Szerző Téma: Csevej-csenöl  (Megtekintve 878983 alkalommal)

0 Felhasználó és 12 vendég van a témában

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:Csevej-csenöl
« Válasz #1236 Dátum: 2006. December 27., 16:50:38 »
New Universe: Nem alkiadó, csak külön világ. Az első igazán nagy próbálkozás a Marveltől egy olyan alter világ létrehozására, aminek semmi köze sincs az ismert karakterekhez. A főág '85 és '89 között ment, majd eléggé lehanyatlott, bár össze-vissza jelentek meg történetek onnan. Kicsit zavaros a '90-es évektől az egész. Most, a 20. évforduló emlékére indult egy mini is, bár az meg ennek a világnak egy alter verziója.

Marvel Epic: Huh, ez aztán jó téma. Eredetileg azért indult, hogy legyen egy alkiadó, ahol az írók dirigálnak. Kezdetben szintén régi karakterektől független dolgok jelentek meg ott, nagyrészt sci-fi és fantasy. Majd a rossz eladások miatt kezdtek bevonni ismert Marvel-szereplőket, akkor jelentek meg az akkor kevésbé ismert figurák minijei. Az egész kezdett elmozdulni a felnőttesebb történetek irányába, végül már csak ilyen típusú, régi Marvel-karakteres sztorik jöttek ki. A 2001-es csőd után ebből fejlődött ki a mostani MAX. Az Epicet megpróbálták aztán újjáéleszteni, hogy ott ismert írók dolgozzanak nem feltétlenül az aktuális fő-eseményszálakba beleszőtt miniket, de aztán a dolog elfelejtődött, le is állították.

Marvel UK: Végre, egy könnyű kérdés.  Egyszerűen csak annyi, hogy az Egyesült Királyságban történő kiadásra hozták létre. Gyakorlatilag az amcsi Marvel kistestvére volt, viszonylag nagy függetlenséggel. Először a régi amcsi képregényeket adták ki, elég nagy sebességgel, később aztán beindítottak saját címeket is, az angol közönség ízlése szerint (Captain Britain pl.). Aztán az amcsi képregények hanyatlani kezdtek, ekkor jöttek a sajátok nagy tömegben (a legismertebb mai napig a transformers MarvelUK kiadásai, több, mint 300 füzetet készítettek ők egyedül). A Marvel Uk kezdet saját kicsi világot alkotni, majd a 90-es években az anyavállalat kezdett visszatérni, az angol figurák integrálódtak a Marvel-univerzumba, elkezdtek néha-néha hivatkozni egymás történéseire. A céga zonban halódott, és végül felvásárolta a panini (ami egyébként a Marvel Europe része). Elkezdtek megint kiadni amerikai képregényeket, mindig egy pár évvel lemaradva az ottani megjelenésektől (csak más néven, pl. Astonishing SM, Essential X-Men, hogy az ismerteket említsem).
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 27., 16:51:23 írta talgaby »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
« Válasz #1235 Dátum: 2006. December 27., 16:03:42 »
Tud valaki információt szolgáltatni a különböző Marvel alkiadókról?

Marvel UK
Marvel Epic
Marvel New Universe

Mikben különböztek a Marvel fősodortól, mi volt a szerepük?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1234 Dátum: 2006. December 27., 16:01:16 »
Próbáld meg felkutatni FaNaTiCot, vagy írj az FQ e-mailcímére. Nekem se ment anno a regisztráció a régi Irodára, Fana intézte el végül.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #1233 Dátum: 2006. December 27., 15:49:46 »
Ahogy nézem gonosz mód törlik azokat akik nem fórumoznak vagy egy hónapig nem jelentkeznek be. Nem épp kedves dolog, bár célravezető. (de az is lehet, hogy nem ennyire szigorúak a szabályok csak neked nincs szerencséd)

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #1232 Dátum: 2006. December 27., 15:40:57 »
Flood: nem tudja valaki, hogy az FQ-ra miért nem tudok regisztrálni? A Senty első számát nagyon elolvasnám honosítva...már két e-mail címmel is próbálkoztam, aztán minidg csak azt írja ki a lap, hogy küldik az aktiváláshoz szükséges e-mailt...hát azóta is küldik.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #1231 Dátum: 2006. December 27., 13:47:45 »
Idézet
Nem mindenki jár a Spidertomra.
HIBA!!!  
Amúgy a vicc jó volt!  
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #1230 Dátum: 2006. December 27., 13:43:35 »
Csak azért is:

Egy nő a nőgyógyásznál széthúzza a blúzát:
- Nézze doktor úr, mióta hormonkezelést ad, nagyon szőrösödik a mellem.
- Asszonyom, sajnos ez a kezelés mellékhatása.
- A hasa is szőrös?
- Igen, egészen a tökömig.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 27., 13:53:49 írta Gabe »

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1229 Dátum: 2006. December 27., 13:22:40 »
 szörszál hasogatás

Hát, pedig már már feltettem volna egy kérdést neked ('köll-e?), egy olyan anime ügyében, amit már régóta keresel, de így...     (bár, úgyis magyar hangal megy, így aligha érdekelt volna téged  )

Nézd, a torrent oldal csak példa volt, ha rászánna valaki egy kis időt, vagy 15 helyről tudná belinkelni a cuccot...

Mostanában nem szólalok meg?  Nemsokára megvan az 1000 hsz. Bár hozzád képest ez tényleg semmi.

szerk: pardon ez az ezredik
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 27., 13:23:54 írta Gabe »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1228 Dátum: 2006. December 27., 13:02:48 »
De egy torrentoldal mégse része a képregényes underground oldalaknak és azok fórumainak. És a SpiderTom még egy viszonylag látogatottab fórum ezek közül.
Idézet
ehh, inkább meg sem szólalok többet.
Nem mintha mostanság nagyon beszédes lennél...

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1227 Dátum: 2006. December 27., 13:00:02 »
Nem mindenki jár a Spidertomra. De ha már itt tartunk: ezt már ellötték egy torrentes oldal fórumán is még év elején. Történetesen onnan hoztam át, így a Spidertomon is el lehetett volna sütni, hogy "dehát ez már volt a *** nevű torrentoldalon is" sőt, a torrentoldalon is lehetett volna mondani hogy "ez már volt az xyz nevű viccportálon" és így tovább... ehh, inkább meg sem szólalok többet.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #1226 Dátum: 2006. December 27., 12:41:55 »
Ezt mát belőtték a Spidertomon is. Amúgy nagyot röhögtem rajta.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1225 Dátum: 2006. December 27., 12:35:25 »
 Oké, látszik hogy te meg mindenhol ott kotnyeleskedsz  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1224 Dátum: 2006. December 27., 11:28:53 »
Idézet
Mi is az a metál? A legegyszerűbb módon úgy írhatjuk le a különböző
 stílusokat, ha vesszük a következő alaphelyzetet: Egy gonosz sárkány
 elrabolt egy gyönyörű királylányt, és egy hős lovag a megmentésére indul. Mi
 történik?

A METÁL FAJTÁI
Látszik, hogy sose mozdulsz ki.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1223 Dátum: 2006. December 27., 11:22:05 »
Egy kis zenei továbbképzés: (előre szólok, hogy nekem majdnem a kedvenc műfajom, így elhatárolódom a lenti cinikus megjegyzésektől  )

Mi is az a metál? A legegyszerűbb módon úgy  írhatjuk le a  különböző stílusokat, ha vesszük a következő alaphelyzetet: Egy gonosz  sárkány elrabolt egy gyönyörű királylányt, és egy hős lovag a  megmentésére indul. Mi történik?

A METÁL FAJTÁI

HEAVY METÁL: A lovag bedübörög Harley Davidsonján, levágja a sárkányt, bedob egy sört, magáévá teszi a királylányt.

GRIND METÁL: A lovag megjelenik, teljesen érhetetlenül sikoltozik kb. 2 percig, majd távozik.

POWER METÁL: A lovag hófehér unikornisa nyergében érkezik, kikerüli a  sárkányt, megmenti a királylányt, majd az elvarázsolt erdő közepén  szerelmeskednek.

TRASH METÁL
: A lovag megjelenik, legyőzi a sárkányt, megmenti a királylányt, és ez utóbbit magáévá teszi... gyorsan, és önzőn.

