Tudom hogy rajtam kívül senkit se izgat annyira, és hogy nem is volt még ilyesmire példa (mástól:D), de felrakták a netre az új Sum 41 albumot és én most leírást csinálok minden számról, mert ez Zene Topic is, és én ezt akarom most:D
Elöljáróban: 2005 májusában Dave Baksh kiszállt a Sum 41-ból, mert nem tudott eléggé kibontakozni a Sum határai között a metálos-beütéseivel ezért inkább Metál Bandát csinált (Brown Brigade).
A Sum tagjai itt válság helyzetbe kerültek, mert 15 éves koruk óta ök 4en írják a dalokat, 4en találnak ki mindent, és ök 4en egy család. Viszont 3 emberböl is nehéz tökéletes zenét csinálni (ahogy azt 4 albumnál tették!) ezért felfogadtak 1 vendéggitárost, aki koncerten ott van, de se az interjúknál, se a fotózáson, se az albumon , se a ruhákon, se a poszereken stb. nem szerepel. (Tom)
De lényeg a lényeg, az album elkészült, és bár teljesen más dolgokat kellett alkalmazniuk és teljesen más megvilágításba helyezték az egész tervet, végül sikerült az eddigi legjobb albumukat összehozniuk!
Az album címe: Underclass Hero
01: Underclass Hero: A legelsö szám, és egyben az elsö klip is. Sok benne a Fat Lip (All Killer No Filler album) beütés, de nagyon el van benne találva a dupla vokál amiket Deryck (frontember) nyom. A szóló is nagyon jól sikerült szerintem, semmi metálos gitártépés, de mégis dallamos pörgös szólócska. 10/8
02: Walking Disaster: Ezt a számot Deryck a családi helyzetéröl írta. Van benne egy kis blink 182-s beütés, de teljesen jól áll a számban, ez az albumon a 2. leghosszabb szám (összeadva az összes közül is a 2. leghosszabb). Nagyon jól van ötvözve benne a lassú és pörgös részek keveredése.
10/7
03: Speak of Devil: Egyik kedvenc az új albumról, sok benne ugyan a speciális effekt, és a zenei háttér nélküli ének-duó de közben érzödik az éneken is hogy pár másodperc és jön a pörgés, és 1 perc után eljutunk a refrénhez és arra gondolunk: megérte várni és nem is volt rossz!! És a refrént hallgatva rájövünk hogy ezér már megérte füllel születni erre a világra!!
10/10
04: Dear Father: Deryck ezt kifejezetten az apjának írta aki kiskorukban elhagyta öket. Tökéletes keverése a dühnek, a bánatnak, és a bizonyítási kényszernek hogy vittük valamire majdnem 4 percben. Akusztikus alapokon néha becsúszik egy-két torzított pörgés.
10/7
05: Count Your Blessings: Az albumon lévö 3 kedvenc egyik tagja. Linkin Parkos kezdet után tökéletes Sum 41 stílusu pörgös-ordítós-dallamos refrént (egy olyan effektel spékelve hogy olyna mitnha furnának a szomszédbna:D) kapunk és a szám közepén lévö ,,híd" annyira tökéletes lett hogy ez az elsö és egyben utolsó elötti szám az albumon ami megkapja a :
10/10(-et)
06: Ma Poubelle: Ez egy olyan szám amit Deryck franciául énekel, nagyon jó feelingje van, szinte látom magam elött ahogy egy 70es évekbeli jazz-bár kis kerek színpadján állnak 3an, Deryck zongorázik, Stevo dobol és Cone egy nagybögöt penget ujjal. Az egész szám zongorán alapszik. Sajnos a szám csak 55 másodperces különben biztos hogy ez lenne a 4. kedvenc. Így sajnos csak:
10/7
07: March of the Dogs: Ez az elsö szám amit kiraktak a netre, és egyben a leginkább politikai jelegübb szám az albumon. Alapból a kezdö versszak: Ladies and Gentlemans, the President of The United States of America: Is Dead. Ahoz képest hogy csak egy pörgös ,,düh-kikiabálós" számnak indult 3 és fél perces lett, de teljesen jól kihoztak belöle mindent, nincsen rész amikor arra gondolnák: uncsi jöjjön mrá a következö szám. Jó kis pörgös refrén, az egyetlen dolog ami nem jön át: a szóló.
10/7
08: The Jester: A 3. kedvenc szám!! Speciális effektusokkal és akusztikus gitárral induló szám, majd beszáll az ének háttérben nagyon halk kiáltásokkal. Aztán felpörög a dob és beindul a pörgés, többszemélyes vokál az ének mögött, kemény riff-elések majd hirtelen csönd és áttérünk egy pattogós ritmusu dob-akusztikus háttér zenén alapuló énekre amihez társul a finoman bugó háttér dudolgatás.
A szám csúcspontja számomra ahogy a pörgésböl áttérnek orditva: LÁLÁ LÁLÁLÁ LÁLÁLÁÁÁÁ-zásra, és abból hirtelen átcsap a gitárra és ugyanazt a dallamot nyomja mitn a lálálálá-zás. Zseniálisan jó lett!!
10/10
09: With Me: Ez egy akusztikusan kezdödö szám. Amúgy meg a Sum 41 legesleghosszabb dala (04:51). Még a határomon belül van (vallom hogy egy igazán jó szám 2 perc fölött és 5 perc alatt van hosszúságbna). Gitár mellé vegyül még a számban, csengök, zongora, fúvósok, és a refrénnél rendes torzított gitárok riffelése.
10/7
10: Pull The Curtain: Igencsak érdekesen kezdödik ez a szám, de nagyon dallamos az után következö bevezetö rész és nagyon fekszik rá az ének dallama. A számban nagyon jó rész mikor egyszerre 3 ének szól mind 3 mást énekel és msá dallambna más gyorsasággal, (mint anno a No Brains címü számban) bár ott lassú volt, itt gyorsan nyomják és zseniláisan jó lett. Koncerten egy életre szóló élmény lesz élöben átélni ezt. A végén kapunk kb 20 mp recsegést és mint mikor rátalálunk a hön keresett rádióállomásra: bejön Deryck ahogy énekel egy zongora kiséretében. Nagyon jó lezárása egy pörgös számnak szerintem.
10/8
11: King of Contradiction: Kemény dobpergés majd hirtelen egy értelmetlen ordítás csak úgy ösztönböl. És aztán hihetetlen sebességü felpörgés folyamatosan a refrénig.01:11ig aztán hirtelen csak a gitár szól de pár mp után rákezd a többi hangszer és egy amolyan pörgösmetál beütést kölcsönöz a számnak mintha vágtatnának vagy nem is tudom. Nagyon hihetetlenül jól sikerült. EZt a számot már nyomják koncerten is.
10/8
12: Best of Me: (Személyes rész: ma ezen aludtam el délutáni szunyókálás címen:D) Nagyon lassú szám. Végig még a refén is lassú, talán csak a szóló az ahol felpörögnek kicsit a dolgok, de még ott is lassú-szerelmes számhoz méltóan! Szerintem Zseniálisan jó lett, zongorára és akusztikusra van ez is alapozva.
10/8
13: Confusion and Fustration in Modern Times: Ez is a Sum 41 ,,leghosszabb címü dalai" közé tartozik. (pl.: Grab the Devil by the horns and fuck em' up the ass). Rövid dallamos egyszemélyes gitárpengetgetés után hirtelen dobra alapozott pörgés beindul és felpörögnek az események. Ének alatt háttérben minden sor végén az utolsó szót háttérben beüvölti valaki. A refrén nagyon pörgös és utána még van kb 10 másodperc kis zúzás üveghangokkal és pergödobbal majd a következö refrén.
10/8
14: So Long Goodbye: Az egyetlen szám amit Deryck egyedül ad elö egy akusztikus gitárral. A számról nincs mit mondanom, Dave távozásáról írta. Ez egy szomorú dal amit egy ,,elvesztett családtag" távozásáról írt egy ember. Ennyi
10/8
15: Look at Me: Ezzel gondban vagyok, vagy rosszul töltöttem le vagy így tervezték (kétlem:D), 2 percnyi totális néma csönd után belép egy romantikus fillmbe illö szám indul be, lágy ének és lágy akusztikusgitár pengetés, és háttérben csettintés szerü kis ütem-tartás. A szám végül 2 perces és végig csak ez a lassú monotom szerelmes-dal szól végülis. Elalvásra és elsö csókra új csajjal szerintem tökéletes háttérzene:D
10/6
150/119
Ez elég hosszú lett és semmi gond ha sokan csak átfutnak rajta és nem olvassák el, de szerintem aki veszi a fáradságot és talál benne olyat ami neki érdekes, majd valahogy letölti (vagy áldanám az eget ha: megveszi:D) és meghallgatja szerintem mindenki találna olyan számot ami neki inyére van.
Szerintem:D