HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
Punkológus:
--- Idézet ---Ki mit olvas mostanában?
--- Idézet vége ---
Ormos Mária: Padovától Trianonig. Nagyon jól dokumentált könyv érthető nyelvezettel és igazán megdöbbentő, iskolában soha sem tanított részletekkel.
--- Idézet ---Ez a No Thankx ez überfasza...ilyen jó zenét még életemben nem hallottam! Király...assszem mostmár nem csak Tokio Hoteles pólókban fogok járkálni, hanem ebben is....
--- Idézet vége ---
Ha ez nem irónia volt, akkor megkérdezhetem, hogy mi tetszett benne? Komolyan érdekel.
--- Idézet ---Minden országban vannak hülyék
--- Idézet vége ---
Ma délután láttam az M1-en egy műsort, amiben járókelőket kérdezgettek, hogy ki volt gróf Batthyány Lajos. Az öregek rendesen tudták is, de a fiatalok... te rohadt élet. Lazáskodni akaró kölyök foghegyröl odaveti, hogy "egy magyar ember". Egy csaj nem is válaszolt, csak arra volt kiváncs, hogy ezt hol fogják leadni. De nyílvánították költőnek is, sőt egy srác neki tulajdonította a Hímnuszt és a Szózatot (igen, a ketőt egyszerre). Valami 17 éves srác azon volt felháborodva, hogy honnan kéne ezt tudnia, hisz még nem tanulták. Szeretném műveltségi színthez kötni a szavazójogot...
kaine:
Ez utóbbival egyetértek. Rengeteg baromságot tanítanak, aminek soha semmi hasznát nem vesszük és gyakorlatilag csak a vizsgáig van tudomásunk a létezéséről. Persze ezek után nem csoda, hogy a valóságsókon edződött emberek nemigen tudnak semmit a nagyvilágról. Amerikára ez főleg igaz, mert még több a valóságsó és hát ugye nekik nincs kiről tanulniuk, míg Amerikát mindenhol tanítják...
A kétoldalas DVD elsőre engem is meglepett, de nem jártam vele így. Ugyanis már zavart, hogy semmi sincs rajta és hogy melyik oldalt tegyem fölülre, így jól szemügyre vettem és találtam rajta alig látható a-t és b-t.
pepo05:
Ehhez a videohoz: sajnos én nem lepődtem meg ezen. Amerikában híresen "magas" az általános műveltség. De hiába vagyunk büszkék a magyar oktatásra, 100 emberből 60 nálunk is ősbunkó, ez a tapasztalatom. Egyébként vagy egy éve néztem egy műsort (asszem egy német csatornán, mert pont nyelvvizsgára készültem), ahol arról szólt a fáma, hogy menynire hülyék ios az emberek Nyugaton is. Franciaországban jártak, ahol mindenféle embereket állítottak meg az utcán(főleg fiatalokat, diákokat9. A feladat a következő volt: volt egy j nagy Európatérkép, csak az országhatárok voltaik berajzolva, cetliken meg rajta voltak a fővárosok és el kellett helyezni azokat a térképen. Hát gondolhatjátok...az egy dolog, hogy Madridot Portugáliába tették. Az is pisóta, hogy Londont Milánó környékére...de amikor Franciaországban egy francia középiskolás diáklány PÁRIZSt betette Németország közepébe...na ott kiakadtam kicsit. De engem nem is az zavar, hogy mit nem tudnak...hanem az, hogy itt mindig erre az általános műveltség baromságra fogják a sok idióta marhaságot amit meg kell tanulni(középsikolában). nem baj, hogy kúúúvára nem érdekel, nem baj, hogy 2 hét múlva elfelejtem és semmi hasznát nem fogom venni sosem. Tudni kell mert ez az általános műveltség része...hát húzzanak oda, ahova gondolom.
talgaby:
Hát, előbb-utóbb mindent el kell kezdeni. A kétoldalas dvd-kkel való megismerkedést is. Egyébként nem csodálom, hogy elsőre nem vetted észre, gondolom neked is voltak akkor olyan írható lemezeid, amiknek nem volt semmi címkéjük, átlátszó volt mindkét oldal, csak a szín alapján lehetett tudni, melyik az írható fele.
Sepi:
Ennél sajnos nem nagyon van feltüntetve. Nagyon apró betűvel az egyik oldalon ott van az A betű, de a másik oldalra semmit nem írtak. És mivel én még nem nagyon találkoztam ilyen lemezzel, egyszerűen meg sem próbáltam. Hallottam már előtte róla, de ez eszembe se jutott volna, csak amikor már visszavittem, akkor gyúlt világosság az agyamban.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése