HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
Galen:
--- Idézet ---Attól, hogy az ember megnézi a King Arthurt, megnézi a Gyalog Galoppot és megnézi a Sean Connery-Richard Gere-féle Az utolsó lovagot, attól még mindenkinek megvan a saját Artúr mítosza, de ez nem jelenti azt, hogy a többi meséle rosszul tudja, csak arról van szó, hogy bizonyos eseményeknél ők mást tartottak fontosnak vagy máshogy volt kedvük elmesélni.
--- Idézet vége ---
Ez tény. De van amikor látszik a filmen hogy "kitalálták a mátrix efektust, csináljunk má' egy ezen alapuló filmet" alapelvet alkalmazták. Itt van ez a Artur király. Nem láttam a filmet, nem is szeretnék véleményt alkotni róla addig, de mi ez a hülyeség ezzel a harcos csajjal ? Ginevra nem volt Xena. Baromság. Hallottam az alkotót nyilatkozni. Hát hogy ő nem a csodálatos kard, az Excalibur köré építette a történetet, hanem Artur, az EMBER köré. Ja, haver és lesz belőle egy középkori kung-fu film.
Na befejeztem. Egyébként mindenben egyetértek veled Kill. Jó a Hulk, és a GYU is, de azért az ilyeneket nem kéne erőltetni. Bár mivel nem láttam az is kiderülhet hogy fasza film. De ha nincs benne a Bűvös kard (vagy ha benne van, de nem bűvös) akkor nem igazán "hiteles". Vagy csak én akarok mindenben csodát látni ?
kaine:
--- Idézet ---Szerintem annál a résznél a darukra lőtte, 1ébként én sem értem hogy tud 1 kézzel hintázni:D
Na mind1.
--- Idézet vége ---
Tényleg a darukra lőtte és az első részben is egy kézzel hálóhintázott, mikor MJ-t vitte, nem? De képregényben már volt ilyen, mikor eltört a karja az Amazing 200 előtt. Szóval nem újdonság. Kilő egyet, majd zuhanás közben lövi ki a következőt, mi ebben a nagy szám?
--- Idézet ---Egyébként sajnos a MARVEL filmek sorra buknak DD, HULK, Punisher
--- Idézet vége ---
Ezt meg honnan veszed? Eddig még egyetlen egy se bukott meg és egyedül a Hulk volt az, ami csak a gyártási költségét hozta vissza a jegyeladásokból (csak Amerikában), a többi mind sikeres volt. Vagy úgy érzed, hogy mondjuk a Fenegyerek csak mert "mindössze" 20-25 millió dollárt hozott (a jegyekből), az bukta volt? Nem beszélve a külföldi eladásokról, az eladott reklámokról, a DVD kiadásokról és akciófigurákról, a képregény és könyvjogokról, stb.
Szóval még a Hulknak is lesz folytatása, mert a többi cucc hozott annyit, hogy megérje. Ugyanígy a Megtorló se volt bukás.
Blixxxa:
Akkor már az Ollókezüt se hagyjuk ki... :fanboy:
killjoy:
Tim Burton szerintem kevés gyenge húzással állt eddig elő. Nekem még az a Majmok bolygója is bejött amit a világ 99%-a leszólt. NEKEM TETSZETT! Pontosan azt kaptam, amit vártam. És ilyen volt a Hulk is. Nekem pont az tetszett, ami sokaknak nem: Ang Lee lelkizett a filmben és nem csak csinált egy nagy, bugyuta szörnyet. Szerintem az a baj, hogy a képregények sokkal többet adtak az évek során, hogy azt egyetlen filmmel vissza lehetne hozni. Nézzétek csak meg az egyes sorozatok első részeit. Én spec. az X-Men első részeivel voltam úgy, hogy "Jézusom! Ha nem tudnám, hogy mi lett belőle, akkor az életben többet nem olvasnék X-Ment." És bocs, ha ezzel valakinek a lelkébe tapostam, de tényleg ez az igazság. Mai szemmel nézve nekem azok a részek olyan SEMMILYENEK.
Úgy kellene nézni ezeket a filmeket szerintem, ahogy a Gyűrűk Urát is KELLENE mindenkinek, főleg azoknak, akik fanyalognak, hogy miért nem olyan, mint a könyv. Fogjátok fel úgy, mint egy mítoszt. Van Gyűrűk Ura mítosz, Pókember mítosz, Punisher mítosz. És vannak a képregények, amik a mítosz egy változatát, egy bizonyos mesélő szemszögéből meséli el. És van a film, amiben a mítoszt egy másik mesélő meséli el. És ahogy az a mítoszokkal már csak lenni szokott, minden mesélő hozzátesz egy picit, színez a történeten a saját szájíze szerint és kihagy részeket, ami neki nem tetszenek.
Attól, hogy az ember megnézi a King Arthurt, megnézi a Gyalog Galoppot és megnézi a Sean Connery-Richard Gere-féle Az utolsó lovagot, attól még mindenkinek megvan a saját Artúr mítosza, de ez nem jelenti azt, hogy a többi meséle rosszul tudja, csak arról van szó, hogy bizonyos eseményeknél ők mást tartottak fontosnak vagy máshogy volt kedvük elmesélni.
Ja és a Lidércnyomást sajnos még nem láttam, de meg fogom nézni, ha hozzájutok.
Galen:
--- Idézet ---De ha már a képregényadaptációknál tartunk nekem az egyik favorit a ROCKETEER. nem tudom emlékszik e még rá valaki. Nagyon bejön. Vicces, színes mint egy képregény, nem nyújt nagy világot megváltó eszméket, de szórakoztat.
--- Idézet vége ---
Az a legeslegjobb.
Ha már Tim Burton akkor már inkább a Batman és az álmosvölgy. :fanboy:
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése