HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
beigli69:
Földi II. világháborúról szóló 3 kötetes könyvében az döbentett meg, hogy szinte teljesen pártatlanul nézi a szemben álló feleket (néha az az érzésem hogy nem tekinti egyik felet sem jobbna a másiknál). Valamint igazándiból nála olvastam először és ekkor gondolkodtam el hogy más szempontból is lehet nézni az egyes dupla s-el ellátott alakulatokat mint ahogy eddig okították.
Sepi:
--- Idézetet írta: beigli69 ---Mellékesen az Iskolák "általános műveltség" szlogenje nekem erőteljes indok arra hogy szétvágjon az ideg. Néha olvasgatom Földi Pál könyveit és olykor tátom a számat hogy "ez mér nincs benne a töri könyvben ??"
--- Idézet vége ---
Az a baj, hogy a történelem könyveket nem nagyon reformálták meg a rendszerváltás után, és még mindig a régi dogmák szerint készült könyvekből tanítanak. Földi Pál egy hihetetlenül jó iró, majdnem az összes könyve megvan (pedig már rengeteget kiadott) és tényleg olyan dolgokat mond el, amik teljesen más megvilágításba helyezi azt amit történelem orán tanult az ember. Pedig még ő is a "régi rendszer terméke", hiszen ahogyan egyik könyvében is mondta, ő még Moszkvában tanult a katonai egyetemen, de mégis nem fél megváltoztatni az elfogult véleményeket a történelemről. Tényleg csak mindenkinek ajánlani tudom. most én is őt olvasom, az amerikai polgárháborús könyvét. Legalább egy kis képregényes vonatkozása is van .
De egyébként az oktatásügyileg azt veszem észre, hogy már nálunk is egyre lejjebb csúszik a szinvonal. Hamarosan már nálunk is az lesz, hogy ha valakit megkérdeznek az utcán azt fogja mondani, hogy New York valahol itt található a Balaton partján.
beigli69:
Akkor én nem szavazhatok ?? hüpp
Hááát Gróf Batthyányról nekem 1848, Aradi 13, miniszterelnök szavak ugranak be. Emiatt ég is a pofám.
Mondjuk erre jó a Honfoglaló, ha már az ember nem jár suliba Mellékesen az Iskolák "általános műveltség" szlogenje nekem erőteljes indok arra hogy szétvágjon az ideg. Néha olvasgatom Földi Pál könyveit és olykor tátom a számat hogy "ez mér nincs benne a töri könyvben ??"
Csak úgy mellékesen mi a görcsnek kellenek ezek a folyamatos hónap nap óra perc magolások pl történelemből ? Világ életemben útáltam a törit, érettségin mégis sikerült a tanáromat megdöbbentenem, mivel sikerült olyan tételt húznom ahol nem az évszámok, hanem az események ok okozati összefüggése volt a lényeg.(Vizsga után csak egy picit hordott le a sárga földig )
talgaby:
Hm, a szavazójogot én inkább intelligenciához kötném. És azt hiszem, ennyi elég is volt a politizálásból és a körüli dolgokból.
Sepi:
--- Idézetet írta: Punkológus ---Ormos Mária: Padovától Trianonig. Nagyon jól dokumentált könyv érthető nyelvezettel és igazán megdöbbentő, iskolában soha sem tanított részletekkel
--- Idézet vége ---
Hmm. Az biztosan jó lehet. Volt már régebben is egy két jó könyve, bár én ilyen kategóriában Földi Pál könyveit szeretem. Abban is olyan dolgokat tud meg az ember amikről előtte soha sem hallott.
--- Idézet ---Szeretném műveltségi színthez kötni a szavazójogot...
--- Idézet vége ---
Ebben teljesen egyetértek veled.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése