Szerző Téma: Egy Kezdő Beíró Botladozásai  (Megtekintve 226333 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • Hálózsák
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #154 Dátum: 2006. December 18., 10:49:29 »
Idézet
Csillagok Háborúja rules... nálam legalábbis...
A Legacy/Örökség sorozat bemutató 0. része és a történetet bevezető 1. rész. Szeretném megosztani veletek eme munkámat, hogy megtudjam, érdemes-e foglalkoznom vele a továbbiakban, vagy maradjak annál a fánál amit kaptam?  Nem apróztam el a dolgot, mert a borítóra is igyekeztem figyelmet szentelni, és a szövegre is...Tehát a kérdésem, milyen módszerrel oszthatom meg veletek agymenésemet? Veletek, illetve a nagyérdeművel, ha megmérettetek és megfelelek.

Most hívták fel a figyelmemet erre hsz-re. A SW topicon kívül mást nem igazán olvasok. Lenne egy pöti probléma. Még nem biztos (ezzel várjuk meg a decemberi Semic SW számot), de lehet, hogy jövőre elkezdik a Legacy és a KOTOR sorozatot kiadni. Namármost, nem lenne szerencsés alátenni az amúgy is döglődő (ezt így olvastam valahol) magyar SW kéregényeknek. Szal jobb lenne valami mást választanod. Figyelmedbe ajánlom a Tervezett képregényeket. Ami itt le van foglalva, azt nem illik elkezdeni, valamint 1-másfél éves dolgoknál "fiatalabbakat" sem, tiszteletben tartandó azon kevés képregénybolt érdekeit (áldja az ég őket), akik még egyáltalán mernek foglalkozni a külföldi cuccok forgalmazásával.
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #153 Dátum: 2006. December 18., 10:22:06 »
Idézetet írta: Nitro
A jpg zaj (vagy bármilyen szemcsés kép) kiajvítására az Alien Skin Image Doctor jpg repair filterét javaslom, nagyon szépen elsimítja a problémákat az élek nagymértékű elmosása nélkül.
Ez jótanács...de ennél a szkennél csak az nem fog segíteni...ez egy ki**szott dartscanner-es szkenn, vagyis függőleges csíkok szaladoznak végig a lapokon (mellesleg bazinagy kontraszt és szar színek mellett)...arra nem hat az alienskin, mert élnek veszi azt is és szépen körbeszalad rajta...

Ezt én úgy oldottam meg hogy az 1200-as szélességű szkennt leviszem 950-es szélességre a photoshop bicubic  méretezőjével...ez első kanyarba (mivel átméretezi a képet) egy cseppet csökkenti a vonalakat. Ekkor ráengedek egy image doctort. 0 remove artifact 10 blur. harmadik lépésben az alien skin-nek van egys blow up! nevezetű méretezője. Ez megpróbál vektorokat keresni a képen és úgy nagyít. Lényeg, hogy az éleket szebben képzi le mint a photoshop felfelé méretezése. Szóval ezzel 1800-ra méreteztem a képet. Itt újabb jpg repair. De már nem 10-es blur-ral hanem csak a fele. Azután pedig a Photoshop méretezője jön 1024-re. Azt hiszem ez a műveletsorral menni fog.

Ezzel lecsökkented a csíkok méretét úgy, hogy nem őrülsz bele a kézi retusálásukba már. Mert ugyanis ezután ez jön. Ez a folyamatleírás természetesen most csak a darthscanner-es képekre igaz. Máshol máshogy kell.

Persze színek, contraszt, oldalferdeség stb. beállítás is jön. Az minden szkennél.

A fordításhoz/beíráshoz nem tudok mit hozzátenni, az nálunk Recsi asztala. De az igaz amit itt a srácok elmondtak. Vagyis hogy túl friss anyaggal várni szoktunk fél/egy évet.

Retusálásnál ÉN csinálom így (és mondom mégegyszer erre a szkennre másra nem biztos hogy igaz)...más lehet máshogy és lehet az is jó eredményt ad...próbálkozz...tölts el sok időt a PS-sel...Ez így ebben a formában még nem kerülhetne ki...részletekbe most nem megyek (első sokknak elég ennyi). Ha esetleg mégis kiváncsi lennél rá mert komolyan gondolod hogy képregényekkel akarsz foglalkozni és bírod a kritikát akkor írj és elkezdem sorolni...
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 18., 10:24:38 írta Galen »

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető RowDragon

• Mulder ügynök
  • *
    • http://grafitito.spaces.live.com/
« Válasz #152 Dátum: 2006. December 14., 18:58:04 »
Hali!
Kösz az 5letet, majd ránézek, gondolom gugliban megtalálom az Alien Skint.
A fontokra máris rátettem a praclim, mindjárt át is skubizom őket.
Ha valami tetszik, váltok is rá, és a következő próbálkozások mán abból mennek.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #151 Dátum: 2006. December 14., 12:12:32 »
Az, hogy az eredetiben, vagy másutt nem törődnek az ökörhugyozással (  ) , az nem jelenti azt, hogy igénytelennek kell lenni a honosítottban is.
A jpg zaj (vagy bármilyen szemcsés kép) kiajvítására az Alien Skin Image Doctor jpg repair filterét javaslom, nagyon szépen elsimítja a problémákat az élek nagymértékű elmosása nélkül.
Valamint én nem tartom szerencsésnek a comic sans fontot, szerintem egyszerűen ronda.  
Jó, persze, én is azzal kezdtem, de itt a zsákon vannak nagyon szép honosított fontok akár a comicraft nevezetű beíró "cég" skálájáról is.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #150 Dátum: 2006. December 14., 11:59:05 »
Tördelés: Igen, törekedni kell az oválformára (szövegdoboz esetén a tömbszerűségre). Az elválasztás pedig jóbarátunk, sose szabad félni tőle. Egyes beírók kerülik, ahol csak tudják, de én killjoy-al és Snake-el értek egyet, nem szabad sajnálni.
Borító: Mint egyszer írta, általában ezért vannak a borítómágusaink.  Nem feltétlenül kell értenia  borítókészítéshez/retusáláshoz, bár ha vki tudja ezt  arészét, garantáltan népszerű lesz.  Főleg, amikor meg kell csinálni egyet-kettőt. Ezt a részét inkább most akkor pihentesd, vagy kérj retusálási tanácsokat (mondjuk könnyebb lenne a dolog, ha egy beíró is megszólalna a képregénnyel kapcsolatban.... pleeeeeease!  )
Idézet
" 10 év múlva tehetséges kezdők lesztek."  
Namost, képregénnyel kapcsolatban szerinted hajlok valami hasonlóra?
Jó kérdés.  Én látok benned lehetőséget, ha fordítói szemmel nézem a dolgot. Azt a felét "jó"-ra teljesíted. Beírói részről nekem a kicsit zajos képek (bár érdekes módon nem mindegyik) szúrjáka  szemem, a szöveg elhelyezése és a beírása a "jó" alatt van egy hajszállal. Ez egy első képregénytől egész szép teljesítmény. Részemről támogatom a próbálkozásaidat.  Persze az más kérdés, hogy a beírásban szinte egy mukkot se tudok segíteni.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető RowDragon

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #149 Dátum: 2006. December 14., 11:47:45 »
Jáwoll, jáwoll, grafika: eredeti képet tudtam szerezni, csak nagyon kis méretűt. Az eredeti borítóról lenyestem a felső részt, lekicsinyítettem a kép méretére, kicsit kiszineztem rajta a STARWARS feliratot háttérszínnel, benyomtam a CSILLAGOK HÁBORÚJA feliratot, mögészineztem fehérrel. Alulra pedig szimplán beírtam fehérrel is, meg feketével, és a feketét hátra raktam, így olyan, mintha árnyék lenne. Viszont kicsi a többi oldalhoz képest, ennél fogva ha a többi oldal mretében nézed, nagyon raszterolódik.
Ok, satírozni, radírozni, klónozgatni, rétegezni tudok. De a színek, maszkok, meg ilyesmi még idegen. Ja kérdezted, ezzel nyomom: Photoshop 8.0 CS HUN.
És rájöttem, hogyan lehet Comic sans-ot dönteni, ez látható a megújult meseoldalon.
A szövegbe tényleg belejavítottam emitt-amott, egy-két látványosabb pozícióhibát korrigáltam (miután felhívtad rá a figyelmemet, nem is volt nehéz kiszúrni), meg adódott egy-két szöveg, ami jobban néz ki így. Leginkább az elválasztásokat próbáltam kiiktatni.
No, letöltöttem, és kíványcsiságból, meg ötletbázisként elolvastam azt a két pdf fájlt amiben kezdőknek segítetek. Volt benne egy kifejezés: ökörhugyozás. No, belenéztem néhány képregénybe, és érdekes, hogy eme kifejezéssel feltűnően nem törődnek sok helyen. Erre mondj nekem léci valami okosat, mert nem tudom most eldönteni, hogy érdekeljen, ha a szövegbubi 5 sorának a szélei össze vannak, meg vissza, vagy tökre kardoskodjak amellett, hogy az a nyavalyás szöveg felvegye a szép oválformát --> első + ötödik sor rövidebb, második + negyedik középhosszú, harmadik sor hosszabb, mint a többi. Vagy ez már a szőrszálhasogatósdi?
Amikor a kedvesemmel mentünk a szalagavatójára keringőt próbálni, a muterja tanította be a táncot, azt mondta: " 10 év múlva tehetséges kezdők lesztek."  
Namost, képregénnyel kapcsolatban szerinted hajlok valami hasonlóra?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #148 Dátum: 2006. December 14., 10:57:17 »
Hm, lehet, hogy csak most tűnt fel, de egy-két kép elég zajos. Kérdezd meg vmelyik beírót, hogy lehetne ezt hatásosan megszűntetni.
A szöveg része: Mintha egy-két dolgot átfogalmaztál volna, mert úgy érzem, valamelyest javult a szöveg (még lehet javítani, de attól még egész kellemes). A tördelés is jó lett a nagy bubiknál és a szövegdobozoknál is, egyedül a kicsiknél van még gond. De már azok se feltűnőek. AZ elhelyezkedés meg nagy általánosságban jó.

Egyvmit viszont nem értek. Azt írtad, hogy nem nagyon értesz a grafikához. Az előzményoldalon viszont én egyáltalán nem látom retus nyomát, nagyon jól lett megoldva, ráadásul a betűtípus is egy az egyben az eredetinek látszik. Most akkor vagy tudtál szerezni egy szűz hátteret és arra másolgattad, vagy nem értem, miért nem megy akkor a borító retusa, mert arra meg azt mondtad, hogy egy nyersre tetted rá, vagy vmi ilyesmi.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető RowDragon

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #147 Dátum: 2006. December 14., 10:21:56 »
Üdv!

Még jó, hogy az emberek általában jól kijönnek a barátaikkal... a hóra.    
Nos, egy kis javítást eszközöltem, meg feltaszajtottam pár képet a regény végéről, így már látható az a rész is, mikor kicsit jobban belejöttem az igazgatásba, bár nem lehetetlen, hogy (sőt) így is vannak benne hibák jócskán, de azért lássátok, és véleményezzétek!

http://freeshare.us/albums/RowDragon/268a11008a

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #146 Dátum: 2006. December 14., 08:40:10 »
És a fórumozók most már láthatják, milyen kedves, szeretetteljes, baráti környezet vesz itt (is) körbe...

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #145 Dátum: 2006. December 14., 08:37:49 »
Idézetet írta: talgaby
Azért *ennyire* hevesen nem kellene egyetérteni. Az önkritikáról meg annyit, hogy ne tudd meg, miket tudok mondani saját magamról.  
És mi azokkal milyen messzemenően egyet tudunk érteni  És ilyenkor mondja azt az egyik kedves ismerős, hogy "Minek nekem ellenség, mikor ilyen barátaim vannak?"
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 14., 08:49:51 írta killjoy »
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #144 Dátum: 2006. December 14., 08:31:35 »
Azért *ennyire* hevesen nem kellene egyetérteni. Az önkritikáról meg annyit, hogy ne tudd meg, miket tudok mondani saját magamról.  

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #143 Dátum: 2006. December 13., 22:34:33 »
Idézet
...én csak egy fordító vagyok, aki szeret mindenbe beledumálni...

Egy kis önkritika sosem jön rosszul, amúgy pedig helyes meglátás  

Nem elérhető RowDragon

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #142 Dátum: 2006. December 13., 17:39:33 »
A betűt köszi, megvan, tudom ajánlani, cserébe, hogy írd be a dafont.com-on a keresőbe a starwarst, (nemcsak neked) mert arra kidob egy rakás fontot, és a borítósak közül is van ékezetes. Nekem jobban tetszik amit használtam, de most látom, hogy amit felhasználtam az egy korábbi verzió. Hamarost lecserélem. meg rakok fel pár oldalt a képregény végéről, ahol kicsit már jobban belejöttem az igazításba és a betűk méretével és a fogalmazással való játszadozásba. Azt még az angol verzióban kiszúrtam, hogy nem baj az (vagy nem törődnek vele), hogy akár egy kettős buborékban látványosan kétféle szövegméret van, akár 1-2 pontnyi eltérés is. És akkor nem egy felkiáltásra gondolok, hanem általános beszédre. Tetszik, hogy a hangsúlyok "bold"-ítva vannak. Hamarost felfrissítem a képeket.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #141 Dátum: 2006. December 13., 11:48:18 »
Valamint itt van egy Star Wars betűtípus, amit esetleg használhatsz a borítónál. Egyetlen kis hibája, hogy az ékezetes betűk nincsenek benne, de azt egy kisebb szerkesztővel el lehet készíteni.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 13., 11:48:57 írta Sepi »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #140 Dátum: 2006. December 13., 11:07:07 »
Hm, akkor inkább egy szerencsés kezdő esete forog itten fenn...
Mondjuk jó volna tudni, mit használsz. Másodsorban jó volna, ha egy beíró is eljönne errefelé, én csak egy fordító vagyok, aki szeret mindenbe beledumálni.
Zajszint csökkentésére mindenkinek megvan a maga kedvenc eszköze. Van egy csomó PhotoShop plugin, ami ezzel foglalkozik (NoiseNinja jut eszembe, de van még több is), de akár egy sima szelektív vagy Gauss életlenítés is megteheti a magáét, csak kísérletezgetni kell a jó beállításokkal. A színeket is lehet sokféleképpen élinkíteni, itt akár az egyik "legbarbárabb" módszer, a fényerő csökkentése/kontraszt növelése kombó is bejöhet.
Tördelés: No, ez kemény dió. A négyzetes szövegdobozoknál vhogy úgy kell belőni a söveget, hogy lehetőleg egyforma méretű legyen az összes sor, legfeljebb az első és az utolsó egy kicsit rövidebb. Ha a sorok átlagos hossza kisebb, mint a keret szélessége, az nem baj. Az elválasztás és az esetleges szövegátfogalmazás sokat segíthet (ez utóbbi egyébként általános tipp minden  szövegre). Van, aki ezt úgy csinálja, hogy a szöveg beírásánál nem csak odakattint, hanem a szövegdoboz köré egy keretet húz, és abba írja a szöveget. Ez már ízlés dolga. A sima szövegbubiknál valóban a bubi alkjára kell optimalizálni a tördelést, ezt remekül látod. A gond - jópár honosítást elolvasva - a kicsi bubiknál lehet, erre remek példát írt lentebb killjoy kollega. Azokat piszok nehéz igazán jól belőni.
És végül: a szövegelhelyezés. A középre zártság jó tipp volt. amit viszont még mindenféleképp ellenőrizned kell a szövegnél, mielőtt befejezettnek nyilvánítod, az az, hogy függőlegesen is középen legyen. Vmelyik bubinál az alsó fél teljesen üres. Az ne zavarjon, ha kevés szöveg jut egy bubiba, vagy fogalmazd át bővebbre (bár ez nem mindig jó ötlet), vagy egyszerűen rakd középre, de arányosan középre. Egy kis fehérség elosztva nem olyan bántó, mint egyetlen, nagyobb folt.
Hm, nos, kb. eddig terjed összes beírói tudományom. Innentől tényleg vki olyasvki kellene, aki valóban ért is hozzá.

Nem elérhető RowDragon

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #139 Dátum: 2006. December 13., 10:44:29 »
Oh, remek, remek! Köszönöm szépen a dicséretet, a segítséget, de leginkább az építő kritikát.
A képek zajszintjét igazán nem értem még, mert annyira nem mentem bele a képszerkesztésbe, de majd ránézek. A képeket nem én scanneltem, hanem... nos máshonnan valók.  Így eleve jpg formában jutok hozzá, ami kissé megnehezíti ugye a dolgokat. (Majd esetleg, ha ráveszem magam a More than mortal-ra, mert az kézben van.)
Hmm... tördelés: igyekeztem, hogy a szöveg minél több helyen vegye fel a bubi alakját, ahol meg nem volt elképzelésem, ott az eredeti szöveg alakjára próbáltam igazítani. Ez az oka, hogy több helyen van mindössze egy szó alul. Mint ahogy az is előfordul, hogy egy szó kerekedett felülre. Ja, persze, nem a mesélős képen, hanem a beszélős bubiknál. A képeken mindössze annyit javítottam, hogy a nyilvánvaló scannelési vakfoltokat átsatíroztam a környezet színével. Ezt ugye leginkább a keretrészen, ahol fehér, és látszik a sok kis "letaposott hangya".
Az élénkítést azt hogyan? A kész képen csavargassak kicsit a fényerőn?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #138 Dátum: 2006. December 13., 10:38:50 »
Mondom, a Star Wars nem az én részlegem. A borítókra vannak borítósok, ők szinte bármiből csinálnak egy magyar verziót.  Remélem, Galen befut majd vmikor, vele tárgyalhatsz majd részletesebben... (egyébként új képregényeket nagyon nem honosítunk, azt csak egy oldal csinálja. Általában be van tartva egy fél/egy éves lemaradás  )

Nem elérhető RowDragon

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #137 Dátum: 2006. December 13., 10:34:02 »
Nos, a borítónál van egy kis bibi. Nem jutottam hozzá egy egész alakos "pőre" képhez, a képszerkesztésben pedig nem vagyok túl májer. Ezért a borító magyar változata egy a netről leszedett, de kisebb képre készült. A sorozat többi képével is hasonló lesz a helyzet. A Legacy jelen pillanatban a 6. résznél tart, a 7. januárban jelenik meg, és február végéig kijön a 9. rész, ha az előrejelzéseknek hinni lehet.
Másik kiszemeltem a Dark Times, röviddel a Sithek bosszúja után játszódik, és a Jedik irtásáról szól. Még csak az 1. rész jött ki, márciusig tervezik az 5. részt.
Harmadik kedvencem pedig a 10. résznél tartó Knights of the Old Republic. Február végéig tervezik a 14. részt.
Én pedig, ahogy hozzájuk jutok fordítom őket. Persze ha van rá igény.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #136 Dátum: 2006. December 13., 10:26:25 »
Hm, a grafikához értesz, ez látszik. A fordítás is egész jónak tűnik így elsőre. Amivel nekem gondom van:
A tördelés elég rosszul sikerült, már megbocsáss. A mesélős képen nem egyszer egy szó jut az utolsó sorba, de volt, ahol a bubi szélét verte a szöveg. Ez az a rész, ahol hyenge még.
A másik meg  aképek feljavítása. Nem zajosak, ezzel nincs gond, csak egy kicsit élinkíts a színeken, elég fakónak tűnik.
Utóbbit elég könnyű elintézni, előbbibe meg belejöhetsz. Jó volna a Star Wars-osaink véleménye is ezekről az oldalakról, mert egyelőre ez így nagyon szép első próbának tűnik nekem.

Nem elérhető RowDragon

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #135 Dátum: 2006. December 13., 10:11:05 »
Üdv!
Oh, igazán köszönöm a segítséget.
Azt hiszem ez lesz az: http://freeshare.us/albums/RowDragon/268a11008a
Ez az első öt oldal az első részből.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #134 Dátum: 2006. December 13., 09:25:23 »
Star Wars ügyben a jedi mestereink, Galen és recsi az ügyeletesek. A képet tedd fel mondjuk egy sima képhosterre (szép magyar szó, mi?), itt van pár, ami gyors is és működik is:
TheFreeImageHosting.com
FreeShare.us
TheImageShack.us
 Rakd fel ide mondjuk és linkeld be.

Nem elérhető RowDragon

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #133 Dátum: 2006. December 13., 08:56:15 »
Üdv Kedves Mindenkinek!

Hadd botladozzak mán ide be közétek egy röpke pillanatra, vagy ha nem dobtok ki azonnal, akkor akár egy kicsit hosszabb időre is. Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam, becses nevem: Eldon RowDragon. No nézzük, mit is szeretnék. Az elmúlt néhány hétben a nyakamba szakadt egy pár angol nyelvű Star Wars képregény. Hiába, Csillagok Háborúja rules... nálam legalábbis. No, mivel mind angol volt, valaki felhívta erre az oldalra a figyelmemet, ha nem feltétlen akarok kizárólag angolul képregényt, akkor tekintsek el ide. Megtettem. Tetszett amit láttam. Aztán hirtelen jött ötlettől vezérelve kiválasztottam pár képregényt vadonatúj gyűjteményemből, és törölgetni, fordítgatni kezdtem, fontok után kutattam, beírogattam a megüresedett bubikba a kis agymenéseimet, káromkodtam, átkozódtam, és rövid időn belül elkészültem az első fordítással aminek nagyon örültem. Közben kaptam minimál tanács-segítséget tipográfus ismerőstől is (amit vagy felhasználtam, vagy nem). A lényeg, hogy a Csillagok Háborújának jelenleg is kiadás alatt levő 3 történetét fordítgatom, és a jövő egy szilánkja elkészült. A Legacy/Örökség sorozat bemutató 0. része és a történetet bevezető 1. rész. Szeretném megosztani veletek eme munkámat, hogy megtudjam, érdemes-e foglalkoznom vele a továbbiakban, vagy maradjak annál a fánál amit kaptam?  Nem apróztam el a dolgot, mert a borítóra is igyekeztem figyelmet szentelni, és a szövegre is. Nem mondom, hogy angol nyelvből perfekt vagyok, ellenben egy Országh-féle szótárral fordítok én akár műt is. Egyesek szerint nem is rosszul. Tehát a kérdésem, milyen módszerrel oszthatom meg veletek agymenésemet? Veletek, illetve a nagyérdeművel, ha megmérettetek és megfelelek.
Maradok 10telettel: Eldon RowDragon --> eldon@freemail.hu

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #132 Dátum: 2006. December 08., 09:23:49 »
Idézetet írta: Gabe
Hogy ne csak okoskodjak, íme az én verzióm a lenti példára:

ő kétségek
között tart.

Ez igaz. A Szinoníma szótárt is be kellene táraznia minden honosítónak. Csak általában a fordító és a beíró nem ugyanaz a személy, így a fordító lefordítja "bizonytalanságban"-nak, mert ő a szöveget nézi és nem a buborékméretet, a beíró bemásolja és vagy elválasztja, vagy nem. És ha így működik a dolog, és a "vagy nem"-et választja, akkor születnek ilyen szépségek.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 08., 09:24:34 írta killjoy »

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #131 Dátum: 2006. December 08., 08:44:10 »
Idézetet írta: Gabe
(LoL: hozzá tartozik, hogy mások (majd mindenki  aki honosít) meg a képfeljavításaimat szidják. Csak tudnám hogy akkor minek csinálom?  )
Mer' Szeretünk ?...

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető killjoy

• Batman
« Válasz #130 Dátum: 2006. December 07., 23:17:09 »
Visszafelé néztem az új oldalakat, hogy miért ne kérdezzétek. Most egyáltalán nem néztem a szöveget, csak a külalakot. A harmadik oldal "lyukán" kívül tetszetős lett a 2-3. oldalak, de amikor megnéztem a borítót, akkor akaratlanul is magamban motyogtam egy "Húúúú, bazzzz..."-t. Te! Arra az ismerősre többé ne halgass, akinek ez volt a tetszetősebb  Nem volt annak a borítónak semmi baja. De ez a szétfolyt izé a bal alsó sarokban... Hááááááát... Lehet, hogy én vagyok túl konzervatív ilyen téren, de ez nekem nagyon nem... Az első az teljesen rendben volt, gondolom nem nagyon, vagy egyáltalán nem nyúltál az eredetihez. Szerintem az most még egy nagyon jó irány volt.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 07., 23:20:32 írta killjoy »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #129 Dátum: 2006. December 07., 19:52:47 »
Oké, akkor ideje átfogalmazni: Ha abba mered most (vagy az elkövetkezendő évben) hagyni...  

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #128 Dátum: 2006. December 07., 18:51:45 »
[Ugyan, ez csak egy cseppecske... még fogalmazom az abbahagyásról szóló szöveget. (Nyugi, nem ilyesmiken lesz a fő hangsúly  )]

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #127 Dátum: 2006. December 07., 18:28:17 »
Idézet
Most sírjak vagy nevessek?  Téged a mai napig nem sikerült rávenni a használatára, mert azt mondod hogy szart sem ér  , erre meg ajálgatod másnak a használatát...
Nono... amire nekem kellene, arra szart se ér. Nekem nem a helyesírásomat kell kijavítani, hanem a félregépeléseket észrevenni. Annak meg a felét, ha megteszi, már jó. De az ilyen szintű helyesírási hibáknál még a Word is jobban ír.
Idézet
Elválasztások: rühellem őket, pláne amikor a szöveg tele van velük. Igaz, mint finoman értésemre lett adva, a tördelésem az szart sem ér...
Ilyesmit szerintem sose mondtunk. És én még azt hittem, én vagyok rossz hangulatban a honosítói munkával kapcsolatban. (Értsd: ha most ilyen hülye kifogásokkal abba mered hagyni...  )

++++

Megnéztem a frissítését: Ami jó, hogy sorkizárt lett és mintha át is lenne fogalmazva pár helyen. A tendencia javulást mutat. Ami nem jó, hogy még mindig vannak helyesírási hibák (most már elválasztási is), és a második szöveges oldalon az egyik sor elég kacska, ott el kellene választani a következő szót, hogy ne legyen egy hatalmas lyuk a sor közepén. De nagy átlagban egyre jobban néz ki.

Nem elérhető Ooorky

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #126 Dátum: 2006. December 07., 17:42:18 »
Nézegettem a Ps t (amit tegnap raktam fel   ), közben átirkáltam a szöveget és csináltam 1 pocsék fedlapot...
http://media.proxnet.hu/upload/2006120717403253521.jpeg
http://media.proxnet.hu/upload/2006120717403257063.jpeg
http://media.proxnet.hu/upload/2006120717403243810.jpeg

Ismerősök állítása szerint így már élvezhetőbb a dolog, bár sztem kissé átestem a lovacska másik oldalára.

Ui.: most nézem megint miket irkáltam össze, nagy részüket holnap kijavitom...
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 07., 17:44:01 írta Ooorky »

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #125 Dátum: 2006. December 07., 17:28:07 »
szvsz a fordítónak kerülnie kell az efféle hosszú szavakat (sűrűn kéne nézegetni a szinonimaszótárat). Tény hogy szarul néz ki, de a másik véglet az, ha valaki 5 betűs szavakat választ el, -mindezt minden második sorban. Ilyenől is sokat láttam már; sajna.

Hogy ne csak okoskodjak, íme az én verzióm a lenti példára:

ő kétségek
között tart.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 07., 17:30:24 írta Gabe »