Hát a Legacy nekem kezd egy tápos rpg partira hasonlítani. Mindenki fiatal, mindenki profi a szakmájában, és mindenki nagyon cool néz ki. És persze az összes király karakterkaszt képviselteti magát. Van már jedink, renegát jedink, fejvadászunk, fejvadászcsajunk, most meg már guardok is. Lassan inkább kiskatonagyüjteményre, mintsem karakterekre hasonlít a dolog. Sehol egy öreg Halla, egy kiborgöltönybe kényszerült Brand király vagy egy flusztrált R2-es. Szerintem az írók, hamarosan belefutnak az ilyen sztorik alap problémájába: Miről írjunk ha már mindenki kardozott mindenkivel?
A Kotorban még mindig nem értem miért szeletelték fel a Mesterek a tanítványaikat...
Az SW-nek meg az hiányzik, ami az SG-nek, meg az ST-nek is. Hogy megbecsüljék az írást mint szakmát, és alkalmazzanak írókat, ahogy alkalmaznak grafikusokat. Ehelyett itt ez a két most futó cím, hatásvadász ötletekkel -Kotor gonosz jedi tanács, Legacy táposcsirkék elitcsapata. Darth Talonról pl ordít, hogy egy Maul-Aayla-Mara Jade hibrid.
Folyik a verseny az eladásokért, és ebben a versenyben nem tétel az írástudás, vagy az eredetihez méltó hangulatiság, csak az, hogy éppen mire harap a többség. Pl Qui-gonn Jinn-ről miért nincs több történet? Rossz karakter lenne? Dehogy. Csak nincs szegénynek, dupla kardja, tetoválással, nem olyan jó nő mint Aayla és még mandalori öngyújtója sincs.
Egyébként én is szívesebben olvasnék kissebb léptékű történeteket. A galaxist nem lehet hetente megmenteni, mert unalmassá válik. Egy-egy bolygó megmentése is hősies lenne. Ha nincs akkora sztori raktáron mint a Dark Empire, vagy a Kotor 1 akkor inkább egy-egy karira kelllen koncentrálni.
Új hír, hogy lesz Kotor 3, a 2 után mindenki döntse el, hogy ez jó vagy rossz.
Szvsz.