rajzaim közé tartoznak...de nagyon szeretem őket és kicsit büszke vagyok rájuk....mégha az nem is helyes.Nekem a rajz az életem, mindíg rajzolok....mindíg nálam a mappám (immáron középsuli óta 8 éve mindenhova viszem, ahova tudom) Vannak benne vázlatok, készülő rajzok és kész alkotások(azok külön egy mappába befűzve).
A tolltartóm is hasonló korú, tele van mezei színes cerkával, 2B, rotring és akvarell ceruzával...meg van benne egy hegyező.Megjegyzem, nem rajzolok rotringal...csak rendes grafitot használok.Az egyetemen minden előadáson kötelező rajzórát tartok...nem érdekel ki mit szól, nem érdekel, hogy pofátlanság....mert nem élek örökké és nem lesz mindíg jó a szemem és egyszer remegni fog a kezem, szóval nem tudok örökké rajzolni.Amíg van az embernek lehetősége, addig kell nyomni a dolgot. (Volt tanárom Szokontor Pali bácsi festőművésznek is tönkrement az egyik szeme idős korára és borzalmasan szomorú volt, mert visszadobta az alkotásban....ő nem holmi giccseket festett, aprólékosan kidolgozott miliméter pontosan odahelyezett munkái voltak.Sajnáltam szegényt.)
Szóval a magam részéről én nyomom az ipart, a munkák évek szerint mennek bekötve a polcra, hogy majd a gyerekeim kedvükre nézegethessék őket.Más motiváció nincs...a jövőnek rajzolok, de annak nagyon.