HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (1706/2259) > >>

Galamb:
Hű Sepi, mondtam már hogy nagy vagy?        

talgaby:
Ha az IZ-es videó kell, keresd fel az YBK főoldalát, Kró berakta oda.
És már megint ez... a Napló betett ennek a dalnak. NEM IZ az eredeti előadója, 21 évvel a dal születése *után* született. Ő az, akiról azt mondták, hogy Judy Garland után ő adta elő a legjobban, leginkább megközelítve az eredetit. A dal eredeti előadója Judy Garland, először a Wizard of Oz (Óz, a csodák csodája) c. filmben hangzott el (az eleje) 1938-ban.

Punkológus: Magyarán ez a szokásos rockeres dolog? Egyébként ez azért aranyos, mert naaaaagyon régen a rock is egy sima populáris műfajnak indult, ami a feketék utcai fesztiváljának szórakoztató zenéjéből nőtte ki magát a különböző műfajokba...
Töri: Igen, amit mondasz, az igaz. De most képzeld el a másik végletet. Tanítjuk, hogy a háborúban a szövetségesek is tettek egy csomó rosszat, sokban nem is különböztek a náciktól. Ez a tény szerinted mekkora fegyvert adhatna a neonácik kezébe? Azok a szabályozások, amik úgy-ahogy igyekeznek visszaszorítani őket az alkotmányosság keretén belül mindenhol, teljesen jogtalanokká válnának, hisz kiderülne, hogy semmivel se rosszabb, mint bármely uralkodó demokratikus eszme (akármennyire is van benne sajna igazság). Szép dolog a demokrácia, a szólás- és egyéb szabadságok. Csak sajna az emberiség számára működésképtelen. Van, hogy tényleg el kell kussoltatni eszméket, embereket, akármilyen kegyetlenül is hangzik. Igazság szerint ezért nem értettem egyet sose John Miltonnal.

Taiy:
Kedves Punkológus, teljesen egyetértek veled. Én nem vallom magam rokkernek, mert nem mindig rockot hallgatok.
A holokausztról meg annyit, hogy lehet hogy nem is volt. És ha volt akkor sem olyan borzalmas mint amilyenek leírják.  És mint Punkológus is mondta: senkit nem érdekel már. Ehez még annyi: ebben már mindenki csak a pénzt látja és nagyon kevesen gonolják komolyan érzéseiket a holokauszttal kapcsolatban.
Ez az én egyedi véleményem.

Sepi:
Egyébként ha csak a zene miatt kell a video, akkor itt van egy darab amit azt hiszem le lehet tölteni.
Katt

Punkológus:

--- Idézet ---Ezt az "utáljuk a Tokio Hotel" jelenséget nekem vki magyarázza már el...
--- Idézet vége ---
Na most nyomhatnék egy ilyen rock-öntudatos dumát, de nem fogok. A lényeg, hogy mink, akik rockzenét hallagtunk és szeretünk (definiálható rockerek és fajtársaik néven is) utálunk minden egyes populáris zenét, de nagyon. Egy populáris zene népszerüségével egyenes arányban nő a mi utálatunk. Viszont ha egy populáris zenét rockként akarnak eladni, akkor hatványozottan nő az utálatunk. Mi rockerek (én punk) nagyon nem szeretjük azzokat a fiatalokat, akik színtén rockernek nevezik magukat, mert valami populáris zenéröl azt hazudták nekik, hogy az bizony rock. Ráadásul ezzek a fiatalok, minket néznek hülyének, hogy nem értünk hozzá. Nagyjából ezért.
--- Idézet ---Azt a háborút átszőtték az ideológiák. És nagyon veszélyes ideológiák. Ha tompítjuk az élét, azzal lehet, hogy történelmi szempontból jót teszük, de közel se biztos, hogy erkölcsileg is.
--- Idézet vége ---
Azért szerintem ez nem így van. Egyrészt fel tudom hozni példának, hogy a holokauszt téma már kutyát-macskát nem érdekel. Az emberek církuszi látványosságként kezelik, hogy el lehet kicsit borzadozni a haláltáborokban készűlt felvételeken és ennyi. Nem érzik át szörnyűségét és a megbocsáthatatlanságát. A törikönyvekben olvasott számadatok számukra csak statisztikák, amiröl lehet pár percet beszélni, hogy juj de szörnyű volt. A másik dolog: ha továbbra is egyoldalú marad a megitélés, akkor az a fasisztoid elemek erősödéséhez vezet. Ha agymosást csinálnak az iskolákban, akkor az még sokkal nagyobb bizonyíték lesz a szélsőjobb kezében. Mert ha (sarkított példa) Rommelt elitéljük, mint mocskos fasiszta, akkor valaki úgy is előrántja a bizonyítékokat, hogy ő csak katona volt. Ez viszont már minden további állítást is meg fog kérdőjelezni. Mert mindig felmerül a kérdés: és vajon még miben hazudtak?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése