Szerző Téma: Egy Kezdő Beíró Botladozásai  (Megtekintve 227470 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #274 Dátum: 2007. Március 09., 22:20:26 »
Uh... ugye ezt elvileg én nem néztem át? Mert ha igen, marha fáradt lehettem, kapásból két elgépelésem van csak itt...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Archant

• Pókember
« Válasz #273 Dátum: 2007. Március 09., 22:14:39 »
Hmm szép, bár az égre én rátennék egy 2-es Zaj-t. És pár fehér csillagal kidíszíteném
Egy kicsit én is mutatok. Enyhe Spoiler Pókcsaj23#-ból. Vigyázni:)
Eredeti
Retus
No fear, No Fail
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-12.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #272 Dátum: 2007. Március 09., 22:00:20 »
Egy kis apró retusálás.
Eredeti
Letisztított
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #271 Dátum: 2007. Március 08., 11:05:08 »
Idézetet írta: beigli69
Köszönet a tippekért. Egyébként kicsit furcsa a gimp. 100 % nál még 1 mega feletti a dolog, de 95 százaléknál már CSAK 400-500 kbyte. Akkor moszt Mi van ?  (így egyébként már egész jó a kép.
Nagyátlagban minden programnál így működik. Ki tudja hogy szabályozza magában a világosság és színérték tömörítést. Vannak olyan programok amiben azt is lehet külön szabályozni. Inkább az az érdekes, hogy különféle programoknál mindenhol mást jelentenek a %-ok. Pl. a PS 80% mindíg nagyobb file-t eredményez a Iview 80%-ánál.

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #270 Dátum: 2007. Március 08., 10:46:00 »
Köszönet a tippekért. Egyébként kicsit furcsa a gimp. 100 % nál még 1 mega feletti a dolog, de 95 százaléknál már CSAK 400-500 kbyte. Akkor moszt Mi van ?  (így egyébként már egész jó a kép.
A JPG márcsak így tömörödik.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #269 Dátum: 2007. Március 08., 08:52:23 »
« Utoljára szerkesztve: 2007. Március 08., 08:52:47 írta beigli69 »

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #268 Dátum: 2007. Március 07., 19:04:13 »
A JPG formátumnál be lehet állítani, hogy a tömörítés milyen mértékű legyen. Programtól függően ezt vagy úgy, hogy 1-100-ig megad egy százalékos értéket az ember (minél nagyobb, annál jobb a minőség és persze a méret),  vagy a tömörítés mértékét adjuk meg, ahol a minél kisebb érték eredményez jobb minőséget.

Az IrfanViewnál és a PhotoShopnál az első változat van életben. Míg pl a Paint Shop Pro-ban a második. Mi ált amig egymásnak küldözgetjük és változtatgatjuk a képeket, addig 100%_on mentünk mindent... De amikor kikerülésre kerül a sor, olyan 85-90%-on mentjük el a jpg-ket. (kivéve persze a boritókat... majd Galen elmondja miért  )

Ja és megpróbálunk minden képet olyan 500kbyte alatt, vagy környékén tartani, így a minőség/méret arány még elviselhető...
« Utoljára szerkesztve: 2007. Március 07., 19:12:58 írta Troll »

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
    • http://www.enactment.uw.hu
« Válasz #267 Dátum: 2007. Március 07., 18:47:18 »
Esetleg más modszer:
van egy TIFF formátum. Neki olyan beállitásokat kell adni, hogy mindenütt no compression, stb, és a dpi-nél 150 és 300 között legalább. Aztán ezt be Photoshopba, és onnan jpg, és nem kell javitani. Amugy a GIMPben sztem tényleg csak fel kell huzni de rendesen a mentésnél a jpg paramétereit. Amugy Infan Wiev-vel ha megnyitsz egy photoshopbol kimentett jpg-t és rámentesz, ugyanugy, ugyanoda, akkor tizedannyi lesz a mérete de a minősége semmit sem változik. Jo, mi?
'Az érzéki szexhez ha akarsz, használsz egy tollatt, de akkor a perverz szexhez már egy egész csirke kell... '

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #266 Dátum: 2007. Március 05., 14:36:46 »
nem ismerem a GIMP file-okat, de talan erdemes probalkozni IrfanView progival
abban atkonvertalni jpg-be, ha kezeli a GIMP file-okat
IrfanView
a program ingyenes es egy mega a telepitoje
gyengéd barbár

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #265 Dátum: 2007. Március 05., 14:34:29 »
Magát a képet a GIMP saját formátumában szerkesztettem és így ott nem romlott semmi, de mikor újra JPG-t szerettem volna kapni, a szerkesztett kép felirata sokkal gázabb lett mint terveztem.
Az első mondatig jó. Nem ismerem a gimpet, de így első nekifutásra a végleges jpg formátumba való mentésnél van a gáz. Nem lehet a jpg tömörítés mértékét megadni? Ha lehet, akkor azt húzd fel rendesen...
« Utoljára szerkesztve: 2007. Március 05., 14:34:58 írta Galen »

Nem elérhető Archant

• Pókember
« Válasz #264 Dátum: 2007. Március 05., 14:32:04 »
Nem tudom, esetleg azt tudom ajánlani hogy szerezd be a Photoshopot, az elmentett JPG-ét nyisd meg és azt javold fel. Más modszert nagyon nem tudok.
No fear, No Fail
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-12.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #263 Dátum: 2007. Március 05., 14:30:22 »
HELP !!

GIMP-el barkácsolok, és egy oly kérdés merült fel bennem hogy egy jpg-t hogy lehet vele úgy feljavítani hogy ha szerkesztés után ismét JPG képet szeretnék kapni, akkor ne legyen sokkal ocskább mint az eredeti. Magát a képet a GIMP saját formátumában szerkesztettem és így ott nem romlott semmi, de mikor újra JPG-t szerettem volna kapni, a szerkesztett kép felirata sokkal gázabb lett mint terveztem.
Valaki esetleg ? (a gépen enyhe helyhiány van és több száz megás csodaprogik nem igazán férnének el   )
« Utoljára szerkesztve: 2007. Március 05., 14:30:44 írta beigli69 »

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #262 Dátum: 2007. Március 05., 14:17:54 »
Vegyesen. Ki erre, ki arra esküszik. Photoshop, Paint Shop Pro, stb...

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
« Válasz #261 Dátum: 2007. Március 05., 13:34:15 »
Már a Szupi-f4-et? Ok, ugyis megcsinálom, nem lesz olyan profi munka mint a tieitek, dehát ezért kezdő az ember... na akkor az is amint megvan majd megy. Lenne még egy Superman - Terminator, de az meg foglalón van vagy fél éve a k.neten, pedig romániában elkezdték nyomtatott formában kiadni. MEg egy Punisher War Journal v2/4.
Egyenlőre akkor megbeszéltük
Tanácsokat majd szaladok kérni. Ti amugy miben dolgoztok? Csak Photoshop? Ez ugy érdekelne..
'Az érzéki szexhez ha akarsz, használsz egy tollatt, de akkor a perverz szexhez már egy egész csirke kell... '

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #260 Dátum: 2007. Március 05., 13:15:50 »
Ha megcsinálnád, én hálás lennék érte. Lassan háromnegyed éve kaptam meg, hogy jó volna megcsinálni, azóta is úgy áll. Részemről tehát erősen bíztatnálak rá.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
« Válasz #259 Dátum: 2007. Március 05., 12:38:54 »
JÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

Miért nem szoltál???
Amikkel dolgozom:
InDesign CS2, Acrobat 7, Photoshop CS2, és mindent szerkeszthetőben mentek, ha esetleg valami gond lenne.
Nem kellett volna a képeket alakitgatnod, mert bármikor tudok jpg-t is feltölteni, csak nem szoltatok semmit.
Akkor ma töltöm fel a jpg-ket.
AMUGY: egy olyan hogy SUPERMAN- FANTASTIC FOUR, olyan kell néktek? Igy gyakorlásbol nekifogtam, nincs nagy sztorija, a rajzok is picit buták, de ugy aranyos. Nem egy hosszu sztori, de ha kész, azt is szivesen adom.

Akkor ma Spawn, jpg!

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #258 Dátum: 2007. Március 05., 10:12:48 »
Oh, bocsi..  Kicsit meglepett, hogy külön pdfben vannak a képek, aztán kicsit félreraktam, amig rájövök hogy csináljak belőle jpg-t úgy, hogy a betük simák maradjanak. Aztán eleve nem volt időm még frissíteni sem. Mégegyszer bocsi. Egyébként nem rossz munka, a szkenn is szép, csak valami trükkös módszerrel képpé kell alakítanom.

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
« Válasz #257 Dátum: 2007. Március 05., 08:56:50 »
Na csokolom, ennyi volt, levettem...
Más terveim vannak ezekután...
 Köszi mindent.

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
« Válasz #256 Dátum: 2007. Február 23., 10:19:18 »
Kösz troll.
Az egészet felraktam, nem lustálkodtam az éjjel, lektoráljátok, nézzétek, meg minden, amit gondoltok, még nem tudom mikre is figyeltek, de mondjuk formátum meg ilyenek, azt megbeszélhetjük majd esetleg:) Most pdf lett az egyik ocsmány betü miatt, de egyeztetünk.
Jo szorakozást!!!