FOLK METÁL: A lovag néhány haverjával érkezik, akik hegedűn, sípon,  dobon, lanton, és egyéb furcsa hangszereken játszanak. A sárkány a  rengeteg tánc közben elszenderedik, a lovag a királylány nélkül távozik.

VIKING METÁL: A lovag sárkányfejes hajón érkezik, hatalmas  csatabárdjával megöli a sárkányt, megfőzi, majd megeszi, halálra  erőszakolja a királylányt, kifosztja a kastélyt, majd porig égeti,  mielőtt elmenne.

DEATH METÁL: A lovag eljön, megöli a sárkányt, magáévá teszi a királylányt, őt is megöli, majd távozik.

BLACK METÁL: A lovag éjfélkor érkezik, levágja a sárkányt, a tetemet  karóba húzza a kastély előtt, análisan magáévá teszi a királylányt,  iszik a véréből, majd szertartásosan megöli. A meggyalázott királylányt  a kastély előtt karóba húzza.

GORE METÁL: A lovag eljön, levágjaa sárkányt, a beleit kiteregeti a  kastély előtti mezőn, magáévá teszi a királylányt, megfojtja, magáévá  teszi a holttestet, fölvágja a hasát és megeszi a belsőségeit,  harmadjára is magáévá teszi, a holttestet felgyújtja, majd végezetül  negyedjére is magáévá teszi.

DOOM METÁL: A lovag megérkezik, meglátja a sárkányt, rájön, hogy sosem  tudná legyőzni, depressziós lesz, és öngyilkosságot követ el. A sárkány  felfalja őt és a királylányt is

PROGRESSZíV METÁL: A lovag gitárral érkezik, 26 percig szólózik a  kastély előtt, a sárkány öngyilkos lesz az unalomtól. A lovag felmegy a  királylány hálószobájába, újabb gitárszólót ad elő, amibe a  konzervatóriumban végzősként tanult összes technikáját beleszövi. A  királylány megszökik, és a HEAVY METÁL lovag keresésére indul.

GLAM METÁL: Az érkező lovagot meglátva a sárkány röhögőgörcsöt kap, és  beengedi a kastélyba. Az bemegy, ellopja a királylány sminkkészletét,  és megpróbálja gyönyörű rózsaszínre festeni a kastélyt.

INDUSTRIAL METÁL: A lovag zsíros, fekete bőrkabátban érezik, obszcén  kézmozdulatokat tesz a sárkány felé, mire a mesebeli kidobóemberek  kikísérik a meseerdőből.

KERESZTÉNY METÁL: A lovag a templomból hazafele jövet néz be, és egy  balladát énekel a sárkánynak arról, hogy Jézus szereti, és felé kellene  fordulnia. A sárkány azonnal megtér, és amikor a hercegnő "köszönetet  akar mondani" a lovagnak, az így válaszol: "Sajnálom, nem hiszek a  házasság előtti szexben."

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #1222 Dátum: 2006. December 26., 06:36:27 »
Pedig már a YouTube is a kuglié.  

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1221 Dátum: 2006. December 25., 23:11:45 »
ehh Troll... te még nem tanulatad meg, hogy "gugli a barátod  "    

Sejtem, hogy mihez kell a zene, már várom a dolgot

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1220 Dátum: 2006. December 25., 22:55:32 »
Ezt megjegyzem ...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1219 Dátum: 2006. December 25., 22:44:15 »
Beírtam a linkelt keresőbe a "music" szót utána, és kiadta.
Kösz a zenét.

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1218 Dátum: 2006. December 25., 22:40:30 »
Köszi  Végülis Karácsony van...
Teddybears Sthlm & Mad Cobra - Cobrastyle (Heineken Commertion)
Ez meg grátisz... (ezt is mostanában keresgéltem mendenfelé)
Egyébként honnan tudtad meg a címét?
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 25., 22:44:45 írta Troll »

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
« Válasz #1217 Dátum: 2006. December 25., 22:39:43 »
És ha ennek a zenéjére vagy kíváncsi, az Moloko Sing It Back-je Can 7 1930's remixében (a Moloko - All Back To Mine albumon van rajta)

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1216 Dátum: 2006. December 25., 21:10:31 »
Ha minden igaz, akkor ez a
Teddybears Sthlm: Cobrastyle

kieg.: Igen, az lesz az. Ha meglesz az mp3, szólhatsz nekem is...

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1215 Dátum: 2006. December 25., 20:35:07 »
Ha valaki tudja, mondja már meg mi ennek a reklámzenének a címe!?
Léccilécci. http://video.google.com/videoplay?docid=47...neken&hl=en

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1214 Dátum: 2006. December 25., 19:44:25 »
Most bedobok egy kis élénkítő régi viccet.  

A hekusok elkapnak egy ukránt. Rablógyilkossággal vádolják. Magyarul nem tud ezért tolmácsot hívnak neki.
Rendőr: Bevallja, hogy megölte az áldozatot
Tolmács: "Bevallja, hogy megölte az áldozatot?" (ukránul)
Gyanusított: Igen.
T.: "Igen."
R.: És hova rejtette el a zsákmányt?
T.: "És hova rejtette el a zsákmányt?"
Gy.: Azt nem mondom meg!
T.: "Azt nem mondja meg."
R.: Akkor fejbe lőjjük!
T.: "Akkor fejbe lőjjük!"
Gy.: A templom-kertben ástam el.
T.: Azt mondja inkább meghal.

Nőkonferencia, téma: hogyan neveljük férjünket?
Az angol: -Hazajött a férjem, kérdezte, hogy miért nincsenek kivasalva az ingei? Mondtam neki, ha majd Ő maga kivasalja, ki lesznek vasalva. Na, első nap nem láttam semmit, második nap nem láttam semmit, harmadik nap aztán a férjem szépen kivasalta az ingeit.
A francia: -Hazajött a férjem, kérdezte, hogy miért nincs kitakarítva? Mondtam neki, ha majd Ő kitakarít, akkor ki lesz takarítva. Na, első nap nem láttam semmit, második nap nem láttam semmit, harmadik nap aztán a férjem szépen kitakarított.
A magyar: -Hazajött a férjem, kérdezte, hogy hol a vacsora meg a sör? Mondtam neki, hogy apukám, ha lemész a boltba és veszel sört meg vacsorát, akkor lesz sör meg vacsora. Na, első nap nem láttam semmit, második nap nem láttam semmit, harmadik nap aztán az egyik szememmel már láttam egy kicsit...

Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
« Válasz #1213 Dátum: 2006. December 25., 15:43:25 »
Taskmaster kell ide.  

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #1212 Dátum: 2006. December 25., 11:46:55 »
Viszont Pókinak nincs tapasztalta Break-táncban. Na jó ez is olyan meddő vita lesz, amit az X-fanzinon nyomtunk a harcművészekről.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
« Válasz #1211 Dátum: 2006. December 24., 16:56:00 »
Idézet
Azért Pókinak kéne egy kicsit erőlködnie, de van igazség a kijelentésben.
Erőlködnie? Pókgyorsaság, pókerő, emberfelett egyensúly- és akrobatikai élrzék! Még csak bemelegítenie sem kellene. Nem semmi amit a srácok csinálnak de mégis csak "normális" emberek.   Mondjuk Robint letáncolnák.  

Amúgy még a görög tengerparton megalkodtam a Pókember-táncot.   Kár, hogy nem készült róla videófelvétel. Néhány figurára még emlékszem, de józanul nem próbálnám meg az biztos.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #1210 Dátum: 2006. December 24., 15:33:01 »
Azért Pókinak kéne egy kicsit erőlködnie, de van igazség a kijelentésben. Én még erősen ittas állapotban se tudnék ilyet művelni.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
« Válasz #1209 Dátum: 2006. December 24., 14:56:00 »
Ügyesen pörögtek ezek a srácok, de ha akarná, Pókember simán lepipálhatná őket.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #1208 Dátum: 2006. December 24., 13:17:03 »
 Utálom a bréket. Vicc volt.  

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1207 Dátum: 2006. December 24., 13:15:29 »
videobomb, de ha te is ilyeneket csinálsz, akkor megemelem a kalapom, és választhatsz egy képregényt, amit honosítva szeretnél látni.  Nameg  mehetsz is a megatáncba  

(részegen mondjuk nekem is megy ilyen electric-boogie szerűség, igaz nem tudatosan  )