Korábban még felhúztam magam az ilyen leszbi-izmos stb csajokon. Most már tényleg azon a szinten vagyok, hogy inkább simán csak meg sem nézem, totál megcsömörlöttem.
Nem értek a közgazdasághoz, de képtelen vagyok belátni, hogy miért érné meg egy aprócska erőszakos kisebbség irracionális elvárásaihoz alakítani az alkotásokat, ha ezzel világszerte egészen biztosan milliós fogyasztótábort veszítenek? Vagy ettől az lmbqtzxy? tábor szimpatizánsai kettesével veszik a mozijegyeket?
Sepi, Skeletor maszkja nem tetszik? Nekem nagyon bejön, hogy csont-hatású bőre van, ami alatt nyilván lágyszövet és az igazi koponya található. Felnőttként talán még jobban értékelem a filmbe fektetett munkát. Nagyon sajnálom a bukását, ott azért nem volt cgi (én nem vagyok a híve, a szuperhős filmek 80%-át ezért nem bírom), a katonák páncéljai, ruhái mind kézzel készültek. Magát a trónternet
is felépítették, a kürtő pedig 1-2 m után ért véget habszivacsban, oda esett be Skeli.
Langella saját bevallása szerint Skeli az egyik kedvenc szerepe.
Tele van filmes karikkal, az igaz, de szerintem Saurod, meg Karg igazán hatásosak voltak. Érdekesség, hogy Skeletor katonáit a Mattel robotoknak "hazudta" a kevésbé erőszakos besorolás miatt.
Összefoglalva tehát ÉN bírom a filmet.
Arnold önélezrajzi könyvében ( amiről Grievous-szal korábban már beszéltünk itt), elég sok részletinfó van a filmjeiről, pl a Conan-ről is. John Milius saját bevallása szerint olyannyira fegyvermániás és szélsőjobbos, hogy ha kicsit jobbra akarna tolódni, átfordulna és az már a baloldal lenne.
Ez szerintem ki is jön a munkáján, mert a Conan (természetesen az első) olyan nyers és hiteles, hogy üdìtő nézni. Az acél és a kígyó kultusza, az ember hatalomvágya és romlandósága, valamint az "ezer évig fennálló birodalmak és értékek" állandó pusztulása miatt olyan maradandó ez a film. Engem mindig elgondolkodtat. Sok dolog, amit ma természetesnek veszünk ( higiénia, harmadik generációs jogok, egzisztenciális biztonság, közbiztonság -főleg itthon-, jogpozitivizmus, stb) mind-mind az elsők között válnának (válnak) semmivé, ha az ivóvíz, vagy egy globális katonai konfliktus miatt megváltozik a kb 20-30 éve regnáló világrend.
Visszatérve, jó, a He-man nyilván meg sem közelíti a Conan-t, de színvonalas korrajznak szerintem ez is elfogadható.