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #255 Dátum: 2007. Február 22., 22:44:49 »
Először húzz egy kört a az elipszis eszközzel ("U" betű). Ne alakzatot hanem csak egy görbét. Aztán erre a körre kattints rá a szöveg eszközzel (T).

Onnantól erre a vektorgörbére fogsz írni (ami esetünkben egy szabályos kör). Ha alakítás alatt nyomvatartod a shift-et akkor az elipszis szabályos kör lesz.

Idézetet írta: hegyitomi
Hilfe!
Úgy akarok írni Photoshopban hogy a betűtalp a kör kerületén áll. Találtam mindenféle alakzatot de szabályos kört nem. De nem tudom elképzelni, hogy pont az ne lenne.  
yosha: PM ment...
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 23., 09:36:19 írta Troll »

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #254 Dátum: 2007. Február 22., 22:25:05 »
Erre én is kíváncsi lennék!
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető yosha

• Asterix
  • **
« Válasz #253 Dátum: 2007. Február 22., 20:19:30 »
No.
kedves Zsák. A frász tudta hgoy hol jelezzem, meg ilyenek, de készen vagyok jópár oldallal a SPAWN 147.-ből, és mivel nem láttam foglalási listán még seholsem, igy ugy döntöttem, hogy nektek szivesen odaadom, mert ebben az oldalban még látok fejlődést, és talán ezzel is sok ember örömét fokoznánk. Kérek valami cimet vagy akármit, ahova küldhetem a tesztoldalakat, és ha ok, akkor innen (147) folytatnám egészen addig amig el nem érem a jelenlegi amcsi volnalat(ha a torrent is ugy akarja)
Várom a cimet, meg midnen egyébb dolgot.

Nem elérhető ZoliZoltán

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #252 Dátum: 2007. Február 08., 17:04:05 »
Kezdő botladozó szerény személyem.  
Jó ez a Háló...hamarabb is tudomást szerezhettem volna róla....  
Mókásak a 18 év feletti képregények....ahogy Mystic-et khmkhm*...meg khmkhm* a Rozsóót...    
Na mindegy.  

Üdv ZuzA.

Tesco Gazdaságos ???    

cenzúrázva
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 08., 17:27:07 írta Gabe »

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
« Válasz #251 Dátum: 2007. Február 06., 11:48:37 »
A legtöbb rajzprogramban úgy van, hogyha Shift nyomvatartása mellett rajzolsz egy ellipszist, akkor abból kör lesz. Próbáld ki, hátha így van a Photoshopban is (én Gimpet használok, ezért nem ismerem a Photoshopos szokásokat).

Nem elérhető hegyitomi

• Kázmér
  • **
« Válasz #250 Dátum: 2007. Február 05., 22:57:54 »
Hilfe!
Úgy akarok írni Photoshopban hogy a betűtalp a kör kerületén áll. Találtam mindenféle alakzatot de szabályos kört nem. De nem tudom elképzelni, hogy pont az ne lenne.  

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
    • http://www.kep.tar.hu/taiy
« Válasz #249 Dátum: 2007. Február 04., 18:49:26 »
Tudom ez nem feltétlen jön ide, de keresek beírót.  Kösz

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #248 Dátum: 2007. Január 17., 12:10:42 »
Idézetet írta: Nitro
De ha nem akarod, hogy 100 MB-ot feltegyen ez a program, ami szerintem semmire se kell, csak a helyet foglalja, akkor inkább keress rá erre: foxit reader.  
sot foxitnal is kisebb a sumatra pdf
gyengéd barbár

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #247 Dátum: 2007. Január 17., 08:25:25 »
Idézetet írta: horjb
tudnátok tanácsokat adni Ps-hez, hogyan leht jól előkészíteni a képet?
Tudom,hogy van a NewGenen-is, de az elég hosszú, gondolom itt máshogy csinálátok.
A tieteké olyan tiszta, mintha Pervollal lenne mosva!  
Pls help me!
Mi közvetlenül a kiadótól töltjük le speciális ftp hozzáféréssel...azért ilyen.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #246 Dátum: 2007. Január 17., 07:26:32 »
De ha nem akarod, hogy 100 MB-ot feltegyen ez a program, ami szerintem semmire se kell, csak a helyet foglalja, akkor inkább keress rá erre: foxit reader.  

Nem elérhető horjb

• Venom
    • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
« Válasz #245 Dátum: 2007. Január 16., 22:07:03 »
ok, ismét kösz