HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
Galamb:
Asszem a pasas neve Iz Kawa-akármi, de köszi, majd vadászgatok, hátha egyszer összejön!:)
Sepi:
--- Idézet ---És kéne egy kis segítség: Az Over the the rainbow című dalt Feldolgozta egy Hawaii-i pasas, és múltkor hallottam, hogy letölthető a netről, csak annyit kell beirni, hogy IZ.
--- Idézet vége ---
Azt inkább Oz néven keresd, mert az még az Óz a csodák csodája című filmnek volt a zenéje (ha jól tudom). De azt hiszem az a hawaii-i pasas nem feldolgozta, hanem ő volt az eredeti előadó, de a nevét sajnos én sem tudom pontosan.
Taiy:
A TH (szerény vélemyénem szerint) egy f*s. talygaby-val értek egyet. Ez a történelem kérdés meg olyan hogy úgy se fog kiderülni. Mindenki másként látja.
Galamb:
Töri kérdésben maximálisan egyetértek veled!
És kéne egy kis segítség: Az Over the the rainbow című dalt Feldolgozta egy Hawaii-i pasas, és múltkor hallottam, hogy letölthető a netről, csak annyit kell beirni, hogy IZ. Na én nem talűálom, ha esteleg valamelyikőtök már letöltötte, és emlékszik a linkre, be tenné nekem? Megköszönném!
Punkológus:
--- Idézet ---Volt már régebben is egy két jó könyve, bár én ilyen kategóriában Földi Pál könyveit szeretem
--- Idézet vége ---
Földi Pál, az biztos, hogy baromi termékeny író és nagyon jó, hogy ennyi témát érint és kiegészít (pl az említett SS összemosása a Waffen SS-szel). Viszont Földi szeríntem eléggé sarkítja a dolgokat és nem a tények szerínt dolgozik. Sokszor olvastam már nála olyan dolgokat, amit kész tényként írt le, míg más könyvek csak mint lehetőség vagy mint vélemény említik. Ez sokszor abból adódik, hogy Földi Pál nem nevezhető fasizmus-kutatónak. Ugyanis ő nem jár utána dolgoknak mindenféle irattárakban, hanem megvesz külföldi könyveket és az alapján ír egy könyvet. Volt olyan, hogy több tankkal kapcsolatban is súlyos hibát ejtett. (Oké, beismerem, hogy elég beteg dolog volt tőlem kb. 15 könyv adatait összehasonlítanom tankügyileg ) Ettöl függetlenül érdemes olvasni, csak kicsit kritikusan.
--- Idézet ---Az a baj, hogy a történelem könyveket nem nagyon reformálták meg a rendszerváltás után
--- Idézet vége ---
Nos én úgy gondolom, hogy a XX. század történelmét 2 évben kellene tanítani, akár több megközelítésböl is. És nem csak '56-ig. Szerintem fontosabb az, hogy mi történt a délszláv válságban, minthogy mit csinált Spartacus annak idején. Fontos az utóbbi is, de országunkra mégis az elöbbi volt nagyobb hatással.
--- Idézet ---Bormann is kém volt
--- Idézet vége ---
Na ez olyan téma, miröl hosszan lehetne beszélgetni. Ugyanis ezt az állítás tudtommal a Moszad egy volt főnöke tette, de a történészek nem hajlandók elismerni, mert nincs rá elég bizonyíték. Sokkal több bizonyíték mutat Dél-Amerika irányába, de amíg valami csoda folytán meg nem nyílnak az orosz irattárak vagy hírtelen az ODESSA terjedelmes önvallomást nem tesz, addig ezt nem lehet eldönteni.
--- Idézet ---Ilyennek ismertél meg? Irónia volt teljes mértékben.
--- Idézet vége ---
Huh... megnyugodtam Egyébként azért kérdeztem ilyen finoman, mert nem ilyennek ismertelek meg és bíztam abban, hogy ez ironikus hozzászólás volt.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése