HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
pepo05:
Ja, hát igen. Errpl hálistennek volt szó nálunk töriórán. A nyugatiakat sem kellett félteni, Roosevelt is éppoly számító ***fej volt, mint a többiek. Egyébként minden héten, asszem szerdán ment erről az időszakról(két világháború közötti időszak, aztán a 2. világháború és következményei) egy nagyon jó dokumentumfilmsorozat...öö. Na most meg nem monodm melyik csatornán...este 10 után. Érdemes volt nézni.
Sepi:
--- Idézetet írta: pepo05 ---Nekünk az egyik legújabb könyvünk van, és szerintem egy eléggé hideg, pártatlan könyv, sok háttérinfóval. De mire kell akor a töritanár? Hát arra, hogy kiegészítse, ami nincs benne akönyvben. Nekünk nagyon jó töritanárunk van, ugyan nem ezen a területen megyek tovább, de nagyon szeretem a történelmet és tényleg olyan dolgokat mond el órán, hogy teljesen más megvilágításba kerül az egész, ahogy a könyvben le van írva.
--- Idézet vége ---
Jó persze, én is egy kicsit régebbi információk alapján szűrtem ezt le, hiszen 9 éve volt, hogy utoljára ültem történelem órán.
--- Idézet ---Min döbbentél le? Hogy olyan vádak alapján végeztek ki 12 német tisztet, ami alapján a szövetségesek fél vezérkarát is halálba küldhették volna?
--- Idézet vége ---
Egy kicsit azon is. Persze régebben már hallottam arról, hogy azért az amerikai (az oroszokról inkább ne is beszéljünk) katonák sem voltak a nagy hősök, hiszen akkora bűnöket követtek el, hogy csak na. De inkább az volt megdöbbentő, ahogyan leírta azt, hogy hogyan szervezkedtek a szövetséges hatalmak már 41 környékén arról, hogy a háború után milyen új törvények alapján akarják majd felelősségre vonni a tengelyhatalmakat.
Taiy:
Játszik vki az RS (Runescape)-val?
pepo05:
--- Idézet ---Ha ez nem irónia volt, akkor megkérdezhetem, hogy mi tetszett benne? Komolyan érdekel.
--- Idézet vége ---
Ilyennek ismertél meg? Iróni volt teljes mértékben. Egyszerűen elönt a düh, amikor megyek az utcán és 12-13 éves kislányok Tokio Hoteles pólóban feszítenek...egyszer rákérdeztem egy ilyenre, hogy na ez milyen zene? " Hát ez olyan rock féle..."
ja persze..undorító. de oké, legyen, egy külföldi idióta szánalmas marhaság...nade amikor már itthon is ilyen kis taknyos mitugrászok jelennek meg?! Borzalmas az egész....
--- Idézet ---Az a baj, hogy a történelem könyveket nem nagyon reformálták meg a rendszerváltás után, és még mindig a régi dogmák szerint készült könyvekből tanítanak
--- Idézet vége ---
Ezzel azért nem teljesen értek egyet. Nekünk az egyik legújabb könyvünk van, és szerintem egy eléggé hideg, pártatlan könyv, sok háttérinfóval. De mire kell akor a töritanár? Hát arra, hogy kiegészítse, ami nincs benne akönyvben. Nekünk nagyon jó töritanárunk van, ugyan nem ezen a területen megyek tovább, de nagyon szeretem a történelmet és tényleg olyan dolgokat mond el órán, hogy teljesen más megvilágításba kerül az egész, ahogy a könyvben le van írva.
--- Idézet ---De egyébként az oktatásügyileg azt veszem észre, hogy már nálunk is egyre lejjebb csúszik a szinvonal. Hamarosan már nálunk is az lesz, hogy ha valakit megkérdeznek az utcán azt fogja mondani, hogy New York valahol itt található a Balaton partján.
--- Idézet vége ---
ezzel sem teljesen értek egyet. Szerintem szakadás van... az alsóbb szintű, középiskolákban, iparik, szakközepek jó része tényleg nagyon le van csúszva az oktatás, olyan hülyék járnak iskolába, hogy nekem okoz fizikai fájdalmat. Felsőbb szinten viszont egyre többet követelnek, egyre több hülyeséget. Nézd csak meg, mennyit kell tanulni és tudni annak, aki mondjuk egy orvosira készül? Kiborító az egész. 5 éve jóval kevesebbel is be lehetett jutni...
--- Idézet ---Hitler tábornokai című könyvében
--- Idézet vége ---
Az megvan itthon...nem is tudtam, hogy ki az írója.
--- Idézet ---tért ki részletesebben például a nürnbergi perre, amin tényleg ledöbbentem
--- Idézet vége ---
Min döbbentél le? Hogy olyan vádak alapján végeztek ki 12 német tisztet, ami alapján a szövetségesek fél vezérkarát is halálba küldhették volna?
Sepi:
Igen, engem is az fogott meg igazán, hogy tényleg pártatlanul itéli meg a szembenálló feleket. Persze a valódi háborús bűnöket mindkét félnél megemlíti és mélységesen elitéli. Azt hiszem a Hitler tábornokai című könyvében tért ki részletesebben például a nürnbergi perre, amin tényleg ledöbbentem. Ha tudod akkor szerezd meg, valamint a Bormann is kém volt című könyve is fantasztikus.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése