0. Aha. De ez nem újdonság.
1. Elvállalt teljesítés mértékének nevezném. És igen. Második felére: Zsák célja a képregények mint olyanok terjesztése a köztudatban, nem az, hogy mindent, ami jónak hangzik, elsőként akarjunk lefoglalni. A honosítás lényege a szemünkben az, hogy minél több fajta olyan képregényt juttassunk el az olvasóinkhoz, akik nem tudnak adott nyelven vagy másképp nem olvashatják őket. A képregényes ügy része az is, hogy akár ilyen módon is támogatunk alkotókat, cikkírókat, portálokat.
Bár ha ezt így el kell mondanom, mert nem volt egyértelmű magától, az kicsit aggaszt.
2. cota esélyes, Pendragont az elmúlt évek tapasztalata alapján nem raknám még ide. Nem egyszer támadt fel hooosszas hallgatás után.
3. A Darkness v1-re sem mondom, hogy Zsákos sorozat. Az Ascensionre sem. Mind máshol indult, csak mi zárjuk le (ha lezárjuk). Attól még, hogy átveszem másét és foltozgatom, nem lesz az enyém.
4. Ebben lehetne valami, csak vmiért ez eddig az AC-n kvül a Templ (nem, nem írtam el) of Comicsszal fordult elő.
5. Ühüm. 1730 környéke.
6. Azon kívül, hogy például beletenyereltetek a Heroes Rebornba is, amit csekély három éve gürcölünk, hogy teljessé tegyük, valószínűleg semmi. Meg én az a fajta vagyok, aki szereti a racionalitást.
7. Nem, hanem annak az aprócska ténynek a megemlítése, hogy már bőven félezer füzet honosításán és legalább öt komolyabb project vagy crossover szervezésén vagyok túl, és nekem van fogalmam arról, ez milyen szervezéssel, munkálatokkal és szívással jár, akár egyetlen nyamvadt darab is. De azért örülök, hogy az elmúlt három és fél évem és a sok száz füzetem mindössze arra jó, hogy felsőbbrendőségemet nyilvánítsam ki vele, tényleg.
(Amúgy meg megmondtam, hogy igen, addig cseszegetem a honlapkészítőket, amíg igen. De nálunk sincs ám minden látszattal szemben abszolút demokrácia, és akármilyen meglepő, nem a doki vagy én vagyunk az oldal diktátorai... csak hajcsárai. )