HálóZsák fórumok > OFF topik

Filmek, zenék

<< < (1705/2259) > >>

talgaby:
Punkológus: túl off már ide is, mentem a Páholyba...

kaine:

--- Idézetet írta: galamb ---Annyira írigylem a hawaii-akat, olyan jókedvű népnek látszanak.
--- Idézet vége ---
És ráadásul ott van nekik Tia Carrere.  

Punkológus:

--- Idézet ---Magyarán ez a szokásos rockeres dolog?
--- Idézet vége ---
Nagyjából ja, megjegyzem jogosan  
--- Idézet ---mert naaaaagyon régen a rock is egy sima populáris műfajnak indult
--- Idézet vége ---
Oké, de nem kevés változáson ment át. Ennyi erőböl minden zene ott kezdődött, hogy majomszerű őseink botokat vertek egymáshoz. A mai rockot nem lehet egybemosni a mai popzenével, ez az elöbbire mélységesen sértő.
--- Idézet ---Szerintem egyébként ezt a holokauszt témát és a világháborút hanyagoljuk
--- Idézet vége ---
   Ne hanyagoljuk, éppen tök jól vitatkozunk (úgy barátilag). Végre érveket hallok és ez feldob.
--- Idézet ---Tanítjuk, hogy a háborúban a szövetségesek is tettek egy csomó rosszat, sokban nem is különböztek a náciktól. Ez a tény szerinted mekkora fegyvert adhatna a neonácik kezébe?
--- Idézet vége ---
Ez erkölcsileg azért nagyon megkérdőjelezhető. Ugyanúgy ahogy a holokausztot sem szabad elbagatelizálni, nem szabad megfeledkezni Hirosíma, Nagaszaki, távol-keleti szigetvilág, Drezda, Vietnam, Korea, Irak, Palesztína stb. stb. áldozatairól sem megfeledkeznünk. És kiderülése esetén sokkal nagyobb megrökönyödést kelt. A másik dolog meg az, hogy a fasisztoid eszmék nem maguktól növekednek. érdemes lenne már ott fent utána gondolni, hogy miért is választ egy normális ember egy velejéig rossz, gyilkos ideologiát. Mi vezet odáig, hogy valaki inkább élteti Hitlert, mint Kossuth Lajost? És az nem válasz, hogy minden tar fejű, fehér fűzős ember ostoba, buta és manipulálható. ezzek a dolgok nem így működnek.

Az elöbb elfelejtettem megkérdezni, hogy ultraradikális eszmék alatt mit értesz?

+++

Nem tud valaki egy jó könyvet ajánlani az orosz kommunista hatalomátvételröl, annak előzményeiröl és az intervenciós háborúról? Eddig sajnos csak régi kommunista propagandát vagy gyűlölködő fasiszta irományt találtam a témában.

Galamb:

--- Idézet ---NEM IZ az eredeti előadója, 21 évvel a dal születése *után* született. Ő az, akiról azt mondták, hogy Judy Garland után ő adta elő a legjobban, leginkább megközelítve az eredetit. A dal eredeti előadója Judy Garland, először a Wizard of Oz (Óz, a csodák csodája) c. filmben hangzott el (az eleje) 1938-ban.
--- Idézet vége ---
Ja igen, én sem értettem, amit a naplóban zagyváltak! Nekem speciál ez jobban tetszik, mint az eredeti! nagyon bejön a hangszerelése! Neked is köszi!
 Megjegyeztük Sepi, megjegyeztük!;) Hmmm... az a pasas halálra ette magát, de egész életében mosolygott, amint látom! Annyira írigylem a hawaii-akat, olyan jókedvű népnek látszanak.
 Jaj, most volt az m1-en egy Edda koncertfelvétel: Pataky még bazi nagy bajusszal vírit, nagyon kemény!

Sepi:
Na figyelj galamb, mert csak egyszer írom le, hogy ki az előadója:  
Israel Kamakawiwo'ole

Szerintem egyébként ezt a holokauszt témát és a világháborút hanyagoljuk, mert mint ahogyan már egy páran mondták, ezt rengeteg féleképpen lehet értelmezni és látni, így ez a vita nem fog sehová sem vezetni. Ez amúgy is egy képregényes oldal.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése