HálóZsák fórumok > OFF topik
Filmek, zenék
szam:
Én tegnap a Grimm-et (The Brothers Grimm) és az Ütközéseket (Crash) néztem meg moziban.
A Grimm kellemes kis film volt, nem számítotttam rá, hogy ennyire tetszeni fog egy film, amiben Matt Damon és Heath Ledger a főszereplő. Persze Terry Giliam rendezte, és bár a téma inkább egy Tim Burtonért kiáltana (de ezt lehet, hogy csak a Mozinet kritikája alapján magyarázom bele), azért jól megoldotta szerintem a feladatot a koma. Nem mellákesen olan mellékszereplőkkel van dolgunk, mint Peter Stormare (Constantine-ból az ördög-bácsi a film végén), Jonathan Pryce, Monica Bellucci... mondjuk az viszont gáz volt, hogy a 16-17. századi faluban mintha bramac-cseréppel lett volna tetőfedve egy torony
Ütközések... újabb film arról, hogy milyen csúnya dolog is a rasszizmus, egyenesen az L.A.-i kúltúrakohóból. Több szálon futó cselekmény, ami (mint az ilyen filmeknél lenni szokott) azt ígéri, hogy egy tragikus (vagy nem) pillanatban találkoznak a felmben bemutatott sorsok. Ez nem így történik (szerintem sajnos), mert így több apróbb, kevésbé megrázó, feszültséggócot kapunk, ami csak az első-második alkalommal tud igazán izgalmas lenni, ráadásul mindegyik végkifejletnek (egy kivételével) nagyjából ugyanaz a tanulsága... szóval összességéban kapunk egy olyan filmet, ami sokat akar (de nem fog), ráadásul sok újat (ezt sem fog) mondani egy olyan témáról, ami egyrészt lerágott csont, másrészt veszélyes talaj. Egyszerűen nem hiszem el a filmben szereplő embereknek, hogy amiket átéltek, azok olyan katarzisjellegű élmények lettek volna, hogy azáltal "tartós magatartásváltozáson" mentek volna keresztül... ellentétben pl. Amerikai História X...
Szóval a téma eléggé fel lett higítva, és bár próbáltak (ezzel talán nem árulok el nagy titkot) belecsempészni egy kis tragédiát (merthogy ez is kell egy ilyen témájú filmbe), a végeregmény még mindig limonádé... ezek a dolgok nem ilyen egyszerűek.
Galen:
--- Idézet ---...meg sztem Banderas már megjelenésre is kiöregedett a szerepből (szal ezzel a jóval 40 feletti fejével eléggé ledöntötte a bennem a sorozatból 30 körüliként élő Don Diego képét...)
--- Idézet vége ---
Hát inkább két "tolókocsis" 40 éves, mint 4 fantasztikusan fiatal tejfelesképű. Meg tinibálvány, meg stb.
Spidáj:
--- Idézet ---Hiába világnyelv vagyunk
--- Idézet vége ---
regnar:
Jaja.. az nekem is bevillant, hogy magyarul kéreget.. De hát már a Clone Warsban is beszéltek magyarul.. Hiába világnyelv vagyunk
VTomi:
Zorrót feliratosban láttam, nemtom, nektek feltűnt-e, hogy a piacos jelenetben a nő magyarul kéreget.
Egyébként tényleg felejthető, meg sztem Banderas már megjelenésre is kiöregedett a szerepből (szal ezzel a jóval 40 feletti fejével eléggé ledöntötte a bennem a sorozatból 30 körüliként élő Don Diego képét...)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése