Én azt mondom, hogy nem a 2. rész volt a leggányabb, hanem az utána jövő összes többi. Mert nézzük csak meg, ott van az első rész, amit szerintem nem kell dicsérnem, tulajdonképpen nincs rá elég jelző, hogy felmagasztaljam. És az első rész, úgy ahogy van kerek történet, nem igényel folytatást. A végén két halhatatlan, a jó meg a gonosz, heroikus látványos küzdelem, majd megbékélés a világgal a halandóság elnyerésében. Nem kell tovább folytatni. Sajnos megtették. A második rész nagyon gány, ezt mindenki tudja, mégis megvédeném. Mert a másodikban legalább próbáltak valami épkézláb magyarázatot adni az egész dologra. Maga film nem is lenne olyan gány, ha nem Hegylakó néven futna. Egy jó kis negatív utópia, mely nem lesz az évszázad filmje, de többször is nézhető. Másrészt a készítők rájöttek arra, hogy az első részt a maga stílusába nem lehet folytatni, nem lehet megmagyarázni, hogy honnan jöttek elő a halhatatlanok. Át kellett alakítani az egészet és gondolom nem kis bátorság kellett ahhoz, hogy ennyire eltérjenek az eredetitől. Nem sikerült jól a film, de én értékelem a próbálkozást. Aztán jött a harmadik rész. Na az már meg micsoda? He? Már pubertás koromban is az ágyjelenet tetszett benne, más nem. A föld alatt rekedt mágus-szamurály esete... na persze. Már csak a télapót kell előhozni pallossal a kezében. Egy szemernyi magyarázat sincs arra, hogy az első részben akkor milyen jutalmat is nyert el McLoad. És az is szánalmas, hogy minden egyes filmben el akarják hitetni velem, hogy ez itt a legszőrnyűbb, legkegyetlenebb ellenség mindközül, akit alig lehet legyőzni. Pedig én pontosan tudom, hogy egyetlen egy ilyen volt és az Kurgan az első részben.
A sorozatból én egyedül Methos-t bírtam, mindenki más csak egy kis csicska. És a legeslegidegesitőbb szereplő maga Duncan. Amikor ilyen dolgokkal jön, mint, hogy nem szabad ölni, meg ha megölsz valakit, akkor bűntetést érdemelsz. Ő meg naponta vagdalja a fejeket, mert azt és úgy szabad. Komolyan mondom, minden részben azt kivántam, hogy bárcsak lecsapnák a hülye fejét neki is. Az meg, hogy a 4. részben ő öli meg Conor-t.... hát számomra elfogadhatatlan, izléstelen, undorító és különben is az első film teljes és totális meggyalázása. Ha valaki látja az ötödik részt és szól, hogy Duncan-t megölik benne, akkor hajlandó leszek megnézni, máskülönben esélytelen.